Wednesday, June 20, 2012

oh duit..

Assalamualaikum....haisyyy....apesal ngan aku neh??mengeluh je....hurmm...mana tak nya...poket kosong maaaa...huhuhu...kalau ada pun tak sampai RM50...nak guna pun sayang...jadi kedekut la jap...hehehehe...macam mana nak ada duit kalau tak kerja cik zatie oiii....adoi...bukan tak nak kerja tapi banyak sangat halangannyerrr...senang2 cakap je la malas..huhuhu...sebenarnya aku bukannye malas tapi nak keluar g cari kerja tu yang susah...aku ni nak bawak motor pun tak reti..apatah lagi nak bawak kereta..tau tumpang orang je..hihihi..



Ada sorang kawan aku ni..ajak aku join Infinity Downline...haaaaa...mesti korang pernah dengar kan..kan..kan...bisnes ni just login facebook jerrr....sebenarnya bisnes ni dah lama tapi aku je yang kurang percaya...yelaa...login facebook boleh buat duit..tapi bila aku tengok kawan aku sendiri join dan dapat duit tu aku pun ada rasa keinginan untuk join jugak...hanya bermodalkan RM100 sahaja untuk seumur hidup...tetapi....mana laaa aku nak dapat RM100 tu??nak beli topup RM5 pun mintak dengan mak ayah ni kan plak nak join bisnes dengan modal RM100...memang la tak banyak mana tapi bagi penganggur terhormat macam aku ni amatlah banyak RM100 tu..lain laa kalau aku ni anak tauke emas...memang petik jari je laa nak dapat duit tu...tak payah nak pikir banyak kali nak cari duit kat mana...tak payah sibuk2 nak join bisnes sana sini....kerja dengan bapak sendiri lagi baik..dapat jugak gaji yang banyak...mata duitan plak aku ni..hehehe...




Aku ni bukannya apa...dah berapa bulan aku habis diploma..dan untuk beberapa bulan tu jugak la aku ni terperuk je kat rumah...sampaikan kawan2 aku kata aku ni belajar untuk jadi surirumah...persediaan untuk kawen...hahaha...macam2 laa...yang tu bila2 pun boleh buat...aku pun bukannya nak kawen lagi...hihihi..so, sekarang ni aku perlu fikir macam mana aku nak cari duit...korang ada idea tak??kalau ada share la dengan aku ni...aku perlukan idea korang...huhuhu..yela kan...tak lama result untuk kemasukan degree akan keluar...semestinya la aku memerlukan duit untuk belanja masuk belajar balik...nak tunggu pinjaman PTPTN memang lambat lagi laa.....adoi...

Hurmmm...korang jugak boleh tolong aku..tolong laa klik kat iklan nuffnang yang aku dah tepek kat setiap penjuru blog aku ni....buat laa amal sekali sekala...hehehe...walaupun tak seberapa sekurangnya dapat la jugak buat beli topup...huhuhu..tak payah nak mintak kat mak ayah lagi...ok laaa...dah letih aku berceloteh...kalau ikutkan sampai esok pun tak habis...mana nak fikir pasal reunion dengan rakan2 sekolah lagi...hurmm...yang ni pun perlukan duit jugak.. tambah plak aku yang merancang reunion ni..huhuhu...jangan lupa kat klik sini dan sini erkk..ok la yerrr...daaaa...


p/s:: jangan lupa klik kat banner bawah post ni tau...huhuhu...TQ...^_^



Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)
EmoticonEmoticon