tak sabar...

11:13:00 PM 0
Assalamualaikum.....
nk tau x ape yg tak sbr tu????
hehehe...sebenarnya...
x sabar nk balik kampus la...
rndu nk jmpa ngn kwn2...huhuhu...
ermm...x sangka...
cpt msa b'lalu...
aku dh masuk sem 4...
maknanya aku ada lg 2 sem nk habis diploma...
wah...x sabarnye nk habis diploma...
lepas tu smbung ijazah...

bermulanya sem baru..
aku dh pasang semangat baru...
aku nk perbaiki segala kelemahan aku...
aku nk naikkan lg pointer aku utk sem bru ni...
aku xnk jatuh lg...
aku jgk nk jd seorang gadis yg kuat...
aku xnk jd lemah lg...
aku harus kuat utk hadapi segala ujian yg melanda ku...

sem 4 ni jgk aku dh tukar kelas...
dh 3 sem aku dok kls sama...
so, utk sem ni...
aku nk tukar arah plak...
aku masuk kelas lain....
banyak kenangan aku kat kls tu...
dr sem 1 lg...CSD1CA...CSD2CA n CSD3CA...
kwn2 sekelas aku dh byk tolong aku...
aku dh byk t'hutang budi ngn diorg...
sekurang-kurangnya...ade jgk kenangn aku ngn diorg...
ssh senang bersama...


ni la rakan2 sekelas aku...
sumer perempuan...
kls CSD3CA...
xde bdk laki pun...hehehe...


ni plak kenangn part 1...
rindu seh....
bdk2 lg time neh...huhuhu..


hurmmm...pape pun...
sem baru ni aku nk mulakan hidup baru...
aku nk lupakan segalanya yg pahit...
aku tahu mgkin ssh...
tp akn aku cuba lakukan jgk...
ermm...k la ye...
bye...

jiwa kacau...

11:31:00 PM 0

Assalamualaikum...
ermmmm...aku rasa dh lame aku x post yg jiwang ckit kat blog neh..he3..
so, hari ni aku nk tulis tentang rasa aku sekarang ni...
sekarang ni aku tengah jiwa kacau...
aku rasa tension sikit...
entah la...aku pun kurang pasti...
tp apa yg aku rasa..
kalau aku x dpt sesuatu yg aku nk...
aku rsa cm nk mengamuk je..
hurmmm..nk datang bulan kot...hahahah...
gler tol aku ni...

sebenarnya aku tau puncanya...
puncanya adalah dia...
sebabnya...aku nk cuba lupakan dia...
tp entah nape la...
tiba2 aku asyik ingt je kat dia...
rindu sgt2...
aku mmg nk sgt lupakan dia...
buang jauh2 rindu aku ni utk dia...
tp knape ssh sgt hahhhh????
hurmmmm...sedih...kecewa...suka...semuanya ade dlm diri aku skarang ni...
kenapa???
aku buntu...apa yg harus aku lakukan...
aku xnk ade kaitan dgn dia lg...
aku dh byk menahan sbr dgn dia...
sedangkan dia langsung x phm perasaan aku
ni...
arghhhh!!! tensionnye rsa...



ade seminggu je lagi nk masuk tahun baru...
dan jgk nk masuk kampus semula...
ermmm...apa yg aku harapkan...
aku xnk dh jmpa dia...
aku tau..aku mgkin akn rse rndu kat dia...
tp aku harus elakkan...
aku nk tumpu betul2 kat study utk sem baru ni...
aku xnk result aku jatuh lg..
cukuplah aku dh kena repeat 2 paper..
tu dh jadi pengajaran buat aku...
bukan senang utk aku terima kenyataan...
bahawa aku kena repeat 2 paper...
ingat senang ke???
dh la aku kena drop 1 paper...
sedih tau...

sekarang ni aku rasa cm nk nangis je...
tp..aku dh x upaya lg...
aku dh byk bazirkan airmata aku krn dia...
ade dia tau???
x pun...dia x pernah tau tntang perasaan aku...
ermmm...bila lah nk habis semua cerita ni???
pergilah kau dr hidupku...
hurmmmm....
Ya Allah...tenangkanlah hati hambaMu ini...

k la ye...
daaaa..


daftar kursus

daftar kursus

4:01:00 PM 0
Assalamualaikum...
hai...entry kali neh aku nk cter psl p'dftaran kursus utk bdk2 UITM...
aku dh siap pun...hehehe...
semangat gler kan???
padahal tarikh tutupnya lmbt lg...
bila aku tgk kat kat course registration aku tu..
aku rasa sedih plak...
yerr la...aku t'paksa drop dulu satu paper..
iaitu paper programing...
ermmm...sedihnye rasa...
tp apa bleh wt...
dh takdir...terima je la...huhhu..
ade hikmah la tu...

agak2nya...sape la yg ajr subjek csc tu sem dpn???
kalau boleh..aku xnk dh dpt lec yg same...
apa yg lucunya lg..
dia siap remove aku kat friend list fb dia..
knape???dia x puas hati ngn aku ke???
sbb aku x lulus paper dia...
bukannya aku x usaha...aku dh usaha sedaya upaya aku...
tp tu je yg aku boleh wt..
dia pun x tolong aku...
tp xpela...aku bukan nk salahkan dia...
salah aku jgk..
belajar main2...
sem dpn aku akn cuba wt yg t'baik lg...
cuba naikkan pointer aku...
kalau boleh aku pun nk jgk dpt dekan...
x mustahil kan??huhuhu
yg penting usaha kena lebih...
ada masa lg utk perbaiki kesilapan lalu...

ermm...ok la ye...
daaa....sayonara...
gemuk ke kurus???

gemuk ke kurus???

1:14:00 AM 0
Assalamualaikum...
hai korg sumer???ade dh tdow ke???he3..
ak x dpt nk tdow lg..
sbbnye aku baru je lps makan nasi...hahahah...
lewat gler aku makan...
sebenarnya...begitu la rutin aku sejak akhir2 ni...
asyik makan lewat malam je...
tp tubuh aku neh x naik2 jgk...
kurus keding cmtu jgk..huhuhu..
aku bukannye apa...
berat aku ni x smpai 40kg....
aisehhh!! malu wooo...
dh la x normal ngn tinggi aku...
habis2 pun nak la smpai 40kg...
ni x sampai pun.....
x padan dgn umur aku yg dh nk msuk 20 tahun ni...huhuhu..
tp dulu...masa aku kat sekolah dulu..
aku ni berat jgk..
sampai jgk 40...
sejak lepas wt pembedahan ni...
berat aku semakin kurang..
nk kata kurang makan...
aku rasa t'lebih makan ade la..hehehe..
boleh dikatakan asyik nk makan je...
klu aku makan nasi..
mmg x sah klu x penuh pinggan..
tp x naik jgk berat aku neh..
dok maintain ctu jerk...

mesti ade yg pelikkan..
yerr la...setengah org xnk naik berat badan..
tp aku nk plak...
aku pun bukannya nk suruh jd gemuk sgt...
just utk dptkan BMI yg normal...
sesuai dgn ketinggian aku neh...
tu jerk...
klu gemuk sgt pun takut nnti x larat plak nk jln...
tambah plak dgn keadaan aku yg smemangnya b'masalah sikit...huhuhu..
ape boleh buat...ujian tuhan...
aku pasrah...

k la yer...
ak dh penat...
k...gud nite...wassalam....
teringat zaman budak2...

teringat zaman budak2...

