Sunday, July 8, 2012

Review: Hanya Aku Cinta Kau Seorang

Assalamualaikum..korang nak tengok sumtim tak??klik sini dulu..hehehe..HACKS...Hanya Aku Cinta Kau Seorang..sape dah tengok cter neh??angkat kaki...hehehe..




Bagi yang tak tengok lagi tu..meh zatie kongsikan serba sedikit tentang cter ni erkkk..cter ni tentang Murni yang mencari cinta sejati..tapi dia dipaksa oleh dua orang kawan dia iaitu Mukhlis dan Stacy untuk mencari teman lelaki dalam laman sosial 'Meet Soulmate'..Murni tak berapa setuju sebenarnya dengan idea gila Mukhlis dan Stacy neh sebab bagi dia, dia kurang percaya dengan cinta internet neh..namun begitu, murni ikutkan jugak kehendak dua orang kawannya itu..Murni ni sebenarnya suka kat Mukhlis tapi dia kecewa dengan Mukhlis kerana menyangka Mukhlis ni homoseksual yang bercinta dengan Ayim..Sehinggalah dia ditemukan dengan Iqwal..Murni memang menyenangi dengan Iqwal neh..tapi dia salah sangka..dia fikir Iqwal ni dah ade makwe..padahal bukan makwe dia pun..adik Iqwal iaitu Zizi yang juga membantu abang dia untuk mencari pasangan hidup..sehinggalah Zizi dan Murni ditemukan barulah terungkai yang Iqwal tu takde makwe..tapi Murni tetap sayangkan Mukhlis..hati dia terlalu sayangkan Mukhlis..dah laa..setakat tu je zatie cter..selebihnya korang tengok sendiri la erkk..nanti tak surprise plak..hehehe..

Cter ni sweet jugak laa..lucu pun ade jugak..tapi zatie sedih bila tengok satu scene ni..masa tu Murni dan Mukhlis nak raikan anniversarry cinta platonik diorang..Murni ni siap pakai cantik2 dan beli hadiah untuk Mukhlis..Mukhlis plak bawak belon yang banyak untuk Murni..sedang diorang jalan arah yang bertentangan..yang mana waktu tu Mukhlis nak lintas jalan untuk menuju ke arah Murni..tanpa Mukhlis sedari rupa2nya Iqwal jugak sedang menuju ke arah yang sama..Murni perasan akan kehadiran Iqwal dan terus menegur Iqwal..dan bila Mukhlis perasan akan kehadiran Iqwal waktu tu terus berpaling arah lain tanpa melihat Murni..Murni pun memberi hadiah tu pada tu Iqwal...sian kat Mukhlis...dia pergi meninggalkan Murni dan Iqwal kat situ dan melepaskan belon terbang ke udara...sedih kot scene yang neh....korang bayang sendiri la erkkk..hihihi..

Ok laa...bagi yang dah tengok tu berapa bintang yang korang nak bagi dari 5 bintang tu??zatie nak bagi 3 bintang jerr...huhuhu..nak tahu nape sebabnye??sebabnya jalan cerita neh biase2 jerr..ade scene sedih tapi tak mampu buat zatie nanges..hehehe...ade sebab lain tapi zatie rasa tak perlu la kot zatie cter kat sini..huhuhu..

Dah letih tangan ni menaip..sekarang korang tengok sini plak erkk..ok...tata..


p/s:: Hanya awak dihati saya...hehehe





5 comments:

  1. tgk preview jah tie, nok tgk hok betul bejame la. haha.

    ReplyDelete
  2. ahaha nice entry i like this blog,keep it up! :)
    jom sggah blog sy jgk,msih bru lg ni..hehe
    thanks ye!
    ^_^

    ReplyDelete
  3. hai.. datang melawat dari blog mak dara.. ^_^

    ReplyDelete
  4. tp sy da pegi tgok.. erm, permulaan tu agak slow kot.. tp lame2 best

    ReplyDelete
  5. hai hai follow blog awak peewit :)

    ReplyDelete

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)