Saturday, June 30, 2012

Quotes#1

 Assalamualaikum...

 
Korang paham tak ayat kat atas tu??kalau paham bagus laa...mesti korang pun mengalaminye jugak kan??kan??kan??hurmmm...etceli memang ni lah yang sedang dirasakan oleh aku...memang sakit bila kita merindui seseorang yang sangat bererti buat kita..sedangkan kita tak tahu dia ingat ke tak kat kita ni...huwaaaa...seksanya menanggung rindu...sangat seksa...aku pun tak tahu macam mana nak gambarkan perasaan aku ketika ni...ehhh2..jap2..ape la yang aku bebelkan ni...ade kaitan ke dengan ayat kat atas tu???hihihihi...

Ok laa...sebenarnya macam ni...sekiranya korang merasakan sumone tu sangat bererti dalam hidup korang..mesti korang akan rasa sakit bila ade sumone tu buat sesuatu yang korang tak suka...betol ke ayat aku ni???cam tunggang langgang je...hahhaha...lantak la...otak tengah serabut..tak boleh nak wat kuar ayat power2...hehehee...


p/s:: hari ni pale otak ni dok ingat kat dia jerr...hurmmm...T_T



Segmen : Saya Sedia Follow Back

Assalamualaikum...join segmen lagi..segmen dari blog cik zati...

klik banner utk join..


Syarat-syarat
  • Kamu follow , saya follow back. xnak follow, x dipaksa.
  • Peserta segmen sama follow kamu, kamu kena follow back.
  • Buat entri, letak banner buruk tu, linkkan ke entri ni.
  • Tinggalkan link entri dikotak komen sahaja. 

Ok...siap dah...nak tengok sumtim tak??klik sini dan sini ok...


p/s:: tak sabar nak tahu result panggilan degree...hehehe


Wednesday, June 27, 2012

Contest : Kami BFF(!)

Assalamualaikum...join contest plak kali ni...contest ni dari blog Emas Putih...nak tahu nape saya join contest ni?sebab contest ni menarik...menceritakan tentang BFF kita..BFF yang aku nak tunjukkan ni bermula dari sekolah sampai la universiti...sabar erkk...nanti aku tunjuk...

klik banner untuk join.:)







geng tersayang CS111/6C

Etceli aku takde gambar yang posing lawak or whatever laa...al-maklumlah...bukan fotogenik...posing biasa2 je...huhuhu...


Ok la...selesai sudah contest ni..aku nak tag Aim...Tarikh start contest: 13 Jun 2012 - 30 Jun 2012 12AM.


jangan lupa klik banner kat bawah ni...TQ...:)

Segmen dari Jiakreatifelt: header dulu hingga kini yang terbaik

Assalamualaikum..rasa cam tak caye header aku terpilih untuk masuk pusingan seterusnya..header aku tuhs bukannye lawa sangat pun...biase2 je..ada yang lagi lawa pada aku...tapi takpe laa...mungkin rezeki..aku just join untuk suka2 je...menang ke kalah lain cter....tapi terima kasih ye kak Jia sebab pilih header saya..sekarang saya akan undi 3 header yang terbaik...jeng2...hehehe..


header NANAKIMIE


header KINA

my header..hehehe.



Haaaa..tu la 3 pilihan header yang aku pilih..nak tahu nape aku pilih 3 header tu...header dari cik nanakimie tu comel...pastu nampak sweet je...header cik kina tu plak sebab aku suka warna dia...warna hijau..kedamaian kot..blog dia pun warna hijau...yang last sekali tu mesti korang nak tahu nape aku undi header sendiri??hehehe..saja2..tak tahu nak pilih...header2 yang lain pun lawa2 dan gojez belaka...nanti jangan lupa erkkk undi..kalau boleh undi laa header aku tu..tu pun kalau korang rasa layak untuk menang laa...tak paksa pun...huhuhu...kalau nak undi boleh klik kat sini...ok laa...gua chow dulu..daaa....



p/s:: tiba2 hati ni rasa rindu..tak sangka dah masuk 3 tahun...hurmmm...



