Monday, December 27, 2010

tak sabar...

Assalamualaikum.....
nk tau x ape yg tak sbr tu????
hehehe...sebenarnya...
x sabar nk balik kampus la...
rndu nk jmpa ngn kwn2...huhuhu...
ermm...x sangka...
cpt msa b'lalu...
aku dh masuk sem 4...
maknanya aku ada lg 2 sem nk habis diploma...
wah...x sabarnye nk habis diploma...
lepas tu smbung ijazah...

bermulanya sem baru..
aku dh pasang semangat baru...
aku nk perbaiki segala kelemahan aku...
aku nk naikkan lg pointer aku utk sem bru ni...
aku xnk jatuh lg...
aku jgk nk jd seorang gadis yg kuat...
aku xnk jd lemah lg...
aku harus kuat utk hadapi segala ujian yg melanda ku...

sem 4 ni jgk aku dh tukar kelas...
dh 3 sem aku dok kls sama...
so, utk sem ni...
aku nk tukar arah plak...
aku masuk kelas lain....
banyak kenangan aku kat kls tu...
dr sem 1 lg...CSD1CA...CSD2CA n CSD3CA...
kwn2 sekelas aku dh byk tolong aku...
aku dh byk t'hutang budi ngn diorg...
sekurang-kurangnya...ade jgk kenangn aku ngn diorg...
ssh senang bersama...


ni la rakan2 sekelas aku...
sumer perempuan...
kls CSD3CA...
xde bdk laki pun...hehehe...


ni plak kenangn part 1...
rindu seh....
bdk2 lg time neh...huhuhu..


hurmmm...pape pun...
sem baru ni aku nk mulakan hidup baru...
aku nk lupakan segalanya yg pahit...
aku tahu mgkin ssh...
tp akn aku cuba lakukan jgk...
ermm...k la ye...
bye...

Friday, December 24, 2010

jiwa kacau...


Assalamualaikum...
ermmmm...aku rasa dh lame aku x post yg jiwang ckit kat blog neh..he3..
so, hari ni aku nk tulis tentang rasa aku sekarang ni...
sekarang ni aku tengah jiwa kacau...
aku rasa tension sikit...
entah la...aku pun kurang pasti...
tp apa yg aku rasa..
kalau aku x dpt sesuatu yg aku nk...
aku rsa cm nk mengamuk je..
hurmmm..nk datang bulan kot...hahahah...
gler tol aku ni...

sebenarnya aku tau puncanya...
puncanya adalah dia...
sebabnya...aku nk cuba lupakan dia...
tp entah nape la...
tiba2 aku asyik ingt je kat dia...
rindu sgt2...
aku mmg nk sgt lupakan dia...
buang jauh2 rindu aku ni utk dia...
tp knape ssh sgt hahhhh????
hurmmmm...sedih...kecewa...suka...semuanya ade dlm diri aku skarang ni...
kenapa???
aku buntu...apa yg harus aku lakukan...
aku xnk ade kaitan dgn dia lg...
aku dh byk menahan sbr dgn dia...
sedangkan dia langsung x phm perasaan aku
ni...
arghhhh!!! tensionnye rsa...



ade seminggu je lagi nk masuk tahun baru...
dan jgk nk masuk kampus semula...
ermmm...apa yg aku harapkan...
aku xnk dh jmpa dia...
aku tau..aku mgkin akn rse rndu kat dia...
tp aku harus elakkan...
aku nk tumpu betul2 kat study utk sem baru ni...
aku xnk result aku jatuh lg..
cukuplah aku dh kena repeat 2 paper..
tu dh jadi pengajaran buat aku...
bukan senang utk aku terima kenyataan...
bahawa aku kena repeat 2 paper...
ingat senang ke???
dh la aku kena drop 1 paper...
sedih tau...

sekarang ni aku rasa cm nk nangis je...
tp..aku dh x upaya lg...
aku dh byk bazirkan airmata aku krn dia...
ade dia tau???
x pun...dia x pernah tau tntang perasaan aku...
ermmm...bila lah nk habis semua cerita ni???
pergilah kau dr hidupku...
hurmmmm....
Ya Allah...tenangkanlah hati hambaMu ini...

k la ye...
daaaa..


