Monday, July 30, 2012

Dulu & sekarang

Assalamualaikum. Salam ramadhan yang ke 10 buat rakan2 blogger yang zatie sayangi. Dah 10 hari kita puasa. Cepat kan berlalu. Hari ni dah 10 ramadhan. Puasa baru 10 hari tapi lagu raya dah main kat radio. Hahaha.. Cepat sungguh. Semangat nak raya. Hihihi..



Nampak tak gambar kat atas tu? Tu adalah gambar zatie dan kawan baik zatie iaitu Afifah. Masa ni kiteorang baru form 2. Entah la. Zatie pun tak ingat. Afifah la yang cakap kat zatie gambar ni masa kiteorang form 2 sebab gambar ni zatie dapat dari dia. Hihihi.. Bila tengok gambar ni buat zatie sengih sorang2. Lucu kot. Gambar masa budak. Tak matured lagi. Hahaha. Orang kata suci bersih lagi. Jerawat2 pun takde. Tapi sekarang banyak kelainannya. Kiteorang pun dah semakin meningkat dewasa. Afifah ni nampak lagi matured tau dari zatie. Zatie plak rasa zatie ni budak lagi. Hahaha. Perasan la kau wahai cik zatie. Hihihi..


Dan ini lah kami berdua yang sekarang. Bezakan dulu dengan yang sekarang? Tapi kami masih muda lagi tau. Baru 21 tahun kot. Muda lagi tu. Hihihi.. Walaupun banyak yang dah berubah tapi kami tetap kawan baik. Macam dulu2 jugak. Akan tetap kawan sampai bila2.


Haaaa. Yang ni pun sama. Zatie dengan siti. Gambar ni masa kiteorang form 5. Nak ambik SPM. Umur baru 17 tahun kot. Masih lagi muda remaja. Hihihi..


Dan inilah kami yang sekarang. Kami yang dah masuk umur 21 tahun. Dah boleh mengundi pun. Hihihi. Ada beza tak dengan yang tadi? Rasanya tak nampak ketara sangat perubahan kami berdua. Masih lagi muda remaja gitu. Hahaha..


Ok laa.. Penat dah. Tak tahu nak taip apa. Zatie chow dulu. Bai2.






Contest Header Cute & Awesome -:by Miss Opsspocot !

Assalamualaikum. Hari ni nak join contest yang ni plak..

klik banner..



Orait. Siap dah. Nak join? Klik banner kat atas tu yerrr.

Ok. Tata..




Sunday, July 29, 2012

Geramnyerrr!!!

Assalamualaikum. Zatie geram gler neh..kejap ok kejap tak ok. apa kena neh?? Hadoi. Pening la gini. Nak blogwalking pun susah. Takde mood tau tak. Sory la yerr korang. Post ni nak lepas geram sikit. Nak tau nape? Haaa.. Tengok gambar bawah ni....



Haaaa.. Dah nampak kan? Sebab ni la yang buat zatie geram. Mesti korang ade jadi camni jugak kan? kan? kan? Haisyy.. Nak follow orang pun susah bila jadi cam ni. Hadoi. Hari tu ok jerr.. Sekarang jadi balik. Ingatkan FB jerr suka buat hal. Sekarang blog pun dah tau nak buat hal. Stress la gini. Hurmmm..

 


p/s:: hari ni mood tak berapa nak ok..saya nak awak!!

.

Saturday, July 28, 2012

SEGMEN : Tambah Follower Blog Sampai 1000+

Assalamualaikum. Join segmen dari blog cik Izzah Ismail...

klik banner.. 


Zatie punyer follower 361..


Tag:


Tarikh tutup: 31 Ogos 2012




korang pernah tak??

Assalamualaikum. Alahai zatie. Elok2 bukak google nak cari sumtim. Tup2 tak ingat plak nak cari ape. Hadoi. huhuhu..









Mesti korang pernah kan alami benda yang sama cam zatie alami ni??huhu.. Mula2 nak buat sumtim lepas tu korang boleh plak tak ingat nak buat apa sebenarnya. Betol tak??  Tapi biase laa kita ni manusia. Tak sempurna melainkan Dia yang satu. Hurmm.. Sampai sekarang zatie dok pikir apa yang zatie nak search kat google sebenarnya. Rasa tak puas hati pun ada jugak ni. Sakit pale dok pikir.


Ok laa.. tata..

note: ade orang tanye zatie buat sendiri ke header tu? yerr.. zatie buat sendiri header tu tapi doodle tu bukan zatie buat laa. zatie ambik kat blog apit. hehehehe..








Friday, July 27, 2012

Segmen dari Jiakreatifelt :jom kumpul duit raya

Assalamualaikum. Tak nak cter banyak. Kali ni join segmen lagi dari blog Kak Jia.

klik banner..

Jangan lupa klik kat bawah ni yerrr. Sampai habis loading tau.


Ok. Itu sahaja. Senang je kan. Apa lagi korang. Jom la join segmen yang simple ni sambil membantu tambah duit. Hihihihi.. Kalau korang nak join segmen just tekan je kat banner yang zatie dah tepek tu erkk.

Orait.. Tata....




p/s: terseksa hati dan perasaan..hurmmm..


Thursday, July 26, 2012

Segmen by I Love Sleep: Cerita disebalik gambar

Assalamualaikum..kali ni zatie nak join satu segmen ni..segmen ni lain dari yang lain kot..hehehe..nampak cam best jerr..nak tahu nape best??sebab kena buat cerita disebalik gambar..etceli zatie banyak jugak cerita ni...tapi zatie pilih cerita yang zatie nak share ngan korang..share ke??hehehe..mungkin lebih pada luahan hati kot...huhu..so, zatie nak join jugak la erkkk...

klik banner...

