tenanglah hati...

tenanglah hati...

10:42:00 PM 0
sejak akhir2 ni diriku susah utk ceria....aku rasakan segalanya dah berubah...di post fb aku pun semuanye pasal kesedihan..aku pun xtaula knape ngn aku ni...maybe slpas si dia mengaku yg dia hanya mainkan aku je...

hurmm....hati terluka sangat..sejak tu aku mula sedar siapalah aku padanya...aku tau aku x sempurna...aku ada kekurangan diri...aku x macam org lain..tapi aku ada hati dan perasaan..dia x boleh nk mainkan perasaan aku...buat aku mengharap dan t'tunggu-tunggu pd sesuatu yg x pasti...memang aku masih sayangkan dia...terlalu sayang...tp hati aku dah hancur kerana dia...

aku merasakan diriku ini sudah hilang keyakinan diri...sekarang ni aku harus lupakan dia...aku pun dah remove dia dr fb aku...aku x sanggup lg nk tgk post dia...aku doakan dia bahagia dgn org yg dia sayangi...aku relakan walaupun aku yg derita...terima kasih kerana pernah wt aku merasakan disayangi dan dihargai...biarlah semua itu berlalu pergi dan menjadi kenangan...

selamat tinggal...
kenyataan yg sangat menyakitkan...

kenyataan yg sangat menyakitkan...

6:58:00 AM 0
hurmm.......kesedihan kembali lagi...aku baru je ingin merasakan keceriaan dlm hidupku tp timbul plak masalah baru...dah la mslah aku dgn lecturer aku tu x slesai lagi skarang ni plak mlibatkan cinta tiga segi...aku x sangka ini yg terjadi akhirnya..aku mmg tahu si dia menyayangi org lain...tp aku fikirkan sblum ni si gadis tu xtau pun soal perasaan aku ni...rupa2nye selama aku post kat fb tntg kesedihan aku ni diorg phm pd sape aku tujukan post tu...si dia juga cakap kat aku dia phm ape yg aku rsakan...tp knapa dia masih wt aku cmtu???dia wt aku t'tunggu-tunggu pd sesuatu yg x psti...hati aku t'luka sangat...bukan aku je tp si gadis itu juga...aku rasa bersalah sangat pada gadis tu krn x mahu ade hati lain t'luka dia melepaskan si dia..si gadis tu baik sangat dgn aku..ambil berat pasal aku..xnk tgk aku sedih..aku rasa b'salah sgt..adakah aku yg salah???aku tahu si dia mmg kecewa...tp inilah padahnya bila semuanye ingin dimiliki...semua ni sangat melukakan hati aku...aku mmg terlalu sayangkan dia tp dia dah wt hati aku hancur...tiada lagi peluang slps ini...ini yg t'akhir...aku ingin lupakan semuanye...pergilah kau dari hidupku...aku relakan kau dgn si gadis yg sangat kau sayangi...walaupun hati aku t'luka...biarkan aku brundur diri utk menjaga hati ini....

cepat masa berlalu

8:59:00 AM 0
pejam celik pejam celik hari ni dah 1 julai...cpt sgguh msa berlalu...dh msuk bln ke-7 tahun 2010...aku pun dah msuk tahun ke-2 belajar di UITM Machang tu...dah jd senior dah aku ni...hihihi...umur pun kian naik...19 tahun....huhu...tahun depan masuk angka 2..dah tua dah aku ni...tp perangai cam budak2....hihi..sekarang ni pun dah bulan rejab...ade sebulan je lagi nk msuk bulan ramadhan iaitu bulan puasa...begitu cepat masa berlalu...dalam tempoh 6 bulan lalu banyak benda menimpa aku...dugaan satu persatu melanda aku...boleh dikatakan banyak mengalirkan airmata..kadang2 aku rasakan aku ni seorang gadis yg lemah...dah la result pun jatuh...x sampai 3 pointer...mmg frust gler...tapi aku sedar ni semua kesilapan aku jugak...sekarang terima la..terlalu banyak memikirkan sesuatu yg tidak mengdatangkan faedah pun...tapi sekarang ni aku ingin mulakan hidup baru...sem baru dengan azam yg baru...aku mesti naikkan pointer dan pulihkan semangat aku yg hilang dulu...aku mesti boleh...yakin boleh....!!!!



walau apa pun yang dugaan yg datang pada aku, aku harus tabah menghadapi semua ni...kerana semua ni adalah kehendak Allah terhadap aku....aku sedar semua tu..aku xkan mudah utk mengalah dan sentiasa bersedia utk hadapi semua ni...terima kasih ku ucapkan wt semua kawan2ku yg sentiasa bg dorongan kata2 semangat dan nasihat utk diriku ini...jasa baik kalian padaku akan ku kenang hingga akhir hayat ku...