Thursday, January 20, 2011

selesai jugak...

Assalamualaikum...
hari ni aku wt kuar entry pd lewat malam...haha...
aku nk cter tentang jadual aku..
Alhamdulillah...selesai jugak akhirnya...
jadual aku x tindih lagi..
kelas pun dh berubah kat tingkat bawah...huhu..
tp jadual dia padat gler...
terutama hari rabu...
penuh..dari pukul 8 pagi smpai kol 5 ptg..
xde gap langsung..
adoila...mmg letih la aku di buatnya...
nk makan pun x sempat...hu3...

ermm...tp xpe la...
aku terima ini semua sebagai cabaran wt aku sebagai seorang pelajar...
yang penting sem ni aku harus dpt dekan..
aku mesti usaha dgn lebih gigih lagi...
aku harap aku dpt tempuhi segala rintangan yg melanda aku dgn tabah...

ok la ye...
dh lewat ni...
aku pun nk tdow dh...
bye...sayonara...

Tuesday, January 18, 2011

merindu....

Assalamualaikum...
hai....bln ni aku jarang wt kuar entry t'baru...
lgpun line wifi kat kolej x berapa ok la...
so, aku pun rasa malas la nk post kat blog neh...hehe..
ok la...tajuk hari ni merindu...
nk tau rndu kat sape???
aku rindu kat dia..
xtau la nape...
sejak akhir2 ni asyik teringat kat dia...
hurmmmm...aku xnk.dh ingt kat dia sbnarnya..
tp jd teringat jgk...



sebenarnya sem ni aku dh rasa tenang sikit...
aku dapat bg tumpuan kat dlm kelas...
mungkin ada hikmah disebalik aku n dia berjauhan..
walaupun aku x dpt nk tipu diri aku sendiri..
yang aku ni memang rindu kat dia...
walau macammana pun..
aku harus lupakan dia jugak..
aku mesti kuatkan semangat aku..
aku boleh lupakan dia..
yerr..aku mesti yakin kat diri aku sendiri...
biar la semua tu menjadi kenangan terindah wt aku sepanjang perkenalan aku n dia...

ok la ye..
aku chow dlu...
daaaaa...


Friday, January 14, 2011

cabaran lagi...

Assalamualaikum...
ermmm...kali ni aku nk cter tentang jadual klas aku yg berubah..
hurmmm...sedih rasenye bila tgk jadual baru tu..
kelas aku bertindih lagi...
aku nk wt cmne lagi aku pun dh xtau..
dh naik pening kepala aku bila fikir tentang masalah aku yg ni...
ape yg harus aku lakukan lagi???
nk kena jmpa kp lg ke???
arghhhh!!! rase cm dh malas je nk g jmpe kp...
nnti x pasal2 dia suruh aku drop jgk...
aku xnk!!!!
walau macam mana pun..
aku harus teruskan jgk subjek yg kena repeat tu...

dah la kelas aku pun kat tingkat yg tinggi..
sabar je la...
tp tentang kelas kat tingkat tinggi tu aku ok je..
xde masalah pun..
cuma sekarang ni tentang jadual aku yg clash tu..
adoyai...sakit dh pale aku fikirkan tentang ni...
aku dh gtau kat PA aku tentang masalah ni...
aku haraap jadual aku akn ok lepas ni...
kalau x..sampai akhir sem pun x habis tentang masalah jadual aku ni...

ok la...
bye....

Monday, January 10, 2011

jalan penyelesaian....

Assalamualaikum...
hai....hari ni aku ada beberapa cter nk post kat cni..huhu...
ok la...pasal jadual kls aku yg bertindih tu..
Alhamdulillah...selesai jgk...
aku x payah la drop paper..
aku rasa hepy sangat...
so, sem ni aku boleh teruskan subjek repeat aku tu..
utk subjek clculus aku kena belajar dgn madam secara personal...
2 jam je...
bukan utk semua kelas dia...
tp ok la...
yg penting aku x pyh drop...
sem ni aku mestila usaha lebih sikit...
naikkan balik pointer aku yg rendah tu...
aku pun xnk mengecewakan lecturer aku lg...