jangan lupa klik banner kat bawah ni erkkk...TQ..^__^

Monday, June 25, 2012

Nik Airil Rifqi

Assalamualaikum...mesti ada yang tertanya-tanya...sape Nik Airil Rifqi neh??adik aku ke??ke anak aku??hahaha...bila masa plak aku kawen neh...tiba-tiba ada anak je ni..hihihi..jangan nak pikir yang bukan2 la erkkkk....Airil ni bukan adik aku tapi memang adik pun..hehe..adik sepupu...adik sepupu yang selamat dilahirkan pada 3 Jun 2012 hari tu..kelahiran yang amat dinantikan oleh family kami...dah lama takde baby kecik...yang ada pun dah besar....dah masuk 2 tahun dah....siap boleh bercakap apa lagi..hehehe..mesti nak tengokkan baby comel neh???hehehe...meh aku tunjuk...


Airil Rifqi

Haaaa...tengok gambar tu...tu la dia adik sepupu aku...comel kan...ade iras aku tak???hehehe..tapi aku tengok tak sama pun..Airil ni adik Aira sebenarnya...mesti ada yang tak ingat aira tu yang mana kan??kan??kan??Aira ni sepupu aku yang banyak cakap tu...yang selalu buat aku terhibur...huhuhu..

Aira Nazihah


Ok laaa...nak chow dulu...sebelum tu try tengok sini...hehehe..daaaa..



p/s:: nak duit!!! uwaaaaa...........



jangan lupa erkkk...klik kat banner bawah ni...TQ..^__^

Saturday, June 23, 2012

Selamat Hari Lahir awak...

Assalamualaikum...Salam ceria..salam sayang untuk geng blogers..nampak tak tajuk entry tuhs??mesti la nampak kan??kan??kan??hehehe...hari ni adalah hari lahir si dia yang amat aku sayang...so, aku nak ucapkan selamat hari lahir awak...hari lahir yang ke 2___....hehehe..tak payah la aku sebut hari lahir yang ke berapa...yang penting semoga dia berbahagia selalu dan berjaya mencapai impian yang dia impikan...aku akan sentiasa doakan kejayaan untuk dia...



Ok laaa...setakat tu dulu untuk kali ni...sebelum tu tolong klik kat sini dan sini yerrr...daaaa...


p/s:: betapa gembiranya aku bila dia balas mesej aku...weeeee...^__^


klik banner kat bawah ni jugak yerr..terima kasih..

Friday, June 22, 2012

Selamat Bertunang kawan..

Assalamualaikum....hurmm...rasa sedih sebenarnya hari ni..sebabnya aku  tak dapat tengok kawan baik aku sendiri bertunang...sedih nyerr rasa...aku tahu mesti dia kecik hati ngan aku ni...maafkan aku yerr ct...bukan tak nak pergi tapi aku takde kenaikan nak g...tau2 je laa..aku ni tak reti bawak kereta..kalau reti memang aku g dah..hurmmm..rasa bersalah pun ada....huhuhu..Siti ni kawan baik aku dari zaman sekolah lagi..rakan sekelas dari tingkatan 1 sampai tingkatan 5...untung aku dapat kawan cam dia..sebab dia selalu bagi aku semangat  dan tak tinggalkan aku walaupun aku ni pernah buat silap...thanks kawan...aku takkan lupakan kau  tie...kaulah sahabat aku dunia akhirat..