Awak, awak nak tahu tak?? Setiap hari saya tunggu awak mesej saya, call saya. Tapi semuanya hampa. Penantian saya hanyalah sia2. Tapi takpe. Saya tak salahkan awak pun. Saya bukan jenis yang mudah melatah. Saya tahu awak memang tak tahu perasaan saya yang sebenar dan saya pun tak tahu apa perasaan awak yang sebenar. Tapi saya dapat rasakan awak seperti memahami perasaan saya cuma awak sengaja buat tak tahu. Boleh tak kalau saya nak kata awak ni kejam? Awak kejam dengan saya. Tapi saya tetap takkan salahkan awak. Sebab perasaan saya pada awak tulus dan ikhlas. Saya sayangkan awak. Walaupun kawan2 saya selalu nasihatkan saya luahkan perasaan saya yang sebenar kat awak namun saya tak boleh la awak. Bila berhadapan dengan awak buat saya kelu. Lidah saya tak mampu nak luahkan perasaan yang sebenar walaupun hati saya mahu menyatakannya. Tapi biarlah dulu. Biarlah perasaan ni hanya tuhan sahaja yang tahu. Saya belum cukup kuat untuk meluahkan segalanya pada awak. Untuk meluahkan segala apa yang saya rasa pada awak dalam tempoh 3 tahun perkenalan kita.Saya memang tak tahu hati awak untuk sape. Pernah terdetik dihati saya untuk tanya awak tapi saya takut jawapan yang akan awak bagi tak dapat memuaskan hati saya sebab saya tahu awak akan cuba nak rahsiakan dari saya. Tapi takpe awak. Saya sabar layan kerenah awak. Kerana saya pasti suatu masa nanti saya akan dapat juga jawapan tu. Dulu saya pernah jugak tanya awak. Sape saya dalam hati awak? Tapi jawapan yang awak bagi tak memuaskan hati saya langsung. Awak seperti nak tutup isi hati awak dari saya baca. Kenapa awak? hurmmm... Saya cuma harap saya kuat untuk hadapi semua ni.



Tu je cerita zatie nak share dengan korang. Sory laa erkk. Jiwang sikit petang2 ni...hihihi... Moral of the story janganlah pendamkan perasaan korang terlalu lama yerr. Sakit tau pendam ni. Walaupun zatie sendiri pendamkan tapi akan tiba satu masa benda ni akan terluah jugak. Bagi boy plak. Jangan korang biarkan girl yang dah korang ambik hati dia tapi korang biar camtu jerr. Kalau tak jadi la cam zatie ni. Si dia dah ambik hati zatie tapi hati si dia tak tahu milik sape...sob2..

Ok la yerr. Kalu nak join jugak klik kat banner atas tu yerr.. orait..tata..








Wednesday, July 25, 2012

kenapa jalan macam tu?

Assalamualaikum..entry ni bukan nak cari publisity ke ape..hehe..tapi just ingin berkongsi cerita bagi yang tak mengenali diri zatie ni..huhu...hurmmm....sedih la plak rasa nya nak menaip ni...sedih sebab nak bercerita sesuatu yang dah lama dipendamkan....

Korang perasan tak kat sidebar tu..ada kotak Impian saya...perasan tak? kat situ zatie ada kata nak kaki cepat sembuh..memang itu lah impian zatie yang paling utama..zatie nak pulih cam orang lain..korang mungkin tengok zatie biasa jerr..semuanya cukup lengkap..memang zatie cukup lengkap semuanya..cukup sempurna di mata orang yang melihatnya..tiada yang kurang..ada mata ada kaki tangan..boleh bercakap..boleh jalan..macam2 lagi laa..cuma yang kurangnya cara zatie jalan..zatie jalan tak macam orang lain..orang lain cara jalan dia  betul tapi zatie tak..zatie jalan bukan macam tu..sebab tu bila orang lain tengok zatie duduk or berdiri sahaja nampak macam biasa...tapi bila zatie jalan ada kelainan nye kat situ..walaupun kadang2 cuba nak cover tapi apa la sangat kan..tetap jugak nampak kelainan tu..kalau masa kecik2 dulu orang selalu tanya.." bakpo jalan gitu?"...(dialek kelantan sikit) heheeh.. itu la soalan yang sering orang tanya kat zatie..zatie tak bagi jawapan pun..zatie hanya senyum je..zatie rasa tak perlu lah nak jawab panjang2..cukup lah dengan hanya senyum..ada jugak yang mengejek dengan meniru cara zatie jalan..tapi zatie diam jerr sebab zatie tak suka nak balas balik..zatie pendam jerr..zatie tak cter pun kat mak ayah zatie yang zatie kena ejek kat orang..huhuhu...tacing la plak rasa nya..







Zatie macam ni dari kecik lagi..tapi zatie seorang gadis yang lincah dan kerana terlalu lincah la selalu dapat sakit..yerrr laa..kita ni tak macam orang lain..tapi buas...hehehe...hal yang paling buat zatie hepy sangat bila zatie jumpa doktor dan doktor kata zatie masih boleh jalan seperti insan2 lain..doktor cakap zatie kena buat operation..dan zatie dengan rela hati nya setuju untuk buat operation tu..zatie kuatkan jugak semangat untuk hadapinya walaupun takut mengusai diri..zatie buat operation masa tunggu result SPM..doktor dah tetapkan tarikh yang sesuai supaya tak ganggu zatie nak exam SPM..zatie ingat lagi tarikh zatie buat operation tu..tarikhnya ialah 15/1/2009..masa tu zatie tengah tunggu result SPM..selesai saja pembedahan zatie dok rumah jerr..3 bulan zatie tak boleh jalan sebab kaki kena simen...punyerr laa borink gler dok umah..sampai ambik result SPM zatie pun adik yang tolong ambikkan..yerr laa...masa tu masih lagi dalam pantang..tak boleh nak berdiri lagi..boleh duduk jerr...seksanya masa tu...

Lama-kelamaan zatie cuba berlatih untuk jalan dengan menggunakan tongkat..pada mulanya takut jugak nak start jalan..lama kot tak jalan..bila tapak kaki memijak lantai memang lain sangat..rasa sengal tu ada laa..sebab dah lama tak jalan...lama jugak zatie guna tongkat..sampai la zatie dapat tawaran masuk UiTM..etceli masa tu mak zatie tak bagi zatie masuk u..nak suruh dok rumah dulu..biar pulih sepenuhnya..tapi zatie tetap nak jugak..walaupun pada mulanya zatie pun risau jugak macam mana nak dok kat u nanti..risau jugak la dengan keadaan kita macam tu..kaki tak kuat lagi..kena bergantung dengan tongkat lagi..namun zatie kuatkan semangat untuk masuk u...sebab tu adalah cita2 zatie untuk menjejakkan kaki ke menara gading..zatie tak lepaskan peluang yang ada..tapi nasib baik la dapat dekat..UiTM Machang..dekat la jugak..zatie dok Tanah Merah..takde la jauh sangat..tak sampai pun sejam dari Tanah Merah nak g Machang tu...

Mungkin nasib zatie baik sikit dari setengah orang yang takde tangan..takde kaki..takde dua2nya sekali..ada jugak yang tak boleh jalan..kena bergantung hidup dengan kerusi roda jerr..namun zatie bersyukur dengan apa yang dah tersurat dengan hidup zatie..Allah tu Maha Mengetahui...zatie jugak bersyukur sangat sebab dapat kawan2 yang sudi terima setiap kekurangan yang ada pada zatie ni..terima kasih korang sebab sudi jadi kawan zatie..bermulanya dari sekolah rendah sehinggalah kawan2 kat universiti..terharu sangat dengan korang..sayang korang sumer..korang la kawan zatie dunia akhirat..


zatie 2012..he3..







Monday, July 23, 2012

tiada lagi..

Assalamualaikum..zatie rasa sedih hari ni sebabnye lagi sekor kucing zatie dah mati..hurm..mati kena langgar kat kereta...sian sangat kat dia.kucing yang mati tu nama dia tatam...kucing ni kucing jantan....nampaknya kat umah zatie dah takde lagi la kucing jantan..yang tinggal hanya kucing betina je..tu pun hanya ada 2 ekor jerrr...kena cari kucing baru plak la ni...

ni la si tatam..

Lepas ni takde dah la yang nak kacau si oren lagi...si oren tu kucing betina umah zatie..si tatam ni dok gler kan si oren tu tapi si oren tu tak layan pun...soooo sad...sian kat tatam ni..huhu..



p/s:: saya tak tahu sape dalam hati awk..tapi saya harap org dalam hati awk tu ialah saya..=__=








Sunday, July 22, 2012

Segmen: Saya Blogger Awesome + Cool II

Assalamualaikum..kali ni zatie nak join segmen ni plak...bulan puasa ni asyik join segmen je..hehehe..

klik banner...


Siap dah segmen ni..zatie tak nak tag sebab tak tau nak tag kat sape.hehehe..tapi syarat2 lain zatie dah buat yerrr..tarikh tutup segmen pada 31/7/2012...Ok...tata..

sebelum tu like header zatie kat sini...TQ..





Saturday, July 21, 2012

SEGMEN : Misz Mieza Nak Promot Blog Anda!

Assalamualaikum...zatie nak join segmen ni la plak...hehehe..

klik banner...

Tak nak bebel panjang sebab zatie letih sangat hari ni..letih tolong mak ngan ayah berniaga..huhuhu..ok laa Misz Mieza..saya dah buat semua syarat2 awak...oraitt..tata..

tolong like header zatie jugak yerrr...kat sini...TQ..



p/s:: you make me happy...hehehe..^__^




Friday, July 20, 2012

BEN ASHAARI : RAMADHAN 2012 /1433H

Assalamualaikum.. jom join segmen dari Ben Ashaari..


klik banner ni ok..



Kenapa korang kena pilih blog zatie??sebab zatie suka  menambah kenalan baru dan zatie jugak suka baca entry rakan2 blogger yang lain..so, jangan risau laa...korang follow zatie akan zatie follow korang balik janji korang kena tinggalkan jejak korang laa..senang zatie nak terjah blog korang balik..untuk segmen ni zatie akan buat la bloglist baru..jom kita sama2 tukar link dan menambahkan lagi kenalan blogger..


Ok laa..tata.. 





 

Thursday, July 19, 2012

Salam Ramadhan Giveaway

Assalamualaikum..borink laa malam neh..so, zatie rasa nak join giveaway ni..huhuhu..

klik banner..

Giveaway ni mudah je..hadiah pun tersangatlah lumayan...jom la join erkkk...klik je kat banner yang zatie dah tepek kat atas tu yerrr...sekarang korang tonyoh kat sini, sini dan sini...

Nak mintak tolong jugak ni..tolong like header zatie kat sini erkkk...terima kasih...







