I Love You Mak

11:21:00 PM
Assalamualaikum. Hari ni tanggal 11 Mei 2014 di mana tarikh hari ni adalah sambutan hari ibu. Sebenarnya la kan, ada ke sambutan hari ibu ni? Perlu ke sambutan hari ibu ni? Mengikut syariat islam, tiada sambutan hari ibu kerana sambutan ia merupakan sambutan hari Mother Church atau ibu Gereja Kristian. Nak bagi ucapan tu zatie tak pasti la plak boleh ke tidak. Kalau nak di ikutkan hari-hari adalah hari ibu. Hari-hari kita perlu ucapkan I LOVE YOU kat ibu kita tanda kasih sayang kita kat dia. Tak perlu nak tunggu hari ibu baru nak bagi ucapan camtu kan. Tapi terpulang kepada individu masing-masing untuk lakukan atau pun tidak.

Bukan apa, sebab hari ni Zatie tengok ramai dok upload gambar mak diorang kat instagram bagai sumer tu. Kenapa Zatie tak upload ekkk?? Bukan ke Zatie ni kaki upload gambar?? Hahaha. Tak nak upload kat instagram tapi nak post kat blog. Hahaha. