tidak ku pinta begini

tidak ku pinta begini

11:01:00 AM 0

ku tulis cerita ni bkn nk menunjuk...

tp sekadar ingin berkonsi rasa suka dan duka..

aku bukanlah seorang gadis yg dilahirkan sempurna di dunia ini...

aku punyer kekurangan diri...

mungkin setengah org xtau kekurangan yg ade pd diri ku...

bg kwn2 yg mengenali ku mereka mengetahuinya...

aku tahu siapalah aku sebenarnya...

x pernah ku pinta utk dilahirkan begini...

namun ini semua dugaan tuhan buatku...

aku pasrah dengan segala ketentuanNya...

malahan aku sentiasa berdoa semoga memberi kesembuhan pd ku...

waktu aku kecil2 dulu aku selalu diejek oleh bdk sebaya ku kerana kecacatan ku...

tapi aku x pernah pun bagitahu mak dan ayah ku..

aku ni jenis yg senyap...

org kata apa kat aku pun senyap je...

tapi hati aku sakit sangat...

aku malu sangat bila aku di ejek begitu...

kadang2 tu aku rasa malu nk kuar rumah...

masa tu aku budak lagi...

aku ni memang jenis yang aktif walau jalan pun x seberapa...

waktu aku sekolah tadika aku x ramai kawan...

ye la...sape la nk kawan ngn aku ni...

sehinggalah aku masuk kelas 1...

masa tu aku dapat ramai kawan...

aku seronok sangat...

pernah masa kat sekolah dulu aku jatuh...

masa tu waktu rehat...

aku kena tolak kat sorang bdk laki kat kantin...

aku jatuh...kepala ku berdarah...

cikgu bwk aku ke hospital..

masa tu ade sorang misi ni cakap kat cikgu aku psl kaki aku...

dia cakap kaki aku ni masih boleh dibedah..

bila jumpa ngn doktor...

doktor tu cakap x perlu...

aku pun xtahu..

tapi masa tu aku budak lagi...

xtau ape pun lagi...baru umur 8 tahun...

walau macam mana pun impian aku nk sangat jln cm bdk2 lain...

boleh wat benda2 yg aku suka...


masa aku kat sekolah rendah dulu pun aku pernah jgk diejek...

kena buli ngn kawan2 pun ade gk...

tp aku diam je...

x pun aku nangis...

lgpun masa tu bdk lg...

nakal plak tu...

waktu aku kat sekolah dulu...

aku memang selalu cemerlang dlm peperiksaan...

walaupun aku ada kekurangan tp aku lah cemerlang..hu3...

tp tu dulu...cerita budak2...


masa kian berlalu...

tamat darjah 6 aku masuk sekolah menengah....

sebuah sekolah yg meengajar aku erti kehidupan...

kat situ aku belajar tentang kehidupan alam remaja...

spt remaja perempuan lain...

aku juga punyer satu perasaan ingin dikasihi...

tp aku pendam je...

sebab aku sedar sape la aku ni...

ade sorang bdk laki ni pernah kata kat aku...

tentang kekurangn aku...

dia tahu aku suka kat dia...

semua kwn2 dia tahu...

mase tu aku malu sgt...

sejak pd tu aku benci kat dia...

benci sgt...

waktu aku baru je tingkatan 1...

x matang lagi...


bila aku semakin besar...

kakiku makin teruk...

aku pernah sakit pinggang...

sakit sangat...aku pun pergi la jumpa doktor...

doktor tu pnah cakap kaki aku dh x boleh dibedah...

sbbnye aku dh besar...

aku sedih sgt...aku balik umh aku nangis...

mak aku xtau pun...

aku tahu masa tu harapan aku musnah...

yang tinggal hanyalah angan2 je..

selepas pd tu doktor tu suruh aku sendiri jumpa ngn doktor pakar USM..

masa tu aku hepy sgt...

aku harap kaki aku ni boleh baik cm org lain...

bila aku rujuk ngn doktor pakar USM...

dia kata kaki aku masih boleh dibedah...

aku rasa hepy sgt...

