PTPTN yang menguji kesabaran

10:57:00 PM
Assalamualaikum. Sebelum tu zatie nak mintak maaf la yerr. Sebab posting lebih kepada untuk melepaskan rasa geram dan sakit hati. Mesti korang nak tahu kan. Zatie rasa tersangat la bengang hari ni. Kuar pagi2 untuk serahkan dokumen perjanjian PTPTN  dan tunggu hampir 4 jam dengan beraturnye panjang tapi akhirnya pihak PTPTN menolak dokumen zatie.

Bukan zatie sorang sahaja. Etceli heboh kot hari ni semua budak Degree Statistik UiTM Kampus KB kena tolak PTPTN dan terpaksa mohon balik untuk kelompok kedua. Sebabnyerr kampus kat surat tawaran PTPTN tak sama dengan kampus dalam surat tawaran universiti. Maksudnyerr camni la erkk. Dalam surat tawaran UiTM kiteorang budak Statistik dapat kat kampus Machang tapi masa mohon PTPTN kiteorang isi kampus Kota Bharu sebab kiteorang memang pelajar kampus Kota Bharu. Kirenyerr PTPTN tu nak kiteorang isi kampus tu sama dengan surat tawaran UiTM. Agak menyakitkan hati jugak la PTPTN ni. Berbelit kot. Dah la cerewet gler syarat dia. Tapi lagi cerewet syarat yang lama. Yang terbaru ni kira ok la sikit. Sikit jerr laaa..




Kiteorang tadi tersangatlah kecewa sebab terpaksa mohon balik. Kiteorang dah rugi duit lagi dengan kos print nyerr. Ni nak kena beli no pin baru plak. Lepas tu kena print balik surat perjanjian baru. Lepas tu bila time hari serah perjanjian kena pergi kat kampus Machang. Bukan kampus KB. Hadoi. Jauh jugak la nak kena gi. Kena cari transport lagi. Memang agak menyakitkan hati jugak la. Dah la lama lagi kena tunggu. Sebulan jugak kot untuk proses surat perjanjian tu sebelum hari serah kat pihak PTPTN. Dah la zatie ni takde duit sangat. Takkan la nak mintak kat mak ngan ayah selalu kot. Setakat makan ok la kot. Tapi nak beli buku. Buku plak bukannyerr murah. Mahal kot.

Hurmm. Ni la dikatakan dugaan. Apa2 pun sabar jerr la dulu. Kalau dah rezeki tu tak ke mana la kan.  Ok laaa. Malas dah zatie nak ingat balik. Jadikan peristiwa hari ni sebagai pengalaman dan kenangan yang akan dikenang sampai bila2. Orait. Zatie chow dulu. Tata.





p/s:: TQ awak sebab sudi ambik sikit masa dengar masalah saya. Lepas jugak sikit..^__^












Artikel Terkait

Previous
Next Post »

8 komen

Write komen
Sue PeLik
AUTHOR
September 21, 2012 at 11:21 PM delete

sabarrrr. pasti ada hikmahnyaaa :)

Reply
avatar
cci
AUTHOR
September 22, 2012 at 2:18 PM delete

eii.... nape camtu plak.. alahai... ^_^

Reply
avatar
Noraim
AUTHOR
September 23, 2012 at 10:37 PM delete

yeahhh ore tahu sakitnya tie :(

Reply
avatar
cweet pinky
AUTHOR
September 25, 2012 at 10:25 AM delete

hehehe , biasala , ptptn kan , lagipun prosedur owang nak bg duet nih bkn senang pown , dalam apa2 hal pown , bantuan pown macam tuh ... biasala , tuh la dugaan , kalaw kite sabar dan redha , tuhan bagi imbuhan yang lebih baek...

Reply
avatar
cweet pinky
AUTHOR
September 25, 2012 at 10:29 AM delete

CP singgah sini dari blog mis miza :D

salam singgah !

Reply
avatar
Misz Mieza
AUTHOR
September 25, 2012 at 5:36 PM delete

Datang membawa entry untuk awak! Jom terjah! Hope u like it! ^_^

http://pape-jer.blogspot.com/2012/09/sesi-promot-blog-kumpulan-b3.html

Reply
avatar
Saleha
AUTHOR
September 27, 2012 at 9:05 AM delete

cuba dapatkan biasiswa mana2 dulu ke? try kuok foundtion.. saya dulu time blajar sangatlah kalau bleh taknak amek PTPTN, bukanpe time blajarpun dah berhutang susah jugak (tp kdgkala org takde pilihan).. tapi selalulah sembahyang hajat semoga Allah tunjukkan jalan.. akak ni pandai sgt menasihati org, tp sekali kena kat batang hidung sendiri, tewas juga kalau selalu sgt teruji :)

Reply
avatar
Maria Menado~
AUTHOR
September 29, 2012 at 5:16 PM delete

akak time mtk ptptn dulu pun sama... leceh sikit la.

Reply
avatar

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :) EmoticonEmoticon