3:58:00 PM 0
Assalamualaikum...
hai...ni adalah entry aku yg kedua utk hr neh...
ermmm...rajin plak nk post byk2...he3..
sebenarnya entry kali ni aku nk cter psl zaman budak2 aku dulu..
masa sekolah rendah...
hurmmm...tiba2 jerk jd ingt kisah lalu....huhu...
tadi aku n adik aku g makan mee celup...
yerr la...rasa dh lame x makan mee celup..
so, kiteorg pun g la dgn Nabilah...
Nabilah ni tggl kat umh aku...
kiteorg kwn dr kecik lg..
mmg rapat la...main sama2...
lepas je kiteorg makan...
aku pun mengimbau balik kenangan kireorg masa kecik2 dulu...
naik basikal g makan mee celup...
pastu mmg x sah la klu x round satu kawasan rumah...haha..

bukan tu je...
pstu suka sgt masuk umh lewat...
klu x bunyi azan maghrib...
jgn harap la nk masuk umh...
silap2 lps tu mak aku panggil...hahaha...
lucu plak rasa nye bila ingt kisah dulu...
aku dulu pun suka jalan2 ngn kwn2 sekolah...
naik basikal...g umh kwn2...
tp tu masa sekolah rendah la...
masuk sekolah menengah..
aku x wat cmtu dh...
bila dh masuk sekolah menengah aku suka dok dlm umh je...
tgk tv...layan cter...hehehe...

sekarang dh lain...
dh jauh berubah...
myb perangai aku masa sekolah rendah dulu dtg balik bila aku dh masuk universiti...
suka g jalan2...hehehe...
cuma bila dh semakin besar ni..
aku rasa aku ni semakin degil...huhuhu...
hurmm....bila dikenang balik memang rndu sgt zaman bdk2 dulu...
lucu rasanya..

ermmm...k la...
aku chow dlu...
k....wassalam...

hepy wif aira...

12:33:00 PM 0
Assalamualaikum...
hari ni aku nk cter psl sorg sepupu aku neh...
Nik Aira Nazihah...he3..
hari ni dia dok umh aku...
aku rasa hepy sgt dpt main ngn dia...
yerr la...dpt layan kerenah bdk kecik cm dia tu rase senang je..
walaupun kadang2 tu meletihkan la jgk....
tp...aku hepy sgt....

ermmm...aira ni la penyembuh duka ku...
aku suka main dgn dia...
lgpun dia rapat ngn aku...
yer la..aku kn kak long dia...
perangai pun dh nk same...he3...
same2 ank2 sulung...biase la...
mak aku cakap muka dia nk sama cm aku wktu kcik dulu...
hurmmm....sbenarnya mmg gtu pun...
sepupu2 aku mmg nk same pun ngn aku..
trutama yg sulung...tp belah ayh la...
klu belah mak plak..
aku x ramai sepupu..2 org je...
tu pun dh besar...
dh nk kawen pun...




ni la dia sepupu ku yg t'sayang...aira...
cute kn...cm aku jerk...he3...(prasan la plak)

ermm... k la...tu je kot...
k...wassalam...
pesanan dr owner this blog!!!!

pesanan dr owner this blog!!!!

6:17:00 PM 0
Assalamualaikum.....
sebelum aku nk catat utk post aku kali ni....
aku nk mntk maaf dlu sbb kali ni aku nk emo ckit....
ok la....aku nk pesan ckit...
klu rase nk komen kat entry aku tu...
boleh x tlong tgglkan nama korang...
aku bukannye ape...
aku cuma nk tau je sape yg komen kat entry aku...
aku bukannya nk marah pun...
cuma sekadar ingin mengenali...ok??

aku jgk nk pesan...klu nk nasihat org...
boleh x tolong b'lapik ckit ayt tu...
supaya x menyakitkan ht org....
aku mmg rase x puas hati la ngn sorang guest ni....
dh la xtau sape...
pstu siap kate tentang cara aku b'pakaian...
yerr...memang dulu aku ni sekolah arab...
ok...sekolah arab...sebuah sekolah agama...
tp x semestinya semua bdk sekolah arab kena pkai yg jurus2...
aku tau aku cmner...
aku ni pun bknnye baik sgt....
aku mcm tu sjk dr zaman sekolah lg...
tp aku x pernah pun pakai pakaian yg ketat2 k...
dan aku jugak x pernah pakai seluar jeans pun...
so, jgn ikut sedap nk nilai cara aku b'pakaian hnya krn aku ni bks bdk skolah arb...
aku x suka org kate aku cmtu...
aku masih jaga lg tentang cara aku b'pakaian...
walaupun dh lain ckit...

aku tahu...aku dh byk wt silap...
tp tolong la....jgn ikut sedap mulut nk kata org...
aku ni memang jenis yg sensitif...
aku memang x suka org kata aku cmtu....
kwn2 sekolah aku dulu...
sekolah arab jgk...ade lg teruk cara diorg b'pakaian...
ade tu siap freehair lg...
tp aku x kata ape pun...
sbb aku tahu...mngkin suatu hr nnti tuhan akn balas balik kat kite...
lgpun tu hak dia...
bukannya dia xtau dosa pahala...
dh belajar pun...
lebih mendalam lg...
sekolah arab kan..
mesti la tahu tentang hukum-hakamnya...
walaupun aku sendiri pun x amalkannya jgk...
tp kite kena la sentiasa muhasabah diri kite...
cari kat mana silapnya kite ni...
aku pun begitu...walaupun aku sering mngulanginya...
tp aku sedar kat mana silap n kelemahan aku...
cuma aku perlukan mase je utk baikinye...

aku tahu niat guest tu just nk nasihat aku...
aku trima...tp tolong la...
b'lapik ckit ayt tu...
ok la...aku dh xnk membebel pnjg lg...
sebelum aku habiskan ayt penutup aku neh...
aku mntak maaf dr hujung rmbut smpai la hujung kaki...
ok la... wassalam...

mampukah aku utk melupakan????

