Adakah aku cuai??

9:48:00 PM 0
Assalamualaikum. Terasa berabad dan berkurun lamanya diriku tidak menjengah ke blog ini. Intai pun tak langsung. Hahaha. Asyik sibuk je memanjang lepas tu ditambah dengan takde mood nak berblogging. Hehehe. Sebenarnya la kan entry kali ni nak jiwang sikit. Jiwang ke ekk?? Lebih kurang jugak laa. Hehehe. Dah lama kan tak post kat sini. Jadi post yang ni rasa nak berjiwang la sikit.

Zatie ada terbaca satu post kat facebook aku islam berkenaan seorang gadis cuai. Tiba-tiba je Zatie rasa tersentap bila post tu. Macam kena atas batang hidung sendiri je. Huhuhu. Post nya boleh tengok kat bawah ni.




Siyes Zatie gitau, memang hati tersentap bila baca post ni sebab seolah-olah ianya sama dengan apa yang menimpa diri Zatie. Hurmmm, Zatie pun dah rasa konpius sekarang ni. Perlukah Zatie mengaku pada empunya badan? Sedangkan kami pun baru nak kenal. Sejujurnya Zatie pun masih lagi ragu-ragu dengan diri Zatie. Memang sebelum ni Zatie dah hadapi kekecewaan yang besar selepas ditinggalkan oleh seseorang yang amat kita sayang, yang amat kita harapkan.  Zatie sendiri berusaha untuk ubati luka dihati Zatie ni dengan berkawan dengan semua orang dan ada jugak la yang salah satunya Zatie suka tapi takde la sampai hati tu nak terjatuh bagai cam Zatie pernah sayang sumone tu dulu. Sebabnya Allah tu dah bagi kat Zatie hint awal-awal tentang mereka yang Zatie suka tu. Alhamdulillah, sebab Allah taknak Zatie hadapi kekecewaan yang sama seperti dulu. Tetapi, yang baru ni sedikit menggugat hati Zatie jugak la. Perkenalan yang singkat dan sememangnya jarang berjumpa walaupun kami satu kampus. Uppps. Hehehe. 

Zatie jugak ada teringat dengan kata-kata seorang kawan Zatie ni. Orang perempuan tak payah la terhegeh-hegeh nak kejar lelaki. Tak payah nak pergi mengaku kat lelaki yang kita ni suka dia. Tapi bila Zatie baca post ni tempoh hari, Zatie jadi terfikir dengan sendirinya. Zatie akui, Zatie ni memang mudah suka kat orang tetapi untuk jatuh hati  kat seseorang  tu bukannya mudah. Zatie tak sanggup ditinggalkan seperti dulu. Yela kan, dah memang dia bukan jodoh Zatie. Zatie terima semua tu cuma kelukaan yang dia ciptakan tu bukan mudah untuk Zatie ubatinya. Ambil masa yang lama untuk Zatie ubatinya. Sejujurnya Zatie memang dah mula sukakan orang tu. Dah mula ada rasa rindu kat dia. Cuma Zatie tak pasti sama ada dia ada rasa yang sama seperti Zatie. Permulaan perkenalan kami pun, dia yang mulakan walaupun pada mulanya Zatie ni wat layan tak layan je. Zatie sendiri pun cuba untuk tidak terjatuh hati kat dia. Tapi tak sangka la plak akhirnya hati ni cam dah nak terjatuh je kat dia. Hehehe.  Pelikkan perasaan ni. Hurmmm. 

Zatie pun sebenarnya dah tak nak mengharapkan apa-apa lagi. Zatie dah serik, penat, letih nak hadapi semua ni. Semoga Allah bagi Zatie petunjuk tentang si dia ni yang dah berjaya mencuri sedikit hati ni.

















 

Belajar Untuk Jadi Tabah

10:24:00 PM 0
Assalamualaikum. Melewati saat2 terakhir di bulan Ramadhan. Ramadhan bakal meninggalkan kita dan Syawal bakal datang untuk meraikan kemenangan ummat islam setelah sebulan menahan gelora nafsu. Di akhir2 Ramadhan ni terlalu banyak ujian dan dugaan yang harus zatie tempuhi. Allahuakbar. Hati mana tak sedih tak kecewa bila apa yang kita inginkan masih lagi tak mampu untuk kita dapatkan. Pada 3/8/2013 keputusan peperiksaan akhir bagi pelajar ijazah UiTM diumumkan. Dan sekali lagi keputusan kali tak mencapai keinginan zatie. Siyes zatie cakap memang zatie kecewa sangat dengan keputusan peperiksaan zatie tu. Zatie rasakan seperti gelap dunia zatie. Hancur hidup zatie. Tapi zatie tak boleh nak fikir macam tu. Mungkin Allah masih nak uji zatie. Namun, mampukah zatie untuk bangkit kembali? Zatie seperti seorang yang sangat lemah saat dan ketika ini. Hanya airmata peneman setia pada saat dan ketika ini.