Nak tahu sape tunang dia??tunang dia pun kawan aku jugak...bercinta dari zaman sekolah kot..rakan sekelas plak tu...dah laa kebanyakan senior2 aku pun kawen dengan satu sekolah...agaknya memang dh jd tradisi sekolah kiteorang kot...adakah aku akan mengikuti jejak yang sama??ermmm...tunggu je la erkk...lagipun mungkin dah memang jodoh diorang...akhirnya dapat jugak ditunangkan...perancangan kawen tu???hurmmm...jeng2..tunggu je laaa erkkk...hihihi..

ct & firdaus..^_^
Tu la pasangan nye...2 orang yg pada mulanya hanya rakan sekelas...kini dah pun bergelar tunangan...wahhh...cam tak caye pun ada jugak...akhirnya diorang dh bertunang...kalau dulu asyik kuar dating jerrr...hihihi....jangan marah naaaa...ermmm...walaupun sedih kat hati ni sebab tak dapat tengok bakal mak mertua Siti sarung cincin kat tangan dia tapi aku tumpang gembira untuk diorang...tahniah yerr...ok laa...aku chow dulu...sebelum tu tolong klik kat sini erkkkkk...terima kasih....


p/s:: aku ni bila lagi laaa orang nak masuk minang....hihihihi


jangan lupa klik kat banner bawah ni yerrrr...

Wednesday, June 20, 2012

Segmen : Signature by Putry II

Assalamualaikum...enrty yang ni join segmen plak..hehehe...segmen from blog cik Putry..segmen ni aku nampak kat group dalam facebook...rasa cam best jerr..aku pun join laa...ok yerr cik putry...saya join awk punyerr segmen...hehehe..


klik banner ni...^_^



Syarat-syarat penyertaan:



1. Like Page Putry
2. Follow blog putry
3. Buat tajuk entry Segmen : Signature by Putry II
4. Tampal banner diatas di entry korang
5. Sertakan nama panggilan di blog korang dan warna kesukaan korang..
6. Tinggalkan link entry korang diruangan komen ni tau....
  
 
 
 

 Ok laaa....saya dah pun follow awak punye blog dan awak punye page.....hehehe..^_^
Nama panggilan: zatie
Warna kesukaan: pink 

Menariknya pasal segmen ni dia punye tarikh tutup...23 Jun 2012 tepat jam 12 malam...tarikh birthday si dia....sob3...hurmmm...ok laa...aku chow dulu...nak solat asar ni...heheeh..sebelum tu klik kat sini erkk...daaaa..
Jangan lupa klik banner kat bawah ni yerrr... 

oh duit..

Assalamualaikum....haisyyy....apesal ngan aku neh??mengeluh je....hurmm...mana tak nya...poket kosong maaaa...huhuhu...kalau ada pun tak sampai RM50...nak guna pun sayang...jadi kedekut la jap...hehehehe...macam mana nak ada duit kalau tak kerja cik zatie oiii....adoi...bukan tak nak kerja tapi banyak sangat halangannyerrr...senang2 cakap je la malas..huhuhu...sebenarnya aku bukannye malas tapi nak keluar g cari kerja tu yang susah...aku ni nak bawak motor pun tak reti..apatah lagi nak bawak kereta..tau tumpang orang je..hihihi..



Ada sorang kawan aku ni..ajak aku join Infinity Downline...haaaaa...mesti korang pernah dengar kan..kan..kan...bisnes ni just login facebook jerrr....sebenarnya bisnes ni dah lama tapi aku je yang kurang percaya...yelaa...login facebook boleh buat duit..tapi bila aku tengok kawan aku sendiri join dan dapat duit tu aku pun ada rasa keinginan untuk join jugak...hanya bermodalkan RM100 sahaja untuk seumur hidup...tetapi....mana laaa aku nak dapat RM100 tu??nak beli topup RM5 pun mintak dengan mak ayah ni kan plak nak join bisnes dengan modal RM100...memang la tak banyak mana tapi bagi penganggur terhormat macam aku ni amatlah banyak RM100 tu..lain laa kalau aku ni anak tauke emas...memang petik jari je laa nak dapat duit tu...tak payah nak pikir banyak kali nak cari duit kat mana...tak payah sibuk2 nak join bisnes sana sini....kerja dengan bapak sendiri lagi baik..dapat jugak gaji yang banyak...mata duitan plak aku ni..hehehe...