I'm Not Ok..

Assalamualaikum.. seharian menyepi  tanpa wat kuar entry..maafkan zatie erkk...etceli zatie takde mood sangat.. So, i'm not ok laaa..huhu...hurmm..memang zatie tak berapa ok sangat lepas kuar nyer result penerapan diploma ke degree UiTM tu.sejujurnya zatie rasa teramat la kecewa..bagi korang yang pernah lalui macam mana gagalnya mendapat tawaran untuk sambung belajar mesti korang frust kan??sama la dengan apa yang zatie rasakan sekarang ni.. zatie rasa stress sangat tambah2 lagi asyik dok tengok kawan2 bincang pasal nak masuk degree nanti..timbul rasa iri di hati ni...huhuhu..

Zatie nak mintak maaf sangat2 kat korang yang ade jemput zatie untuk join segmen ke contest or whatever laa sebab zatie masih lagi takde mood nak join..huhuhu..fikiran tengah bercelaru...hati masih sedih...tapi insyaallah bagi yang singgah blog zatie dan korang ade tinggalkan jejak korang akan zatie singgah balik blog korang..jangan risau erkk...yang follow zatie pun akan zatie follow balik..cuma nak wat kuar entry tu sedikit kemalasan dan agak takde idea...huhuhu...

Petang tadi zatie dan kawan2 yang tak berjaya untuk sambung degree dan terpaksa membuat rayuan telah pun menghantar emel kat VC UiTM iaitu Prof Dato' Sahol untuk memohon rayuan bagi menyambung pengajian kami..sebenarnya Dato' Sahol sendiri yang meminta agar kami yang tak berjaya untuk memohon rayuan kepada dia sendiri melalui emelnya... yerrr laaa..kalau kita nak jumpa dia mesti susahkan..so, zatie pun dah hantar emel kat dia tadi..semoga dia tengok emel zatie tu dan zatie amat berharap dapat sambung belajar lagi..



Zatie sedar semua ni adalah ujian Allah buat zatie dan zatie akan cuba untuk jadi seorang gadis yang cekal menghadapi segala ujian ini..sebenarnya bila jadi camni buat zatie rasa makin kuat dan lebih mahu berusaha untuk dapatkan sesuatu..yerrr..prinsip zatie sendiri tak akan mengalah untuk dapatkan sesuatu..zatie akan tetap berusaha jugak untuk dapatkan apa yang zatie inginkan..selebihnya kita haruslah berserah dan bertawakal pada Allah..apa yang penting usaha dan doa banyak2..zatie nak ucapkan terima kasih pada rakan2 blogger yang bagi zatie semangat dan kekuatan untuk hadapi semua ni...tak dilupakan jugak buat kawan2 zatie dan senior2 zatie yang banyak bagi semangat dan kata2 perangsang untuk zatie terus hadapi semua ni dan yakin bahawa kalau ade rezeki takkan ke mana..mungkin sekarang ni Allah sedang mahu menguji tahap kesabaran kita..yerr..zatie akan bersabar...zatie jugak mengharapkan doa dari kalian agar zatie menjadi kuat dan tabah hadapi semua ni..


tolong like header zatie kat sini yerrr...terima kasih..


p/s:: saya cuba tak nak fikir awak..tapi otak saya ni asyik nak ingat awak jerr..hu3..





Monday, July 16, 2012

Allah sedang menguji ku..

Assalamualaikum...korang tolong klik kat sini jap erkkk...terima kasih..sedih rasanya hati ni...sampai dah tak tahu nak rasa apa lg dah...mungkin ini adalah ujian untuk zatie...huhuhu..hari ni adalah keluarnye keputusan untuk tawaran degree bagi penerapan diploma uitm...zatie rasa kecewa sangat..sebab permohonan zatie tak berjaya...hurmmm..jeles bila ade kawan2 yang berjaya dapat sambung degree..dah banyak kali zatie cek tapi keputusan tetap sama jugak...cam tak dapat terima hakikat plak kan zatie ni??memang susah nak terima hakikat pun...zatie nak tahu ape sebabnya zatie tak berjaya??adekah sebab pointer??cam tak logik je...ade je pointer yang lebih kurang cam zatie tapi dapat degree...memang tak adil la kan camni...

Tapi takpe laa..mungkin ni adalah ujian dari Allah buat zatie..zatie terima...zatie pun dah buat rayuan...harap2 kali ni ade la peluang untuk zatie sambung belajar balik..zatie nak sangat sambung belajar...sedih jugak la bila dapat tahu permohonan zatie ni gagal...korang tolong doakan zatie jugak erkkk...




Hurmmm...nak mintak tolong korang ni....tolong like gambar header zatie kat sini..tolong like aje...terima kasih..ok laa...zatie chow dulu..tata..



p/s:: saya perlukan awak...nape tak balas mesej saya??saya sedih sangat..huhuhu...





Segmen : Aku, Dia & Blog by Anis.

Assalamualaikum...sebelum tu tolong like gambar header zatie kat sini..tolong yerr..amat memerlukan bantuan dari anda..terima kasih...ok laa...kali ni join segmen dari blog panda..

klik banner..

Sekarang nak jawab soalan ni yerrr...

1) Mengapa buat blog?
    -dulu saja2 je buat blog...tengok orang lain buat blog..so, kite pun nak buat jugak laa...heheehe..


2) Tema blog anda?
    -tema blog saya warna pink..sebab saya suka pink..


3) Siapa inspirasi blog anda?
    -semua rakan blogger adalah blog inspirasi saya..