Zatie bukan nak salahkan orang lain dan zatie jugak tak boleh nak salahkan orang. Sebab semua tu berpunca dari diri zatie sendiri. Mungkin usaha zatie belum cukup untuk zatie dapatkan apa yang zatie inginkan. Mungkin ini adalah pengajaran untuk zatie.. Ada hikmah yang tersembunyi disebalik kegagalan yang zatie alami sekarang. Semoga zati akan terus tabah menghadapi ujian hidup ini.. Gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya.



Zatie nak ucapkan terima kasih banyak2 kat kawan2 yang banyak bagi semangat kat zatie untuk hadapi ujian ini terutama adik-beradik inspirasi dan rakan2 D'LCC.. Korang adalah sumber kekuatan zatie. Tak lupa jugak kat kawan2 yang jauh yang bagi support kat zatie. Sangat terharu dengan perhatian korang kat zatie.

kata-kata seorang kawan yang membuatkan zatie terharu sangat. Akan zatie ingat nasihat dia.

Kegagalan bukan satu pengakhiran tapi satu permulaan untuk berubah pada tahap yang lebih baik. Anggaplah ini satu dugaan yang kita perlu tempuh. Allah lebih bijak menentukan kehidupan kita.

Terima kasih sangat2. Zatie sangat menghargai setiap perhatian dari kawan2 zatie..











Meet Akak Blogger..

9:20:00 PM 1
Assalamualaikum.. Dah lama rasanya tak menaip kat blog kesayangan zatie ni.. First entry di bulan Ramadhan dan first entry di bulan Julai.. Hahaha. Dasyat betul kan?? Lama kot tak jengok kat blog neh. Kesibukan punye pasal sampai takde masa nak update blog.. Huhuhu. Baik lah. Hari ni zatie nak sharing sesuatu dengan korang sumer. Pada 30 Jun yang lalu, zatie dapat jemputan dari seorang akak blogger ni untuk hadir ke rumah dia. Dia cakap ade wat makan2 sikit. Zatie tak tahu pun dia wat makan sebab ape. Dia siap offer lagi tau nak ambik zatie kat umah sewa kalau zatie takde kenderaan nak g umah dia. Sememangnya zatie memang takde kenderaan nak g umah dia tambahan plak zatie pun tak tahu umah dia kat mana. Huhuhu..

So, nak dijadikan cerita zatie pun terima la tawaran dia untuk ambik zatie kat umah sewa. Pada mulanya memang tak sampai hati nak susahkan dia untuk ambik zatie then hantar zatie balik kat umah sewa. Tapi kalau tolak pun lagi la tak sampai hati. Zatie pun terima la tawaran dia lagipun rasanya kami dah lama jugak tak jumpa. Mesti korang tertanya-tanya kan siapa lah akak blogger yang zatie maksudkan tu.. Orang tu memang blogger femes jugak la kalau nak di bandingkan dengan zatie yang kecik ni. Hehehe. Orang tu ialah Kak Ika Puk Puk.. Mesti korang kenal kan blogger Noor Atikah Ramli?? Kan.. Kan. Kan.. Hehehe.

wif kak ika



Baik lah. Zatie sambung balik cerita tadi yerr. Sebenarnya jamuan yang kak ika buat tu adalah jamuan befday rupanya. Zatie tak tahu plak yang dia buat jamuan befday. Zatie ni plak g rumah dia dengan tangan kosong jerr. Dah la dia yang ambik Zatie. Malu plak rasanya.. Huhuhu.. Jamuan befday tu adalah jamuan befday kak ika sendiri plak tu.. Uhuhuhu.. Soryy yerr kak ika ku sayang kerana tak sempat nak sediakan hadiah.. Kebetulan masa tu zatie tengah kalut nak final exam.. Huhuhu. Zatie g rumah dia tak bawak hadiah tapi sebaliknya zatie yang dapat gift sebab hadir majlis dia. Terbalik plak kan.. Huhuhu..

gift dari kak ika.. 


Walaupun entry ni dah lewat 2 minggu tapi zatie tetap nak wish sekali lagi jugak. Selamat Hari Lahir untuk Kak Ika sayang.. Semoga kak ika tabah menghadapi segala macam ujian dan cabaran hidup ini.. Semoga cepat jumpa jodoh yerr kakak ku sayang.. Ada jodoh kita jumpa lagi yerr..