aku rasakan masa tu aku bukan lg berangan...

aku kuatkan diri aku utk jalani pembedahan tu...

aku ketepikaan rasa takut dlm diri...

yang penting aku boleh sembuh..

waktu tu lepas exam SPM...


selepas lebih kurang 5 bulan aku berkurung dlm rumah..

x pergi mana2 kecuali temujanji doktor n ke rumah nenek aku...

aku dapat tawaran masuk universiti...

aku hepy sgt mase tu...

tp mak aku plak x kasi aku pergi lagi..

sebab dia bimbangkan keadaan aku...

masa tu aku belum pulih sepenuhnya lagi..

jalan pun kena guna tongkat...

tp aku tekad...aku nk jgk pergi masa tu..

sebab aku dh bosan berkurung kat rumah...

akhirnya mak aku lepaskan jgk aku pergi...

aku memang gembira sgt...

sebenarnya aku takut jgk..

ye la..dgn keadaan aku yg mcm tu...

tentu susah utk aku teruskan pelajaran,..

tp semua tu x penting...aku kuatkan semangat aku..

yang penting aku dpt belajar...

akhirnya aku dpt jgk tempuhinya walaupun aku terpaksa susahkan org...

aku pun malu gk sebenarnya...

namun apakan daya ku...

sekarang...aku dh perlukan tongkat lagi...

walaupun aku belum pulih sepenuhnya lagi dan masih lagi m'dapat rawatan dr doktor..

nak jalan cm org lain mungkin susah...

tp sekurang-kurangnya kaki aku dh x seperti dulu..

walaupun sekarang aku memang x dpt nk buat perkara2 yg aku suka...

rasa seperti terkongkong plak..

tp...itulah hakikatnya...aku harus menyedarinya...

aku x spt org lain...

namun...aku sentiasa berdoa agar aku akn pulih spt biasa...

sekian.....


p/s: terima kasih kpd kawan2 krn sudi menjadi kwnku dan terima kasih jgk kepada insan2 yg dh banyak tolong aku....


sedih lagi...

sedih lagi...

6:25:00 PM 0
salam...
hari ni aku sedih sgt....
aku t'baca kat post fb dia...
post tu seolah-olah di tujukan utk aku...
kalau dia xnk lukakan hati aku...
bagi harapan kat aku...
tp nape wt aku cmtu???

nk tau ape???
aku rasa spt diberi harapan...
kalau xnk cakapla xnk...
layan je la aku ni spt adk...
bukan spt seorang kekasih....
aku ni perempuan...
ade hati dan perasaan...
perempuan mana x tersentuh bila dilayan begitu...
memang aku sayangkan dia...
tp dia jgk la yg dh banyak lukakn hati aku ni...
pernah x dia sedari????
aku x pernah mintak utk simpan perasaan kat dia...
malahan aku cuba utk elakkan ade perasaan cmtu...
tp...makin aku elak perasaan tu makin dekat ngn aku...
dgn layanannye begitu...
siapa x terpikat...
hati mana x sayang....

pernah ke dia faham perasaan aku ni???
hati aku memang terluka sgt...
sebab dia la jgk aku dh tawar hati ngn lelaki lain...
ade dia tahu???
dia x kisah pun...
dia x pernah kisah pun tentang perasaan aku ni...
ht aku terluka...sgt terluka...
dia xtau...
kalau aku dh syg seseorang...
aku memang betol2 sayangkn org tu...
tp bila aku dh benci...sampai bila aku benci...
dan memang susah utk aku maafkan...
aku memang akn lakukan bila aku betol2 sakit hati n kecewa sgt...


saya sayang awk....rindu awk!!!

saya sayang awk....rindu awk!!!