2:24:00 AM 1
hai....
jam sekarang menunjukkan hmpir 2.30am...
org lain dh pun diulit mimpi...
tp aku masih lg x dpt nk lelapkan mata ni...
aishhhh!!! nape la ngn aku ni???
hr ni aku nk post sesuatu tentang soal hati & perasaan aku neh...
lantak la org nk kata ape pun...
ni blog aku...
so, aku punyer pasal la nk post ape pun..huk3...

ermm...aku rasa mungkin dh tiba masenye utk aku lupakan dia...
sepatutnya dr dulu lg aku lupakan dia...
tp aku ni tetap gk x dapat lupakan dia...
nasihat org xnak dgr...
akhirnya..aku jgk yg sakit...
aku ni memang degilkan???
hurmmm....aku tahu...
memang sukar utk aku lupakan dia...
tp aku harus lakukan juga...
dh t'lalu byk aku pendamkan rasa hati aku ni kat dia...
tiap kali aku jmpa dia...
aku x dpt nk luahkan segalanya kat dia...
aku rasa spt mulut aku ni terkunci bila b'hadapan dgn dia...
kenapa ssh sgt hahh????


arghhhh!!! memang sakit bila pendamkan...
tp sampai bila aku boleh tahan...
aku tahu dia dh x sayang aku lg spt dulu....
result exam aku pun semakin menurun sbbkn hal ni...
dia xtau pun...
aku yg kna tanggung sorang2...
tapi mampukah aku utk berjauhan dgn dia???
mampukah aku utk lupakan dia???
sedangkan setiap kali aku cuba utk melupakannya...
begitu byk kenangan yg t'cipta b'main-main di fikiran aku...
yerrr...dia pernah mencipta memori dgn aku...
namun...apa yg harus aku lakukan??
aku mesti lupakan dia...
tp mampukah aku???
sedangkan perasaan kasih dan sayang tu kian meninggi...
aku memang buntu...
utk terima org lain dlm hidup ku???
sukar utk aku lakukan buat masa sekarang ni...

Ya Allah...tolonglah aku....
aku ingin lupakan dia...
aku xnak lg dibayangi dgn bayang2 dia..
jauhkanlah aku dr dia...
luputkan ingatan ku dr mengingati dia..
segalanya tentang dia...
aku ingin lupakan...
sekiranya tuhan ingin mengambil ingatan ku...
dia la paling aku xnk ingt...
aku nk hapuskan dia dr ingatan aku...
segalanya kenangan yg t'cipta antara aku dan dia...
hurmmmm....

ok la...cukupla dulu...
aku nk paksa mata aku ni utk tidow...
k la...daaa...

result ku....tidak!!!!

3:13:00 PM 0
hai...
hari ni result exam utk bdk2 UITM dh kuar...
aku dr pagi lagi dok dpn laptop nk tengok result aku...
hurmmm...sedih gler bila tengok result aku...
aku kena repeat 2 paper...
CSC n calculus....bg aku calculus xde la frust sgt...
tp csc...aku mmg kecewa gler ar ngn csc..
x sangka boleh kena repeat 2 paper...
hurmmm...nasibla....bila tengok kawan2 lain lulus semua...
jeles jgk rasenye...dh la sem dpn aku xleh ambk programing tu...
sebab x lepas yg asas ni...adoi la....


GPA aku???mmg jatuh gler la...CGPA lg la...
entah la....
nk nangis airmata darah sekalipun dh x guna...
benda dh jd...
jdkan ia sbg pengajaran n pembakar semangat utk lebih berjaya..
nampaknye sem depan aku kena usaha lebih gigih lg...
aku mesti buat yg terbaik...
cuba naikkan balik cgpa aku....
sem depan mmg berat la sikit nmpaknye..
aku memang kena usaha lebih kuat lg...
aku jugak dh x boleh main2 n malas2 lg...
aku jugak kena cuba utk atasi segala masalah aku...
supaya x menjejaskan pelajaran aku...
aku memang menyesal...
mungkin ni cubaan utk aku...
dan akn aku jadikan ini sbg cabaran utk aku...


yer...aku mesti yakin...
aku boleh buat yg terbaik lagi...
malahan aku rasa bertuah sangat ade kawan yg jugak mrangkap abg aku...
iaitu joe..dia dh byk tolong aku...bg sokongan kat aku...
so, aku x perlulah rasa takut lagi...
bukan dia je..masih ramai lagi kwn2 aku yg bg sokongan kat aku ni...
terima kasih aku ucapkan buat korang semua..
terutama bdk2 kelas aku CSD3CA...
sem depan aku dh x sekelas ngn diorg...
diorg pun dh byk tolong n bg sokongan kat aku ni...
aku rase beruntung sangat ade kwn2 cm diorg..
ape2 pun...bukak sem baru ni...
aku kena usaha lebih gigih lg utk berjaya...

yaaa!!! zatie boleh!!! caiyok33!!!

aku bosan!!!!

aku bosan!!!!

1:17:00 AM 0
hai...
salam maal hijrah 1432M....
cepat mase berlalu...dh masuk tahun baru ...iaitu awal Muharam...
ade lagi dlm lebih kurg 3 minggu utk masuk tahun baru 2011....
hurmm...sebenarnya....aku bosan la...
dh berapa minggu cuti...
aku dok umh je...
bosan gler...kerja aku seharian online je 24 jam..
kadang2 tu bosan jgk...
lambatnya nk bukak sem baru....
nak kuar ngn kawan2 lama pun bajet kurg...

aku ni memang x sabar nk masuk sem baru...
dapat jumpa ngn kawan2...
lepak same2...hehehe...
dok umh ni pun bosan...
dah la asyik kena dok sorang je...
bila dok sorang fikiran aku mulala melayang...
fikir benda yg bukan2....aishhh...
last2...aku yg sedih...
bila dok u lain sikit...
aku ade kawan2 utk berbual..
dok umh ni pun ade adik laki...
bukan boleh wt bual sgt...wt gaduh ade la..hehehe..

kalau la aku boleh kuar kerja lg best..
hilang sikit bosan aku ni...
boleh jgk tambah duit utk bekalan nk masuk sem baru...
nk tunggu ptptn...lmbt la sikit...huhu..
hurmmm....memang bosan....
arghhhhhh!!!!
k la ye...daaaa!!

kucing...

12:49:00 AM 0
hai....
hurmmm...malam ni aku cter psl kucing...he3..
entah la..rase nk cter pasal kucing je...
sebenarnya aku ni sukakan kucing...
rumah aku pun memang bela beberapa ekor kucing...
dulu aku memang suka sgt main ngn kucing...
kadang2 tu tidur pun dgn kucing..he3..
tp sekarang ni aku kurang sikit manja ngn kucing...
aku pun xtau nape...hu3..
mungkin sbb kucing kat rumah aku neh dh kurang...
yg adenya hanyalah kucing yg pd mulanya menumpang terus je jd penghuni tetap...
kalau dulu..waktu aku kecil2 dulu msti ade org bg kucing kat family aku..
sebab diorang tau adk-beradik aku ni suka main n manja dgn kucing...
boleh dikatakan rumah aku x pernah putus dgn kucing...
yang hilang pasti ade pengganti...


kucing aku yang ni aku bg nama tabby...
tabby ni antara yg lame jgk la dok kat rumah aku..
tp tabby ni dah mati...hu3..
istimewanya kucing aku yg ni...
suara dia...cm xde suara gtu...
lucu la bila dgr dia wt 'meow'..
cm serak la jgk...kiteorg pnggil dia kucing bisu...hahaha...
tabby ni suka sgt masuk dlm plastik...
pantang nmpak plastik yg terbuka luas..mesti dia masuk...


haaa...ni plak antara kucing aku yg paling lincah...
kiteorg panggil dia toyeng...sebenarnya oren..
tp nk bg sdp sikit panggil la toyeng..hahaha...
kucing aku yg ni mmg lincah...suka main2...
kadang2 tu usik kucing2 yg lain...hahaha...
kalau dia nk tidur...mesti dia tekan2 kat tempat tidur dia tu...
cm nk peratakan la...haha...
kadang2 tu jgk kat tangan aku pun dia boleh tekan...haha...
pelik2 kucing aku ni...
toyeng ni ade lg kat umh aku..
sihat lg..tp dh tua la..

erm...aku paling suka main ngn ank2 kucing...
kalau nmpk kucing yg comel..aku mmg geram...hihi...
tapi sekarang ni aku dh kurang sikit dgn kucing...
dulu..kalau aku sedih aku suka cakap ngn kucing...
biarlah dia x phm pun ape yg aku cakap...
drpd cakap ngn manusia yg boleh paham tp wt2 x phm...
baik aku ngn kucing yg sememangnya x paham langsung ape yg aku cakap...hahaha..
ok la...bye3!!!



menanti result...

menanti result...