Adik-beradik + Sahabat

11:55:00 PM 0
Assalamualaikum.. Hari ni kembali update blog hudus ni. Kali ni zatie nak sharing sumting dengan korang.. Sesuatu yang baru zatie rasakan untuk semester ni.. Sejujurnya semester ni sangat lah berlainan berbanding semester lepas.. Patut la masa cuti semester lepas zatie rasa cam tak sabar sangat nak masuk semester ni. Rupanya zatie bakal dapat sesuatu yang baru dalam hidup zatie ni. Alhamdulillah, zatie rasa bertuah sangat dikelilingi insan2 yang banyak buat zatie untuk terus bersemangat menghadapi setiap cubaan dan cabaran yang datang dalam hidup zatie ni.

Semester ni jugak la banyak bawak perubahan dalam diri zatie. Kalau dulu masa diploma zatie bukanlah seorang pelajar yang aktif dalam berpersatuan tetapi sekarang bila masuk degree zatie mula mengaktifkan diri untuk berpersatuan ataupun berorganisasi..  Melalui organisasi lah zatie telah ditemukan dengan insan2 yang telah banyak bagi zatie sumber inspirasi untuk menjadi seorang gadis yang cekal, tabah dan bersemangat. Sesungguhnya bukan mudah untuk jadi gadis yang kuat bila setiap liku2 hidupnya dipenuhi dengan pelbagai dugaan dan cabaran.

Orang2 yang zatie maksudkan ialah Inan dan Unni.. Tapi tu bukan lah nama sebenar diorang tau. Tu nama panggilan kami dalam kelab inspirasi. Zatie rasa sangatlah bertuah dapat berkenalan dan berkawan dengan mereka. Unni dan Inan banyak mengajar zatie tentang semangat untuk hadapi sesuatu cabaran.. Inan banyak mengajar zatie untuk jadi seorang gadis yang positive thinker.. Unni plak banyak mengajar zatie untuk jadi seorang pemimpin yang berjaya dan mempunyai semangat juang yang tinggi..

wif unni cyg..

 
my dear inan..


Nak tahu tak?? Inan ni sebenarnya dulu diploma tempat yang sama dengan zatie tapi dulu kami tak pernah bertegur sapa pun. Padahal zatie selalu je nampak dia tapi bila kami ditemukan dalam kelab inspirasi ni kami jadi rapat.. Boleh dikatakan sangat rapat jugak laa.. Tak sangkakan.. Mungkin ini lah yang dikatakan jodoh..cewaahhhh.. hahhaha..

Zatie nak ucapkan berbanyak terima kasih kat penasihat kelab inspirasi yang tersayang iaitu Umi kerana umi lah kami ditemukan dan menjadi rapat seperti adik-beradik.

my beloved ummi..

Umi jugak lah yang beri zatie peluang untuk buktikan kebolehan zatie dan untuk zatie tingkatkan lagi keyakinan diri... Terima kasih banyak2 yerr umi..


Ok laa...Dah takde idea nak tulis... Orait.. Tata..







Review - Sebenarnya Saya Isteri Dia

9:18:00 PM 0
Assalamualaikum.. Zatie kembali lagi setelah berminggu-mingu tak update blog kesayangan zatie ni.. Al maklumlah.. Diri ini terlalu sibuk sehinggakan tiada masa untuk update blog ni. Huhuhu. Ok laaa. Kali ni zatie nak review sebuah drama yang ditayangkan kat TV3 iaitu drama Sebenarnya Saya Isteri Dia. Drama ni ditayangkan pada hari jumaat jam 9 malam. Korang nak tau tak?? Drama ni jugak adalah adaptasi dari novel jugak ok. Citer dia sangat2 lah best dan menarik. Lucu pun ada.. hehehe



Drama ni dilakonkan oleh Izzue Islam dan Tiz Zaqyah. Sangat sweet ok lakonan diorang.. Suka sangat tengok lakonan diorang dalam drama ni..



Nak tau jalan citer Sebenarnya Saya Isteri Dia?? Ok la.. Meh la zatie citer kat korang sikit yerrr.. Sikit je tau.. Selebihnya sila tonton sendiri.. heheheh..

Mengisahkan tentang Syafa Aqira yang terpaksa berkahwin dengan Firash Arshad kerana insiden yang memalukan ketika mereka menghadirkan diri pada suatu majlis hari jadi. Kerana peristiwa itu Syafa telah kehilangan kekasihnya iaitu Farish yang merupakan abang kepada Firash. Oleh kerana tidak mahu sesuatu yang diingini terjadi lagi, mama Firash telah meminta Firash untuk mengahwini Syafa kerana merasakan anaknya perlu bertanggungjawab atas apa yang terjadi pada mereka. Perkahwinan mereka ni menjadi rahsia rakan2 Firash dan Syafa.