4:22:00 PM 1
salam...
hai....hari ni aku nk jiwang sikit...
pdhal jiwang skmo...he3...
hurmmm...sebenarnye catatan aku hari ni ialah saya sayang awk n rndu awk...

sebenarnya sy sayang sgt kat awk...
sy memang nk awk sentiasa ngn sy...
walaupun awk dh byk wt saya sakit hati tp sy tetap gk sygkn awk...
sekarang ni awk x online kat fb...
awk nk tau...sy sentiasa tggu awk....
sy rindu sgt kat awk..rindu sgt..
sampai sy rasa cm nk demam je...huhu...
sy tahu awk memang sisihkan sy...
awk lebihkan adk2 angkat awk pd sy..
pdhal dulu sy pun adk angkat awk gk..
tp nape awk wt sy cmni????
sy mula rasa kelainan bila awk pegang tangan sy...
masa tu sy dh rase sy ni bukan lg adik awk..

awk tahu x???
sy sayang sangat kat awk...
tp awk x pernah pun ambk peduli tentang perasaan sy...
awk cakap awk phm ape yg sy rase...
kalau awk phm awk xkn wt sy cmni...
sy rase cm diperbodohkan...
satu perkara yg sentiasa bermain kat fikiran sy...
siapa sy kat sisi awk sebenarnya???
awk kata sy bukanlah adk awk...
habis tu sape sy ni pd awk???

saya terasa sgt bila nampak awk kuar g mkn ngn adk2 angkat awk...
awk x ajk pun sy...
pdhal adk2 angkat awk tu pun kwn sy gk...
nape wt sy cmni???
awk nk tau???
sy dh tutup pintu sy utk lelaki lain..
sbb sy takut utk kecewa lagi...
rase kecewa sy sbb terlalu sayangkan awk terlalu dalam...
sehinggakan sy x beri peluang utk lelaki lain berasa dlm hati sy...
terukkan sy ni...
tp semua ni sbb sy terlalu sayangkan awk...

awk ingt x waktu kite kenal dulu...
sy sinis sikit kat awk...
sy pun xtau nape...
myb awk x perasan...
sebenarnye mase tu sy dah minat kat awk...
awk ade ciri2 lelaki yg sy idamkan...
tp sy kuburkan je sbb sy takut awk dh b'punyer...
sy takut utk kecewa lg...
lagipun sebelum sy kenal awk sy pernah kecewa...
tp bila sy kenal awk..
awk ubati luka yg ade kat hati sy...
bersama awk buat sy rasa bahagia sgt...
sehinggalah satu hari awk bwk sy jumpa ngn sorang kakak ni...
mase tu sy tahu sy dh xde peluang..
so, sy anggap je la awk sbg abg sy...
awk ingat x???
sy pernah cter kat awk...

tp semua tu hanya sementara...
kini awk plak yg melukakan hati sy..
malahan terlalu dalam luka tu...
tp sy masih lg sygkan awk..
walaupun sy pernah cakap sy bencikan awk..
sampai sy pernah remove awk kat fb..
kononnye nk lari dari awk..
tp last2 sy add awk balik...
lucu plak rase...he3..
hakikatnye sy sayang sgt kat awk..

ermmm....tu je kot yg aku nk coretkan setakat ni...
p/s: kalau korang prihatin mesti korang dpt tahu sape lelaki tu....he3...
ok la...
bye2....
kisah yg menarik...

kisah yg menarik...

12:33:00 AM 0
salam...
hari ni aku terbaca satu note kat fb..
dan note sgt menarik utk aku...
aku rasakan kisahnya sama spt kisah ku...hu3...
hurmmmm..sedih n aku rasakan tersedar dr kesilapanku..
ni dia note tu....tajuk note tu :


awak...saya sayang awak..awak baca tau..

saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??

saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...

betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...

awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia yg kat atas tu panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??

saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..

awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.

saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhutinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..

awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..

awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..


haaaa....jgn slh phm plak.....
yg samenye cter ni ngn cter aku adalah aku memang sgt sayangkan dia....
terlalu sayang...dia plak...
kadang2 aku rasa dia sayang kat aku...
tp entah la...aku sangsi...
dia je yg dpt jwb persoalan aku ni...

tawar hati...

tawar hati...

