Friday, October 5, 2012

belajar untuk menerima..

Assalamualaikum. Last update blog 21 September 2012. Lama kot tak update blog. Maap la erkkk. Takde mood kot. Ditambah plak internet kat rumah sewa zatie ni selalu jerr buat hal. Tensen betol. Huhuhu.

Alhamdulillah. Dah masuk sebulan zatie berada kat tempat baru. Sekarang ni zatie sedang mencuba untuk menerima perubahan keadaan kat sekeliling zatie ni. Yerr la kan. Pada awal nya zatie terasa susah kot nak terima keadaan kat tempat baru ni. Dengan nak cari makan nyerr susah lepas tu rasa cam sorang2 jerr.. Tapi sekarang ni zatie sedang belajar untuk menyesuaikan dengan keadaan kat kat sini.





Walaupun terasa sukar tapi zatie kena terima jugak keadaan kat sini. Kampus Kota Bharu tak sama dengan kampus Machang. Kampus Machang besar sedangkan kampus KB ni kecik jerr. Walaupun kampus KB ni kat bandar tapi tetap lain. Bandar kot. Bandar besar plak tu. Hurmm. Bila jadi camni zatie rasa rindu sangat kat Machang. Rindu gler kot. Tempat zatie belajar susah senang. Zatie belajar untuk hidup berdikari.

Zatie anggap ni semua sebagai cabaran buat zatie untuk menuntut ilmu. Semoga zatie tabah dan boleh harungi cabaran ni sampai habis degree ni. Korang doakan lah yang terbaik untuk zatie yerr..





p/s:: best kan kalau dapat jumpa awak selalu. seperti dulu..huhuhu..






6 comments:

  1. kan kan kan, sukar untuk menerima sesuatu yg terbaru dlm hidup.. tp itu semua ujian untuk tabahkan hati kita... insyaAllah u can do it... ena pun tgh bljr nk menerima

    ReplyDelete
  2. welkam back dear.. ehehe... ^_^ insyallah.. zatie akan kecapi semua tu nanti..

    ReplyDelete
  3. semoga berjaya dear..mcm tu lah kalau nak tuntut ilmu..
    btw salam kenal..cik dah follow awak tau..

    http://azlyiejah.blogspt.com

    ReplyDelete

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)