Memori 2012

7:55:00 AM 7
Assalamualaikum. Entry terakhir di tahun 2012. Hari ni adalah 31/12/2012 bermakna hari ni adalah hari terakhir berada dalam tahun 2012. Maknanya esok kita akan masuk tahun baru iaitu tahun 2013. Wahh.. Terasa cepatnya masa berlalu. Tahun baru maknanya umur pun dah meningkat la kan.. Huhuhu..

Ermmm.. Sebab hari ni adalah hari terakhir tahun 2012.So, zatie nak imbau balik la suka duka dalam tahun ni.. Terlalu banyak perkara yang berlaku dalam tahun 2012 ni. Dugaan demi dugaan datang dalam hidup zatie. Dan tahun 2012 adalah tahun yang buat zatie dapat berfikir dengan matang. Tahun yang banyak menguji mental dan fizikal zatie. Dalam tahun ni jugak banyak kenangan2 manis yang takkan zatie lupa. Kenangan2 yang mengusik jiwa. Hehehe.

Tahun 2012 adalah tahun yang buat diri zatie dapat berfikir dengan lebih matang dan sedar akan setiap ujian dan dugaan tu adalah dari Allah. Kalau dulu zatie asyik terlalu mengenangkan kesedihan diri sampaikan dah tak boleh nak buat kerja. Sampaikan muka zatie ni orang asyik nampak sedih jer. Tapi tidak lagi sekarang. Zatie cuba untuk sorokkan rasa sedih tu dengan cuba untuk berlagak seperti orang takde masalah. Biar lah orang nak kata gila pun. Hahaha. Dugaan demi dugaan datang dalam hidup zatie dan zatie sedar dugaan ni adalah dari Allah. Mungkin dugaan yang Allah berikan dalam hidup zatie sebagai penghapus atas segala dosa yang pernah zatie lakukan. Takpe.. Zatie terima atas segala ketentuanNya.

Tahun ni jugak adalah tahun yang sangat sedih buat zatie dan keluarga sebab zatie kehilangan atuk yang tersayang. Dia dah pergi untuk selamanya pada 2 bulan lepas. Satu perkara yang kita semua akan laluinya. Ermmm, memang terasa sangat masa atuk dah takde. Zatie rasa sedih sangat. Tapi zatie cuba untuk kumpulkan kekuatan dan bangkit semula. Sebab kita yang hidup ni haruslah meneruskan hidup ni.

Perkara manis dalam tahun 2012??? Ade ke?? Mestilah ada kan.. Mustahillah takde. Kenangan manis yang takkan zatie lupa adalah masa zatie pergi trip kelas kat Johor. Masa tu zatie masih lagi diploma tapi dah semester akhir. Trip yang sangat best. Nak tahu cerita dia boleh la tengok kat sini. hehehe. Ada yang lagi best sebab benda ni adalah impian zatie dari dulu lagi tau. Nak tau ke ape dia?? hehehe. Ok laa. Perkara yang paling best tu adalah zatie dapat konvo. Mungkin bagi setengah orang biasa je la kan. Konvo je kot. Tapi tu adalah cita2 zatie. Dan akhirnya tercapai jugak. Alhamdulillah. Walaupun konvo dalam keadaan sedih tapi ianya cukup bermakna dalam hidup zatie. Kenapa masa konvo zatie sedih erkk?? Malas nak ulang cerita lama. Sila tengok kat sini. Hehehe.

Ada lagi ke erkk cerita tahun 2012?? Mesti lah ada kan. Tapi kalau zatie cerita semua belum tentu lagi korang nak baca. Hahaha. Dan zatie pun tak nak ingat lagi cerita2 sedih yang dah zatie lalui. Jadikan setiap yang berlaku dalam hidup kita sebagai pengalaman hidup dan pengajaran. Sebenarnya memang ada sesuatu yang berlaku pada zatie yang memang zatie takkan lupa sampai bila2. Sesuatu yang buat zatie sedar. Mungkin tu caranya Allah nak tunjuk kat zatie. Takpe lah. Zatie terima segala ketentuan yang Dia tetapkan.


Ok la. Tak nak dah cerita tentang kenangan 2012. Zatie nak share dengan korang zatie punya azam baru. Azam baru zatie nak jadi seorang gadis yang kuat. Seorang gadis yang tak mudah mengalah dengan dugaan hidup. Cuba untuk jadi lebih baik. Ermmm, lagi apa erkkk?? Tunggu la zatie share lagi erkk. Tunggu masuk tahun baru dulu. Hehehe. Sabar2.. Kat bawah ni zatie tunjuk la kat korang gambar2 zatie pada tahun 2012 ni. Yerr laa. Tahun 2013 mungkin dah berubah kot muka zatie. Hehehe.. Ok laaa. tata.













p/s:: Adakah sinar baru akan muncul pada tahun 2013??




JELES!!!

JELES!!!

7:13:00 PM 1
Assalamualaikum. Huwaaaa. Rasa cam nak nangis jerr sekarang ni tau. Jeles yang teramat la sangat. Time2 camni laa nak buat zatie jeles. Ini tidak adil!!! Errrrrr.. Tapi zatie jeles sebab ape erkkk?? Sape yang buat zatie jeles?? Jeng2... Hehehe.. Cer teka. hihihi. Nak tau ke??? Tengok bawah..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|



Budak perempuan kat dalam gambar ni la yang buat zatie jeles. Tengok dia pegang pakwe zatie. Hahahaha. Budak perempuan ni adik zatie sebenarnya. Budak kecik tu plak sepupu zatie. Namanya Nik Airil Rifqi. Alahai. Rindunya kat dia. Yang paling buat zatie jeles sangat sebabnya hari ni family zatie pergi Pasir Puteh. Diorang g melawat tok saudara zatie yang sakit. Dan diorang tak bagitau zatie pun. Sedih tau. Mentang2 laa kite takde kat rumah sekarang. Masa ni la diorang nak g jalan2. Jeles tau. Huwaaaaa.. Lepas tu adik zatie ni siap post gambar kat FB lagi. Kononnya diorang g jalan2 kat pantai. Lagi laa buat kite ni jeles. Aduyai...


Rindu sangat kat Airil.. :(




Rindu kat Aira jugak.. hu3




Sabar je la cik zatie oiii. Nanti habis final exam boleh balik dah. Boleh main dengan dua orang tu puas2. Hohoho. Ermmm. Tapi lambat nya laa rasa. Huhuhu. Ok laaa. Zatie nak chow dulu. Tata..





p/s:: bilakah mau fokus study????huk3











final exam..

12:09:00 AM 10
Assalamualaikum.. Mood untuk menaip kat blog hudus ni datang..hehehe. Sekarang ni dah masuk musim study week. Tiada lagi untuk stress dengan report2 yang berlambak tu. Fokus study untuk exam jerr sekarang ni. Mungkin dalam musim exam ni zatie akan kurang laa berblogging. Padahal memang dah lama menyepi pun kan. Hahaha.




