tentang cinta..

by - 11:51:00 PM

Lelaki yang baik takkan pernah berani mengatakan cinta,sayang,rindu,kasih kepada seorang wanita serta tidak keluar berdua-duaan dengan wanita yang bukan mahramnya,sebelum wanita tersebut sah menjadi yang Halal bagi dirinya..

bukan kerana lelaki itu pemalu dengan wanita akan tetapi lelaki itu takut dan malu dengan Allah Azza Wa Jalla,takut akan murka Allah Azza Wa Jalla..

“Janganlah seorang lelaki berdua dengan seorang wanita,” “kecuali dengan mahram.”(HR. Bukhari)

Ustaz Azhar Idrus kata~
"Jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia"

Ustaz Mohd Kazim Elias kata~
"Cinta adalah perasaan yang telah dikurniakan Allah kepada setiap manusia. Kita tidak boleh halang seseorang jatuh cinta, tapi kita cuma boleh bimbing cinta itu ke arah kebaikan"

IMAM MUDA Asyraf kata~
"Cinta itu fitrah dan mencintai itu tidak salah, cinta boleh jadi salah apabila kita mencintai seseorang sehingga lupa dan lalai terhadap ALLAH s.w.t"

Ustaz Zamri kata~
"Anda telah bersedia untuk bercouple jika niat anda memang untuk berkahwin dengan si dia demi menjaga agama dan akhlak agar sentiasa terpelihara"...


   


note: Buktikan kata cinta dengan berjumpa wali ku,bukan dengan menyentuh hati dan perasaanku..^^

You May Also Like

0 komen

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)