12:03:00 PM 1
salam aidiladha....
hari ni adalah hari raya yg kedua...
byk betol daging kat umh aku...
esk lusa mulala rasa sakit pale sbb mkn daging byk sgt..hu3...
hurmmm...aku x sangka ade jgk yg nk ajk aku couple...
sebenarnye aku dh tawar hati nk ade gewe...
dulu memang aku teringin nk ade buah hati sendiri...
sape xnk ade buah hati bila tgk kwn2 aku dh ade buah hati...
sedangkan aku xde pun..adik aku sndiri dh ade buah hati...
masuk kali ni dh 3 kali tukar pakwe...
aku plak...xde langsung...hu3..
aku memang dh tawar hati nk terima lelaki dlm hidup aku sbg kekasih...
aku pun xtau la nape jd cmni...
mungkin hati aku dh terlalu luka krn dia.
lagi pun aku takut nk terima lelaki sbg kekasih..
biarlah mase yg menentukan siapakah lelaki yg berjaya buka pintu hati aku ni...
memang aku masih sayangkan dia...
walaupun aku sendiri xtau dia anggap aku ni spt apa...
tp buat mase sekarang aku memang xnk terima sesiapa...
utk jd kawan boleh...
kalau utk lebih dari tu myb sukar utk aku terima...

aku pun dh x percaya sgt lelaki ni...
pd aku semuanye same je...
luar je nampak baik...
tapi kat belakang perangai mcm hantu...
aku xnk silap pilih...
aku dh serik...
dh byk kali aku dilukai...
aku x sanggup utk dilukai lg...
walaupun org yg suka aku tu phm jiwa aku...
namun sukar utk percayainye...
biarlah takdir yg menentukan segalanya...
aku pasrah ats segala ketentuan tuhan utk aku...
tamat sudah semester 3

tamat sudah semester 3

3:08:00 PM 0
salam....14 nov 2010 adalah hari last exam aku...
last dgn calculus....adoi...soaln pyh gler....
takut aku...aku xnak repeat..hu3..
harap2 lepas la paper calculus ni...
berakhirnye paper calculus maren bermakna b'akhir la sudah semester ni...
wahh....cpt sgguh mase berlalu..
bukak sem depan aku dah masuk sem 4...
rasa baru je aku ikuti program MMS tu...hu3...
pape pun sem ni begitu byk ujian utk aku...
ujian yg betol2 menguji kesabaran aku....
hurmmm...semuanye airmata...
tapi aku nasib baik sebab ada Ika, Fatin n Una...
diorang yg byk teman aku...
ermmm...masalh study pun teruk gk...
dah la carry mark byk dpt rendah..
byk gler aku kena cover utk final...
harap2 result aku ok..
begitu gk ngn kwn2 aku...
terutama kawan aku yg dh byk tolong aku dlm study iatu Joe n Fuzah...
diorang la yg selalu ajar aku...huhu..
sama gk ngn Ika, Fatin n Una...
tapi bukan Fatin Fatihah..he3...
pape pun biar lah semuanye berlalu pergi..
aku ingin lupakan semuanya...
sem depan mulakan hidup baru...
banyak lg dugaan menanti aku di hadapan..
aku harap aku dapat hadapinya dgn tenang dan sabar...
QMT 200.....probability & statistics...

QMT 200.....probability & statistics...

1:45:00 AM 4
salam......arghhhhhh!!!tensionnyer aku study subjek ni...
mase aku update blog ni kwn2 aku tgh study qmt...hu3..
aku plop....hurmmm...study gk tp stress tol aku ngn subjek ni...
aku bukan nye x paham tp takut nk jwb exam nnti..
aku takut jd blur nk jwb exam nnti...
hurmm...rasa cam hilang keyakinan diri....
entah la....dah la carry mark aku rendah je...
aku takut x dapat cover kat final nanti...
aku xnak repeat subjek ni...
kalau repeat aku kena extend 1 sem...
aku xnak!!!!!!!!!
aku takut....sampai nangis aku sbb subjek ni...
hurmmm....aku xtau....aku rasa takut sangat...
aku pun xtau la nape jd gni....
aku rasa cm x yakin....

Ya Allah...tolong lah aku...
leraikanlah aku dari segala kekusutan....