Nak tau jadual exam zatie?? Meh zatie tunjuk kat korang yerr..

03/01/2013 : STA500   Nonparametric Statistic    9.00am-12.00pm
10/01/2013 : MAT422   Mathematical Logic         2.15pm-5.15pm
14/01/2013 : ITS410     Information System          9.00am-12.00pm
18/01/2012 : MAT523   Linear Algebra II             8.30am-11.30am
20/01/2013 : ITS472     Database Management     2.15pm-5.15pm


Nasib baik laa jadual kali ni ade gap. Sempat la kan zatie nak prepare. Kali ni zatie mesti buat betul2. Zatie kena belajar sungguh2 untuk capai target zatie. Zatie nak hadiahkan sebuah kejayaan untuk mak dan ayah zatie. Korang tolong doakan zatie yerrr. Zatie mesti buktikan pada diorang yang zatie boleh berjaya dengan cemerlang. Zatie tak nak kecewakan mereka lagi.

Ok laaa. Zatie penat. chow dulu. tata..



p/s:: semoga awak tabah hadapi dugaan ni. ^_^





SEGMEN : Free Doodle To Me!

5:43:00 PM 8
Assalamualaikum.. Tetiba nak join segmen ni.. Dah lama kot tak join segmen.. Hehehe. Segmen dari blogger yang agak femes la jugak iaitu Encik Hafizzy Aziz..





Nickname: Izzati Suhaide
Warna doodle: Pink

Ok.. Siap.. Nak join?? Tekan banner kat atas tu erkkk. tata.




p/s:: menyepi untuk seketika..tumpukan pada final exam.. ^__^




Ujian di minggu akhir

8:44:00 PM 3
Assalamualaikum.. Minggu akhir sebelum peperiksaan bakal tiba. Dalam minggu akhir ni banyak gler assignment dan group projek yang perlu hantar kat lecturer. Test yang berderet lagi. So, sekarang ni zatie rasa stress sangat. Tak cukup tidur pun ada. Dengan banyak kelas ganti nya.  Memang tak sempat nak rehat. Masuk kelas jerr dengan muka yang sangat keletihan. Nak tengok blog ni pun memang tak sempat laa.



Sesungguhnya alam degree ni sangat lah banyak cabaran dia. Betol la apa yang dikatakan senior2 zatie dulu. Alam degree ni sangat perlukan kekuatan mental dan fizikal yang kuat. Kena kuat semangat untuk hadapi alam degree ni. Kalau tak kuat semangat memang tak dapat teruskan degree ni dengan baik. Dugaan alam degree ni sangat lah mencabar. Kesabaran zatie sangatlah teruji saat dan ketika ini. Kadang2 tu zatie hilang kekuatan diri. Zatie seperti orang yang hilang semangat tapi zatie tetap cuba lawan. Zatie cuba untuk kumpul kekuatan agar zatie dapat tempuhi segala ujian ini.



Tu baru dugaan sebagai seorang mahasiswa. Belum lagi dugaan sebagai seorang khalifah kat muka bumi Allah ni. Dugaan seorang gadis remaja yang bakal melangkah ke alam kedewasaan. Kadang2 zatie rasa tak kuat untuk hadapinya. Bila zatie rasa zatie tak kuat untuk hadapi pasti airmata akan menjadi teman sejati. Tiada teman2 yang dapat mendengar segala luahan hati. Hanya airmata yang menjadi peneman setia di kala zatie sedih.

Sebenarnya ujian ni manis kalau kita boleh hadapinya dengan penuh kesabaran. Allah tu sentiasa bersama dengan orang2 yang sabar. Setiap kali zatie rasa lemah, zatie akan cuba untuk pulihkan balik semangat zatie yang hilang. Zatie taknak terus hanyut. Zatie kena kuat kalau inginkan sebuah kejayaan sebab bukan senang untuk peroleh sebuah kejayaan tanpa melalui sebarang ujian. Takkan ada kemanisan dalam sebuah kejayaan tanpa mengharungi pelbagai rintangan. Sesungguhnya ujian hidup ini tanda Allah dekat dengan kita. Allah sayangkan kita.






Orait. Zatie dah letih.. Nak siapkan kerja2 yang sangat lah banyak. Kalau ada masa zatie akan update lagi. tata..




p/s:: segalanya dah terbukti. cinta itu bukan milikku lagi..





Diploma Konvokesyen

11:27:00 PM 2
Assalamualaikum. Hai korang.. Sihat kerrr? Cam mood hepy jerr kan zatie ni.. hehehe. Hepy kerr?? Hepy jugak laa. Tapi gelora kat dalam hati ni takde sape yang tahu. Hanya tuhan je yang tahu.. Huhuhu.

Entry kali ni zatie nak citer kat korang pasal zatie punyerr diploma konvokesyen. Akhirnya zatie dah dapat segulung diploma. Baru diploma ok. Ijazah sedang dalam proses. huhuhu. Zatie konvo pada tarikh 1/12/2012 iaitu pada hari sabtu lepas. Akhirnya impian zatie nak konvo tercapai jugak walaupun zatie sebenarnya konvo dalam keadaan yang sangat sedih.

Nak tau kenapa? Sebabnya zatie konvo mak dan ayah zatie takde. Diorang tak pergi tengok zatie konvo. Hanya adik zatie jerr yang pergi masa zatie konvo. Sebenarnya memang zatie sedih giler. Bila zatie masuk jerr dewan, hati zatie rasa sebak sangat. Yerr laa. Orang lain mak ayah diorang datang tengok diorang konvo. Ade kat dalam dewan. Tapi zatie sorang2 jerrr. Yang ada hanya lah kawan2 dan adik zatie jerr. Tersangatlah sedih. Sebelum bermulanya istiadat konvokesyen zatie asyik nangis jerrr. Habis cair mekap zatie. Nasib baik mata tak bengkak jerrr. Huhuhu. Tapi kan nak buat macam mana. Zatie sabar jerr laa. Cuba untuk kumpulkan kekuatan. Bila dah lega mula lah rasa berdebar-debar nak naik pentas untuk ambik skrol. Sangat lah berdebar. Tapi kawan2 sentiasa bagi semangat kat zatie. Terima kasih korang. Korang dah banyak bagi semangat kat zatie.

Paling terharu sangat kat kakak angkat zatie. Dia lah yang banyak tolong zatie. Iaitu kak Diana. Tanpa dia rasanya zatie tak tahu laa dapat ke tak pergi konvo. Terima kasih yerr kak Yana sebab bagi orang tumpang kat rumah dan bawa adik orang pergi kat orang konvo..

