pabila diri rasa diketepikan...

pabila diri rasa diketepikan...

7:43:00 AM 0
salam...pagi ni aku rasa ingin mencurah sesuatu yg dh lama t'pendam kat hati aku ni...
semalam aku chat ngn dia kat fb...
setelah sekian lama dia senyap je ngn aku...
aku dulu yg tegur dia...
hepy ke????entah la...
aku terasa sangat...x wish pun gud luck utk aku nk exam hr ni...
dah la dia dh lame senyap ngn aku..
bila aku yg start chat smalam aku rasa cm biase je...
cm xde pape...
seolah-olah dia x kisah pun pasal aku...
kalau adk2 kesayangan dia yg lain bkn main lg bg sokongan
tp bila aku ada masalah dia cm wat xtau je...
aku gaduh ngn fatin tu pun dia tau dr kak tu...
aku tahu..aku boleh rasanye...

kadang2 aku geram nk post benda2 tentang rasa sakit ht aku ni kat fb...
tp aku fikir balik tntang perasaan org lain...
aku xnak kak tu tau aku sedih pasal dia...
cukup la dgn ape yg dh terjadi...
agaknye kalau jd ape2 kat aku pun dia pun xtau...
tau2 je org lain yg cakap kat dia...
sedangkan dia langsung dah x ambil kisah pasal aku..
aku rasa cm diketepikan...
hati aku sekarang ni memang terluka sangat...
semua benda pasal aku dia tahu dr org lain..
lps tu baru tanya tntang masalah aku..
aku memang terasa sangat...
ni la bila ht dh t'lalu sayangkn kat seseorang...
tp org tu xtau pun nk hargai makna kasih sayang tu...

nampaknye aku je la yg selalu makan ht...
benci sangat!!!!!
sampai bila aku yg kena tanggung semua ni????
permainan demi permainan...
last2 ht aku yg terluka...
aku yg merana...jiwa aku yg sakit....
aku yg tension....

aku yg tension....

3:07:00 PM 0
salam...sekarang ni demam exam...arghhhhh!!!aku pun dh stress..hu3..
byk bnda lg aku kena cover...dah la carry mark pun rndah...adoi la....nape la ngn aku...
semuanye teruk..hurmmmm....nk nangis pun ade...
serabut pale aku mmikirkan masalah aku sekarang ni...
kadang2 tu aku rasa cm hilang semangat je...hilang keyakinan diri....
entah la...aku pun xtau ape yg aku pikirkan sekarang ni...
arghhhhhh!!!!!!!memang tension....
mungkin aku asyik pikir pasal dia je....
sedangkan dia langsung x pikir psl aku...
aku sedih pun sorg2...xde yg paham...
tapi.....entah la...aku dah letih ngn semua ni..
xtau bila nk habis nk cter aku ngn dia...
nak melupakan adalah sesuatu susah utk aku lakukan sekarang ni...
aku terlalu sayangkan dia...
tapi aku masih lg dibayangi dgn kisah silam ku...
iaitu lelaki yg pernah menjadi istimewa di hati aku ni...
aku pun xtau nape aku pikir pasal dia...
aku sayangkan dia lagi ke??
aku pun xtau...hurmmm...

dah la....baik aku ketepikan semua tu sekarang ni..
yg penting pd aku sekarang ni adalah final exam aku...
tumpukan pd exam...naikkan balik result aku...
aku pun rasa hepy ckit sbb tiera dh terima aku balik...
dia yg mintak maaf ngn aku..
aku memang terharu sgt...
cuma fatin n sue je aku xtau lg cmner..
aku harap diorg pun akn terima aku balik...

tersedar aku dari kesilapan...

tersedar aku dari kesilapan...

3:15:00 PM 0
salam.....hurmmmm....dah lama aku x update blog neh....rindu sgt nk menulis kat blog..
tp xde masa n line pun selalu je xde...sekarang ni dh msuk study week...
x lama lg nk exam...27.10 ni aku start exam...
takutnye rasa...aku takut result aku makin teruk..
tapi aku akn cuba sebaik mungkin utk perbaiki result aku...huhu..