Aku ni bukannya apa...dah berapa bulan aku habis diploma..dan untuk beberapa bulan tu jugak la aku ni terperuk je kat rumah...sampaikan kawan2 aku kata aku ni belajar untuk jadi surirumah...persediaan untuk kawen...hahaha...macam2 laa...yang tu bila2 pun boleh buat...aku pun bukannya nak kawen lagi...hihihi..so, sekarang ni aku perlu fikir macam mana aku nak cari duit...korang ada idea tak??kalau ada share la dengan aku ni...aku perlukan idea korang...huhuhu..yela kan...tak lama result untuk kemasukan degree akan keluar...semestinya la aku memerlukan duit untuk belanja masuk belajar balik...nak tunggu pinjaman PTPTN memang lambat lagi laa.....adoi...

Hurmmm...korang jugak boleh tolong aku..tolong laa klik kat iklan nuffnang yang aku dah tepek kat setiap penjuru blog aku ni....buat laa amal sekali sekala...hehehe...walaupun tak seberapa sekurangnya dapat la jugak buat beli topup...huhuhu..tak payah nak mintak kat mak ayah lagi...ok laaa...dah letih aku berceloteh...kalau ikutkan sampai esok pun tak habis...mana nak fikir pasal reunion dengan rakan2 sekolah lagi...hurmm...yang ni pun perlukan duit jugak.. tambah plak aku yang merancang reunion ni..huhuhu...jangan lupa kat klik sini dan sini erkk..ok la yerrr...daaaa...


p/s:: jangan lupa klik kat banner bawah post ni tau...huhuhu...TQ...^_^



Monday, June 18, 2012

Segmen : Mari Berhijab Part 2

Assalamualaikum...dah beberapa hari tak update blog...sebabnye malas dan takde idea campur plak asyik keluar dengan kawan2 je...hehehe...ermmm....tak nak membebel panjang lebar..kali ni join segmen lagi...segmen from blog apit...nanti korang leh la ushar2 blog dia...tengok doodle2 yang dia lukis...comel tau....


klik banner kalau nak join..^_^

nama: zatie
warna pilihan: pink muda

bagi yang nak join boleh laa klik kat banner tu...cepat tau...hanya 50 peserta terawal sahaja...jom laa join ok...daaaa..



Tuesday, June 12, 2012

hepy wif my fren..

Assalamualaikum..salam ceria..salam sayang untuk geng bloggers...hari ni aku memang hepy sangat..nak tahu aku hepy sebab apa??sebab aku dapat keluar dengan kawan2 lama aku..kawan2 sekolah dulu..memang happening dan gler2 sumer...al-maklumlah..kiteorang ni dah lama tak jumpa dan keluar sama2..hari ni terubat jugak rindu tu....pagi aku keluar dengan Mirah, Diela, Tiera dan Efa...petang tu Siti plak ajak aku keluar...seharian hari ni memang jalan je laa kerja aku...huhuhu..

Pagi tadi aku keluar jalan2 g KB dengan kawan2 aku...dalam perjalanan tu memang riuh gler kot dalam kereta...macam2 cerita ada...tambah plak kiteorg ni memang perangai gler2 sikit....tapi aku tak gler lagi laa..hahhaa..letih tu memang la letih..letih jugak laaa...kononnye nak g taman tengku anis tapi sebab tak tahu jalan sesat sampai kat airport...lucu betol..dengan perut nyerr lapar.....hahhaha...last2 kiteorg buat keputusan g makan kat Pantai Cahaya Bulan...dok kat situ lagi best...ambik angin pantai...dan aku merasakan kedamaian kat situ..cewahhhh...hehehe..


posing dlm kete jap...he3..


kami berempat...geng ex 5 Mekah 2008..^_^




wif mirah..comelkan kiteorang??he3..