Tak nak membebel panjang. Zatie nak tunjuk kat korang zatie punyerr koleksi gambar konvo..



ambik transkrip..debar kot..hu3




Akhirnya diploma menjadi milikku.. :D


From my adek..

wif my adek.. :D


Wif kak diana.. :D

wif cik Noraim.. 


my besties..mimah.. >_<


cik bday girl.. Ina. :D


senyuman disebalik duka...hu3



Tu jerr laa gambar yang zatie nk tunjuk. Etceli banyak lagi tapi malas laa nak upload. Kalau nak tengok silalah ke FB zatie yerr. Tapi hanya friend jerr yang dapat tengok. Kalau nak tengok silalah add yerrr. Hehehe.. Ok laa.. tata..





p/s:: bila awak ucap tahniah..saya terus tersenyum lebar..sangat bermakna.. ^_^







jemputan konvokesyen UiTM kali ke 77

6:02:00 PM 6
Assalamualaikum. Bersua kita kembali kat sini. Cam dah lama berpisah jerr erkkk.. Hahaha. Zatie yang menyepikan diri. Tapi bukan menyepi pun. Ade jerr. Masih lagi sentiasa menjenguk blog hudus neh.. huhuhu.. Sekali sekala ade jugak jenguk2 kat blog korang.. Korang jerr tak tahu.. (ayat simpati)..hehehe.. Etceli zatie ade sumtim nak share dengan korang ni. Sesuatu yang sememangnya zatie tunggu dari dulu lagi. Korang nak tahu apa?? Jeng2.. Tengok gambar kat bawah ni erkkk??

|
|
|
|
|
|
|




Haaaa.. Nampak tak kat dalam gambar tu?? Kalau tak nampak sila besarkan gambar itu untuk nampak lebih jelas. Terima kasih. Hehehe. Jemputan konvokesyen UiTM kali ke-77. Alhamdulillah.. Memang ni lah impian Zatie untuk konvo diploma tepat pada masanya iaitu bersama-sama kawan2 yang lain. Zatie berusaha keras jugak untuk grad pada waktu yang sepatutnya. Walaupun keputusannya takde la membanggakan sangat tapi zatie tetap berusaha untuk grad bersama kawan2 yang lain. Alhamdulillah. Zatie berjaya jugak untuk tamat diploma pada waktu yang sepatutnya. Syukur sangat2.

Zatie akan berkonvo pada tarikh 1/12/2012 pada jam 12.30pm iaitu untuk sidang ke-12. Sidang ke-12 ni mengumpulkan Fakulti Sains Komputer Dan Matematik dan Akademik Pengajian Bahasa yang akan berkonvo pada sidang ke-12 ni.. Dan zatie adalah dari Fakulti Sains Komputer Dan Matematik untuk program Diploma Statistik. Konvokesyen ni akan berlangsung di Dewan Agong Tengku Canselor UiTM Shah Alam.

Etceli zatie malu jugak nak berkonvo ni. Yerr la kan. Kite ni dah la tak macam orang lain. Lepas tu konvo pun takde bintang. Huhuhu. Sabar jerr laa. Tapi zatie kuatkan jugak semangat untuk join konvo ni sebab ni adalah impian zatie. Keinginan zatie yang zatie simpan dari sekolah lagi. Walaupun zatie g konvo tanpa family. Sedih tu memang sedih jugak laa. Tapi zatie kena tabah laa. Anggap saja lah ni cabaran untuk Zatie. Dan zatie berharap untuk konvo degree nanti zatie dapat meraikannya bersama keluarga tersayang dan suami.. Tetttttt.. Hehehehe. 

Sidang konvokesyen ni jugak adalah merupakan hari lahir kawan baik zatie tau iaitu Ina. Konvo sambil sambut hari lahir yang ke-21. Wahhh. Cam kebetulan laa plak kan. Sidang ke-12 dan sambut hari lahir yang ke-21. Nombor tu terbalik. Main dengan nombor la plak zatie ni. Mentang2 laa budak statistik. Hehehe.. Bertuah sungguh Ina. 

Ok laaa. Setakat tu lah dulu yerr. Letih dah nak taip panjang2. Jumpa lagi yerr. Tata..





p/s:: teringin awak ade masa saya konvo nanti.. >_<






Review novel: Cinta Untuk Sedetik Lagi

12:46:00 AM 1
Assalamualaikum. Salam sayang buat rakan2 blogger yang zatie sayangi. Kali ni ada sumtim yang zatie nak sharing dengan korang. Harapnye tak bosan laa erkk untuk membacanya.. Hehehe. Sesuatu yang zatie nak sharing dengan korang kali ni ialah tentang novel yang baru jerr zatie habis baca tadi.. Baru jerr lagi. Masih segar dalam ingatan ni. Hehehe. Orang lain dok kalut study nak test Zatie dok study novel. Memang terbaiklah kau wahai cik zatie. Novel kali ni adalah bertajuk Cinta Untuk Sedetik Lagi sebuah karya dari novelis muda iaitu Ezza Myasara..




Cinta Untuk Sedetik Lagi mengisahkan seorang gadis yang bernama Naila Farafeesa dan seorang lelaki yang bernama Ezrakil. Ezrakil merupakan bos kepada Farafeesa yang menyimpan rasa cinta pada Farafeesa tapi Farafeesa menolak cinta Ezrakil dan ingin menjodohkan Ezrakil dengan kakak kembarnya iaitu Naila Faraneesha. Tujuan Farafeesa buat camtu sebab dia merasakan dia tak dapat nak membahagiakan Ezrakil kerana dia mempunyai penyakit. Sebenarnya Farafeesa ni memang ada hati dengan Ezrakil  tapi dia pendamkan sahaja sebab dia tak nak Ezrakil menderita kalau2 ditakdirkan dia tak dapat hidup lama. Namun takde sape mampu menghalang kekuasaan Allah. Mereka disatukan juga. Tapi macam mana mereka disatukan korang kena lah baca sendiri novel ni erkkk. Nanti tak surprise plak kalau zatie citer semua.

Tentang Faraneesha ni plak dia merupakan seorang gadis yang mudah tersentuh emosinya. Ujian paling berat yang perlu dia lalui apabila dia kehilangan tunangnya iaitu Luqman akibat kemalangan. Faraneesha merasakan hilang kekuatan apabila orang yang dia cintai meninggalkannya untuk selama-lamanya. Namun Farafeesa adalah kekuatannya. Selepas itu Faraneesha ditemukan dengan seorang lelaki yang bernama Nazreen yang mempunyai tingkah laku seperti arwah Luqman. Nak tahu lagi?? Baca novel ni erkkk.. hehehe..

Bagi zatie novel ni memang best sangat. Kalau korang nak tahu Zatie sampai nangis tau baca novel ni. Novel ni memang sedih sangat. Sebuah cerita yang penuh dengan permainan emosi. Jalan ceritanya takde la banyak konflik sangat hanya masalah keluarga dan perasaan sahaja. Tapi novel ni memang membuat hati zatie tersentuh. Kalau tak takkan lah sampai mampu buat zatie nangis kot. Zatie ni susah sikit nak nangis kalau baca novel kecuali tengok cerita. Cerita sedih konpem zatie akan nangis laa. hehehe.