4) Mengapa url blog anda begitu?
   -url blog saya ni adalah nama panggilan saya digabungkan dengan tahun lahir saya..


5) Saat manis sepanjang berblogging?
   - dapat ramai kenalan blogger..


6) Saat menyedihkan sepanjang berblogging?
   -entry saya pernah kena kutuk...sangat menyedihkan dan menyakitkan..huhuhu..


7) Anugerah blog yang pernah anda menang?
   - belum menang apa2 anugerah lagi..


Orait...siap dah...jangan lupa tau like gambar header zatie kat sini...like tau...hehehe..ok la yerr...tata..





Sunday, July 15, 2012

Kem Kecemerlangan Murid

Assalamualaikum...sebelum zatie nak mulakan cerita tolong like gambar header zatie kat contest ni erkkk...klik kat sini...terima kasih...dah berapa hari tak update blog..maaf la erkkk..tak sempat..zatie kena jadi fasilitator kat sekolah rendah...sekolah tu pun sekolah zatie jugak satu ketika dahulu...tempat zatie membesar menjadi seorang manusia seperti sekarang ni....

Pengalaman yang sangat berharga untuk diri zatie...dapat adik2 baru...sejujurnya pada mulanya zatie agak keberatan untuk join program ni..tapi ade kawan yang ajak dan zatie rasa memang patut zatie join..lagi pun bukan sekolah lain..sekolah zatie jugak..tapi sememangnya program ni memang best...walaupun kena handle budak2 sekolah rendah dengan melayan kerenah nakalnya tapi zatie enjoy dan rasa hepy sangat...lagipun zatie dapat anak2 buah yang sangat sporting...walaupun mereka ni nakal tapi mereka tetap hormatkan zatie dan kawan zatie ni sebagai kakak mereka...terharu sehhh...etceli zatie tak handle sorang pun untuk kumpulan ni..zatie berpasangan dengan kawan zatie jugak iaitu Adila...kami memang enjoy sangat kem ni...

Walau apa pun zatie memang dah rasa rindukan mereka..mereka pun dah mula rapat dengan zatie dan adila...kami dah anggap mereka macam adik kami sendiri..ok laa...korang tengok je la gambar2 ni yerrr...


wif adila..

guru2 yang pernah mendidik ku satu ketika dahulu..

grup fasilitator

fasilitator perempuan bersama guru besar...

fasilitator lelaki bersama guru besar...

hasil kerja kumpulan kami...

inilah kumpulan kami..kumpulan 5...

bersama adik2 tersayang..

anak buah jugak ni...

Ok laaaa...tu je nak share dengan korang...janga lupa yerr...klik like kat sini...terima kasih...



p/s:: duka dalam gembira...harap2 masih ada harapan...huhuhu..





Thursday, July 12, 2012

Penat Menunggu..

Assalamualaikum..punyer laa frust menonggeng zatie hari ni...ingatkan tawaran degree untuk UiTM kuar hari ni...tapi bila bukak kat website pagi tadi takde pun..zatie ni punyerr la exited dok tunggu sampai tak tidur pun tadi..hahahaha..tapi last2 takde pun...padahal sumber nye datang dari facebook Dato' Sahol sendiri...adoii..

ni buktinye...hu3

Lepas tu ade sorang senior zatie gtau kuar 14hb ni...dan baru je petang tadi zatie tengok kat twitter Dato' Sahol dia gtau kuar 16hb ni plak..hurmm

dari twitter Dato' Sahol


Tapi yang pastinye esok iaitu 13hb kuar yang keputusan bagi upu..untung la yang mintak upu tu boleh tahu dah esok...kami yang dari UiTM ni terpaksa la menanti dengan penuh kesabaran...zatie dah malas nak pikir lagi...ikut la nak kuar bila pun...huhuhu..ok laaa...buat yang tunggu tawaran upu tu dan akan tahu keputusannya esok..semoga berjaya la yer....orait...tata..



p/s:: terpaksa jadi fasi untuk sekolah rendah..maybe tak dapat nak blogwalking laa untuk esok...huhu




Contest MEGA2012 Hazwan Hairy

Assalamualaikum...zatie join contest dari blog Hazwan Hairy lagi..hehehe.etceli pada mulanya zatie rasa berat hati nak join contest ni..nak tau nape??sebab kena taruhkan header...hehehe.zatie bukannya apa..header zatie tu memang tersangatlah simple kalau nak dibanding dengan header blogger2 lain...tapi takpe la..sebab Encik Hairy ni dah jemput untuk join contest neh..so, sebagai rakan blogger zatie bagi sokongan la kat contest yang dia anjurkan ni...dan sekarang saya join contest awak ni yerr Encik Hairy..hehehe...tapi sebelum tu korang undi la header zatie kat contest ni yerr..ingat yerr...korang klik sini ok..tick kat nama NIK NOR IZZATI tu...terima kasih..hehehe..sory erkkk..promote jap..

klik banner kat atas..




