Sunday, February 19, 2017

Quenna Miracle Jamu Moden Terkini Untuk Merawat Dalaman Wanita

Zaman sekarang ni, orang lebih suka menjaga kecantikan luaran berbanding kecantikan dalaman. Biar nampak cantik dan sihat luaran tapi dari segi dalamannya lemah. Jangan hanya menitikberatkan kesihatan luaran sahaja. Dalaman juga sangat penting lebih-lebih lagi wanita. Ye lah kan, bila lepas bersalin banyak urat putus. Dah tak kisah dah penjagaan dalaman tu. Yang di ambil kisahnya, luaran semata-mata. Nak bagi nampak cantik dan ayu. Tapi bagi aku pula, luaran dan dalaman sama-sama penting. Kalau sihat luaran tapi dalaman lemah, susah juga wooo. Asyik sakit je. Sebab tu lah sekarang ni aku cuba jamu moden Quenna Miracle. Sebenarnya aku pun baru sahaja diperkenalkan dengan jamu moden ni. Kali pertama dengar hokeyy. Terus rasa nak cuba. Banyak fungsi Quenna Miracle ni. Nanti aku akan terangkan pada korang ya.



Quenna Miracle Jamu Moden Terkini Untuk Merawat Dalaman Wanita


Quenna Miracle dihasilkan dari 10 bahan semulajadi dalam 1 ramuan seperti kacip fatimah, extract daun sireh, manjakani dan serapat, pueraria labota, pitera, green tea, halia, acai berry, epal hijau dan buah anggur yang berfungsi untuk merawat masalah dalaman wanita. Masalah macam mana tu? Masalah seperti berikut:

  • Masalah keputihan
  • Berat badan berlebihan
  • Kulit kusam dan tona tidak sekata
  • Masalah vagina berbau
  • Masalah bau badan
  • Period tidak teratur

Kelebihan Quenna Miracle


Setiap ramuan yang ada dalam Quenna Miracle ni mempunyai kelebihannya tersendiri seperti:
  • Mencegah bau hanyir pada vagina
  • Membersihkan lelehan haid dan nifas
  • Melawaskan pembuangan air besar
  • Menurunkankan berat badan
  • Membantu mengekalkan berat badan
Sebenarnya banyak lagi kelebihan yang ada pada Quenna Miracle ni tapi apa yang aku senaraikan tu memberi kesan pada diri aku sendiri. 

Aku sendiri sudah amalkan Quenna Miracle ni selama 2 minggu dan aku perasan jamu moden ni memang melawaskan proses pembuangan air besar. Hihihi. Maknanya bangun pagi tu memang akan rasa nak membuang dulu. Kihkihkih. 


Cara pengambilan Quenna Miracle

Setiap tablet mengandungi 1000mg. Amalkan satu tablet sekali sehari pada waktu pagi sebelum sarapan. Pastikan minum air kosong secukupnya untuk kesan yang lebih baik. 


Satu botol Quenna Miracle ini mengandungi 30 tablet dan ia berharga RM149.90 SM dan RM159.90 SS.


Untuk maklumat lanjut mengenai Quenna Miracle ni, boleh melayari dan menghubungi butiran berikut:

Instagram: @Quenna_Miracle_hq
No. Tel: 016-2369318





Family Day Idea Master Di Swiss Garden Beach Resort Lumut Perak

Hai korang. Wuhuuu. Baru sempat nak update blog. Maklumlah, sibuk sikit. Hehehe. Aku nak cerita sesuatu kat korang ni. Minggu lepas, company tempat aku kerja iaitu Idea Master, telah mengadakan family day. Destinasi yang dituju ialah Swiss Garden Beach Resort Lumut Perak. Memang enjoy habis family day kali ni yang mana ini adalah kali pertama aku join family day Idea Master. Hihihi. Tak sangka juga sebenarnya sudah hampir sebulan aku menjadi sebahagian dari team Idea Master Holdings. Macam tak sangka pulak kan yang aku dah kerja hampir sebulan. Macam cepat je. Hihihi. Mungkin korang tak tahu kan yang aku dah mula kerja di Shah Alam sebab aku tak cerita kat orang sangat pun. Orang yang terdekat je yang mengetahuinya. Hehehe. Ok lah. Mesti korang nak tahu kan cerita selanjutnya tentang Family Day Idea Master di Swiss Garden Beach Resort Lumut ni. Aku sambung ceritanya.