Kiteorang g takde la lama sangat...petang kiteorang pun balik..aku sampai je rumah lebih kurang 30 minit Siti plak ajak aku keluar...ikut dia teman bawak adik2 dia g gunting rambut...aku pun cakap kat mak aku dan mak aku pun ok jerrr...so, lepas tu keluar dengan Siti plak...fuhh...puas hati jugak kot hari ni...dapat jumpa kawan2 lama...

wif Siti...comelkan??he3..^_^

Tapikan...kesian plak kat adik aku sorang ni..sebab dia takleh join..yerr laa...orang nak final exam....hehehe...takpe...banyak lagi masa...nanti boleh keluar pulop...hehehe..


budop manja...hahaha...

ok laaa...aku pun letih dah ni..rasa cam nak tidur awal je hari ni???awal la sangat kannn...hehehe..ok laaa....tata...



p/s:: agak2nyerr bila la dapat kumpul sama2 lagi erkkk???huhuhuhu..





Monday, June 11, 2012

segmen dari Jiakreatifelt: header dulu hingga kini

Assalamualaikum...salam sayang buat para bloggers..kali ni aku telah join satu segmen lagi..segmen kali ni aku telah pun dijemput  oleh kak Jia...thanks kak sebab jemput saya join segmen ni..now, i'm join it..hehehe..segmen kali ni pasal berkongsi tentang header blog masing2..header dulu hingga kini..ermm..sebenarnya header aku takde comel sangat pun..biasa2 jerr..lagipun aku ni bukannye kreatif sangat pun..so, aku buat header yang simple2 je dengan menggunakan doodle2 yang aku download kat internet..nak buat doodle sendiri tak reti...guna photoshop tu pun masih lagi merangkak..huhuhu..

ok laa..sekarang aku nak tunjuk kat korang sumer header2 aku yang dulu2 punyerr sehinggalah header yang guna hari ni..hehehe..jeng2..


first header...he3..
































amacam??tu la header2 aku...ada lagi sebenarnya...memang banyak..tapi aku rasa yang ni aku nk tunjuk..dari yang bukan transparent ke transparent...hehehe...header2 aku simple jerrr...nak buat yang lagi gojez dan meletup tak reti laaa...huhu

orait..siap sudah...bagi yang join boleh la klik kat SINI..ermm...aku nak tag si dia...dia...dan dia...





Saturday, June 9, 2012

Rindu yang menyakitkan..

Assalamualaikum...hurmm...sakit rasanya menanggung rasa kerinduan pada orang yang tak tahu la ingat ke tidak kat kita ni..saat ni aku rasa nak nangis pun ada jugak..sujujurnya aku memang rindu sangat kat dia..seksa rasanya menanggung rasa ni..aku pun tak tahu la sampai bila aku dapat bertahan..aku dah cuba untuk lupakan dia tapi makin aku nak lupa makin kuat ingatan aku kat dia...kenangan dengan dia sentiasa terbayang di tabir mata aku..aku memang tak tahu apa sebenarnya perasaan dia sebab sukar untuk aku baca perasaan dia..dia seperti x memberi peluang untuk aku selami hati dia..hurmm..



Tapi macam mana plak dengan hati aku ni??pahamkah dia akan perasaan aku yang sebenar??arghhhh..aku cuba untuk buang semua bayang2 dia..adakalanya aku tak ingat tentang dia tapi hanya sekejap saja..lepas tu dia datang balik dalam fikiran aku ni..hurmm..memang betul..setia ni sangat menyakitkan..tapi betol ke aku ni setia dengan dia??ermm..aku akan setia selagi tiada yang mampu masuk dalam hati aku ni..bukan aku nk kunci hati aku ni rapat2 untuk orang lain tapi aku tak sanggup nak hadapi rasa kekecewaan lagi..aku jadi takut...hurmm...mungkin ada satu hari nanti lelaki yang dpt menggantikan tempat dia dalam hati aku ni..cuma aku perlu sabar menanti...menanti jodoh yang sebenar..cewahhhh...hehehe..

mungkin orang akan fikir aku ni bodoh sebab setia menanti dia sedangkan dia mampu mencari yang lain..aku tahu semua tu..aku memang mengerti..cuma aku belum bersedia lagi  untuk terima orang lain..hati yang sakit ni belum terubat lagi...aku memang perlukan masa untuk hadapi benda..cuma buat masa sekarang biar lah aku tumpu pada pelajaran aku dulu..aku serahkan segalanya pada Dia yang berkuasa untuk menentukan segalanya...aku pasrah...



p/s:: di hati ini hanya tuhan yang tahu...T__T


Friday, June 8, 2012

Segmen: up kan follower 700 by zati

Assalamualaikum..kali ni join segmen lagi..hahaha...segmen ni dari cik zati.. hurmm..nama dia sama dgn nama aku..hehe..

klik banner untuk tgk syarat2.. :)


follower saya ade 146...^__^



p/s:: nak tulis sal benda lain..tapi tiba2 nampak segmen ni..join je laa..hehehe..