Novel ni jugak telah membuatkan zatie terbuai dengan Ezrakil. Memang dah berjaya buat zatie jatuh cinta la dengan Ezrakil ni. Romantik giler kot. Seorang suami yang sangat bertanggungjawab. Dia sanggup berkorban apa sahaja demi isterinya yang tersayang iaitu Farafeesa. Beruntung kan kalau dapat suami macam Ezrakil ni. Tapi ni hanyalah novel semata-mata. Hanya khayalan. Tapi kan ade ke lelaki macam Ezrakil ni?? Hurmm. Zatie teringin laa nak ada suami macam Ezrakil ni. Sape tak nak kan ada suami baik camni. Semua wanita dalam dunia ni nak ada suami yang sanggup bersama susah dan senang. Sanggup terima segala kekurangan kita.

Ermmm. Zatie bagi 5 bintang kat novel ni. Zatie tabik laa kat penulis novel ni sebab berjaya menghasilkan sebuah karya yang mampu buat pembaca tersentuh hati apabila membacanya.


Ok laaaaa korang. Setakat itu sahaja yang zatie nak sharing dengan korang sumer. Kalau nak tahu lagi pasal jalan cerita novel ni kena laa baca sendiri yerrr. Ok.. tata..





p/s:: dapatkah si dia menerima apa adanya aku???







Ade sape2 boleh tolong??

7:54:00 PM 4
Assalamualaikum. Zatie muncul balik. Dah lama kot tak update blog tersayang neh. Berhabuk dah blog zatie neh. Hadoi.. Maap la erkkk.. Zatie takde mood nak berblogging sejak dua menjak neh. Tak tahu la sebab apa. Stress study kot.. Ye la kot. Hahahaha.

Sebenarnya zatie dah bosan la dengan background blog zatie ni. Dah lama kot zatie tak tukar zatie punyerr background blog neh.. Sampai dah dua kali raya. Orang lain dah banyak kali tukar. Tapi zatie masih jugak dok guna background blog yang sama. Tak tukar pun. Huhuhu.. Agaknyerr sebab ni kot blog zatie dah kurang pengunjung tambah plak zatie jarang update sekarang ni.

Ermmmm, sebenarnya ada rasa nak edit blog neh  tapi takde idea laa. Korang nak tolong zatie tak?? Bagi la idea sikit2. Tak pun kalau ade yang nak tolong editkan pun zatie amatlah mengalu-alukannya. Yerr laaa. Zatie ni takde laaa reti sangat bab edit mengedit ni. Simple2 jerr.. Tengok blog zatie sekarang ni la.. Bukannyerr comel cam blog korang pun. Biase2 jerr. Asalkan sedap memandang mata zatie sudah laa dan tak menyerabutkan mata untuk menengoknya.

Zatie pun dah pening laa. Tak tahu nak design blog ni camner. Apa yang zatie nak tema blog zatie mestilah warna pink. Hehehe. Mintak maaf lah yerr kalau ade yang tak suka dengan warna pink tu. Lagipun memang zatie suka dengan warna pink ni. Baru laaa nampak feminin sikit. Hehehehe.





Ok laa korang. Zatie nak cari idea dulu. Korang pun tolong kasi idea yang bernas2 sikit erkkk. Tolong la saya yang masih merangkak dalam edit mengedit ni. hehehe. Ok.. tata.





p/s:: stress dengan subjek nonparametric neh. tak paham kot. hadoi.. T__T






kehilangan atok tersayang

8:48:00 PM 4
Assalamualaikum. Pada tarikh 14/10/2012 iaitu hari ahad adalah hari dan tarikh yang amat menyedihkan bagi family zatie. Kerana kami sekeluarga dah kehilangan seorang yang tersayang iaitu atok zatie. Atok zatie belah ayah. Berita yang amat zatie takut nak dengar. Sebab nya atok zatie pada sebelum ni memang sakit tenat. Zatie rasa sedih sangat atas pemergian atok. Maknanya sekarang ni zatie dah tiada atok lagi. Hanya ada nenek seorang saja.

Zatie tak sempat nak lihat wajah atok untuk kali yang terakhir sebab zatie sampai lewat kat rumah. Yerr la. Masa tu hari ahad. Zatie ada kelas. Lepas kelas baru zatie balik. Tu pun nasib baik kawan nak tolong hantarkan. Kalau tak mungkin zatie dah tak dapat nak balik kot. Last zatie jumpa dia masa petang sabtu sebelum zatie nak bertolak balik Kota Bharu. Masa tu dia memang dah tenat sangat. Petang ahad sesudah azan asar dia dah pergi untuk selamanya. Waktu zatie dapat berita tu memang zatie tak tahu nak kata apa. Seperti kelu lidah untuk bersuara. Dah la petang tu ada kelas. Zatie gagahkan juga semangat zatie untuk ke kelas. Lepas kelas baru balik. Tu pun bila sampai rumah zatie tak sempat nak tengok wajah dia untuk kali yang terakhir. Sebabnya masa tu dah siap dikapankan dan tunggu untuk solat jenazah.

Masa sampai kat rumah zatie dapat kawal rasa sedih zatie sebab masa tu bersama keluarga. Tapi bila zatie dalam perjalanan  balik ke Kota Bharu hati zatie rasa sayu sangat terkenangkan arwah atok. Terkenangkan kenangan zatie bersamanya waktu zatie kecik2 dulu. Zatie tak dapat nak kawal perasaan zatie. Dalam perjalanan balik tu zatie nangis jerr. Zatie rasa masa tu tak kuat sampai zatie tak dapat nak kawal perasaan sedih zatie. Mungkin sebab masa tu zatie hanya bertemankan kawan2 bukannya keluarga. Sebenanrnya zatie tak nak balik Kota Bharu lagi. Zatie nak tidur semalaman dulu kat rumah tapi keluarga zatie tak bagi. Diorang tak nak zatie ponteng kelas lagi sebabnye zatie dah ponteng kelas sehari untuk balik ke rumah bila dapat tahu atok dah tenat. Tapi apakan daya. Zatie kena ikut cakap mak zatie. So, zatie balik ke Kota Bharu dengan hati yang sangat sedih.




 Namun yang pergi tetap pergi. Kita yang masih hidup harus teruskan hidup ni. Allah lebihkan sayang dia. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman. INSYAALLAH.. Amiiinn.

Buat kawan2 yang bersusah payah temankan zatie balik hanya terima kasih sahaja yang dapat zatie berikan. Semoga Allah memberkati hidup korang. Walaupun zatie tak sempat nak tatap wajah atok untuk yang kali terakhir namun doa dari cucu mu ini sentiasa mengirimu. Al-Fatihah..





p/s:: terima kasih sebab sentiasa bagi semangat kat saya..







belajar untuk menerima..

4:44:00 PM 6
Assalamualaikum. Last update blog 21 September 2012. Lama kot tak update blog. Maap la erkkk. Takde mood kot. Ditambah plak internet kat rumah sewa zatie ni selalu jerr buat hal. Tensen betol. Huhuhu.