Tuesday, December 21, 2010

daftar kursus

Assalamualaikum...
hai...entry kali neh aku nk cter psl p'dftaran kursus utk bdk2 UITM...
aku dh siap pun...hehehe...
semangat gler kan???
padahal tarikh tutupnya lmbt lg...
bila aku tgk kat kat course registration aku tu..
aku rasa sedih plak...
yerr la...aku t'paksa drop dulu satu paper..
iaitu paper programing...
ermmm...sedihnye rasa...
tp apa bleh wt...
dh takdir...terima je la...huhhu..
ade hikmah la tu...

agak2nya...sape la yg ajr subjek csc tu sem dpn???
kalau boleh..aku xnk dh dpt lec yg same...
apa yg lucunya lg..
dia siap remove aku kat friend list fb dia..
knape???dia x puas hati ngn aku ke???
sbb aku x lulus paper dia...
bukannya aku x usaha...aku dh usaha sedaya upaya aku...
tp tu je yg aku boleh wt..
dia pun x tolong aku...
tp xpela...aku bukan nk salahkan dia...
salah aku jgk..
belajar main2...
sem dpn aku akn cuba wt yg t'baik lg...
cuba naikkan pointer aku...
kalau boleh aku pun nk jgk dpt dekan...
x mustahil kan??huhuhu
yg penting usaha kena lebih...
ada masa lg utk perbaiki kesilapan lalu...

ermm...ok la ye...
daaa....sayonara...

gemuk ke kurus???

Assalamualaikum...
hai korg sumer???ade dh tdow ke???he3..
ak x dpt nk tdow lg..
sbbnye aku baru je lps makan nasi...hahahah...
lewat gler aku makan...
sebenarnya...begitu la rutin aku sejak akhir2 ni...
asyik makan lewat malam je...
tp tubuh aku neh x naik2 jgk...
kurus keding cmtu jgk..huhuhu..
aku bukannye apa...
berat aku ni x smpai 40kg....
aisehhh!! malu wooo...
dh la x normal ngn tinggi aku...
habis2 pun nak la smpai 40kg...
ni x sampai pun.....
x padan dgn umur aku yg dh nk msuk 20 tahun ni...huhuhu..
tp dulu...masa aku kat sekolah dulu..
aku ni berat jgk..
sampai jgk 40...
sejak lepas wt pembedahan ni...
berat aku semakin kurang..
nk kata kurang makan...
aku rasa t'lebih makan ade la..hehehe..
boleh dikatakan asyik nk makan je...
klu aku makan nasi..
mmg x sah klu x penuh pinggan..
tp x naik jgk berat aku neh..
dok maintain ctu jerk...

mesti ade yg pelikkan..
yerr la...setengah org xnk naik berat badan..
tp aku nk plak...
aku pun bukannya nk suruh jd gemuk sgt...
just utk dptkan BMI yg normal...
sesuai dgn ketinggian aku neh...
tu jerk...
klu gemuk sgt pun takut nnti x larat plak nk jln...
tambah plak dgn keadaan aku yg smemangnya b'masalah sikit...huhuhu..
ape boleh buat...ujian tuhan...
aku pasrah...

k la yer...
ak dh penat...
k...gud nite...wassalam....

Sunday, December 19, 2010

teringat zaman budak2...