Family day ni telah diadakan pada 10-12 Feb yang lepas. Aku sebagai staff yang junior memang tak sangka akan turut serta family day kali ni dan juga annual dinner yang turut diadakan sekali. Perasaan teruja tu memang tak dapat diungkapkan dengan kata-kata. Haaa gitu. Kami bertolak pagi jumaat secara konvoi melebihi 5 buah kereta. Jumlah yang sebenar aku tak ingat. Tapi yang pasti memang lebih 5 buah kereta. Hahahaha. Konvoi secara ramai siap kat kereta masing-masing ikat riben haaa. Dah macam konvoi nak pergi kenduri kahwin je. Hahahaha. 

Kami sampai di Swiss Garden Beach Resort dalam pukul 3 lebih gitu. Dan selepas itu terus check in bilik masing-masing. Haaa. Nak tengok bilik aku? Tapi aku sempat ambil gambar katil je laa yer. Sebab dah nampak katil terus pikir nak tidur padahalnya tak tidur pun. Hahahaha. Selepas solat dan rehat sekejap, aktiviti pertama kami pun bermula. Aktiviti petang tu lebih pada santai je. Ikut suka nak buat apa. Hahaha. Geng lelaki main bola tampar dan geng perempuan pulak lebih pada jalan-jalan sekitar pantai. Aku pun tak ingin lepaskan peluang untuk jalan-jalan sekitar pantai di resort itu. Yang penting sesi berselfie harus menjadi aktiviti wajib bila holiday. Hahahaha..




Sesi malam pula bermula lah aktiviti berkumpulan. Ada beberapa permainan yang kami main yang mana setiap game memang mencabar minda untuk berfikir. Tapi bagi aku game paling best berita berkepala tiga tapi tak berkepala tiga pun sebab ahli kumpulan lebih dari tiga orang. Hihihihi. Kenapa aku cakap game tu paling best? Sebabnya game tu kena keluarkan satu perkataan secara spontan. Ingat senang ke. Aku main cakap je. Hahahaha. 

Hari kedua pula bermula lah acara sukaneka. Ada lebih dari 5 permainan kalau tak silap aku. Lupa dah sebab aku tak main pun. Aku tukang sorak je. Hahahaha. Dan rezeki kumpulan aku iaitu kumpulan merah berjaya memenangi 2 acara. Alhamdulillah, dapat la jugak hamper kemenangan walaupun tak banyak. Kihkihkih. Selepas acara sukaneka, aktiviti seterusnya ialah amazing race. Untuk permainan ni, kumpulan kami kalah. Takde rezeki nak menang. Huhuhu.







Selesai sahaja acara aktiviti amazin race, kami terus balik ke bilik untuk rehat dan bersiap sedia untuk majlis Annual Dinner Idea Master Holdings di Restoran Horizon Garden yang bertemakan hitam putih. Bila ada event camni aku mula lah nak melaram sikit. Sekali-sekala kan. Hahahaha. Makanan yang dihidangkan untuk makan malam memang sedap terutama sekali tomyam. Tomyam adalah makanan kegemaran aku. Kalau makan kat kedai, aku akan order tomyam ni. Hahahaha. Ada 7 jenis hidangan termasuk pencuci mulut tapi aku lupa nak snap gambar pencuci mulut. Hihihi..Bukan apa, takut korang terliur pulak nanti. Hahahaha..






Bagi aku ini adalah pengalaman yang terindah buat aku untuk permulaan tahun 2017. Lagi best bila mereka nyanyikan Allah Selamatkan Kamu sempena hari lahir aku dan sorang lagi kawan aku yang lahir pada bulan 2. Terharu beb. Hahaha. Walaupun befday aku tu macam dah basi laa jugak. Hihi. Terima kasih pada ajk yang terlibat serta bos bos bagi menjayakan family day ini. Ok lah korang. Aku pun dah letih menaip panjang berjela ni. Cramp dah jari aku. Babai.. 



Friday, February 17, 2017

Minuman Jus Ostania® Diekstrak Dari Buah Manggis

Korang peminat buah manggis? Pernah dengar tak minuman jus yang di ekstrak dari buah manggis? Kali ni aku kongsikan dengan korang satu lagi produk keluaran Furley Bioextract iaitu jus Ostania® Manggis Amrita. Aku pasti korang pun baru pernah dengar pasal jus ini kan? Apa yang istimewanya jus ini adalah, ianya diperkaya dengan pelbagai khasiat yang baik untuk kesihatan tubuh badan kita. Ia mampu memberikan tenaga pada setelah melakukan aktiviti harian. Yang penting rasa Ostania® Manggis Amrita ni memang sedap.