Kalau korang nak tahu jugak. Syafa ni tua 4 tahun dari Firash ok.. Kiranya Firash ni kawen dengan orang yang tua pada dia yang sesuai di panggil kakak. Firash ni jugak adalah seorang pelajar. Citer ni memang sweet. Dengan keletah Syafa dan Firash yang seperti budak2 dan boleh dikatakan asyik gaduh jerr. Gaduh2 manja la lebih kurang. hehhe. Syafa Aqira tu adalah lakonan Tiz Zaqyah dan Firash Arshad plak adalah lakonan Izzue Islam. Best tau citer ni. Tengok la yerr nanti.. heheh..


Ok laaa.. Zatie chow dulu.. tata..








Team Building Kelab Inspirasi

11:41:00 PM 0
Assalamualaikum.. Datang lagi untuk menaip entry kat blog kesayangan ni.. Kali ni zatie ade something yang zatie nak share dengan korang.. Pada minggu lepas iaitu pada tarikh 14/3/2013 zatie telah join satu program iaitu Team Building Kelab Inspirasi UiTM Kota Bharu. Program ni adalah untuk ahli jawatankuasa yang baru bagi kelab inspirasi UiTM Kota Bharu. Zatie telah pun dilantik sebagai timbalan pengarah projek untuk program ni. Program ni berlangsung di Dusun Eco Resort Bentong Pahang selama 3 hari 2 malam..

Seriously zatie beritahu kat korang, program ni memang best sangat2... Tak dapat zatie nak gambarkan yang program ni bagi impak yang sangat besar untuk zatie.. Program ni buat zatie jadi lebih bersemangat dalam berorganisasi. Ye la kan.. Sebelum ni zatie tak dapat nak rasa macam mana rasanya berorganisasi. Bila join kelab inspirasi memang banyak mengajar zatie tentang untuk tingkatkan keyakinan diri dan jadi lebih berani untuk melontarkan pendapat. Kami semua dah jadi seperti adik-beradik.. Saling tolong-menolong antara satu sama lain. Sifat kasih sayang antara kami mulai mekar bila menyertai program ni.

Walaupun ada setengah aktiviti yang zatie tak dapat nak sertai seperti rentas halangan tapi zatie tak lepaskan peluang tau untuk pergi tengok dan bagi sokongan kat diorang. Memang enjoy sangat program ni. Tahniah zatie ucapakan buat pengarah projek iaitu Syakila kerana berjaya menganjurkan program ni..

Sekarang zatie nak hidangkan sedikit gambar untuk korang..hehe..

nama pilihan ku..he3


 
pengarah projek & timbalan pengarah projek



Aim aka acu..







Yana aka mak dak


Bel aka induk


Fasi yang sengal..ha3


Ika aka Sensen




Mentor yang hebat.. Abg Hanif & abg Hafiz..



Secara keseluruhannya program ni memang terbaik laaa.. Inspirasi... HEBAT! GEMILANG! TERBILANG! Nantikan pulak program zatie bulan 5 ni.. Semoga dapat jalankan dengan baik.. INSYAALLAH..










Segalanya telah berubah

Segalanya telah berubah

12:04:00 AM 1
Assalamulaikum. Setelah sekian lama tak mengupdate blog kesayangan zatie akhirnya tangan ni terasa ringan nak menaip entry.. Hehehe... Sekarang dah masuk semester baru. Semester baru.. Hidup baru.. Azam baru.. Semangat baru.. Cabaran baru.. Perasaan baru.. Erkkk?? Ada kaitan ke dengan perasaan tu?? Mungkin ada kot.. hehehe..

Semester ni mungkin banyak perubahan dari semester2 sebelum ni. Jikalau dahulu bila bermulanya semester baru zatie teringin nak jumpa dengan sumone.. Tapi tidak lagi untuk semester ni sebab segalanya dah berubah.. Tiada lagi sumone tu dalam hidup zatie.. Huhuhu.. Ok laa.. tak nak citer pasal dia pun sebenarnya.. Wat sedih je kalau citer pasal dia..Huhuhu..


Sebenarnya banyak benda yang berubah semester ni.. Ye ke?? Tapi memang ada sedikit perubahan pun sebenarnya terutamanya tentang persahabatan. Zatie pun tak tahu la kenapa zatie rasakan seperti kawan zatie tu cam dah tak nak layan zatie ni. Sejujurnya la kan zatie memang rasa sedih.. Rasa cam tersisih. Kenapa?? Apa salah zatie sebenarnya? Mana janji2 dulu?? Cakap nak study sama2... Nak jaga zatie. Sentiasa ada bila zatie dalam kesusahan atau sedih tapi sekarang dah takde. Hati mana tak sakit. Tak sedih. Dia seperti dah berubah. Masa zatie dalam keadaan yang tersangat sedih dulu. Zatie teringin sangat nak citer kat dia seperti selalu tapi dia takde. Memang zatie akan ceritakan masalah zatie kat sorang best fren zatie ni tapi zatie rasa macam tak lengkap kalau tak cerita dekat dia. Tapi sekarang semua tu dah tak penting. Bila jadi macam ni ianya buat zatie susah dah nak sayang orang lebih2. Sebab bila akhirnya zatie akan ditinggalkan.  Zatie dah tak nak anggap seseorang sebagai orang yang terpenting dalam hidup zatie. Sebab akhirnya akan jadi seperti ni. Sekarang ni semua orang yang penting bagi zatie dah tinggalkan zatie.. Hurmmmm..