Thursday, June 7, 2012

Segmen : Follower Pilihan Niera



 



Bismillahirrahmanirrahiim..kali ni join segmen lagi..segmen dari blog Niera..

klik banner untuk tengok syarat2..



orait...selesai sudah...dah follow, like fanpage dan letak banner....siap..hehehe..bagi yang nak join boleh la tekan dekat banner yang aku dah letak kat atas tu...tarikh tutup ialah  22 JUN 2012..


p/s:: rasanya bulan ni saja aku dah banyak join segmen ni..cuba nasib jerr dan menghilangkan borink..huhuhu




Begini Caranya.



 
 

 Bismillahirrahmanirrahiim...salam sayang untuk bloggers...korang dah dengar lagu baru yang Ost filem Aku Ada Kau Ada tu??kalau bagi yang belum dengar tu silakanlah dengarkannya..best sangat lagu ni..aku suka dengar lagu ni..banyak kali dok dengar lagu ni...lirik dia cam kena dengan jiwa aku..hehehe..lagu ni dinyanyaikan oleh Shaheizy Sam dan Yana Shamsudin...woww...pertama kali tu Shaheizy nyanyi..suara dia pun boleh tahan jugak laa...nak tengok lirik dia..jom kita terjah...



Begini Caranya

Aku tak bisa mengatakan perkataan
Kelu lidah bila berdepan kamu
Percaya pada naluri hatiku
Yang nyata sudah ada depan mata

Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku

Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan

Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku







p/s:: lagu ni seperti menggambarkan cara aku jugak...huhuhu..


Wednesday, June 6, 2012

Jauh Kau Pergi..



 
 

Bismillahirrahmanirrahim..salam sayang buat semua rakan bloggers..hurmmm..hari ni update lagi..apa jauh kau pergi ni??sape yang pergi erkkk???mesti ada yang fikir aku nak jiwang lagi la ni...hehehe..tapi ade jugak nak jiwang sikit2..sikit jerr...jangan marah erkkk....hihihi..

Jauh Kau Pergi adalah satu tajuk novel yang aku baru je habis baca petang tadi...best novel ni..jalan cerita yang menarik dan membuatkan aku tertanya-tanya tentang watak dalam novel ni...suspen gtu....tapi novel ni dah lama sebenarnya..aku je yang baru beli dan baru nak baca..orang lain dah baca novel baru...hehhe..aku beli novel ni sebab aku tertarik dengan jalan cerita dia..Mengisahkan tentang seorang wanita yang bernama Afiqah najwa yang tidak pernah mempunyai impian untuk hidup bersama lelaki yang selama ni di anggap hanya sebagai sahabat iaitu Haiyan Rifqi..namun, takdir telah menyatukan mereka..kerana Haiyan Rifqi ataupun Rif ingin menjadi pelindung kepada Afiqah Najwa ataupun Afi, Rif mengambil keputusan untuk mengahwininya..


Dalam novel ni aku tertarik dengan watak Rif..dia menyayangi Afi tapi tanpa dia sedari dia dah jatuh cinta dengan Afi...hanya kerana mempunyai kisah silam yang susah untuk dilupakan dia telah banyak kali membuat hati Afi terluka...bagi aku Rif ni adalah lelaki yang ego..sukar sekali untuk dia melafazkan cintanya pada Afi sedangkan Afi dah akui perasaannya yang sebenar pada Rif...dalam novel ni jugak..aku paling suka ayat yang Rif luahkan kat Afi... 