ermmm..ok la...
sekarang adalah sesi luahan hati aku plak...
aku xtau mcm mana harus aku mulakan hidup baru...
dari mana harus aku mulakan pun aku xtau jgk..
aku mmg sedih sgt...
aku cuba utk hilangkan kesedihan aku ni..
tp semakin aku cuba utk hilangkan rasa sedih tu semakin dekat ia m'hampiri ku...
ape yg aku tau wt adalah nangis je...
kadang2 aku fikir family aku sendiri x faham tentang perasaan aku ni....
apa yg aku rasa...
kadang2 tu aku rasa tension sgt...
bila aku rasa tension..
aku jd nk nangis...
tu je la yg aku tau wt....

so, utk masalah aku yg ni..
aku xtau nk cari jalan penyelesaiannya..
kadang2 tu aku terfikir jgk nk give up..
tp tu bkn la prinsip aku..
kalau aku menyerah maknanya aku yg kalah..
aku kalah dgn segala ujian yg melanda aku sekarang ni...
memang aku pendam je segala masalah aku...
aku x cter kat family aku tentang masalah aku ni...
aku tau salah aku jugak..
tp memang mcm tu cara aku..
last2..aku jugak yg sakit...
hurmm...entah la...

ok la ye...
tu je kot utk coretan aku kali ni..
k...daaaa......

Friday, January 7, 2011

tahun baru...hidup baru..azam baru..

Assalamualaikum...
hai...ermm...rindu tol aku nk tulis kat blog neh..
byk cter yg aku smpan nk kongsi kat blog neh...hehehe..
bermula dgn penutup 2010 sampai la tahun baru ni...

ok la...sekarang ni aku nk mula dgn penutup 2010...
punyer la bengang gler aku dibuatnya..
internet rumah aku xleh guna...
gara2 tepon rumah kena potong...
bil dia punyer la byk gler..
terkejut aku bila tgknya...
ni semua adik aku punyer pasal la..
guna tepon cm dia yg bayar...
aku pun x guna sgt tepon rumah tu..
so, bila tepon rumah kena potong..
aku pun xleh la gna internet..
xleh la aku nk online cm selalu...
sakit gler hati aku dibuatnyer...

tahun 2010 pun dh pergi..
sekarang ni dh masuk tahun baru..
tahun 2011..
so, tahun baru ni aku nk mulakan hidup baru...
aku akn cuba lupakan segala kesedihan yg melanda aku tahun lepas...
peristiwa yg takkan aku lupakan ialah...
aku kena tinggal kat kawan baik aku sendiri..
kawan yg sangat aku sayang...
mungkin susah utk aku lupakan...
jujur aku katakan..
aku memang rindukan dia..
tapi aku tahu..
dia x dapat nk terima aku balik..
tp...xpela..
aku terima...
dh nasib aku...
lgpun sekarang ni aku dh ade kawan2 yg sentiasa bg sokongan kat aku...

ok la...sekarang ni aku nk cter pasal sem baru plak...
punyer la aku terkejut nya..
aku dpt lecturer yg sama utk kls repeat aku..
terutama csc..
hurmmm...nasib baik ok la...
tp yg buat aku sedihnya..
jadual aku bertindih...
lepas tu aku pun g la jumpa KP..
dia suruh drop subjek csc tu...
xnak la aku...
sedih gler aku masa KP cakap cmtu kat aku...
rasa cm nk nangis je dpn dia masa tu..
tp aku tahan je...
lgpun aku rasa aku msih mampu nk teruskan subjek tu..
aku xnk drop..
aku mesti baiki balik pointer aku..
aku mesti buktikan kat lecturer yg aku boleh wt...

dh habis satu cter...
sekarang ni psl cter yg ni plak..
aku tahu..
org pun dh bosan dgn cter aku yg ni..
tp...aku nk tulis gk kat cni...
sejujurnya..aku rindukan dia...
tp...aku harus kuburkan rasa rindu tu utk dia..
aku dh tekad..
aku mesti lupakan dia..
aku mesti mulakan hidup baru...
aku xnk sedih2 lagi sbb dia..
so, aku mestila jauhkan diri aku dr dia...
yg penting sem ni result aku naik..
aku mesti dpt dekan sem ni...
tu target aku utk tahun ni...

aku jugak nk hepy dgn kawan2 aku...
sekarang ni aku dh tukar kelas..
aku masuk kelas lain..
aku harap kat kls baru tu akn bg sinar baru dlm hidup aku..
dpt kawan2 yg boleh ceriakan aku..
bagi sokongan kat aku yg sentiasa lemah ni..huhuhu...

ermm..aku rasa tu je kot yg aku nk cter..
kalau ade lg..nnti aku post balik..heheeh..
ok la...bye2...
selamat tahun baru 2011....