sejak akhir2 ni aku rasa tension sgt...
aku pun xtau nape...aku asyik nk fikir bnda yg mengarut...
perangai lama dtg balik..huhuhu...
sebenarnye aku sedih sgt dgn pelbagai msalah yg menimpa aku sekarang ni...
memang betul ape yg ika cakap...wat pe aku harap kat dia lg...
sedangkn dia hanya nk mainkn aku..
aku juga merasakan aku ni tiada rasa cinta kat dia...hanya ingin memiliki sahaja..
aku juga merasakan aku ni tiada rasa cinta kat sape2 pun...
sayang tu memang la...cuma aku sendiri pun x pasti aku sayang dia sbg ape..
hurmmmm...aku memang keliru la...bingung sgt..
aku sedar..aku dh banyak wt silap...
semua tu atas kelalaian aku sendiri...
mungkin ni ujian dari tuhan utk aku....
tapi aku terlalu sayangkan dia...
namun hati aku ni dh byk terluka sbb dia....
aku dh banyak kali terluka kerana dia...
jujur aku katakan sukar utk aku lupakan dia...
aku memang terlalu sayangkan dia...
tapi dia x faham perasaan aku yg sebenar...
aku pun xtau ape yg patut aku lakukan...
aku keliru...aku buntu...
apa yg aku tahu sekarang ni...
aku terlalu sayangkan dia....
aku nak sgt dia ada dekat ngn aku time aku sedih...
tapi....dia xde pun...
hurmmmmmmm...........

memiliki tapi x mencintai....

memiliki tapi x mencintai....

9:44:00 AM 0
salam....pagi ni aku dah wt kuar statement yg pelik ckit kat fb aku...
MEMILIKI TAPI X MENCINTAI....aku boleh dpt ayt ni dr komen si dia...
aku curi tgk sebenarnye...he3...tp klu aku x tgk aku xtau dia wt kuar ayt gtu...
aku memang pelik..apa mksudnye sbnarnye???adakah pd aku???
kalau aku fikirkan secara logik ada betulnye ayat tu..
memiliki tp x mencintai.....dia boleh memiliki aku tp ade ke cinta dlm hati dia utk aku ni???
aku memang x paham....arghhhhhh!!!!!
apa maksudye????aku pening....keliru....
kalau betul la mksud ayt tu utk aku...
aku ni hnya la insan yg dpt miliki jasad shaja...
sedangkan ht dia bkn utk aku...
aku memang x sangka...tp aku mesti tahu jugak...
sampai bila aku harus jd gni???
aku x sanggup perasaan aku dipermainkan..
tahukah dia hati aku ni terlalu menyayangi dia??
aku ketepikan org lain yg begitu sayangkan aku kerana dia...
aku dh kecewakan org tu...aku dh wt dia terluka krn aku..
semua nye krana perasaan aku yg bodoh ni...
tunggu si dia tu...betapa hancurnye hati aku ni...

kenapa aku?????
kenapa wt aku cmni???
kalau xde rasa cinta terus terang je la..
x payah wt aku ternanti-nanti cmni..
dh macam org bodoh dh aku ni...
kwn2 aku sisihkan aku kerana dia....
arghhhh!!!!!!!!!!!!walau macam mna pun aku mesti cari jawapannye...
dan jawapan tu hanya pd dia....

cemburu & sakit hati

cemburu & sakit hati

1:38:00 PM 0
salam....masa aku update blog ni aku nk wt draft bel b'sama kwn aku yg t'sayang..FATIN...
hurmmm...sakit gler hati aku ni....klu nk wt kerja sama2 wt la betol2..
x payah la cakap dgn nada kasar..
eiii...benci la gni...aku pun sbenarnya xde mood nk wt kerja ngn dia kalau dingin gtu...
mesti x jadi la...spt yg Dr. Ng cakap tiada komunikasi ngn baik...
aku ok je...tapi dia tu...soal peribadi ketepikan la dulu...
x payah la nk campur aduk ngn urusan kerja...
kalau ikutkan ego aku ni..xnak aku b'urusan ngn dia...
tp semuanya krana markah....
aku tahu la dia pandai pada aku..tapi dia x boleh nk arah aku gtu...
tolong ar....menyampah la aku gni....
lantak dia la...kalau aku x tahan sangat aku citer je la kat Dr. Ng....
aku pun ada hati gk.....cukuplah aku dh disakiti sbelum ni...

kenapa perlu cemburu????
hari ni aku baca kat fb dia...dia post utk yg sorang lg tu..
adoila...memang rasa cemburu jgkla...
aku yg tengah sakit hati ni x pernah pun nk tenangkan aku...
kalau org lain siap post kat fb lg..
aku tahu siapa la aku padanya..
bukan yg istimewa pun..
hanya la peneman di waktu sunyi,...
aku sedih ke???entah la..
mungkin sedih gk....cemburu lagi la..
aku memang t'lalu sayangkan dia...
teramat sayang...tp dia x faham perasaan aku yg sebenarnya...
aku pun xtau la sampai bila aku harus rasa camni...