Alhamdulillah. Dah masuk sebulan zatie berada kat tempat baru. Sekarang ni zatie sedang mencuba untuk menerima perubahan keadaan kat sekeliling zatie ni. Yerr la kan. Pada awal nya zatie terasa susah kot nak terima keadaan kat tempat baru ni. Dengan nak cari makan nyerr susah lepas tu rasa cam sorang2 jerr.. Tapi sekarang ni zatie sedang belajar untuk menyesuaikan dengan keadaan kat kat sini.





Walaupun terasa sukar tapi zatie kena terima jugak keadaan kat sini. Kampus Kota Bharu tak sama dengan kampus Machang. Kampus Machang besar sedangkan kampus KB ni kecik jerr. Walaupun kampus KB ni kat bandar tapi tetap lain. Bandar kot. Bandar besar plak tu. Hurmm. Bila jadi camni zatie rasa rindu sangat kat Machang. Rindu gler kot. Tempat zatie belajar susah senang. Zatie belajar untuk hidup berdikari.

Zatie anggap ni semua sebagai cabaran buat zatie untuk menuntut ilmu. Semoga zatie tabah dan boleh harungi cabaran ni sampai habis degree ni. Korang doakan lah yang terbaik untuk zatie yerr..





p/s:: best kan kalau dapat jumpa awak selalu. seperti dulu..huhuhu..






PTPTN yang menguji kesabaran

10:57:00 PM 8
Assalamualaikum. Sebelum tu zatie nak mintak maaf la yerr. Sebab posting lebih kepada untuk melepaskan rasa geram dan sakit hati. Mesti korang nak tahu kan. Zatie rasa tersangat la bengang hari ni. Kuar pagi2 untuk serahkan dokumen perjanjian PTPTN  dan tunggu hampir 4 jam dengan beraturnye panjang tapi akhirnya pihak PTPTN menolak dokumen zatie.

Bukan zatie sorang sahaja. Etceli heboh kot hari ni semua budak Degree Statistik UiTM Kampus KB kena tolak PTPTN dan terpaksa mohon balik untuk kelompok kedua. Sebabnyerr kampus kat surat tawaran PTPTN tak sama dengan kampus dalam surat tawaran universiti. Maksudnyerr camni la erkk. Dalam surat tawaran UiTM kiteorang budak Statistik dapat kat kampus Machang tapi masa mohon PTPTN kiteorang isi kampus Kota Bharu sebab kiteorang memang pelajar kampus Kota Bharu. Kirenyerr PTPTN tu nak kiteorang isi kampus tu sama dengan surat tawaran UiTM. Agak menyakitkan hati jugak la PTPTN ni. Berbelit kot. Dah la cerewet gler syarat dia. Tapi lagi cerewet syarat yang lama. Yang terbaru ni kira ok la sikit. Sikit jerr laaa..




Kiteorang tadi tersangatlah kecewa sebab terpaksa mohon balik. Kiteorang dah rugi duit lagi dengan kos print nyerr. Ni nak kena beli no pin baru plak. Lepas tu kena print balik surat perjanjian baru. Lepas tu bila time hari serah perjanjian kena pergi kat kampus Machang. Bukan kampus KB. Hadoi. Jauh jugak la nak kena gi. Kena cari transport lagi. Memang agak menyakitkan hati jugak la. Dah la lama lagi kena tunggu. Sebulan jugak kot untuk proses surat perjanjian tu sebelum hari serah kat pihak PTPTN. Dah la zatie ni takde duit sangat. Takkan la nak mintak kat mak ngan ayah selalu kot. Setakat makan ok la kot. Tapi nak beli buku. Buku plak bukannyerr murah. Mahal kot.

Hurmm. Ni la dikatakan dugaan. Apa2 pun sabar jerr la dulu. Kalau dah rezeki tu tak ke mana la kan.  Ok laaa. Malas dah zatie nak ingat balik. Jadikan peristiwa hari ni sebagai pengalaman dan kenangan yang akan dikenang sampai bila2. Orait. Zatie chow dulu. Tata.





p/s:: TQ awak sebab sudi ambik sikit masa dengar masalah saya. Lepas jugak sikit..^__^












terasa susah

11:44:00 PM 3
Assalamualaikum. Bertemu kembali kita. Hehehe. Dah lama kan zatie tak update blog neh. Dah naik berhabuk kot blog zatie ni. Huhuhu. Etceli baru siap wat homework untuk subjek Mathematical Logic And Proving Techniques. Bajet rajin kan zatie ni?? Hahaha. Azam baru. Degree ni tak boleh main2 dah. Kena tingkatkan usaha dengan lebih gigih lagi. Fighting!

Dah nak masuk 2 minggu zatie mulakan sesi pengajian. Tempat baru, suasana baru dan boleh dikatakan semua baru laa. Sampai zatie rasakan susah sangat nak sesuaikan diri dok tempat baru ni. Lagi2 belajar kat bandar. Yerr la kan. Orang kata belajar kat bandar ni senang. Semua kemudahan ada. Tapi bagi zatie la kan kat sini susah nak dapat kemudahan tu. Nak cari makan pun susah. Lebih2 lagi waktu malam. Kedai untuk beli barang harian pun takde. Agak mendapat kejutan jugak la dok kat kampus Kota Bharu ni.

Etceli apa yang zatie rasakan sekarang ni sama dengan apa yang zatie rasakan masa mula2 masuk diploma dulu. Memang susah zatie nak terima keadaan sekelilingnya. Dah la rasa cam takde kawan. Berseorangan. Hanya menumpang kasih dengan kakak2 senior. Sampaikan zatie rasa seperti dimanjakan. Yerr la kan. Zatie ni anak sulung. Tak pernah rasa ada kakak atau abang. Tapi bila masuk Universiti lain plak jadinyerr. Walaupun dulu zatie rasa susah tapi zatie masih boleh belajar untuk bersendiri. Cari makan sendiri. Tapi kat sini. terasa sedikit susah. Seperti apa yang dikatakan mak zatie. Suatu hari nanti akan rasa susah lagi. Kalau dah rasa susah masa dok kat kampus Machang dulu nanti dok kampus lain lagi akan rasa susah. Tapi zatie bukan jenis yang mudah mengalah. Setiap yang berlaku ni buat zatie bertambah kuat dan tabah.




Kalau kat Kota Bharu ni zatie dah rasa susah. Agaknyerr la kan camner laa kalau zatie dapat kat Shah Alam??? Mesti lagi susah kan. Dengar citer dari kawan2 pun dah rasa takut. Namun, zatie bersyukur sebab dapat dekat dengan rumah. Dekat ke?? Dekat jugak la kan sebab dalaam negeri sendiri.

