Monday, September 17, 2012

terasa susah

Assalamualaikum. Bertemu kembali kita. Hehehe. Dah lama kan zatie tak update blog neh. Dah naik berhabuk kot blog zatie ni. Huhuhu. Etceli baru siap wat homework untuk subjek Mathematical Logic And Proving Techniques. Bajet rajin kan zatie ni?? Hahaha. Azam baru. Degree ni tak boleh main2 dah. Kena tingkatkan usaha dengan lebih gigih lagi. Fighting!

Dah nak masuk 2 minggu zatie mulakan sesi pengajian. Tempat baru, suasana baru dan boleh dikatakan semua baru laa. Sampai zatie rasakan susah sangat nak sesuaikan diri dok tempat baru ni. Lagi2 belajar kat bandar. Yerr la kan. Orang kata belajar kat bandar ni senang. Semua kemudahan ada. Tapi bagi zatie la kan kat sini susah nak dapat kemudahan tu. Nak cari makan pun susah. Lebih2 lagi waktu malam. Kedai untuk beli barang harian pun takde. Agak mendapat kejutan jugak la dok kat kampus Kota Bharu ni.

Etceli apa yang zatie rasakan sekarang ni sama dengan apa yang zatie rasakan masa mula2 masuk diploma dulu. Memang susah zatie nak terima keadaan sekelilingnya. Dah la rasa cam takde kawan. Berseorangan. Hanya menumpang kasih dengan kakak2 senior. Sampaikan zatie rasa seperti dimanjakan. Yerr la kan. Zatie ni anak sulung. Tak pernah rasa ada kakak atau abang. Tapi bila masuk Universiti lain plak jadinyerr. Walaupun dulu zatie rasa susah tapi zatie masih boleh belajar untuk bersendiri. Cari makan sendiri. Tapi kat sini. terasa sedikit susah. Seperti apa yang dikatakan mak zatie. Suatu hari nanti akan rasa susah lagi. Kalau dah rasa susah masa dok kat kampus Machang dulu nanti dok kampus lain lagi akan rasa susah. Tapi zatie bukan jenis yang mudah mengalah. Setiap yang berlaku ni buat zatie bertambah kuat dan tabah.




Kalau kat Kota Bharu ni zatie dah rasa susah. Agaknyerr la kan camner laa kalau zatie dapat kat Shah Alam??? Mesti lagi susah kan. Dengar citer dari kawan2 pun dah rasa takut. Namun, zatie bersyukur sebab dapat dekat dengan rumah. Dekat ke?? Dekat jugak la kan sebab dalaam negeri sendiri.

Ok laaa. Sekian sahaja cerita kali ni. Kalau rajin zatie update lagi. Hahahaha. Tata..




p/s:: bila saya sedih mesti ingat kat awak. hurmmm.T__T





3 komen

heheh... kita serupa ar... haha.. bkn agi berhabuk da mcm gua da.. penuh ngan sawang.. ^_^

insyallah ade kasih dan sayang yg boleh kita tumpang.. tumpang jerk.. ^_^ x pon meh sini tumpang kasih n sayang cci nak x.. ^_^ syian dia.

Lama-lama tu OK ler...
Bisalah tempat baru..budaya kawan yang baru...semuanya baru..
So mood nak berkawan baru akan datang perlahan-lahan.
Baru 2 minggu..still early nak predict diri ini kat sana...
Apapun good luck dan yang penting happy study..hehehe

@cci

hahaha "macam gua.." seriously that's funny..

Kite dulu 2nd batch kat bandar muadzam shah.. tempat jin bertendang..

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)
EmoticonEmoticon