Assalamualaikum...
hai...ni adalah entry aku yg kedua utk hr neh...
ermmm...rajin plak nk post byk2...he3..
sebenarnya entry kali ni aku nk cter psl zaman budak2 aku dulu..
masa sekolah rendah...
hurmmm...tiba2 jerk jd ingt kisah lalu....huhu...
tadi aku n adik aku g makan mee celup...
yerr la...rasa dh lame x makan mee celup..
so, kiteorg pun g la dgn Nabilah...
Nabilah ni tggl kat umh aku...
kiteorg kwn dr kecik lg..
mmg rapat la...main sama2...
lepas je kiteorg makan...
aku pun mengimbau balik kenangan kireorg masa kecik2 dulu...
naik basikal g makan mee celup...
pastu mmg x sah la klu x round satu kawasan rumah...haha..

bukan tu je...
pstu suka sgt masuk umh lewat...
klu x bunyi azan maghrib...
jgn harap la nk masuk umh...
silap2 lps tu mak aku panggil...hahaha...
lucu plak rasa nye bila ingt kisah dulu...
aku dulu pun suka jalan2 ngn kwn2 sekolah...
naik basikal...g umh kwn2...
tp tu masa sekolah rendah la...
masuk sekolah menengah..
aku x wat cmtu dh...
bila dh masuk sekolah menengah aku suka dok dlm umh je...
tgk tv...layan cter...hehehe...

sekarang dh lain...
dh jauh berubah...
myb perangai aku masa sekolah rendah dulu dtg balik bila aku dh masuk universiti...
suka g jalan2...hehehe...
cuma bila dh semakin besar ni..
aku rasa aku ni semakin degil...huhuhu...
hurmm....bila dikenang balik memang rndu sgt zaman bdk2 dulu...
lucu rasanya..

ermmm...k la...
aku chow dlu...
k....wassalam...

hepy wif aira...

Assalamualaikum...
hari ni aku nk cter psl sorg sepupu aku neh...
Nik Aira Nazihah...he3..
hari ni dia dok umh aku...
aku rasa hepy sgt dpt main ngn dia...
yerr la...dpt layan kerenah bdk kecik cm dia tu rase senang je..
walaupun kadang2 tu meletihkan la jgk....
tp...aku hepy sgt....

ermmm...aira ni la penyembuh duka ku...
aku suka main dgn dia...
lgpun dia rapat ngn aku...
yer la..aku kn kak long dia...
perangai pun dh nk same...he3...
same2 ank2 sulung...biase la...
mak aku cakap muka dia nk sama cm aku wktu kcik dulu...
hurmmm....sbenarnya mmg gtu pun...
sepupu2 aku mmg nk same pun ngn aku..
trutama yg sulung...tp belah ayh la...
klu belah mak plak..
aku x ramai sepupu..2 org je...
tu pun dh besar...
dh nk kawen pun...




ni la dia sepupu ku yg t'sayang...aira...
cute kn...cm aku jerk...he3...(prasan la plak)

ermm... k la...tu je kot...
k...wassalam...

Wednesday, December 15, 2010

pesanan dr owner this blog!!!!

Assalamualaikum.....
sebelum aku nk catat utk post aku kali ni....
aku nk mntk maaf dlu sbb kali ni aku nk emo ckit....
ok la....aku nk pesan ckit...
klu rase nk komen kat entry aku tu...
boleh x tlong tgglkan nama korang...
aku bukannye ape...
aku cuma nk tau je sape yg komen kat entry aku...
aku bukannya nk marah pun...
cuma sekadar ingin mengenali...ok??

aku jgk nk pesan...klu nk nasihat org...
boleh x tolong b'lapik ckit ayt tu...
supaya x menyakitkan ht org....
aku mmg rase x puas hati la ngn sorang guest ni....
dh la xtau sape...
pstu siap kate tentang cara aku b'pakaian...
yerr...memang dulu aku ni sekolah arab...
ok...sekolah arab...sebuah sekolah agama...
tp x semestinya semua bdk sekolah arab kena pkai yg jurus2...
aku tau aku cmner...
aku ni pun bknnye baik sgt....
aku mcm tu sjk dr zaman sekolah lg...
tp aku x pernah pun pakai pakaian yg ketat2 k...
dan aku jugak x pernah pakai seluar jeans pun...
so, jgn ikut sedap nk nilai cara aku b'pakaian hnya krn aku ni bks bdk skolah arb...
aku x suka org kate aku cmtu...
aku masih jaga lg tentang cara aku b'pakaian...
walaupun dh lain ckit...