Ok laaa. Sekian sahaja cerita kali ni. Kalau rajin zatie update lagi. Hahahaha. Tata..




p/s:: bila saya sedih mesti ingat kat awak. hurmmm.T__T





First Day

8:55:00 PM 6
Assalamualaikum. Baru dapat update blog. Hehehe. Hari ni zatie sudah mendaftar sebagai pelajar kampus Kota Bharu. So, sekarang ni dah bergelar pelajar ijazah ok. Tapi rasa cam budak jerr lagi. Hahahaha. Perasan kan zatie ni. Perasan muda. Hihihi.

Hari ni penat sangat. Ye la kan. Dari pagi lagi kuar untuk mendaftar lepas tu ada taklimat bersama Koordinator kursus dan Ketua Pusat Pengajian. Yang tu sesi pagi. Sambung plak taklimat untuk sesi petang. Mahu nyerr zatie tak ngantuk masa dengar taklimat. Penat kot. Dah la semalam tak dapat nak tidur gara2 panas punyerr pasal. Maklumlah bilik yang zatie sewa ni pakai kipas dinding jerr. Bukan kipas siling(betol tak zatie eja ni? hahahhaa).


sempat posing sebelum sesi taklimat bermula. He3.


Hari ni baru hari pertama. Tak mula kelas lagi. Tadi kiteorang baru diperkenalkan dengan lecturer yang akan ajar kiteorang sepanjang degree kat UiTM Kampus Kota Bharu. Hari ni jugak  kiteorang diberi taklimat untuk buat pengecualian kredit. Tau tak ape pengecualian kredit tu? Meh nak gitau. heheheh. Pengecualian kredit tu adalah untuk drop subjek yang kiteorang dah ambik masa diploma hari tu. Subjek dah ambik kan. So, tak perlulah ambik balik. Rugi masa jerr. Kite nak grad awal. hehehehe. Haaa. Camtu la lebih kurang nyerr. 

Etceli mula2 dok tempat baru ni zatie rasa lain la sikit. Yerr la kan. Tempat kita tak biasa lagi. Tambah plak zatie terpisah dengan geng zatie. So, rasa cam terpencil jugak laa. Agak la kan. Huhuhuhu.. Takpe laa. Untuk first sem jerr. Belajar untuk sesuaikan diri kat tempat baru.

Esok dah mula kelas. Wahhh. Zatie dah tak tahu nak rasa ape. Tak sabar, takut, risau macam2 la ada lagi. Kalau boleh degree ni zatie nak buat yang terbaik. Tebus balik segala kesilapan masa diploma dulu. Doa2 kan lah zatie erkk. Moga zatie dapat harungi segala cabaran yang akan zatie lalui sepanjang tempoh zatie belajar ni.


Ok laaaaaaaa. Penat dah taip. Mahu berehat jap. Berehat la sangat kan. hahaha. Ok laa. tata..






p/s:: tercari-cari kat mana awak. tapi awak takde pun. Huhuhu.






Akan Merantau

Akan Merantau

12:08:00 AM 3
Assalamualaikum. Hai korang. Ape khabar? Sihat. Hari ni baru update blog. Punyerr la lama zatie tak update blog. Maap la erkk. Etceli zatie takde mood nak update. Sibuk dengan persiapan nak masuk degree. Hurmm.. Sibuk ke cik zatie?? Online boleh plak. Hihihi. Sibuk jugak laaa. Sampai kalut zatie dibuatnyerr. Ape tidak nyerr. Bila mak tanya dokumen2 yang perlukan pengesahan dah siap belum. Masa tu baru lah kalut nak prepare. Macam tak biasa masuk U plak zatie ni kan. Hehehe. Padahal 3 tahun kot diploma.  Sampai zatie dah kena marah kat mak ngan ayah. Sebab wat sikap sambil lewa. Padan muka zatie kan. Sebenarnya zatie cam bingung sikit. Tak tahu nak wat pe. Cam blurr jerr. Huhuhu. Nasib baik la dah jumpa rumah sewa.

Ermm. Lepas ni zatie akan merantau lagi. Merantau ke? Padahal belajar kat U dalam negeri sendiri jerr. Kelantan jugak. Cuma keluar daerah jerr. hahahah. Nak merasa jadi perantau jugak zatie ni. Hihihi. Diploma dulu kat Machang. Dalam negeri sendiri jugak. Dekat sikit ngan Tanah Merah. 3 tahun diploma kat UiTM Machang dan jadi orang Machang. Hihihi.

Sekarang untuk degree kat ibu negeri Kelantan iaitu Kota Bharu. Jauh la sikit dari Tanah Merah tu. 2 tahun setengah dok sana. Agaknye memang zatie ni akan kekal jadi orang kelantan kot. Takkan merasa nak merantau negeri orang. Entah2 kawen pun dengan orang Kelantan. Hahaha. Tapi memang orang Kelantan pun menjadi pilihan zatie. hehehe.


Ok laaa. Tak nak bebel panjang lebar. Nak kemas baju. Huhuhu. Orait. tata..





p/s:: masa untuk belajar hidup berdikari. ^__^








Drama Adama & Hawa

11:10:00 PM 4
Assalamualaikum. Dah berapa hari tak update blog. Berhabuk dah kot blog zatie ni. Nak kata takde masa zatie ni online sokmo. Hehehe. Cuma malas nak ringan kan jari ni nak taip kat blog tambah plak takde idea nak taip. Huhuhu. Etceli sekarang ni zatie tengah sibuk uruskan hal2 untuk masuk belajar balik. Tak lama dah. Minggu depan dah zatie nak masuk belajar balik dan mulakan hidup baru sebagai seorang pelajar ijazah. Rasa cam tak caye pun ada yang zatie ni dah masuk alam ijazah. Rasa cam baru habis SPM. Hihihi. Perasan la kau wahai cik zatie. Hahaha. Ok. Tak nak bebel panjang. Korang dah baca novel Adam dan Hawa karya Aisya Sofea tu? Mesti dah baca kan? Agak2 nyerr dah banyak kali khatam kot. Hehehe. Mesti korang sekarang ni jugak tengah follow citer Adam dan Hawa ni kan? Sama la zatie pun. Tengah follow citer ni jugak. Hehehe..




Zatie tak pernah baca pun novel Adam dan Hawa ni. Tapi zatie tahu la sikit2 pasal novel ni. Best citer ni. Zatie memang follow la citer ni. Tapi zatie download jerr. Nak tengok kat umah takde Astro Mustika HD bukan setakat astro la TV pun takde. Hahaha. Etceli tv umah zatie rosak dan ayah zatie malas nak baiki. Sebab tu la sampai sekarang umah zatie takde tv. Kalau nak tengok citer tengok kat laptop je laaa.. Melalut panjang dah zatie ni. Maap yerrr korang. Hehehe. Amacam bagi korang. Best tak citer ni? Mesti la best kan. Tambah plak hero malaya yang berlakon. Aaron Aziz tu. Abang hensem yang berlakon. Mau nyer tak best citer ni. Tambah plak watak Adam Mukhriz ni seorang lelaki PLAYBOY. Errrr.. Tiba2 plak jadi emo. Hehehe.