Minuman Jus Ostania Diekstrak Dari Buah Manggis

Ostania® Manggis Amrita ialah satu minuman yang di formulasi dari buah manggis termasuk puri dan kulitnya dan menjadikan Ostania® kaya dengan Xanthones. Minuman ini diperkaya dengan pelbagai khasiat baik khusus untuk kesihatan anda. Sesuai dengan gelaran manggis sebagai “ratu buah” , minuman ini penuh dengan antioksidan dan di tambah baik dengan campuran epal, roselle, acai beri, anggur dan delima.


Kelebihan Jus Ostania® Manggis Amrita

  • Membaiki sistem pencernaan dan mengurangkan berat
  • Meneutralkan radikal bebas dalam badan
  • Tiada gula tambahan iaitu pemanis semulajadi (buah)
  • Mengembalikan tenaga untuk kekal cergas sepanjang hari
  • Kaya dengan antioksidan dengan nilai ORAC 14186.98 (National University Singapore).
  • Menentang radikal bebas untuk menghalang penuaan dan inflamasi

Golongan Yang Sesuai Minum Jus Ostania® Manggis Amrita

  • Semua, tidak mengira umur dan jantina
  • Ahli sukan yang mempunyai rutin senaman yang ketat
  • Mereka yang mahu sistem pencernaan yang lancar
  • Mereka yang ingin kekal sihat

Cara Minum Jus Ostania® Manggis Amrita

Ambil 30ml Jus Ostania® Manggis Amrita atau anda boleh juga campurkannya dengan air sejuk (Ratio 1:1). 

Aku sendiri telah pun mencuba jus Ostania® Manggis Amrita dan rasanya memang sedap. Ada rasa masam manis gitu. Jadi, cadangan aku adalah semasa korang nak minum jus ini adalah lebih korang campurkannya dengan air sejuk supaya rasa masam manis jus ini lebih seimbang. 



Cara Untuk Dapatkan Jus Ostania Manggis Amrita

Korang boleh dapatkan Ostania® Manggis Amrita ini melalui laman web Furly Bioextract. Korang boleh SINI ok. Harga Ostania® Manggis Amrita ni pula adalah RM49.90. Tetapi khusus untuk korang pembaca blog aku, ada diskaun untuk korang tetapi korang haruslah menggunakan kod FBIO-C1Q ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai Furley Bioextract, boleh layari laman berikut:

Website: https://store.furleybio.com/
Facebook: https://www.facebook.com/furleybio

Wednesday, February 8, 2017

Eumora Jadikan Wajah Berseri Dalam Masa 3 Minit

Miliki wajah berseri siapa lah tak nak kan? Setiap wanita mengimpikan wajah yang sentiasa berseri. Kalau wajah kusam je nak buat kerja pun jadi tak semangat sebab orang asyik dok tengok pelik je kat kita. Muka cam tak ceria gitu. Apa yang harus dilakukan untuk jadikan wajah kita sentiasa berseri sepanjang hari? Haaa. Sudah tentunya dengan menggunakan Eumora Classic Facial Bar. Apa tu? Kalau korang nak tahu, Eumora ni boleh menjadikan wajah kita berseri dalam masa 3 minit sahaja. Wahhhh. Menarikkan.


Eumora Jadikan Wajah Berseri Dalam Masa 3 Minit


Eumora merupakan Moor facial bar  yang mengandungi HMA (Hydration microalgae factor) dan dirumuskan dengan 100% gred bertaraf dunia bahan-bahan yang diimport dari Eropah. Sesuai untuk kegunaan harian pada semua jenis kulit. Ia mampu membersihkan dan melembapkan kulit agar kulit kelihatan lebih cerah dan segar.


Aku sendiri sudah menggunakan Eumora Facial Bar dan aku memang berpuas hati bila menggunakannya. Kita akan rasa kulit muka lebih lembut bila di sentuh. Parut jerawat kat tepi bibir pun semakin pudar setelah beberapa hari aku menggunakannya. Boleh tengok gambar di bawah yer untuk melihat perbezaannya. 