10:08:00 PM 0
hai.....
x sangka...cepat sungguh masa berlalu...
dah masuk bulan 12 rupenye...iaitu bln terakhir utk tahun ni...
hurmm...ade beberapa minggu je lagi nk masuk tahun baru 2011...
minggu depan pun dah masuk awal muharam...
cepatnye...umur pun dh kian meningkat...

seronok rasenye bila tgk senior2 aku dh konvo...
wah!!! x sabarnye aku nk jd cm diorg...
ade lagi 3 sem utk aku habiskan diploma...hu3...
10.12 ni result exam aku kuar...
takutnye rase...berdebar pun ade jgk......
cmner la agk2nye result aku sem ni???
harap2 naik la ckit pd sem lps...
dan jgk xde repeat...
aku harap lepas semua paper aku...

bukak sem baru ni aku dh pun sem 4....
x sabar rasenye nk hbs diploma n sambung degree...
habis je degree pastu kerja....
tp xpe...sabar..masenye akn tiba jua...hu3...
k la...bye3!!!

tidak ku pinta begini

tidak ku pinta begini

11:01:00 AM 0

ku tulis cerita ni bkn nk menunjuk...

tp sekadar ingin berkonsi rasa suka dan duka..

aku bukanlah seorang gadis yg dilahirkan sempurna di dunia ini...

aku punyer kekurangan diri...

mungkin setengah org xtau kekurangan yg ade pd diri ku...

bg kwn2 yg mengenali ku mereka mengetahuinya...

aku tahu siapalah aku sebenarnya...

x pernah ku pinta utk dilahirkan begini...

namun ini semua dugaan tuhan buatku...

aku pasrah dengan segala ketentuanNya...

malahan aku sentiasa berdoa semoga memberi kesembuhan pd ku...

waktu aku kecil2 dulu aku selalu diejek oleh bdk sebaya ku kerana kecacatan ku...

tapi aku x pernah pun bagitahu mak dan ayah ku..

aku ni jenis yg senyap...

org kata apa kat aku pun senyap je...

tapi hati aku sakit sangat...

aku malu sangat bila aku di ejek begitu...

kadang2 tu aku rasa malu nk kuar rumah...

masa tu aku budak lagi...

aku ni memang jenis yang aktif walau jalan pun x seberapa...

waktu aku sekolah tadika aku x ramai kawan...

ye la...sape la nk kawan ngn aku ni...

sehinggalah aku masuk kelas 1...

masa tu aku dapat ramai kawan...

aku seronok sangat...

pernah masa kat sekolah dulu aku jatuh...

masa tu waktu rehat...

aku kena tolak kat sorang bdk laki kat kantin...

aku jatuh...kepala ku berdarah...

cikgu bwk aku ke hospital..

masa tu ade sorang misi ni cakap kat cikgu aku psl kaki aku...

dia cakap kaki aku ni masih boleh dibedah..

bila jumpa ngn doktor...

doktor tu cakap x perlu...

aku pun xtahu..

tapi masa tu aku budak lagi...

xtau ape pun lagi...baru umur 8 tahun...

walau macam mana pun impian aku nk sangat jln cm bdk2 lain...

boleh wat benda2 yg aku suka...


masa aku kat sekolah rendah dulu pun aku pernah jgk diejek...

kena buli ngn kawan2 pun ade gk...

tp aku diam je...

x pun aku nangis...

lgpun masa tu bdk lg...

nakal plak tu...

waktu aku kat sekolah dulu...

aku memang selalu cemerlang dlm peperiksaan...

walaupun aku ada kekurangan tp aku lah cemerlang..hu3...

tp tu dulu...cerita budak2...


masa kian berlalu...

tamat darjah 6 aku masuk sekolah menengah....

sebuah sekolah yg meengajar aku erti kehidupan...

kat situ aku belajar tentang kehidupan alam remaja...

spt remaja perempuan lain...

aku juga punyer satu perasaan ingin dikasihi...

tp aku pendam je...

sebab aku sedar sape la aku ni...

ade sorang bdk laki ni pernah kata kat aku...

tentang kekurangn aku...

dia tahu aku suka kat dia...

semua kwn2 dia tahu...

mase tu aku malu sgt...

sejak pd tu aku benci kat dia...

benci sgt...

waktu aku baru je tingkatan 1...

x matang lagi...


bila aku semakin besar...

kakiku makin teruk...

aku pernah sakit pinggang...

sakit sangat...aku pun pergi la jumpa doktor...

doktor tu pnah cakap kaki aku dh x boleh dibedah...

sbbnye aku dh besar...

aku sedih sgt...aku balik umh aku nangis...

mak aku xtau pun...

aku tahu masa tu harapan aku musnah...

yang tinggal hanyalah angan2 je..

selepas pd tu doktor tu suruh aku sendiri jumpa ngn doktor pakar USM..

masa tu aku hepy sgt...

aku harap kaki aku ni boleh baik cm org lain...

bila aku rujuk ngn doktor pakar USM...

dia kata kaki aku masih boleh dibedah...

aku rasa hepy sgt...

aku rasakan masa tu aku bukan lg berangan...

aku kuatkan diri aku utk jalani pembedahan tu...

aku ketepikaan rasa takut dlm diri...

yang penting aku boleh sembuh..

waktu tu lepas exam SPM...


selepas lebih kurang 5 bulan aku berkurung dlm rumah..

x pergi mana2 kecuali temujanji doktor n ke rumah nenek aku...

aku dapat tawaran masuk universiti...

aku hepy sgt mase tu...

tp mak aku plak x kasi aku pergi lagi..

sebab dia bimbangkan keadaan aku...

masa tu aku belum pulih sepenuhnya lagi..

jalan pun kena guna tongkat...

tp aku tekad...aku nk jgk pergi masa tu..

sebab aku dh bosan berkurung kat rumah...

akhirnya mak aku lepaskan jgk aku pergi...

aku memang gembira sgt...

sebenarnya aku takut jgk..

ye la..dgn keadaan aku yg mcm tu...

tentu susah utk aku teruskan pelajaran,..

tp semua tu x penting...aku kuatkan semangat aku..

yang penting aku dpt belajar...

akhirnya aku dpt jgk tempuhinya walaupun aku terpaksa susahkan org...

aku pun malu gk sebenarnya...

namun apakan daya ku...

sekarang...aku dh perlukan tongkat lagi...

walaupun aku belum pulih sepenuhnya lagi dan masih lagi m'dapat rawatan dr doktor..

nak jalan cm org lain mungkin susah...

tp sekurang-kurangnya kaki aku dh x seperti dulu..

walaupun sekarang aku memang x dpt nk buat perkara2 yg aku suka...

rasa seperti terkongkong plak..

tp...itulah hakikatnya...aku harus menyedarinya...

aku x spt org lain...

namun...aku sentiasa berdoa agar aku akn pulih spt biasa...

sekian.....


p/s: terima kasih kpd kawan2 krn sudi menjadi kwnku dan terima kasih jgk kepada insan2 yg dh banyak tolong aku....


sedih lagi...

sedih lagi...