Rasa meluat pun ada dengan Adam Mukhriz ni. Buaya kot. Tapi nasib baik hensem. Hahhaa. Nape erkkk? Asal lelaki hensem jerr mesti playboy. Hurmmm. Terlebih laku. Gitu la jadi nyerrr. Huhuhuhu.. Dah la. Cam lain macam je kan. Hehehe. Lari topik jap.

Citer ni panjang kot episod dia. 80 episod ok. Sekarang ni baru episod 4. Sedang menanti episod seterusnya. Apa yang penting Adam mukhriz ni romantik. Sama macam Seth Tan dalam Nora Elena kot. Heheheh.

Ok laa. Penat dah nak taip. Padahal takde idea. Hahaha. Orait. Chow dulu. Tata..




p/s:: gembira dapat kenal dengan adik awak. adik awk pun baik. ^__^






Akhirnya aku dapat

4:19:00 PM 11
Assalamualaikum. Hari ni zatie rasa hepy sangat. Nak tau sebab ape? Sebabnya zatie dah berjaya untuk sambung degree. Betapa gembiranya zatie bila cek kat portal kemasukan pelajar UITM tadi dan bila tengok zatie berjaya dapat tawaran untuk sambung degree kat UITM dalam jurusan yang sama.




Zatie dapat jurusan Ijazah Sarjana muda sains (KEPUJIAN) (statistik). Syukur Alhamdulillah. Masih ada rezeki zatie untuk sambung belajar dalam peringkat ijazah. Memang ni lah impian zatie dan kali ni zatie akan tebus balik segala kesilapan yang zatie buat masa diploma dulu. Inilah peluang terakhir yang zatie ada. Zatie nak ucapkan terima kasih kat keluarga zatie serta kawan2 yang selama ni tak putus2 bagi semangat serta doa untuk zatie berjaya. Tak lupa jugak untuk rakan2 blogger yang disayangi. Terima kasih korang sumer.


Ok laa.. Zatie chow dulu. tata.





p/s:: mana la aku nak cakau umah sewa ni??nak dok ngan sape??hu3..








Segmen : JOM TAMBAH FOLLOWER BLOG SEBANYAK YANG MUNGKIN !

8:19:00 PM 29
Assalamualaikum. Kali ni zatie join segmen dari blog Izzah Ismail lagi.

klik header..



Follower zatie - 499

Orait. Done segmen ni. Nak join jugak? Klik header kat atas tu yerr. Ok. tata..









Segment Heartbook : #2

9:19:00 PM 5
Assalamualaikum. Berapa hari dah tak tulis kat blog comot ni. Tak sempat nak update. Sibuk beraya. Hihihi. Tak nak cakap banyak. Nak gitau kali ni zatie join segmen.


klik banner

Apa perkara yang paling best bila tibanya Hari Raya.. Korang nak tahu? Hehehe. Meh zatie nak citer.
Perkara paling best bila tiba hari raya mestila berkumpul bersama keluarga dan saudara-mara yang terdekat. Maksud yang terdekat tu bukan kat tepi rumah tapi seperti atok, nenek, mak saudara, bapa saudara dan jugak sepupu2.. Musim raya ni la kita mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan yang selama ni jauh. Maklumlah dok jauh2 semuanya. Nak jumpa pun susah. Musim raya camni jugak soalan2 femes akan selalu zatie dapat. Belajar kat mana? Ambik course apa? Lagi lucunyer ada yang kata zatie ni adik. Padahalnya zatie ni anak sulung. Ada yang siap tanya zatie ni tingkatan berapa. Hahaha. Perasan muda jap. Padahal zatie ni dah habis diploma pun. Ada jugak yang tanya zatie ni form berapa. Hadoi. Nampak muda kot zatie ni. Hihihi. Selain dari tu jugak paling best bila dapat beraya dengan kawan2 lama. Zatie dengan kawan2 lama kiteorang mesti akan jumpa bila musim raya. Kiteorang akan berkumpul kat rumah salah seorang dari geng kiteorang. Boleh dikatakan itulah acara tahunan kiteorang bila musim raya. Tak jumpa memang tak sah laa. Mesti kiteorang akan plan jugak untuk jumpa. Duit raya? Duit raya tu masa zaman budak2 dulu seronok la. Bila dah besar ni lain la sikit. Bukan tak dapat. Dapat lagi tau duit raya. Bukan makin sikit tapi makin banyak. Hihihi. Orang bagi kita ambik je laa..

Ok laa. Tu sahaja cerita zatie untuk segmen ni. Chow dulu. Tata.








Hadiah dah sampai.

11:47:00 PM 4
Assalamualaikum. Selamat Hari Raya rakan2 blogger yang zatie sayangi. Hari ni dah masuk hari ketiga kita beraya. Macam mana raya korang tahun ni? Best tak? Raya zatie tahun biasa2 jerr. Hepy jugak. Hari ni paling best sebab zatie dapat beraya dengan kawan2 sekolah zatie dulu. Memang hepy la kiteorang bila jumpa. Tapi zatie bukan nak citer pasal zatie beraya dengan kawan2. Yang tu nanti zatie citer plak. Hihihi.. Zatie nak citer kat korang yang hadiah zatie dah sampai. Baru sampai pagi tadi. Hadiah ni adalah dari cik zati. Pada bulan lepas zatie ada join satu contest ni. Tengok sini kalau nak tahu contest mana. Hehehe. Korang nak tahu hadiah ape?? zatie dapat perfume. Sakan la zatie bila dapat perfume baru. Hehehehe.





ni la perfumenyerrr..


So, zatie nak ucapkan terima kasih pada cik zati kerana bagi hadiah ni. Terharu sangat. Ni la kali pertama menang contest. Huhuhu.

Ok laaa.. Zatie nak chow dulu. Sakit hati dengan line internet.. Lembap gler. Huhuhu.. Ok. tata.





p/s:: berjayakah aku untuk sambung degree??hurmm..=__=




Salam Aidilfitri

6:13:00 PM 4
Assalamualaikum. Pejam celik pejam celik dah nak raya kita ni. Entry ni zatie tak nak bebel panjang2. Nanti korang tak nak baca plak. Hehehe. Camner persiapan raya korang tahun ni? Mesti meriah sakan kan. Zatie biasa jerr. Beraya dalam kesederhanaan. Tapi yang penting tahun ni nak kumpul duit raya lagi laaa. Hihihi. Besar2 pun nak kumpul duit raya lagi zatie ni. Hehehe.