 Takpe la..  Zatie terima semua ni sebagai ujian dari Allah. Bak kata kaunselor pelatih UiTM Kota Bharu, Zatie ni seorang gadis yang kuat semangat walaupun kadang2 zatie rasakan yang zatie ni seorang yang lemah..


Ok la.. nak chow dulu.. tata..





p/s:: asyik terbayangkan wajah seseorang???adakah sudah terpaut...ermmm. =.=








Hati seorang Muslimah

3:29:00 PM 2
Assalamualaikum...


Ketika hati seorang muslimah terluka,
Dia akan menghapus air matanya dengan imannya..

Ketika hati seorang muslimah terluka,
Dia akan menguatkan hatinya dengan ilmunya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
hati-harinya akan dia penuhi dengan semangat perubahan lebih baik pada dirinya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
Dia menari dalam doa permohonan ampunnya terhadap Rabbnya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
wajah kusutnya tetap terlihat indah bagi dunia

Ketika hati seorang muslimah terluka,
bibir merahnya menyimpulkan senyuman untuk hidupnya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
matanya basah oleh lembutnya hatinya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
dunia nya terasa akan berlanjut dan dia harus tegar

Ketika hati seorang muslimah terluka,
jiwa lembutnya sampaikan ketenangan pada hati kecilnya


Ketika hati seorang muslimah terluka,
akal dan hatinya hadir untuk menanti kesedarannya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
tangannya ia gunakan seperti kebiasaannya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
tak akan ada perubahan dalam dirinya oleh hal-hal yang tidak berguna

Ketika hati seorang muslimah terluka,
ia gunakan kesadarannya tuk menjaga perasaan orang sekitarnya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
air matanya dijadikan doa untuk keselamatan orang yang melukainya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
jari-jemarinya bergerak untuk tetap menolong orang lain tanpa beban di hatinya

Ketika hati seorang muslimah terluka,
hidupnya tetap menjadi kebahagiaan bagi orang disekelilingnya.

Ketika hati seorang muslimah terluka,
dia tetap meneruskan liku-liku hidupnya.

Ketika hati seorang muslimah terluka,
kepercayaan dirinya tetap tak akan pudar.





note:: walau apa pun dugaan dan rintangan yang datang akan zatie tempuhinya dengan penuh kesabaran.. INSYAALLAH.. ^_^



















Review- Rindu Bertamu Di Abu Dhabi

Review- Rindu Bertamu Di Abu Dhabi

4:52:00 PM 2
Assalamualaikum.. Mood hari ni nak review satu lagi drama terbaru yang ditayangkan di slot akasia TV3 iaitu Rindu Bertamu Di Abu Dhabi. Drama ni menggantikan drama yang hot iaitu Setia Hujung Nyawa.



Firdaus mengalami konflik keluarga dan cinta. Ain Farohah seorang wanita yang difitnah bersekedudukan sehingga ditangkap khalwat dengan Firdaus. Firdaus dan Ain terjerat dengan rancangan Faiz sehingga kedua-dua mereka dihalau oleh bapa Firdaus, Haji Ilham. Bagaimanapun, Firdaus bertanggungjawab ke atas Ain dengan menikahinya dan berhijrah ke Abu Dhabi lalu bekerja sebagai jurutera kanan di sebuah syarikat swasta. Fareez sebagai adik bongsu kepada Firdaus dan Faiz berusaha untuk menyatukan kembali keluarga mereka. Fareez juga sangat cintakan Meera walaupun Meera mempunyai kisah silam yang negatif. Sebenarnya, Firdaus telah terlebih dahulu mencintai dan bertunang dengan Fatin Zaharah. Dapatkah Firdaus mencintai Ain Farohah seperti dia mencintai Fatin? Mampukah Fareez menyatukan kembali keluarga mereka? Dapatkah keluarga Firdaus bersatu semula?


Drama ni dilakonkan oleh Fahrin Ahmad, Tasya Shila, Fouziah Ghous, Dato' Rahim Razali, Shah Jaszle, Aiman Hakim, Lydiawati dan Elyssa.. Drama ni memang best. Bila zatie tengok cerita ni zatie rasa sebak. Setiap episod memang buat hati zatie ni sebak menonton. Drama ni sebenarnya nak seakan-akan cerita Kabhi Kushi Kabhi Gham. Memang best la kan cerita dia.  Ditambah lagi lagu tema cerita dinyanyikan sendiri oleh Fahrin Ahmad yerrr.. Wahhh. Pertama kali Fahrin Ahmad nyanyi tau.