Kelebihan Menggunakan Eumora Facial Bar


- Mengurangkan masalah jerawat dan pigmentasi
- Mengecilkan liang pori
- Mengawal kesimbangan pH
- Menghalang jangkitan dan pertumbuhan bakteria penyebab penyakit
- Mampu melembapkan kulit muka


Cara Menggunakan Eumora Facial Bar


Basahkan tangan anda dengan air bersih kemudian gosokkan Emora Facial Bar pada tapak tangan anda. Seterusnya sapukan ia ke muka anda dan gosok secara perlahan ke seluruh permukaan anda. Biarkan selama 3 minit dan akhir sekali bilas muka anda dengan air bersih. Anda akan rasai perbezaannya.



Bagi anda yang berminat untuk mencuba Eumora Facial Bar ini, boleh menghubungi melalui emel ini ask.eumora@gmail.com





Monday, February 6, 2017

Kekal Sihat Dan Bertenaga Dengan Milagro Coffee Patawali

Penyakit datang tak cakap kat kita lebih-lebih lagi kalau kita ni jenis yang tak kawal pemakanan. Main hentam je nak makan apa. Ye la kan kalau asyik dok makan makanan yang tidak berkhasiat tiap hari, penyakit pun mudah nak datang. Zaman sekarang ni penyakit mudah sangat nak menyerang dan sebab itu lah kita kena jaga pemakanan kita seharian. Oleh itu sekarang ni terdapat pelbagai makanan kesihatan untuk membantu kita menjadikan badan kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Aku nak perkenalkan kepada korang terutama si pencinta kopi iaitu Milagro Coffee Patawali yang mana kopi ini mengandungi campuran pokok patawali. Mesti korang nak tahu kan apa khasiat dan kelebihan Milagro Coffee ni? Aku akan ceritakan pada korang nanti dengan lebih jelas.



Kekal Sihat Dan Bertenaga Dengan Milagro Coffee Patawali


Milagro Coffee merupakan satu produk minuman kesihatan tidak berkafein yang diekstrak dari pokok patawali dan di adun dengan bahan lain yang menjadikan ia minuman 7 in 1 yang sangat membantu kita untuk mengawal dan mencegah penyakit 3 serangkai. Rasa kopi ni sedikit pahit dan tidak terlalu manis sebab aku ni memang suka manis. Bila rasa kopi yang sedikit pahit ni buat aku rasa nak tambah susu atau gula. Tapi kalau korang yang jenis tak suka manis ni tak payah campur kopi ni dengan gula atau susu. Hanya bancuh dengan air panas sahaja.

Bagi anda yang mempunyai penyakit kencing manis sememangnya sangat sesuai minum Milagro Coffee kerana ia boleh membantu menstabilkan tahap gula dalam darah. Korang pun kena jaga makan jugak ya. Jangan asyik nak makan benda manis je. 

Kelebihan Milagro Coffee

Banyak kelebihan jika korang minum Milagro Coffee ni. Antaranya ialah:

⇒ Meningkatkan sensitiviti insulin
⇒ Membekalkan antioksidan yang tinggi
⇒ Mengurangkan keletihan kronik
⇒ Meningkatkan penghadaman
⇒ Melegakan sakit perut
⇒ Melegakan pedih ulu hati
⇒ Menurunkan berat badan
⇒ Menyembuhkan osteoporosis
⇒ Melegakan demam selesema
⇒ Meningkatkan tahap tenaga
⇒ Menguatkan sistem imun
⇒ Merangsang aktiviti fizikal


Kalau korang nak tahu, mak aku suka minum kopi ni dan katanya memang sedap. Bagi dia kopi ni takde la pahit mana pun. Memang sedap di minum jika di bancuh bersama air panas tanpa campur gula atau susu. Dan kalau korang nak tahu, Milagro Coffee ini juga sesuai di minum oleh ibu mengandung. Jadi, ibu mengandung jangan risau ya. Korang pun boleh cuba Milagro Coffee ni.




Testimoni Pengguna Milagro Coffee


Sekarang ni aku nak tunjukkan beberapa testimoni yang sudah mengamalkan Milagro Coffee ni. 






Buat pengetahuan korang, harga sekotak Milagro Coffee ini adalah RM55 dan di dalamnya mengandungi 20 sachets. 