Tu la header yang zatie taruhkan untuk contest ni....nak tahu maksud header ni??zatie pun tak tahu..main buat je..hahaha..takde laa..just joking..header zatie ni menggunakan doodle hasil kreativiti Apit...zatie ambik kat blog dia..hehehe..nak lukis sendiri tak reti la...huhu..korang nampak doodle budak perempuan yang pakai skirt putih tu..yang ala2 termenung tu..comel tak??cam zatie je kan??hehehe..etceli zatie ni memang suka termenung pun..sebab tu zatie letak header cam tu..doodle muslimah yang pakai baju pink tu plak menggambarkan yang zatie ni sebenarnya seorang yang periang..periang ke??etceli kedua-dua doodle tu ade kaitan tau...disebalik keceriaan yang ade pada diri zatie tersimpan beribu rasa yang zatie pendamkan..rasa apa tu??biar lah rahsia..hehehe..comelkan doodle2 tu..kecomelannya mesti la macam tuan punyer blog neh...hihi..perasan la plak...yang liplap2 tu bermaksud blog neh menceriakan hidup zatie..kat sini la tempat zatie meluahkan rasa marah, sedih atau gembira...zatie rasa hepy sangat bila berblogging..rama2 tu plak just penyeri header jer...huhuhu....maaf la yerr En Hairy....panjang plak cter header saya neh...hehehe..

Ok laaa...saya dah like tau semua FB penaja tu...jangan kata saya tak like plak sebab saya ni memang kaki like pun..hahahaha..pada yang nak join tu silalah klik kat banner yang dah zatie tepek tuhs..jangan lupa jugak undi header zatie kat contest ini..hehehe...

Cukup dulu setakat ini...penat dah...ok la yerr...tata..


p/s:: ingatkan result degree kuar hari ni..tapi takde pun..hampanya hatiku...huk3..




kucing Hero

Assalamualaikum..tonyoh kat sini dulu..cer korang tengok dulu erkk..sape tahu pasal kucing Hero neh??kucing neh glemer kot..memang glemer.sape tengok rancangan takdir kat TV3 kol 9.30 malam tadi??mesti ade yang tengok kan??zatie pun tengok jugak....kisah dia dipaparkan dalam rancangan tu..macam mana kucing ni dijumpai oleh Papa Hero..sedih kisah dia....Hero ni hanya ade 2 kaki sahaja..zatie tahu pasal kucing bila tengok video kat you tube..sangat menyedihkan..menangis zatie masa tengok video tu..


Hero

Tu la kucing Hero..sedih kan tengok keadaan dia...masa zatie tengok video pasal kucing Hero ni sangat menyentuh hati dan perasaan..tak dapat nak tahan sebak didada sehingga membuat zatie menangis...sedih melihat kan keadaan dia...berjalan melompat-lompat seperti kanggaru..sangat menyedihkan hati..sungguh kejam orang yang potong dua kaki Hero ni hanya kerana dia mengambil seekor ikan..memang tak ade hati langsung..sanggup menyeksa seekor binatang seperti ni..

Tapi ade seorang hamba Allah ni yang baik hatinya sanggup membantu Hero ni..sedangkan hero pada tu seperti melawan antara hidup dengan mati..sangat menyedihkan..dengan hanya berubatkan ubat gamat sahaja sebulan selepas tu luka Hero ni mula nampak baik..cuba korang bayangkan macam mana keadaan kucing neh pada masa tu...zatie dapat bayangkan memang sangat memilukan keadaannya pada waktu tu..Dan sekarang kucing Hero ni dah pun dalam keadaan yang baik..Hero ni jugak mendapat perhatian dari semua pecinta haiwan lagi2 pecinta kucing macam zatie neh..hehehe..kalau korang nak tahu perkembangan pasal kucing hero ni ataupun kucing2 jalanan lain boleh laa tengok blog kakimotong neh..

Ok laa yer...tata..


p/s:: berdebar tunggu result degree neh..huhuhu




Wednesday, July 11, 2012

Segmen : Nak Doodle Ni !!

Assalamualaikum..kali neh join segmen dari blog Yasmin Aris..

klik banner..


warna tudung doodle: #E17FBA
warna doodle:: sama cam banner.

siap dah..sekarang tengok sini plak...ok laa...tata..





My Girlfriend Is A Gumiho..

Assalamualaikum..wahh...habis dah zatie layan cter neh...hehehe..orang lain dah lama kot layan cter neh..zatie baru nak layan..padahal dah lama cter ni ade dalam laptop zatie..dah berhabuk dah pun..hahaha..



Cter neh memang best..lucu, romantik, sedih, dan fantasi..kawan2 zatie sumer dah layan cter neh..zatie je baru nak layan...layan cter lain dulu..padahal cter ni dah lama kot ade dalam laptop..hihihi..korang nak tahu tak??zatie nangis jugak tengok cter neh..tapi tak sama cam zatie tengok cter Wonderful Life...sosek2 dok nanges..hehehe..

Etceli cter neh pun bukan saja sweet tapi ade babak2 lucu..takde la nak feeling sangat bila tengok tu..tak macam setengah cter lain yang pernah zatie tengok..dengan pelakonnye yang comel dan sweet...auwww..tergoda zatie..hehehe..zatie suka tengok hero dan heroin cter neh..sweet sangat...romantik sangat diorang dalam cter neh...hero dia pun hensem..heroin dia pun lawa...(ngoya meta)hihihi..



Haa..yang kat atas tu la hero dia..Cha Dae Woong ataupun nama dia sebenar Lee Seung Gi..hensem kan??sweet la muka dia..lagi sweet bila dia senyum..ada lesung pipit tu..zatie memang suka tengok orang ade lesung pipit...manis je bila senyum..


Comel tak yang dalam gambar kat atas tu??comel kan??hehehe..ni la heroin dia..Gumiho ataupun nama dia sebenar Shin Min Ah..dia ni pun comel gak bila senyum..ade lesung pipit tu...sweet sangat..memang padan la dia digandingkan dengan Lee Seung Gi tu....

Errmm..ok laa..tak tahu nak tulis apa lagi..etceli nak cter dengan korang je yang zatie suka tengok cter ni..hehehe..ok laaa yerr...tata..


p/s:: rindu nak chating dengan awak cam dulu..hurmmm..