Kalau korang belum lagi menonton drama ni boleh la menontonnya setiap hari isnin hingga khamis jam 7 malam hanya di TV3..






p/s:: Suka dengan watak Fatin tu.. Apa yang Fatin tu rasa itu lah juga yang zatie rasa.. Hurmmm..






Di Uji Lagi..

Di Uji Lagi..

11:15:00 AM 2
Assalamualaikum.. Hari ni adalah hari yang paling tak nak zatie lalui.. Zatie rasa cam tak nak lalui hari ni tapi zatie harus lalui juga walaupun hati perit nak hadapi.

Pada saat zatie sedang cuba untuk mengumpul kekuatan dan ketabahan untuk menghadapi dugaan hidup ini. Sekali lagi Allah datangkan ujian buat zatie. Subhanallah. Hebat sungguh cabaran yang Dia berikan. Kadang2 zatie tak tertanggung nak hadapi benda ni. Semalam iaitu pada 15/2/2013, keputusan peperiksaan untuk pelajar ijazah UiTM telah diumumkan. Zatie tak sangka result zatie sangat lah mengecewakan hati zatie. Zatie tak tahu mana silapnya. Zatie gagal mencapai target yang zatie inginkan. Hanya tuhan yang tahu apa yang zatie rasa masa tengok result exam semalam. Pada mulanya memang zatie tenang bila tengok keputusan tu. Mungkin semua tu adalah ketenangan yang Allah berikan pada zatie walaupun hati sedih sebenarnya. Hurmmm. Zatie pasrah. Mungkin Allah masih hendak menguji zatie. Zatie terima semua dugaan ini..




Siapa tak kecewa bila dapat result yang tak mencapai sasaran. Hati mana tak sedih bila kita tak dapat apa yang kita inginkan. Mungkin zatie kena lebih berusaha lagi. Zatie akan cuba sedaya upaya zatie walaupun berbagai rintangan yang perlu hadapi. Mungkin Allah masih belum makbulkan permintaan zatie. Dia masih ingin menguji kekuatan zatie. InsyaAllah.. Zatie akan cuba harungi semua cabaran ini.



Note:: Saya mintak maaf awak. Sebab saya tipu awak. Awak terlalu meletakkan harapan yang tinggi pada saya sedangkan saya dah kecewakan awak. Saya dah kecewakan diri saya sendiri. Saya dah kecewakan mak ayah saya.  Saya tahu awak ingin lihat kejayaan saya. Saya mintak maaf. Saya cuba usahakan untuk dapatkan apa yang saya inginkan walaupun awak tidak bersama saya lagi.. Terima kasih atas dorongan dan semangat yang awak berikan.. :'(









1st beLog CONTEST : Mari Mengira by FakhRur

12:25:00 AM 2
Assalamualaikum.. Join segmen di tengah malam.. Hehehe..






  • Bilangan CURLY pada beruang: 76..


Orait... Siap.. Harap2 betol la jawapan zatie yerrr.. Oh yerr.. Zatie dah penuhi segala syaratnye.. Mohon percaya yerrr.. Hehehe.. Bagi yang nak join sila klik gambar kat atas errkkk.. Ok.. tata..








Debaran Kian Terasa

Debaran Kian Terasa

6:53:00 PM 0
Assalamualaikum.. Blog kembali berhabuk setelah seminggu tuan blog neh tak hiraukan dia.. Huhuhu. Takde mood nak berblogging sebab line internet sangat slow. So, mood untuk update blog sangat la takde.

Zatie sekarang ni rasa risau, berdebar dan seram sejuk jerr rasa.. Tapi berdebar sebab apa erkkk?? Yang pelik nye dalam berdebar pun masih lagi ada selera nak makan dan semakin bertambah. Hahaha. Ok laa. Sebenarnya result exam UiTM untuk student degree akan di umumkan pada hari jumaat ni iaitu 15/2/2013.. Maknanya dah tak lama lagi la kan. Wahhhh. Zatie tak tahu la macam mana result zatie untuk first sem degree ni. Harap2 ok la semua subjek. Tu yang penting. Keputusan ni sangat penting untuk zatie. Impian zatie adalah ingin beri kejayaan pada mak dan ayah zatie. Zatie nak buat mereka gembira sebab zatie tahu zatie belum mampu nak beri mereka kebahagian. Hanya ni sahaja untuk buat mereka bahagia dan tersenyum melihat kejayaan zatie..







Macam2 dah zatie bayangkan result zatie tu. Aduhai. Takut kot. Tak nak benda yang sama berulang kembali. Cukup cukup sudah. Huhuhuhu..