6:25:00 PM 0
salam...
hari ni aku sedih sgt....
aku t'baca kat post fb dia...
post tu seolah-olah di tujukan utk aku...
kalau dia xnk lukakan hati aku...
bagi harapan kat aku...
tp nape wt aku cmtu???

nk tau ape???
aku rasa spt diberi harapan...
kalau xnk cakapla xnk...
layan je la aku ni spt adk...
bukan spt seorang kekasih....
aku ni perempuan...
ade hati dan perasaan...
perempuan mana x tersentuh bila dilayan begitu...
memang aku sayangkan dia...
tp dia jgk la yg dh banyak lukakn hati aku ni...
pernah x dia sedari????
aku x pernah mintak utk simpan perasaan kat dia...
malahan aku cuba utk elakkan ade perasaan cmtu...
tp...makin aku elak perasaan tu makin dekat ngn aku...
dgn layanannye begitu...
siapa x terpikat...
hati mana x sayang....

pernah ke dia faham perasaan aku ni???
hati aku memang terluka sgt...
sebab dia la jgk aku dh tawar hati ngn lelaki lain...
ade dia tahu???
dia x kisah pun...
dia x pernah kisah pun tentang perasaan aku ni...
ht aku terluka...sgt terluka...
dia xtau...
kalau aku dh syg seseorang...
aku memang betol2 sayangkn org tu...
tp bila aku dh benci...sampai bila aku benci...
dan memang susah utk aku maafkan...
aku memang akn lakukan bila aku betol2 sakit hati n kecewa sgt...


saya sayang awk....rindu awk!!!

saya sayang awk....rindu awk!!!

4:22:00 PM 1
salam...
hai....hari ni aku nk jiwang sikit...
pdhal jiwang skmo...he3...
hurmmm...sebenarnye catatan aku hari ni ialah saya sayang awk n rndu awk...

sebenarnya sy sayang sgt kat awk...
sy memang nk awk sentiasa ngn sy...
walaupun awk dh byk wt saya sakit hati tp sy tetap gk sygkn awk...
sekarang ni awk x online kat fb...
awk nk tau...sy sentiasa tggu awk....
sy rindu sgt kat awk..rindu sgt..
sampai sy rasa cm nk demam je...huhu...
sy tahu awk memang sisihkan sy...
awk lebihkan adk2 angkat awk pd sy..
pdhal dulu sy pun adk angkat awk gk..
tp nape awk wt sy cmni????
sy mula rasa kelainan bila awk pegang tangan sy...
masa tu sy dh rase sy ni bukan lg adik awk..

awk tahu x???
sy sayang sangat kat awk...
tp awk x pernah pun ambk peduli tentang perasaan sy...
awk cakap awk phm ape yg sy rase...
kalau awk phm awk xkn wt sy cmni...
sy rase cm diperbodohkan...
satu perkara yg sentiasa bermain kat fikiran sy...
siapa sy kat sisi awk sebenarnya???
awk kata sy bukanlah adk awk...
habis tu sape sy ni pd awk???

saya terasa sgt bila nampak awk kuar g mkn ngn adk2 angkat awk...
awk x ajk pun sy...
pdhal adk2 angkat awk tu pun kwn sy gk...
nape wt sy cmni???
awk nk tau???
sy dh tutup pintu sy utk lelaki lain..
sbb sy takut utk kecewa lagi...
rase kecewa sy sbb terlalu sayangkan awk terlalu dalam...
sehinggakan sy x beri peluang utk lelaki lain berasa dlm hati sy...
terukkan sy ni...
tp semua ni sbb sy terlalu sayangkan awk...

awk ingt x waktu kite kenal dulu...
sy sinis sikit kat awk...
sy pun xtau nape...
myb awk x perasan...
sebenarnye mase tu sy dah minat kat awk...
awk ade ciri2 lelaki yg sy idamkan...
tp sy kuburkan je sbb sy takut awk dh b'punyer...
sy takut utk kecewa lg...
lagipun sebelum sy kenal awk sy pernah kecewa...
tp bila sy kenal awk..
awk ubati luka yg ade kat hati sy...
bersama awk buat sy rasa bahagia sgt...
sehinggalah satu hari awk bwk sy jumpa ngn sorang kakak ni...
mase tu sy tahu sy dh xde peluang..
so, sy anggap je la awk sbg abg sy...
awk ingat x???
sy pernah cter kat awk...

tp semua tu hanya sementara...
kini awk plak yg melukakan hati sy..
malahan terlalu dalam luka tu...
tp sy masih lg sygkan awk..
walaupun sy pernah cakap sy bencikan awk..
sampai sy pernah remove awk kat fb..
kononnye nk lari dari awk..
tp last2 sy add awk balik...
lucu plak rase...he3..
hakikatnye sy sayang sgt kat awk..

ermmm....tu je kot yg aku nk coretkan setakat ni...
p/s: kalau korang prihatin mesti korang dpt tahu sape lelaki tu....he3...
ok la...
bye2....
kisah yg menarik...

kisah yg menarik...

12:33:00 AM 0
salam...
hari ni aku terbaca satu note kat fb..
dan note sgt menarik utk aku...
aku rasakan kisahnya sama spt kisah ku...hu3...
hurmmmm..sedih n aku rasakan tersedar dr kesilapanku..
ni dia note tu....tajuk note tu :


awak...saya sayang awak..awak baca tau..

saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??

saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...

betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...

awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia yg kat atas tu panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??

saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..

awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.

saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhutinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..

awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..

awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..


haaaa....jgn slh phm plak.....
yg samenye cter ni ngn cter aku adalah aku memang sgt sayangkan dia....
terlalu sayang...dia plak...
kadang2 aku rasa dia sayang kat aku...
tp entah la...aku sangsi...
dia je yg dpt jwb persoalan aku ni...

tawar hati...

tawar hati...