Untuk maklumat lanjut atau ingin membuat tempahan, boleh layari :
Email : milagrocoffeemalaysia@gmail.com
Facebook : KOPIMILAGRO
Twitter : @milagro_coffee
Instagram : @milagro_coffee





Saturday, February 4, 2017

Selamat Hari Lahir Izzati Suhaide

Hai korang. Bila masuk bulan februari ni aku memang teruja sangat lah sebab bulan ini merupakan bulan kelahiran aku. Haaa gituu. Dan hari ini sudah genap umur aku yang 26. Huwaaa. Dah 26 tahun rupanya aku ni. Tapi rasa macam baru umur 6 tahun. Hahahaha. Umur pun semakin bertambah ni tapi berat badan tak bertambah lagi. Acano ni? Hahaha.  Jadi, seperti orang lain aku juga takkan melepaskan peluang untuk mengabadikan coretan sempena hari lahir aku hari ini.





Aku tak sangka sebenarnya tahun ni merupakan hari lahir yang paling bermakna bagi aku. Ingatkan pagi tadi aku sambut hari lahir sorang-sorang je kat rumah tapi lepas tu adalah seorang insan yang istimewa ni ajak aku keluar. Eh, jangan salah paham pulak hokeyyy. Bukan seseorang yang 'istimewa tu tau. Haaa. Sape agak-agak nya yer? Hihihi. Orang tu tak lain dan tak bukan sudah semestinya Mommy Irra. 


Pada mulanya dia mengajak aku untuk melawat sebuah pusat jagaan orang tua di Puchong. Aku sebenarnya kerja hari ni tapi separuh hari je la. Ingatkan macam nak rehat camtu lepas habis kerja. Jadi macam tak sangka jugak la yang dia akan ajak aku sebab aku ingatkan dia nak pergi waktu pagi. Rupanya lepas asar baru gerak. Hihii. Rezeki aku kan. Dan kalau korang nak tahu, sebenarnya itu adalah kali pertama aku menjejakkan kaki ke pusat jagaan orang tua. Sebelum ni aku hanya tengok di TV. Pertama kali sampai kat sana aku tak rasa pape lagi tapi bila aku masuk dan tengok sendiri penghuni pusat jagaan itu, aku jadi sebak. Tak terkata. 

Kebanyakan penghuni pusat jagaan itu adalah baya nenek aku je. Automatik teringat nenek aku kat kampung. Dan secara tiba-tiba aku rasa nak menangis. Fuhh. Aku ni sebenarnya bukan lah seorang yang mudah menangis tapi bila tengok sesuatu yang meruntun jiwa, hati aku jadi tersentuh. Memang konfirm aku akan nangis tapi tadi aku tahan je la sebab malu depan Kak Irra. Hahaha.

Apa yang paling buat aku terharu ialah, bila Kak Irra dan suaminya belanja aku makan dan raikan befday aku. Dah lama aku tak rasa orang sambut hari lahir aku. Seingat aku last sambut hari lahir pun masa diploma. Aku pun dah tak ingat. Hahahaha. Terharuuu weiii. Ingatkan lepas habis keje tadi, aku akan habiskan masa aku di rumah dengan melepak tengok tv sambil makan maggi je. Sedih betol kan. Hahahah. Takde lah. Tak sedih pun. Aku dah biasa lalui semua ini. Terima kasih kak irra sebab sudah menceriakan hari kita hari ni. Hehehe..





Walau macam mana pun terima kasih pada semua rakan-rakan yang wish hari lahir aku hari ini. Geng KBBA9, AFB, rakan-rakan Idea Master dan kawan-kawan yang masih ingat tarikh 4 Februari adalah tarikh hari lahir aku. Hihihi. Terima kasih sebab korang sentiasa sokong dan beri kata-kata semangat untuk aku terus berjaya menggapai impian. Tak lupa juga buat keluarga tersayang yang sentiasa menjadi tulang belakang. Cuma tahun ni dah takde someone special laa. Say goodbye dah. Hahahaha. Whatever lah yang tu. Hhihi. Ok lah korang. Sekian sudah coretan hari ini. Nanti aku akan ceritakan pada korang berkenaan pusat jagaan orang tua tu ya.. Babai. 


Thursday, February 2, 2017

Webfilm Cooking Hustle Dari TNB Sempena Tahun Baru Cina 2017

Hai korang. Selamat datang Februari dan Selamat Tahun Baru Cina buat anda yang meraikannya. Aku rasa masih belum terlambat untuk aku mengucapkannya kan. Betul tak? Hehehe.. Bila tiba musim perayaan sudah pasti pelbagai iklan yang dihasilkan untuk membawa mesej-mesej yang positif kepada kita. Seperti tahun ni, TNB telah membawakan satu webfilm Cooking Hustle sempena perayaan Tahun Baru Cina 2017 tahun ini.  Korang dah tengok belum webfilm Cooking Hustle yang dibawakan oleh TNB ini? Kalau belum tengok lagi, meh tengok meh. 