Ok laa..Nak taip panjang2 pun takde mood kalau line slow ni. Huhuhu. ok la korang.. tata..









Happy Sweet 22..

Happy Sweet 22..

4:41:00 PM 1
Assalamualaikum.. Hai korg.. First entry di bulan februari. Dan ni adalah entry yg special sebab hari ni adalah hari yang sangat special buat zatie. Sekarang zatie dah officially 22 tahun. Alhamdulilllah.. Masih lagi bernafas di muka bumi Allah ini dan di beri nikmat kesihatan yang baik.

Sungguh tak sangka hari ni dah genap umur zatie 22 tahun.. Dah besar zatie ni.. Hehehe. Tapi masih lagi kiut miut tau.. Perasan.. Hahahaha. Maknanya zatie dah boleh kawen la kan?? Hihihi..Banyak benda yang dah zatie belajar selama 22 tahun ni. Alhamdulillah.. Sedikit sebanyak telah mematangkan fikiran zatie.

Zatie nak ucapkan terima kasih banyak2 kat mak dan ayah zatie sebab telah bersusah payah membesarkan zatie dan mendidik zatie sehingga menjadi manusia seperti hari ni.. Walaupun masih belum dapat berbakti sepenuhnya kepada mereka namun akan zatie usahakan agar dapat berbakti kepada mereka.. INSYAALLAH..  Terima kasih jugak buat kawan2 yang sentiasa berada di sisi zatie pada saat zatie lemah. Korang lah sahabat yang sukar di cari ganti. Terima kasih banyak2 buat korang.. Tanpa dorongan dan kata2 semangat dari korang mungkin sukar untuk zatie hadapi ujian hidup ini..

Buat awak, terima kasih sebab ingat hari istimewa saya ni. Walaupun awak tak bagi hadiah tapi ucapan awak tu  sudah cukup bermakna buat saya. Maafkan saya sebab tak dapat nak penuhi permintaan awak. Saya tak sanggup nak bertemankan airmata lagi. Terima kasih sebab awak faham keadaan saya. Walau macammana pun saya tetap anggap awak kawan saya. Semoga berbahagia..


Sekian sahaja untuk kali ni. Entry ni ringkas jerr sebenar. Hehehe. Maaflah kalau ade yang tak suka, Huhuhu.. Ok.. tata..



note:: gambar ni adalah masa umur 21 tahun. Umur 22 coming soon.. hehehehe..






p/s:: semoga pertambahan usia ni akan buat diriku bertambah kuat dan tabah.. ^_^




Jagung..

9:40:00 PM 2
Assalamualaikum. Korang suka makan jagung tak?? Jagung ni adalah feveret zatie tau. Apa sahaja yang berkaitan dengan jagung memang akan jadi kesukaan zatie.


Zatie memang suka makan jagung. Apa2 makanan yang berkaitan jagung memang zatie suka. Puding jagung, bubur jagung, jagung manis dan macam2 lagi lah. Paling zatie suka makan adalah bubur jagung dan jagung manis. Jagung manis tu korang tau kan?? Yang dok jual kat supermarket ataupun mall. Yang diorang letak marjerin dan susu tu. Atau dalam bahasa orang putih nyerr Sweet Corn. Sweet corn memang akan menjadi makanan wajib la untuk zatie. Konpem zatie beli laa. Kalau boleh tiap2 hari zatie beli. Hehehe.. Mak Zatie pun dah paham tentang feveret zatie yang ni. 

Pernah satu kali tu zatie suruh mak zatie beli jagung sebab zatie nak buat sendiri jagung manis tu.. Bukan nye susah pun.. Korang nak tau camner nak buat Sweet Corn tu??? Ok.. Meh zatie ajar yerrr.. Mula2 sekali sediakan lah bahan2 nyerr seperti jagung yang dah dileraikan. Korang boleh beli kat supermarket.. Ada jerr jual. Sediakan jugak susu pekat manis, marjerin dan garam. Mula2 sekali korang rebus dulu jagung tu sampai dia kembang. Senang citer sampai dia naik wap. Lepas tu korang masukkan jagung yang dah kembang tu dalam bekas dan gaulkan dia dengan marjerin. Marjerin tu ikut suka korang nak letak banyak mana. Kalau boleh biar lah ikut sukatan jagung tadi. Lepas tu gaulkan sekali dengan susu pekat manis dan sedikit garam. Susu tu korang punye suka la nak letak banyak mana.. Kalau suka makan manis letak la banyak. Hehehe.. Korang gaul2kan semuanya. Lepas tu siap.. Then, boleh la makan.. Senang jerr.. Tak susah pun..


Sumber gambar Encik Google..
 

Bubur jagung dan jagung rebus pun memang zatie suka jugak.. Dah nama pun jagung.. Ofkos laa akan jadi makanan feveret zatie. Hehehe.. 