12:03:00 PM 1
salam aidiladha....
hari ni adalah hari raya yg kedua...
byk betol daging kat umh aku...
esk lusa mulala rasa sakit pale sbb mkn daging byk sgt..hu3...
hurmmm...aku x sangka ade jgk yg nk ajk aku couple...
sebenarnye aku dh tawar hati nk ade gewe...
dulu memang aku teringin nk ade buah hati sendiri...
sape xnk ade buah hati bila tgk kwn2 aku dh ade buah hati...
sedangkan aku xde pun..adik aku sndiri dh ade buah hati...
masuk kali ni dh 3 kali tukar pakwe...
aku plak...xde langsung...hu3..
aku memang dh tawar hati nk terima lelaki dlm hidup aku sbg kekasih...
aku pun xtau la nape jd cmni...
mungkin hati aku dh terlalu luka krn dia.
lagi pun aku takut nk terima lelaki sbg kekasih..
biarlah mase yg menentukan siapakah lelaki yg berjaya buka pintu hati aku ni...
memang aku masih sayangkan dia...
walaupun aku sendiri xtau dia anggap aku ni spt apa...
tp buat mase sekarang aku memang xnk terima sesiapa...
utk jd kawan boleh...
kalau utk lebih dari tu myb sukar utk aku terima...

aku pun dh x percaya sgt lelaki ni...
pd aku semuanye same je...
luar je nampak baik...
tapi kat belakang perangai mcm hantu...
aku xnk silap pilih...
aku dh serik...
dh byk kali aku dilukai...
aku x sanggup utk dilukai lg...
walaupun org yg suka aku tu phm jiwa aku...
namun sukar utk percayainye...
biarlah takdir yg menentukan segalanya...
aku pasrah ats segala ketentuan tuhan utk aku...
tamat sudah semester 3

tamat sudah semester 3

3:08:00 PM 0
salam....14 nov 2010 adalah hari last exam aku...
last dgn calculus....adoi...soaln pyh gler....
takut aku...aku xnak repeat..hu3..
harap2 lepas la paper calculus ni...
berakhirnye paper calculus maren bermakna b'akhir la sudah semester ni...
wahh....cpt sgguh mase berlalu..
bukak sem depan aku dah masuk sem 4...
rasa baru je aku ikuti program MMS tu...hu3...
pape pun sem ni begitu byk ujian utk aku...
ujian yg betol2 menguji kesabaran aku....
hurmmm...semuanye airmata...
tapi aku nasib baik sebab ada Ika, Fatin n Una...
diorang yg byk teman aku...
ermmm...masalh study pun teruk gk...
dah la carry mark byk dpt rendah..
byk gler aku kena cover utk final...
harap2 result aku ok..
begitu gk ngn kwn2 aku...
terutama kawan aku yg dh byk tolong aku dlm study iatu Joe n Fuzah...
diorang la yg selalu ajar aku...huhu..
sama gk ngn Ika, Fatin n Una...
tapi bukan Fatin Fatihah..he3...
pape pun biar lah semuanye berlalu pergi..
aku ingin lupakan semuanya...
sem depan mulakan hidup baru...
banyak lg dugaan menanti aku di hadapan..
aku harap aku dapat hadapinya dgn tenang dan sabar...
QMT 200.....probability & statistics...

QMT 200.....probability & statistics...

1:45:00 AM 4
salam......arghhhhhh!!!tensionnyer aku study subjek ni...
mase aku update blog ni kwn2 aku tgh study qmt...hu3..
aku plop....hurmmm...study gk tp stress tol aku ngn subjek ni...
aku bukan nye x paham tp takut nk jwb exam nnti..
aku takut jd blur nk jwb exam nnti...
hurmm...rasa cam hilang keyakinan diri....
entah la....dah la carry mark aku rendah je...
aku takut x dapat cover kat final nanti...
aku xnak repeat subjek ni...
kalau repeat aku kena extend 1 sem...
aku xnak!!!!!!!!!
aku takut....sampai nangis aku sbb subjek ni...
hurmmm....aku xtau....aku rasa takut sangat...
aku pun xtau la nape jd gni....
aku rasa cm x yakin....

Ya Allah...tolong lah aku...
leraikanlah aku dari segala kekusutan....
pabila diri rasa diketepikan...

pabila diri rasa diketepikan...

7:43:00 AM 0
salam...pagi ni aku rasa ingin mencurah sesuatu yg dh lama t'pendam kat hati aku ni...
semalam aku chat ngn dia kat fb...
setelah sekian lama dia senyap je ngn aku...
aku dulu yg tegur dia...
hepy ke????entah la...
aku terasa sangat...x wish pun gud luck utk aku nk exam hr ni...
dah la dia dh lame senyap ngn aku..
bila aku yg start chat smalam aku rasa cm biase je...
cm xde pape...
seolah-olah dia x kisah pun pasal aku...
kalau adk2 kesayangan dia yg lain bkn main lg bg sokongan
tp bila aku ada masalah dia cm wat xtau je...
aku gaduh ngn fatin tu pun dia tau dr kak tu...
aku tahu..aku boleh rasanye...

kadang2 aku geram nk post benda2 tentang rasa sakit ht aku ni kat fb...
tp aku fikir balik tntang perasaan org lain...
aku xnak kak tu tau aku sedih pasal dia...
cukup la dgn ape yg dh terjadi...
agaknye kalau jd ape2 kat aku pun dia pun xtau...
tau2 je org lain yg cakap kat dia...
sedangkan dia langsung dah x ambil kisah pasal aku..
aku rasa cm diketepikan...
hati aku sekarang ni memang terluka sangat...
semua benda pasal aku dia tahu dr org lain..
lps tu baru tanya tntang masalah aku..
aku memang terasa sangat...
ni la bila ht dh t'lalu sayangkn kat seseorang...
tp org tu xtau pun nk hargai makna kasih sayang tu...

nampaknye aku je la yg selalu makan ht...
benci sangat!!!!!
sampai bila aku yg kena tanggung semua ni????
permainan demi permainan...
last2 ht aku yg terluka...
aku yg merana...jiwa aku yg sakit....
aku yg tension....

aku yg tension....

3:07:00 PM 0
salam...sekarang ni demam exam...arghhhhh!!!aku pun dh stress..hu3..
byk bnda lg aku kena cover...dah la carry mark pun rndah...adoi la....nape la ngn aku...
semuanye teruk..hurmmmm....nk nangis pun ade...
serabut pale aku mmikirkan masalah aku sekarang ni...
kadang2 tu aku rasa cm hilang semangat je...hilang keyakinan diri....
entah la...aku pun xtau ape yg aku pikirkan sekarang ni...
arghhhhhh!!!!!!!memang tension....
mungkin aku asyik pikir pasal dia je....
sedangkan dia langsung x pikir psl aku...
aku sedih pun sorg2...xde yg paham...
tapi.....entah la...aku dah letih ngn semua ni..
xtau bila nk habis nk cter aku ngn dia...
nak melupakan adalah sesuatu susah utk aku lakukan sekarang ni...
aku terlalu sayangkan dia...
tapi aku masih lg dibayangi dgn kisah silam ku...
iaitu lelaki yg pernah menjadi istimewa di hati aku ni...
aku pun xtau nape aku pikir pasal dia...
aku sayangkan dia lagi ke??
aku pun xtau...hurmmm...

dah la....baik aku ketepikan semua tu sekarang ni..
yg penting pd aku sekarang ni adalah final exam aku...
tumpukan pd exam...naikkan balik result aku...
aku pun rasa hepy ckit sbb tiera dh terima aku balik...
dia yg mintak maaf ngn aku..
aku memang terharu sgt...
cuma fatin n sue je aku xtau lg cmner..
aku harap diorg pun akn terima aku balik...

tersedar aku dari kesilapan...

tersedar aku dari kesilapan...