aku tahu...aku dh byk wt silap...
tp tolong la....jgn ikut sedap mulut nk kata org...
aku ni memang jenis yg sensitif...
aku memang x suka org kata aku cmtu....
kwn2 sekolah aku dulu...
sekolah arab jgk...ade lg teruk cara diorg b'pakaian...
ade tu siap freehair lg...
tp aku x kata ape pun...
sbb aku tahu...mngkin suatu hr nnti tuhan akn balas balik kat kite...
lgpun tu hak dia...
bukannya dia xtau dosa pahala...
dh belajar pun...
lebih mendalam lg...
sekolah arab kan..
mesti la tahu tentang hukum-hakamnya...
walaupun aku sendiri pun x amalkannya jgk...
tp kite kena la sentiasa muhasabah diri kite...
cari kat mana silapnya kite ni...
aku pun begitu...walaupun aku sering mngulanginya...
tp aku sedar kat mana silap n kelemahan aku...
cuma aku perlukan mase je utk baikinye...

aku tahu niat guest tu just nk nasihat aku...
aku trima...tp tolong la...
b'lapik ckit ayt tu...
ok la...aku dh xnk membebel pnjg lg...
sebelum aku habiskan ayt penutup aku neh...
aku mntak maaf dr hujung rmbut smpai la hujung kaki...
ok la... wassalam...

mampukah aku utk melupakan????

hai....
jam sekarang menunjukkan hmpir 2.30am...
org lain dh pun diulit mimpi...
tp aku masih lg x dpt nk lelapkan mata ni...
aishhhh!!! nape la ngn aku ni???
hr ni aku nk post sesuatu tentang soal hati & perasaan aku neh...
lantak la org nk kata ape pun...
ni blog aku...
so, aku punyer pasal la nk post ape pun..huk3...

ermm...aku rasa mungkin dh tiba masenye utk aku lupakan dia...
sepatutnya dr dulu lg aku lupakan dia...
tp aku ni tetap gk x dapat lupakan dia...
nasihat org xnak dgr...
akhirnya..aku jgk yg sakit...
aku ni memang degilkan???
hurmmm....aku tahu...
memang sukar utk aku lupakan dia...
tp aku harus lakukan juga...
dh t'lalu byk aku pendamkan rasa hati aku ni kat dia...
tiap kali aku jmpa dia...
aku x dpt nk luahkan segalanya kat dia...
aku rasa spt mulut aku ni terkunci bila b'hadapan dgn dia...
kenapa ssh sgt hahh????


arghhhh!!! memang sakit bila pendamkan...
tp sampai bila aku boleh tahan...
aku tahu dia dh x sayang aku lg spt dulu....
result exam aku pun semakin menurun sbbkn hal ni...
dia xtau pun...
aku yg kna tanggung sorang2...
tapi mampukah aku utk berjauhan dgn dia???
mampukah aku utk lupakan dia???
sedangkan setiap kali aku cuba utk melupakannya...
begitu byk kenangan yg t'cipta b'main-main di fikiran aku...
yerrr...dia pernah mencipta memori dgn aku...
namun...apa yg harus aku lakukan??
aku mesti lupakan dia...
tp mampukah aku???
sedangkan perasaan kasih dan sayang tu kian meninggi...
aku memang buntu...
utk terima org lain dlm hidup ku???
sukar utk aku lakukan buat masa sekarang ni...