Ok laa. Setakat tu jerr la kot perkongsian zatie.. Orait..tata..







 p/s:: berdebar menanti result exam..huhuhu











SEGMEN JIAKREATIFELT 3 in 1:Apakah?

8:10:00 PM 3
Assalamualaikum.. Merajinkan diri untuk join segmen lagi. Hehehe.. Segmen dari blog jiakreatifelt...






  • Follower blog zatie sekarang 566..
  • Jumlah like fanpage zatie plak 121.. Korang boleh laa like kat SINI..
  • Zatie dah like fanpage jiakreatifelt....
  • Zatie dapat tau pasal segmen ni dari blog Yumida. Zatie ternampak kat dashboard. So, rasa cam nak tau la kan segmen ni pasal ape.. hehehe..
  • Zatie dah lama follow blog jiakreatifelt ni.. Follower ke berapa tu zatie tak ingat laa.. Hehehe..
 Ok laa. Tu jerr yerr.. Kalau nak join silalah klik banner kat atas tu.. Orait.. tata..







Biar kata2 yang berbicara..

9:22:00 PM 0
Assalamualaikum.. Bila hati dan otak berbicara mulalah nafsu nak menggoda.. Oh hati.. Tolong laa bertahan dengan setiap godaan. Diri ni dah rasa terlalu seksa untuk menanggungnya.. Hurmmm..











Dan sejujurnya bukan mudah nak tersenyum saat hati sedang menanggung kesakitan. Diri ini hanyalah wanita biasa. Mempunyai banyak kelemahan.










Dapatkah senyuman dan keceriaan ni kembali?? Akan ku tunggu nya.. Kerana diri ini yakin Allah sedang merancang sesuatu..







Diri ini sedang cuba untuk menerima hakikat. Memang agak susah namun akan cuba belajar menerimanya. Kerana semua ni ketentuan Yang Maha Esa. Walaupun pernah terdetik dihati menyesali kerana mengenali dirinya namun diri ini harus berfikir dengan matang kerana Dia mempertemukan diri ini dengan dirinya. Terima kasih awak..




Secara jujurnya, hati zatie ni memang sedang belajar untuk melepaskan segalanya. Zatie memang kena lawan setiap godaan dan hasutan syaitan. Zatie tak boleh lemah. Zatie kena kuat. Zatie kena lawan setiap kata hati zatie. Kerana jika terlalu ikutkan kata hati diri kita juga yang merana. Zatie redha.. Zatie pasrah dengan segala ketentuan Illahi.


Terima kasih Ya Allah kerana mempertemukan kami. Sesungguhnya melalui diri nya aku belajar erti kekuatan, ketabahan dan kesabaran. Mungkin ini lah hikmahnya.



note:: kalau gambar tu tak jelas, sila besarkannya..tq..





p/s:: lupakan soal cinta. pentingkan pelajaran. Itu yang utama.. ^_^













my friend wedding..

10:21:00 PM 1
Assalamualaikum.. Setelah beberapa hari menyepi akhirnya muncul jugak zatie.. Hehehe.. Alhamdulillah.. Zatie dah habis exam dan sekarang zatie dah mula bercuti.. Yeayyyy... Walaupun banyak benda sedih yang zatie kena lalui dalam musim exam namun zatie cuba jugak untuk kuatkan semangat hadapi semua tu.. Alhamdulillah.. zatie berjaya hadapinya walaupun sakit yang harus zatie hadapi..  Ok laa.. bukan nak buat sesi luahan hati ni tapi ni sesi berkongsi sumtim. Korang nak tahu?? Sebenarnya post ni atas permintaan my best friend iaitu cik Afifah kita ni.. Hehehe..

Alhamdulillah. Sorang lagi kawan zatie dah pun selamat bergelar isteri orang..  Sungguh tak sangka sorang lagi kawan zatie ni dah pun jadi isteri orang..Orang nyerr adalah wina.. Ermmm, tak nak bebel panjang.. Korang tengok gambar je laa yerrr.. Tak banyak sangat pun tapi ada la untuk tatapan kawan2 yang jauh tu. Hehehe..


Pengantin yg cun melecun..

Menumpang seri pengantin..he3..





Wina wif hubby..


Hanya itu sahaja gambar yang sempat ambil.. Hehehe.. Bila tengok kawan kawen ni rasa jugak jelesnye.. Nampaknya zatie memang kena ubati hati yang luka parah ni..huhuhu.. Ok laaa.. Tak nak bebel panjang.. Takut nanti emo plak lebih.. hehehe.. To wina, Selamat Pengantin Baru.. Semoga berkekalan hingga ke syurga. Amiiin..





p/s:: Hepy sebab dapat pergi sekali dengan orang tu.. Hehehe.. ^_^