3:15:00 PM 0
salam.....hurmmmm....dah lama aku x update blog neh....rindu sgt nk menulis kat blog..
tp xde masa n line pun selalu je xde...sekarang ni dh msuk study week...
x lama lg nk exam...27.10 ni aku start exam...
takutnye rasa...aku takut result aku makin teruk..
tapi aku akn cuba sebaik mungkin utk perbaiki result aku...huhu..

sejak akhir2 ni aku rasa tension sgt...
aku pun xtau nape...aku asyik nk fikir bnda yg mengarut...
perangai lama dtg balik..huhuhu...
sebenarnye aku sedih sgt dgn pelbagai msalah yg menimpa aku sekarang ni...
memang betul ape yg ika cakap...wat pe aku harap kat dia lg...
sedangkn dia hanya nk mainkn aku..
aku juga merasakan aku ni tiada rasa cinta kat dia...hanya ingin memiliki sahaja..
aku juga merasakan aku ni tiada rasa cinta kat sape2 pun...
sayang tu memang la...cuma aku sendiri pun x pasti aku sayang dia sbg ape..
hurmmmm...aku memang keliru la...bingung sgt..
aku sedar..aku dh banyak wt silap...
semua tu atas kelalaian aku sendiri...
mungkin ni ujian dari tuhan utk aku....
tapi aku terlalu sayangkan dia...
namun hati aku ni dh byk terluka sbb dia....
aku dh banyak kali terluka kerana dia...
jujur aku katakan sukar utk aku lupakan dia...
aku memang terlalu sayangkan dia...
tapi dia x faham perasaan aku yg sebenar...
aku pun xtau ape yg patut aku lakukan...
aku keliru...aku buntu...
apa yg aku tahu sekarang ni...
aku terlalu sayangkan dia....
aku nak sgt dia ada dekat ngn aku time aku sedih...
tapi....dia xde pun...
hurmmmmmmm...........

memiliki tapi x mencintai....

memiliki tapi x mencintai....

9:44:00 AM 0
salam....pagi ni aku dah wt kuar statement yg pelik ckit kat fb aku...
MEMILIKI TAPI X MENCINTAI....aku boleh dpt ayt ni dr komen si dia...
aku curi tgk sebenarnye...he3...tp klu aku x tgk aku xtau dia wt kuar ayt gtu...
aku memang pelik..apa mksudnye sbnarnye???adakah pd aku???
kalau aku fikirkan secara logik ada betulnye ayat tu..
memiliki tp x mencintai.....dia boleh memiliki aku tp ade ke cinta dlm hati dia utk aku ni???
aku memang x paham....arghhhhhh!!!!!
apa maksudye????aku pening....keliru....
kalau betul la mksud ayt tu utk aku...
aku ni hnya la insan yg dpt miliki jasad shaja...
sedangkan ht dia bkn utk aku...
aku memang x sangka...tp aku mesti tahu jugak...
sampai bila aku harus jd gni???
aku x sanggup perasaan aku dipermainkan..
tahukah dia hati aku ni terlalu menyayangi dia??
aku ketepikan org lain yg begitu sayangkan aku kerana dia...
aku dh kecewakan org tu...aku dh wt dia terluka krn aku..
semua nye krana perasaan aku yg bodoh ni...
tunggu si dia tu...betapa hancurnye hati aku ni...

kenapa aku?????
kenapa wt aku cmni???
kalau xde rasa cinta terus terang je la..
x payah wt aku ternanti-nanti cmni..
dh macam org bodoh dh aku ni...
kwn2 aku sisihkan aku kerana dia....
arghhhh!!!!!!!!!!!!walau macam mna pun aku mesti cari jawapannye...
dan jawapan tu hanya pd dia....

cemburu & sakit hati

cemburu & sakit hati

1:38:00 PM 0
salam....masa aku update blog ni aku nk wt draft bel b'sama kwn aku yg t'sayang..FATIN...
hurmmm...sakit gler hati aku ni....klu nk wt kerja sama2 wt la betol2..
x payah la cakap dgn nada kasar..
eiii...benci la gni...aku pun sbenarnya xde mood nk wt kerja ngn dia kalau dingin gtu...
mesti x jadi la...spt yg Dr. Ng cakap tiada komunikasi ngn baik...
aku ok je...tapi dia tu...soal peribadi ketepikan la dulu...
x payah la nk campur aduk ngn urusan kerja...
kalau ikutkan ego aku ni..xnak aku b'urusan ngn dia...
tp semuanya krana markah....
aku tahu la dia pandai pada aku..tapi dia x boleh nk arah aku gtu...
tolong ar....menyampah la aku gni....
lantak dia la...kalau aku x tahan sangat aku citer je la kat Dr. Ng....
aku pun ada hati gk.....cukuplah aku dh disakiti sbelum ni...

kenapa perlu cemburu????
hari ni aku baca kat fb dia...dia post utk yg sorang lg tu..
adoila...memang rasa cemburu jgkla...
aku yg tengah sakit hati ni x pernah pun nk tenangkan aku...
kalau org lain siap post kat fb lg..
aku tahu siapa la aku padanya..
bukan yg istimewa pun..
hanya la peneman di waktu sunyi,...
aku sedih ke???entah la..
mungkin sedih gk....cemburu lagi la..
aku memang t'lalu sayangkan dia...
teramat sayang...tp dia x faham perasaan aku yg sebenarnya...
aku pun xtau la sampai bila aku harus rasa camni...

salahkah jika aku menyayangi????

salahkah jika aku menyayangi????

8:38:00 AM 0
salam......sebenarnye aku nk update blog ni maren..
tp line x berapa ok...lgpun maren ade lah bday s'seorg yg pernah m'jadi istimewa di hati aku ni...he3..
boleh dikatakan sampai sekarang aku masih lg mengingati dia walaupun dh xde prasaan istimewa tu..
maren gk adalah hari yg sgt mngejutkan aku..
aku n fatin kena panggil kat Dr. Ng...
kiteorg kena sesi kauseling...
aku memang x sangka Dr. Ng akn panggil aku n dia...
kiteorg same2 kena marah...
sebabnya masing2 degil n ego...
ya...aku memang degil...aku akuinya..
tapi fatin tetap x dpt nk maafkan aku..
aku rasa kesalahan aku bukan pd dia..
tp pd sue..aku memang sedih...
namun apa yg mampu aku lakukan..
aku hanya mampu berdoa je..
semoga diorang lembut hati dan dpt maafkan aku..
hurmmmm....lgpun diorg memang x boleh nk paksa aku..
semua tu hak aku...
hidup aku...aku tahu diorg ambk brat psl aku..
tp diorg hanya boleh nasihat je...
selepas tu segala pilihan di tangan aku...
aku yg berhak utk menentukan...
selepas apa yg t'jadi pd aku..
aku jd takut utk m'percayai kwn sendiri...
aku takut pisang akn b'buah 2 kali..
aku juga x sanggup lagi kehilangan kawan2 yg aku sayang...
bila aku fikir dgn cara bodoh aku ni..
knapa aku harus mengenali dia dan menyayangi dia???
kenapa semua ni menimpa aku????
kenapa aku mnyimpan perasaan kat dia???
aku dh kehilangan kwn2 aku krn dia...
kerana kebodohan aku ni...
hurmmm....nk di ungkit pun x guna...
benda dh jadi....mngkin ada hkmah di sebalik tiap t'jadi kat aku ni...