Monday, July 9, 2012

Sempurnakan Hidup Saya..

Assalamualaikum..korang nak tengok sumtim yang menarik tak??tengok sini dan sini dulu erkk...hehhe



Saya tahu saya bukan lah seorang manusia yang sempurna..saya punya banyak kekurangan dalam diri..tapi, saya perlukan seseorang untuk buat diri saya sempurna...bolehkah awak sempurnakan hidup saya??

Cewahhh...ayat zatie malam neh jiwang molep kan....hehehe...mood memang tengah jiwang pun...hihihi..setiap manusia kat muka bumi ni tiada yang sempurna melainkan Dia iaitu Allah yang satu..hanya Dia yang sempurna...kita sebagai manusia mempunyai banyak kelemahannya...oleh itu..Allah menciptakan setiap makhluknya berpasangan untuk saling melengkapi antara satu sama lain..seperti lelaki ade pasangannya iaitu perempuan..

Pabila dua insan yang berlainan jantina hidup bersama mereka akan saling melengkapi setiap kelemahan dan kekurangan yang ada dalam diri masing2..setiap insan telah ditetapkan jodoh masing2...sebagai manusia kita haruslah sabar menanti..cepat atau lambat pasti kita akan ditemukan juga dengan jodoh kita...

Awak, saya tahu..saya bukan lah seorang perempuan yang sempurna..saya punya banyak kelemahan dan saya juga ade kekurangan pada diri saya ni..saya tak kisah siapa awak...tapi yang penting pada saya, awak dapat terima saya apa adanya saya..awak dapat terima setiap kekurangan dan kelemahan pada diri saya ni..awak dapat bimbing saya..tu yang penting...yang lain saya tak kisah..rupa pangkat dan kedudukan tu hanya sementara..saya cuma inginkan awak sempurnakan hidup saya..itu sahaja..hurmm...andai jodoh tu ada antara kita..Insyaallah..kita akan disatukan juga satu hari nanti..saya akan setia menanti...

Ok laa...cukuplah dulu erkk..lagipun sejak akhir2 neh zatie selalu share pasal jodoh dan kawen kat facebook..dan zatie tahu ade yang tak berapa suka tentang apa yang zatie share tu..tapi biar laa...tak semestinya kita share tu kita yang gatal nak kawen kan??kita share tu untuk pengetahuan semua orang..ok la yerr...chow dulu..tata...


p/s:: tengah layan cter korea...My Girlfriend Is A Gumiho...hihihi..




Sunday, July 8, 2012

Review: Hanya Aku Cinta Kau Seorang

Assalamualaikum..korang nak tengok sumtim tak??klik sini dulu..hehehe..HACKS...Hanya Aku Cinta Kau Seorang..sape dah tengok cter neh??angkat kaki...hehehe..




Bagi yang tak tengok lagi tu..meh zatie kongsikan serba sedikit tentang cter ni erkkk..cter ni tentang Murni yang mencari cinta sejati..tapi dia dipaksa oleh dua orang kawan dia iaitu Mukhlis dan Stacy untuk mencari teman lelaki dalam laman sosial 'Meet Soulmate'..Murni tak berapa setuju sebenarnya dengan idea gila Mukhlis dan Stacy neh sebab bagi dia, dia kurang percaya dengan cinta internet neh..namun begitu, murni ikutkan jugak kehendak dua orang kawannya itu..Murni ni sebenarnya suka kat Mukhlis tapi dia kecewa dengan Mukhlis kerana menyangka Mukhlis ni homoseksual yang bercinta dengan Ayim..Sehinggalah dia ditemukan dengan Iqwal..Murni memang menyenangi dengan Iqwal neh..tapi dia salah sangka..dia fikir Iqwal ni dah ade makwe..padahal bukan makwe dia pun..adik Iqwal iaitu Zizi yang juga membantu abang dia untuk mencari pasangan hidup..sehinggalah Zizi dan Murni ditemukan barulah terungkai yang Iqwal tu takde makwe..tapi Murni tetap sayangkan Mukhlis..hati dia terlalu sayangkan Mukhlis..dah laa..setakat tu je zatie cter..selebihnya korang tengok sendiri la erkk..nanti tak surprise plak..hehehe..

Cter ni sweet jugak laa..lucu pun ade jugak..tapi zatie sedih bila tengok satu scene ni..masa tu Murni dan Mukhlis nak raikan anniversarry cinta platonik diorang..Murni ni siap pakai cantik2 dan beli hadiah untuk Mukhlis..Mukhlis plak bawak belon yang banyak untuk Murni..sedang diorang jalan arah yang bertentangan..yang mana waktu tu Mukhlis nak lintas jalan untuk menuju ke arah Murni..tanpa Mukhlis sedari rupa2nya Iqwal jugak sedang menuju ke arah yang sama..Murni perasan akan kehadiran Iqwal dan terus menegur Iqwal..dan bila Mukhlis perasan akan kehadiran Iqwal waktu tu terus berpaling arah lain tanpa melihat Murni..Murni pun memberi hadiah tu pada tu Iqwal...sian kat Mukhlis...dia pergi meninggalkan Murni dan Iqwal kat situ dan melepaskan belon terbang ke udara...sedih kot scene yang neh....korang bayang sendiri la erkkk..hihihi..