Webfilm Cooking Hustle Dari TNB Sempena Tahun Baru Cina 2017


Haaa. Dah tengok kan? Mesti korang rasa kelakar kan webfilm ni. Aku pun pada mula tengok webfilm ni memang rasa kelakar jugak. Nak masak pun siap berkung fu bagai semua tu. Memang kena la kan dengan tajuknya "Cooking Hustle". Memasak ala-ala kung fu gituuu. Webfilm ini mengisahkan seorang ibu mertua yang meminta 3 orang menantunya memasak juadah untuk tahun baru Cina. Mereka bertiga diuji untuk menunjukkan kebolehan Kung Fu masing-masing melalui masakan. Mereka bertiga memasak juadah yang berlainan dengan harapan ibu mertua akan menyukai masakan yang telah disediakan namun ibu mertua mereka tidak berpuas hati dengan makanan yang mereka sediakan. Tetapi hasil kreativiti bapa mertuanya yang telah menggabungkan ketiga-tiga makanan tersebut telah membuatkan si ibu mertua berpuas hati dengan makanan yang dihidangkan. Haaa. Apa pengajaran dari cerita ini ya? Korang rasa?

Apa yang ingin dipaparkan dalam webfilm ini ialah Tahun Baru Cina adalah masa untuk keluarga mengenepikan segala perbezaan dan merapatkan semula ikatan. Tak kisah la apa latar belakang korang sekalipun. Korang berpangkat besar ke atau pangkat kecil, semua benda tu harus ditolak tepi supaya wujud keharmonian dalam kekeluargaan. Jangan pula pada musim perayaan, korang nak bermegah dan bangga diri dengan kehebatan masing-masing.

Seharusnya pada musim perayaan sebeginilah, kita harus merapatkan lagi ikatan yang kian jauh. Seperti yang kita semua tahu, bila tiba Tahun Baru Cina upacara 'makan besar' sangat sinonim bagi kaum cina. Jadi, ahli keluarga yang hadir untuk makan besar adalah jauh lebih penting daripada apa yang terhidang di meja. Walau sesedap mana sekalipun makanan yang terhidang tu, silaturahim antara ahli keluarga adalah paling penting.

Sebagai manusia kita seharusnya membuang perasaan dengki atau tidak puas hati sesama ahli keluarga kerana sikap masing­-masing itulah mungkin menjadi punca pertelagahan di musim perayaan, apatah lagi dalam keluarga yang ramai. Sepatutnya perbezaan diraikan, bukan diketepikan seperti hidangan Tahun Baru yang beraneka jenis saiz, rasa dan rupa, begitulah juga ahli keluarga kita. Bak kata pepatah melayu "Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh" dan kebahagiaan tercipta apabila kita semua bersatu hati dan mesra antara satu sama lain.


Table Of Harmony


Sekarang ni aku nak ajak korang main satu game. Mesti korang akan suka main benda ni. Game yang aku maksudkan ialah Table Of Harmony. Macam mana main benda ni? Meh aku tunjukkan cara-caranya ya. 


⇒ Kemudian, klik di "UNVEIL MYTERY DISHES"



⇒ Selepas itu, klik "Discover What Mystery Dish You Are & Join The Table"



⇒ Lepas tu korang jawab soalan mudah ni


Untuk soalan ni aku pilih  jawapan B tau. Hehehe..


⇒ Kemudian, klik "Unveil Your Dish"



Dan keluarlah keputusan seperti ini:


Keputusan untuk aku adalah "Always willing to experiment with fashion, you constantly set trends among your family and friends." Korang pulak macam mana? Jom la main juga ok. Jangan lupa share result korang ya. 