pengalaman yg sangat berharga

8:16:00 AM 0
salam....maren aku n grup aku pergi la wt speaking projek yg Dr. Ng sruh wt tu...
kiteorg kna cri foreigner @ 'org putih'..
kiteorg g besut kat jeti utk cri foreigner tu...
nasib kiteorg baik..
x payah tunggu lame2 ..pak cik kat jeti tu tlong kiteorg...
bila kiteorg dh d
pt mat saleh tu
kiteorg kena interview dia.....
nasib baik sorg je...
kiteorg kna speaking....fuhhh....sbelum kiteorg jumpa ngn mat saleh tu punyer la takut n b'debar rasa....
tp bila dh jumpa n kiteorg mulakan sesi conversation...
memang best....ye la...aku ni pun bknnye reti sgt nk speaking in english...hu3..
mat saleh tu pun sporting habis....
kiteorg siap boleh b'gurau lg...pengalaman ak
u maren memang aku rasa sgt b'makna wt aku...
bkn sng nk ckp ngn 'org putih' ni...ye la kan...takut diorg x faham apa yg kita cakap...
apa2 pun...aku mmg enjoy gk
maren...



ni la grup aku....grup ak
u 3 org je...
aku fatin n sya...

ni la foreigner tu....
aku pun dh lupa nama dia...
susah nk sebut etep..belit lidah aku...he3
klu dia x silap aku dia ni warga France...
memang ok la dia...

ni plak masa kiteorg dok bual2 ngn dia...
mula2 aku takut gk....tp bila start cakap tu rasa best plak..
cuma aku ni susah sikit nk wt keluar ayt tu...hu3...

sudah je kerja kiteorg...
kiteorg pun g la beli keropok lekor...
alang2 dh dok sana nk mkn la gk keropok...
fuhhhh...mmg best la...

hanya dia....

hanya dia....

1:05:00 PM 0
salam....hari ni aku nk gtau yg aku dh jumpa ngn dia...
aku jumpa ngn dia ari selasa......
hurmmm...lepas sudah rinduku ini...he3...
lgpun saat2 cmni aku sgt perlukan dia dekat ngn aku...
masa dia ajak aku keluar aku rasa hepy sgt...
lgpun masa tu memang aku perlukan dia..
masa tu aku rindu sgt kat dia....
nk sgt jumpa dia....
bila aku dh jumpa dia aku rasa lega...
lepas segalanya....hu3...
kesedihan aku ngn fatin....
tp dia xtau sbb apa fatin sisihkan aku...
aku pun xnk dia tau...

cuma aku pelik sikit..
knapa dia dh xnk bg aku tanya psl yg sorg lg tu...
aku memang pelik...
apa sebenarnye yg dh jadi ngn diorg tu...
hurmm...biarla...
cuma yg aku harapkan xde lg benda2 psl dia yg akn wt aku t'luka lg....
cukupla...aku dh x sanggup nk hadapinya lg...
lgpun hanya dia sahaja yg ada dlm hati aku ni...
aku memang sayangkan dia...terlalu sayang....
tp siapa aku sebenarnya pd dia????
siapa aku di sisi dia yg sebenarnya???
persoalan aku yg masih lg belum t'jawab.....
sampai bila aku pun xtau.....

kembali ke kampus

kembali ke kampus

7:37:00 PM 0
Salam......ermmmm....pejam celik pejam celik dh 2 minggu aku cuti beraya...
cepat sungguh masa b'lalu...
esok aku dah nk balik kampus utk teruskan balik sesi pengajian aku..
tp kerja2 aku x siap lg....adoi....rasa malas la plak nk balik...he3...
kadang2 tu rasa x sedia lg nk balik kampus...
ye la kan...aku pun xtau lg ape yg bakal aku tempuhi bila balik kampus ni...
adakah airmata lagi????arghhhhhh!!!!!asyik2 airmata je....
aku dah penat bazirkan airmata aku...
tp org x phm pun makna disebalik airmata aku tu...

aku pasti apabila aku dh melangkah masuk ke pintu UITM....
ujian begitu banyak menanti aku...
yg pasti segala-galanya akn m'buatkan hati aku ni t'luka...
entahla....aku pun xtau...
tp sekurang-kurangnye aku dh b'sedia utk hadapi semua ujian tu...
aku harap kali ni aku dpt hadapinya...

hurmmm....kerja2 assignment aku punyerla banyak...
tp satu pun x siap lg....adoi....he3...
apa nk jd la ngn aku nih.....
erm....aku akn cube siapkan jgk...
walaupun last minit....hik3...
tu je la yg aku tau...
wt kerja last minit...
pastu mula la kelam kabut....
padan ngn muka aku nih....
sape sruh tanggguhkan kerja....
sekarang trimalah padahnya...huhuhuhu...

balik ke kampus gk dpt temukan balik aku n dia....
aku memang rindu sgt kat dia...
x sabar rasanya nk jumpa ngn dia...
tp yg ni pun xtau la....
adakah akn timbul masalah baru???
yg pstinya hati aku akn sakit lagi...
hurmmmmm....entah la....
banyak betol cabaran utk aku nih...

Ya Allah....
Kau berikanlah aku kekuatan utk aku hadapi semua dugaanMu dgn tenang & sabar...
ssungguhnya aku pasrah dgn segala ujian yg Kau berikan utkku ini...
tabahkan hatiku ini....

raya yg membahagiakan...

11:16:00 PM 0
Salam....hari ni aku rasa hepy sgt....
sbbnye aku dpt jumpe ngn kwn2 lama aku....
hari ni aku g braya umah diela...
so, kat sana lah aku dpt jumpe ngn bdk2 kls aku dlu...
rindu sgt2 kat diorg...
aku memang hepy sgt...
hr ni gk tiera dh tegur aku...
tp cam dingin la sikit...
yg penting dia nk cakap gk ngn aku...
tu pun dh wt aku bhgia sgt....
walaupun sue n fatin masih lg x dpt nk maafkn aku...

hurmmm....biar lah sue tu...
apa yg penting pd aku adalah fatin....
aku rndukan p'sahabatan kami dulu...
rindu sgt...
tp biar la yg masa yg menentukan...
yg penting hari ni hari bahagia aku....
dpt jumpe dgn ehem2....he3....

ni je la yg ade td....
walaupun sikit je tp meriah sgt...
aku rasa hepy sgt dpt jumpe ngn diorg...
hilang segala kesedihan aku...huhuhu

ni plak yg perempuan...lg sikit..
tp memang hepy...
kwn2 lame aku la penyembuh duka aku....
thanks to all of you...
aku syg sgt kat korg....