Di kesempatan yang ada ni zatie nak memohon sejuta kemaafan buat semua rakan blogger andai ada salah silap zatie kat korang yang mengguris hati dan jantung sepanjang zatie dalam berblogging. Semoga ukhwah yang terjalin antara kita berkekalan selama-lamanya. INSYAALLAH. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin. Pandu dengan cermat. Ingatlah orang yang tersayang..




p/s:: menanti ucapan raya dari si dia..hurmm..=___=






surprise dari Mak Dara

9:23:00 PM 1
Assalamualaikum. Hari ni zatie dapat surprise dari Mak Dara. Camne zatie boleh dapat surprise tu erkkk?? hehehe. Ok laa. Sebenarnya ada satu hari tu blog Mak Dara anjurkan segmen. Segmen ke? Ermm. Lantak laa. Hihihi. Mak Dara buat slot Saya Mahu Surprise Dari Mak Dara. Dan zatie join la slot tu. Yerr la. Nak jugak surprise tu kan.  Nak Tahu tengok sini. Korang nak tahu tak apa surprise yang Mak Dara bagi? Bagi yang join mesti la tau kan. Yang tak join mana la tau. Sekarang zatie nak gitau apa surprise yang Mak Dara bagi.

Taraaaaaaaaaa

 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |


Ni lah surprise dari Mak Dara.


Dah nampak kan apa yang zatie dapat? Zatie dapat kad raya. Siap ada gambar zatie lagi tuhs. Hihihi. Cantikkan? Terima Kasih zatie ucapkan kat Mak Dara sebab buatkan kad raya ni untuk zatie.

Ok laaa. Zatie chow dulu. Tata.











dapat kad raya dari HH

10:51:00 PM 6
Assalamualaikum. Hari ni zatie dapat kad raya. Kad raya dari Encik HH. Sape HH ni yerr?? Hihihi. Mesti ade yang tahu kan? kan? kan? HH ni ialah Encik Hazwan Hairy. Terima kasih banyak2 yerr. Ni la first time zatie dapat kad raya dari rakan blogger. Huhuhu. Terharu kot.










Tu la kad raya yang Encik Hairy hantar. Terima kasih banyak2 yerr. Zatie sangat menghargainya. Terharu kot. Huhuhu. Ok la. tata..




p/s:: hari yang buat aku stress!!





Segmen di mana anda beraya pada tahun ini bersama phat corner

12:37:00 AM 5
Assalamualaikum. Kali ni zatie telah di tag oleh ex classmate zatie. Ex ke?? Hurmm. InsyaAllah kalau ade boleh jadi classmate lagi. Hihihi. Orang tu ialah cik Noraim. Terima kasih yerr Aim tag kite. Huhuhu. Now, saya join segmen ni.

klik banner.

 Tahun ni zatie beraya kat Kelantan iaitu Tanah Merah. Seperti tahun2 sebelum ni. Tanah Merah la tempat zatie beraya sebab zatie takde kampung cam orang lain. Kat Tanah Merah ni la kampung zatie. Nenek dengan atok pun dok Tanah Merah gak. 5 minit je dari rumah zatie. Dekat sangat la kan. Tu keluarga belah ayah. Belah mak zatie plak takde atok nenek dah. Kalau ada pun mak saudara. Tu pun dok Tanah Merah jugak. Lebih kurang 10 minit je dari rumah. Kiteorang dok tak jauh pun. Dekat je. Selalunyerr kalau raya puasa Zatie beraya kat keluarga belah mak dulu. Bila kat tengah hari sikit baru kiteorang pergi beraya kat keluarga belah ayah plak. Lepas raya pertama plak baru keluar beraya luar kawasan Tanah Merah. Tu pun kalau pergi la. Pergi beraya kat rumah saudara-mara. Selalunya Pasir Puteh la tak pun kiteorang pergi Terengganu. tengok keadaan jugak la nak pergi pun. Tapi dah lama tak pergi beraya kat sana. Tahun ni tak tahu la camne. Tambah plak atok Zatie kurang sihat.

Ok la. tu je laa citer zatie. Korang nak join? Klik banner kat atas tu erkk...

Zatie tag Cci, Aisyah Humaira' dan Sha Saperi

Ok... tata.






Review novel: Siapa Orang Gajiku?

11:03:00 PM 6
Assalamualaikum. Hari ni zatie dapat habiskan baca novel Siapa Orang Gajiku. Sape pernah baca novel ni? Bagi korang novel ni best tak?


Bagi zatie la kan. Novel ni memang best. Not bad la jalan citer dia. Tapi zatie tak jatuh cinta pun dengan hero citer ni. Hahaha. Sebaliknya jatuh cinta kat abang heroin citer ni. Korang nak tau jalan citer novel ni?Meh zatie citer sikit2 erkk. Sikit je la erkkk. Nak tau banyak kena la baca sendiri. Kejamnya. Hihihi.

Novel ni mengisahkan seorang cucu hartawan yang terkemuka iaitu Sharifah Aina Aishah atau Aina. Aina ni adalah seorang doktor psikologi yang memiliki kelulusan phD dari luar negara tapi telah mendapat tawaran dari Tengku Fauziah untuk jadi orang gaji pada cucunya iaitu Tengku Haikal Iskandar atau Haikal. Haikal ni jadi kecewa dan putus harapan untuk hidup selepas Sofea tunangnya tak hadir semasa majlis perkahwinan mereka. Haikal berasa sangat kecewa dan bertindak untuk mengurungkan dirinya dalam bilik tanpa mahu melakukan sebarang kerja. Dia tak mahu makan. Tak nak pergi kerja. Diri dia pun tak terurus. Jadi sebab nenek dia ni terlalu risaukan Haikal. Nenek Haikal pun telah merancang sesuatu untuk menyembuhkan cucunya itu. Dia telah mengupah Aina untuk menyamar sebagai orang gaji peribadi Haikal dengan tujuan untuk merubah Haikal balik kepada diri dia yang asal. Citer ni kelakar tau. Korang baca la. Hehehe..

Antara dialog dalam novel Siapa Orang Gajiku.

"Saya tak sangka masa tuan kecil dulu, tuan suka pakai pakaian perempuan." - Sharifah Aina Aishah-

"Kau ingat aku pakai baju ni dengan rela hati ke? Ini semua salah Mamee Monster tu. Eh... Macam mana kau dapat gambar ni, hah?" - Tengku Haikal Iskandar-


Tergelak zatie baca yang tu. Yang lagi lucu masa Aina mandikan dia dengan buah durian. Hahaha. Kelakar gler.

Zatie suka dengan watak2 dalam citer ni. Etceli citer ni tak banyak konflik cuma kelakar je yang banyak. Zatie suka dengan watak Aina sebab Aina ni seorang yang rendah diri dan suka tolong orang. Walaupun dia dari golongan bangsawan tapi dia tak pernah berlagak dengan kelebihan yang dia miliki. Aina ni ada seorang abang iaitu Syed Aril. Aril ni la yang telah buat zatie jatuh cinta bukannya Haikal. Nak tahu nape Aril pilihan zatie? Sebab Aril ni seorang abang yang sangat penyayang. Dia sangat sayangkan Aina dan sentiasa cuba untuk melindungi adiknya itu. Nak tahu selanjutnya? Baca la sendiri. Zatie citer sikit2 jer laaa erkk.. Nanti kalau citer lebih2 kan tak syok plak.

Ok la. tata.


p/s:: lagi menanti 2 buah novel.hihihi.