Jangan lupa juga untuk like dan follow:


Sunday, January 29, 2017

Lirik Lagu Aku Sanggup - Sufi Rashid

Hai korang. Korang kenal Sufi Rashid? Juara AF2015 tu. Aku pun takde lah kenal la sangat kan dengan dia sebab tak tengok Akademi Fantasia 2015 tu. Kalau korang nak tahu, sekarang Sufi sudah ada single terbaru tau. Lagu baru Sufi ni memang best sangat. Pada mulanya aku ingatkan lagu Sufi ni lagu zaman 90an gitu. Rupanya lagu tu adalah lagu yang terbaru. Aku pasti korang dah dengar single terbaru Sufi Rashid yang berjudul Aku Sanggup ni. Lagu ni memang tangkap leleh laaa dan vokal Sufi dalam lagu Aku Sanggup ni pun memang best sangat. Boleh dikatakan aku sentiasa dengar la lagu ni. Hehehe. Jadi, nak kongsi la dengan korang lirik lagu Aku Sanggup ni. Kot kot la korang belum menghayati lagi lirik lagu Aku Sanggup ni. 

Lirik Lagu Aku Sanggup - Sufi Rashid

Lirik Lagu Aku Sanggup - Sufi Rashid


Termenung sendu…
Ratapi luka yang telah terguris..
Mengejar bayang… 
Moga terbukanya pintu hati..

Rindu saat kita.. 
Seperti lalu saling menyanyangi..
Namun kau berubah.. 
Tawar hilangnya kasih..

Apa gunanya berbicara.. 
Jika hati tak sekata..
Andainya masih ada cinta.. 
DENGARKANLAH!


SAYANG.. 
Tak usah kau pergi.. 
JAUH.. Dari diri ini..
Jika kau mahu aku sanggup.. 
Rebah melutut merayu..

JIWA.. Masih mencintai.. 
KITA.. Punya harapan lagi..
Jika kau mahu aku sanggup.. 
Mulakan hidup baru..

OHHHH…OHHHH…

Apa gunanya berbicara.. 
Jika hati tak sekata..
Andainya masih ada cinta.. 
DENGARKANLAH..

SAYANG.. 
Tak usah kau pergi.. 
JAUH.. Dari diri ini..
Jika kau mahu aku sanggup.. 
Rebah melutut merayu..

JIWA.. Masih mencintai.. 
KITA.. Punya harapan lagi..
Jika kau mahu aku sanggup.. 
Mulakan Hidup baru..

SAYANG

Aku sanggup..


Amacam lagu baru Sufi Rashid ni? Best kan. Best la weiii. Kisah kekasih yang ditinggalkan. Macam aku. Ehhh. Hahaha.. Kalau korang belum dengar lagi lagu ni, meh dengar ya. Aku bagi video siap siap untuk korang tengok nya haaa. Ok lah korang. Babai..






Wednesday, January 25, 2017

Merawat Luka Dengan Spray8 Dari Furley Bioextract

Pernah tak korang dengar tentang spray yang boleh merawat luka? Haaa, mesti tak pernah dengar kan. Aku pun baru tahu juga pasal benda ni. Kiranya ini adalah penemuan yang baru untuk aku la kan.. Buat pengetahuan korang, Furly Bioextract telah mengeluarkan satu produk khusus untuk merawat luka luaran. Produk yang aku maksudkan ialah Spray8 yang mana produk ini diekstrak dari kulit manggis dan selamat digunakan untuk merawat luka seperti melecur, parut pembedahan, parut lama dan lain-lain lagi. Kandungan Spray8 juga bebas alkohol dan telah mendapat kelulusan dari KKM. 



Merawat Luka Dengan Spray8 Dari Furley Bioextract

SPRAY8 merupakan produk penjagaan luka tradisional yang mengandungi ekstrak herba yang mampu merawat luka dan parut seperti luka kesan terbakar, parut lama, parut pembedahan, luka pembedahan, mengurangkan bengkak dengan pantas serta mengalakkan pertumbuhan sel-sel baru. 

Menurut laporan kajian saintifik, komponen asas SPRAY8  mempunyai kesan merawat ke atas pelbagai jenis penyakit kulit, luka septik dan luka yang telah dijangkiti kuman. Produk ini mampu melegakan rasa gatal, dan mengeringkan luka.


Merawat Luka Dengan Spray8 Dari Furley Bioextract




Kelebihan Menggunakan Spray8


→ Membunuh bakteria berbahaya
→ Mengeringkan luka tanpa keretakan kulit
→ Mengalakkan pertumbuhan sel-sel baru
→ Mengalakkan pembinaan kapilari baru
→ Pantas mengurangkan inflamasi dan kegatalan(anti histamin)
→ Menghalang pembentukan lepuh (air panas)


Cara Menggunakan Spray8


1) Mula-mula sekali bersihkan luka dengan kapas bersih. 