Ya Allah...tolonglah aku....
aku ingin lupakan dia...
aku xnak lg dibayangi dgn bayang2 dia..
jauhkanlah aku dr dia...
luputkan ingatan ku dr mengingati dia..
segalanya tentang dia...
aku ingin lupakan...
sekiranya tuhan ingin mengambil ingatan ku...
dia la paling aku xnk ingt...
aku nk hapuskan dia dr ingatan aku...
segalanya kenangan yg t'cipta antara aku dan dia...
hurmmmm....

ok la...cukupla dulu...
aku nk paksa mata aku ni utk tidow...
k la...daaa...

Friday, December 10, 2010

result ku....tidak!!!!

hai...
hari ni result exam utk bdk2 UITM dh kuar...
aku dr pagi lagi dok dpn laptop nk tengok result aku...
hurmmm...sedih gler bila tengok result aku...
aku kena repeat 2 paper...
CSC n calculus....bg aku calculus xde la frust sgt...
tp csc...aku mmg kecewa gler ar ngn csc..
x sangka boleh kena repeat 2 paper...
hurmmm...nasibla....bila tengok kawan2 lain lulus semua...
jeles jgk rasenye...dh la sem dpn aku xleh ambk programing tu...
sebab x lepas yg asas ni...adoi la....


GPA aku???mmg jatuh gler la...CGPA lg la...
entah la....
nk nangis airmata darah sekalipun dh x guna...
benda dh jd...
jdkan ia sbg pengajaran n pembakar semangat utk lebih berjaya..
nampaknye sem depan aku kena usaha lebih gigih lg...
aku mesti buat yg terbaik...
cuba naikkan balik cgpa aku....
sem depan mmg berat la sikit nmpaknye..
aku memang kena usaha lebih kuat lg...
aku jugak dh x boleh main2 n malas2 lg...
aku jugak kena cuba utk atasi segala masalah aku...
supaya x menjejaskan pelajaran aku...
aku memang menyesal...
mungkin ni cubaan utk aku...
dan akn aku jadikan ini sbg cabaran utk aku...


yer...aku mesti yakin...
aku boleh buat yg terbaik lagi...
malahan aku rasa bertuah sangat ade kawan yg jugak mrangkap abg aku...
iaitu joe..dia dh byk tolong aku...bg sokongan kat aku...
so, aku x perlulah rasa takut lagi...
bukan dia je..masih ramai lagi kwn2 aku yg bg sokongan kat aku ni...
terima kasih aku ucapkan buat korang semua..
terutama bdk2 kelas aku CSD3CA...
sem depan aku dh x sekelas ngn diorg...
diorg pun dh byk tolong n bg sokongan kat aku ni...
aku rase beruntung sangat ade kwn2 cm diorg..
ape2 pun...bukak sem baru ni...
aku kena usaha lebih gigih lg utk berjaya...

yaaa!!! zatie boleh!!! caiyok33!!!

Tuesday, December 7, 2010

aku bosan!!!!

hai...
salam maal hijrah 1432M....
cepat mase berlalu...dh masuk tahun baru ...iaitu awal Muharam...
ade lagi dlm lebih kurg 3 minggu utk masuk tahun baru 2011....
hurmm...sebenarnya....aku bosan la...
dh berapa minggu cuti...
aku dok umh je...
bosan gler...kerja aku seharian online je 24 jam..
kadang2 tu bosan jgk...
lambatnya nk bukak sem baru....
nak kuar ngn kawan2 lama pun bajet kurg...

aku ni memang x sabar nk masuk sem baru...
dapat jumpa ngn kawan2...
lepak same2...hehehe...
dok umh ni pun bosan...
dah la asyik kena dok sorang je...
bila dok sorang fikiran aku mulala melayang...
fikir benda yg bukan2....aishhh...
last2...aku yg sedih...
bila dok u lain sikit...
aku ade kawan2 utk berbual..
dok umh ni pun ade adik laki...
bukan boleh wt bual sgt...wt gaduh ade la..hehehe..

kalau la aku boleh kuar kerja lg best..
hilang sikit bosan aku ni...
boleh jgk tambah duit utk bekalan nk masuk sem baru...
nk tunggu ptptn...lmbt la sikit...huhu..
hurmmm....memang bosan....
arghhhhhh!!!!
k la ye...daaaa!!