" Abang lelaki, Afi. Mungkin sejak dulu lagi dah tersurat orang lelaki tak pandai meluahkan perasaan. Tapi tu tak bermakna kami tak rasa kasih. Tak lafazkan cinta bukan bermakna kami tak rasa bahagia."

Lelaki...memang laaa....aku sendiri nak dengar ayat tu dari si dia pun susah walaupun aku sendiri pun tak pernah akui perasaan aku yang sebenar tapi aku bagi petunjuk kat dia sedangkan dia aku tak nampak langsung petunjuk tu..aku sendiri pun tak tahu dia sedar ke tak perasaan aku yang sebenar kat dia...hurmmm..biarkan lah...

Sejujurnya watak Rif dalam novel ni lain dari watak novel yang aku pernah baca..kalau watak hero dalam novel lain memang akan buat aku jatuh cinta tapi lain dengan novel ni..aku tak rasa aku jatuh cinta dengan watak Rif ni..sebab aku rasakan watak Rif ni seperti si dia yang bermakna untuk aku...hurmmm..betol ke??ade laa sikit2..iras2..hehhee...

Sekian sahaja untuk kali ni...harap enjoy...daaaaa...


p/s:: nak baca novel baru Siti Rosmizah...Takdir Itu Milik Aku tapi takde duit lagi nak beli...sob3...=_=


Tuesday, June 5, 2012

Segmen Cioccolato World | Tambah Follower Blog & Twitter





Kali ni join segmen lagi...aku telah dijemput untuk join segmen ni..segmen dari blog akak Diya..terima kasih sbb sudi jemput saya join segmen ni...


klik banner untuk join contest..



link blog: zatie
link twitter: nicktiey


ok laaa...siap sudah semuanyerr..bagi yang nak join silakanlah erkk..tarikh tutup 25 jun 2012..




p/s:: baru je balik dari tempat kenduri..terus je blogging lagi...hehehe..



Monday, June 4, 2012

gila blogging

Assalamualaikum..minggu ni aku berbloging jerrr keje..tak main benda lain dah...online facebook kejap lepas tu tutup..bloging balik..hahahha...memang dah kemaruk kot...hari tu giler bertwitter..sekarang ni blogging plak...aduyaii..macam2 la aku neh...hehehe..

Tapi korang nak tahu tak??aku rasa puas sangat dpt blogging ni..aku dapat lupakan masalah aku untuk seketika..aku dapat lupakan kesedihan yang aku alami..almaklumlah...baru kena remove friendlist fb dari si dia yang amat disayangi tanpa sebab aku ketahui..hurmm..tapi aku dah lupakan benda tu cuma perasaan kat si dia tu tetap ada lagi...rasa rindu tu masih ada lagi jauh di lubuk hati aku ni..cewaahhh...padahal dia tak tahu pun..huhuhu.


.

Ok laaa...bercerita pasal blogging ni..seperti yang korang tengok la kan..dah beberapa kali blog aku ni bertukar rupa..bagi yang tahu laa..bagi yang tak tahu tu boleh laa korang tgk rupa blog aku ni..takde la cantik dan gojess macam korang punyerr..tapi yang penting memuaskan hati aku...


p/s:: hakikat sebenarnya aku masih ingat kat si dia lagi..huhu..

Sunday, June 3, 2012

Contest: Blog Paling Awesome

Assalamualaikum...kali ni aku join contest lagi..contest ni dari cik afifah daliliey ..contest kali ni memang sempoi gler..syarat2 yang mudah untuk dituruti...hehehe..



klik banner untuk join contest..








orait...siap sudah contest untuk kali ni..simple jerr..
  • dah follow blog fifah & apis..
  • dah like page FB Apis & Gadis Pizza..
senang jer kan??? tak perlu cakap banyak..bagi korang yang nak join boleh tekan kat banner yang aku dah tepek kat atas tu..nanti kat situ korang tengok la syarat2 dia..ok laa...daaaaa...



p/s:: agaknya bila la aku nak anjurkan contest plak erkkk???huhuhu