Ok laa...bagi yang dah tengok tu berapa bintang yang korang nak bagi dari 5 bintang tu??zatie nak bagi 3 bintang jerr...huhuhu..nak tahu nape sebabnye??sebabnya jalan cerita neh biase2 jerr..ade scene sedih tapi tak mampu buat zatie nanges..hehehe...ade sebab lain tapi zatie rasa tak perlu la kot zatie cter kat sini..huhuhu..

Dah letih tangan ni menaip..sekarang korang tengok sini plak erkk..ok...tata..


p/s:: Hanya awak dihati saya...hehehe





Saturday, July 7, 2012

Geng 5A 2008 MATM..

Assalamualaikum...



Entry yang lepas zatie ada cter pasal kawan2 kat UiTM Machang...tau tak entry mana neh??entry ini ok...tengok sini..sekarang zatie nak cter pasal kawan2 zatie masa sekolah dulu..zaman sekolah menengah dulu...zaman budak2...hehehe..

5A 2008

Haaa...gambar kat atas tu laa geng kelas zatie masa form 5 dulu..baguskan kiteorang??hehehe...sekolah agama...biasa laa..banyak kenangan kami...kalau nak ikutkan kiteorang ni kira kelas yang top laa...kelas pandai la katakan...pandai ke??hehehe..tapi kelas kiteorang memang top..top yang macam2..top sebab bermasalah pun yerr...top sebab kelas pandai pun yerrr jugak...macam2 lagi laa..sampaikan kelas kiteorang neh sering menjadi bahan bualan cikgu2 kat sekolah..dan sampai sekarang pun cikgu2 masih ingat lagi kat batch kiteorang...batch tingkatan 5A paling bermasalah kot...hahaha..

Benda yang takkan kiteorang lupa sampai bila2 adalah kiteorang pernah kena cirit-birit...satu kelas kot kena..dah la kena time belajar...pakat berebut nak keluar g tandas..nak tau apa sebabnya??kiteorang pernah buat jamuan tak ajak cikgu...hahaha..rasa lucu sungguh time tu..semua cikgu tahu pasal kiteorang cirit-birit tu...habis cikgu dok mengata kelas kiteorang..paling malu ofkos laa ketua kelas..ketua kelas masa tu ialah Muhamad Syazwan Sofi...tu laa...dah banyak kali orang pesan suruh panggil cikgu lagi2 mama kiteorang iaitu guru kelas kami..tapi tak tahu la dia tu..dia kata ustazah takde kat umah..lagipun masa kiteorang buat jamuan  tu hari minggu..lagi la mengamuk cikgu..tapi kiteorang dah mintak kebenaran dengan pengetua tau..tapi cikgu2 menganggap kiteorang buat jamuan haram..sedih tau...akhirnya masa majlis penyerahan ilmu untuk pelajar SPM kiteorang pun beli kek sebagai tanda mintak maaf..sebenarnya cikgu SPM takde la cakap lebih2 pun..cikgu2 lain je wat bising..tapi benda dah berlalu..semua tu adalah kenangan buat kami..sampai bila2 pun akan dikenang dan di ingati...huhuhu

Pada 24.6.2012 baru ni kiteorang buat reunion dengan diketuai oleh zatie sendiri...hihihi...etceli rindu nak jumpa dengan kawan2 lama..yer laa...kiteorang ni sekepala je sumer...orang kata sehati sejiwa..perangai pun masih lagi kebudakan..walaupun kiteorang ni sering buat masalah dan kadang2 tu berlainan pendapat tapi kiteorang mudah menerima setiap keburukan yang ada antara kami..maknanya kami ni bukan jenis menghukum kawan...kiteorang akan tetap menerima kawan kiteorang tu walau macam mana sekalipun perangai dia..dah laa..letih zatie nak bebel panjang2...korang tengok je la gambar kat bawah ni erkk...


mirah dan adikku..cer teka mana satu adk zatie..hik3

wif tiera...kwn paling menceriakan hati aku..

my best fren..

pasangan tunang...classmate tu..hihi

cukup pasang..upss..sumer dh b'punyer kecuali zatie..hihihi.

nak balik daaa...

Ok laa..tu je la nak share ngn korang...nanti zatie share lagi pasal kawan2 erkk...tata..


p/s:: kita akan jadi kawan hingga ke syurga...^__^





Segmen : Jom tingkatkan followers by Hanis

Assalamualaikum...zatie nak join segmen neh..segmen dari blog Tuan Hanis..

klik banner utk ke segmen..

Ok laa..siap dah..zatie dah like dan follow semua  sponsor termasuk blog dan fanpage Tuan Hanis..bagi yang nak join segmen ni boleh klik kat banner yang dah zatie tepek kat atas tu erkk..tarikh tutup segmen ini adalah 20 Julai 2012..ok...tata..





Friday, July 6, 2012

CONTEST KE 3 HAZWAN HAIRY

Assalamualaikum..kali neh zatie join contest dari blog hebat iaitu Hazwan Hairy..


klik banner tu erkk...

Etceli zatie baru je follow blog Hazwan ni...mula2 zatie masuk blog dia tengok gambar kat header dia..dalam hati berkata hensem jugak Hazwan neh...hihihi...(jangan perasan yerr)..blog dia memang simple jerr...tapi yang penting pengisian kat dalam blog tu..tak kisah la blog tu camner pun...lagi tak sangka plak blog dia dapat masuk majalah..memang hebat....jeles nyerr...blog zatie neh tak tau la dapat ke tak peluang camtu..huhu..

Ok..siap dah...kalau korang nak tengok blog dia..tekan la sini errkk..bai2..



p/s:: hari ni ingat awak lagi..adoi..saya tak nak laa...hurmm..