2) Selepas itu, spray sahaja Spray 8 ini pada kawasan luka korang tu. Pastikan kena pada semua permukaan luka tau. 

3) Biarkan ianyan kering dan jangan korang lap pulak yer. Tutup luka jika perlu.


Kalau korang nak tahu, aku sendiri pun dah cuba guna Spray8 ni. Waktu tu jari aku terkena minyak panas. Dan nak dijadikan cerita juga, aku tak letak pape ubat pun hokey.. Aku biarkan sahaja sehingga lah jari aku menggelembung. Aku pun memang gatal tangan jugak laaa sebab tekan tempat gelembung tu sampai pecah. Nasib baik masa tu ada Spray8 ni. Aku pun cuba la spray kat tempat luka tu dalam beberapa hari dan Alhamdulillah jari aku semakin hari semakin pulih dan tumbuh kulit baru. 



Cara untuk dapatkan Spray8

Korang boleh dapatkan Spray8 ini melalui laman web Furly Bioextract. Korang boleh SINI ok. Harga Spray8 ni pula adalah RM50 untuk 100ml dan RM35 untuk 35ml. Tetapi khusus untuk korang pembaca blog aku, ada diskaun untuk korang tetapi korang haruslah menggunakan kod FBIO-C1Q ini.


Untuk maklumat lanjut mengenai Furley Bioextract, boleh layari laman berikut:

Website: https://store.furleybio.com/
Facebook: https://www.facebook.com/furleybio










Tuesday, January 24, 2017

Bengang Gila!

Hai korang. Aku dah lama tak bebel kat sini. Kali ni aku rasa nak buat curahan rasa sikit. Ada rasa sakit hati, bengang, marah geram dan macam-macam lagi lah. Ada tak antara korang ni join mana-mana dropship jual barang? Aku yakin dan   pasti korang ada join dropship kan? Aku pun sama la jugak. Join dropship jugak. Bukan jual satu barang tapi macam-macam barang cuma yang aku aktif buat jualan hanyalah satu barang sahaja. Yang lain suam-suam kuku sahaja. Hikhikhik. Apa yang buat aku sakit hati ialah bila barang lambat sampai tapi yang kena adalah seller. Ya Allah. Sakitnya hati aku. Geram wehhh. Bajet seller ni pos laju kot.. Grrrr..


Sebenarnya ini adalah pengalaman pertama aku kena marah dengan customer. Bukan setakat customer sendiri, dia siap suruh orang lain gertak aku. Bajet nak suruh aku takut la kekononnya. Padahal bukan salah aku pun. Orang tu siap cakap nak buat report IG shop aku kat polis. Memang gila la dia tu kan. Rasa cam sakit hati jugak laa masa tu. Lagipun aku dah bagi tracking number kat dia cuma masalahnya masa tu tracking tak dapat di kesan. Sistem tak update. Aku dah bagitahu dia dan sudah terangakan pada dia. Tapi yelah kan. Bajet dia tu tahu sangat bab sistem pos laju ni. Kononnya kalau barang dah pos mesti pos laju akan update dalam sistem.

Oleh kerana dia nak report ig shop aku kat polis, aku pun cakap la kat dia lebih baik berhubung dengan ejen aku. Dah dia tak percaya sangat kan. Aku pun bagi je la nombor whatsapp ejen aku tu kat dia. Mungkin ejen aku dah jelaskan pada dia tapi yelah kan. Dasar orang tak reti bahasa. Benda tu dari sistem kot. Kalau sistem down, pos laju tak boleh nak update jugak. Alahai. 

Aku pun ada juga pesanan buat sesiapa yang jadi ejen ataupun stokis besar ni. Tolong lah yer update tracking number kat dropship korang tu. Kesian tau kat dropship ni. Dah la bersusah payah cari pelanggan dan bila dah dapat pelanggan pihak ejen pulak lambat bagi tracking number. Yang kena menjawab dengan pelanggan adalah di dropship ni tau. Haihh. 

Tapi sebenarnya ini adalah pengalaman juga buat aku. Saja je la kan nak bebel curahan rasa kat sini. Jangan anggap aku meroyan pulak. Aku tahu orang lain lagi dasyat pengalamannya jika nak dibandingkan dengan aku ni yang masih baru setahun jagung kan. Sabar je la. Hehehe. Ok lah korang. Letih dah nak menaip ni. Babai.