Monday, December 6, 2010

kucing...

hai....
hurmmm...malam ni aku cter psl kucing...he3..
entah la..rase nk cter pasal kucing je...
sebenarnya aku ni sukakan kucing...
rumah aku pun memang bela beberapa ekor kucing...
dulu aku memang suka sgt main ngn kucing...
kadang2 tu tidur pun dgn kucing..he3..
tp sekarang ni aku kurang sikit manja ngn kucing...
aku pun xtau nape...hu3..
mungkin sbb kucing kat rumah aku neh dh kurang...
yg adenya hanyalah kucing yg pd mulanya menumpang terus je jd penghuni tetap...
kalau dulu..waktu aku kecil2 dulu msti ade org bg kucing kat family aku..
sebab diorang tau adk-beradik aku ni suka main n manja dgn kucing...
boleh dikatakan rumah aku x pernah putus dgn kucing...
yang hilang pasti ade pengganti...


kucing aku yang ni aku bg nama tabby...
tabby ni antara yg lame jgk la dok kat rumah aku..
tp tabby ni dah mati...hu3..
istimewanya kucing aku yg ni...
suara dia...cm xde suara gtu...
lucu la bila dgr dia wt 'meow'..
cm serak la jgk...kiteorg pnggil dia kucing bisu...hahaha...
tabby ni suka sgt masuk dlm plastik...
pantang nmpak plastik yg terbuka luas..mesti dia masuk...


haaa...ni plak antara kucing aku yg paling lincah...
kiteorg panggil dia toyeng...sebenarnya oren..
tp nk bg sdp sikit panggil la toyeng..hahaha...
kucing aku yg ni mmg lincah...suka main2...
kadang2 tu usik kucing2 yg lain...hahaha...
kalau dia nk tidur...mesti dia tekan2 kat tempat tidur dia tu...
cm nk peratakan la...haha...
kadang2 tu jgk kat tangan aku pun dia boleh tekan...haha...
pelik2 kucing aku ni...
toyeng ni ade lg kat umh aku..
sihat lg..tp dh tua la..

erm...aku paling suka main ngn ank2 kucing...
kalau nmpk kucing yg comel..aku mmg geram...hihi...
tapi sekarang ni aku dh kurang sikit dgn kucing...
dulu..kalau aku sedih aku suka cakap ngn kucing...
biarlah dia x phm pun ape yg aku cakap...
drpd cakap ngn manusia yg boleh paham tp wt2 x phm...
baik aku ngn kucing yg sememangnya x paham langsung ape yg aku cakap...hahaha..
ok la...bye3!!!



Thursday, December 2, 2010

menanti result...

hai.....
x sangka...cepat sungguh masa berlalu...
dah masuk bulan 12 rupenye...iaitu bln terakhir utk tahun ni...
hurmm...ade beberapa minggu je lagi nk masuk tahun baru 2011...
minggu depan pun dah masuk awal muharam...
cepatnye...umur pun dh kian meningkat...

seronok rasenye bila tgk senior2 aku dh konvo...
wah!!! x sabarnye aku nk jd cm diorg...
ade lagi 3 sem utk aku habiskan diploma...hu3...
10.12 ni result exam aku kuar...
takutnye rase...berdebar pun ade jgk......
cmner la agk2nye result aku sem ni???
harap2 naik la ckit pd sem lps...
dan jgk xde repeat...
aku harap lepas semua paper aku...

bukak sem baru ni aku dh pun sem 4....
x sabar rasenye nk hbs diploma n sambung degree...
habis je degree pastu kerja....
tp xpe...sabar..masenye akn tiba jua...hu3...
k la...bye3!!!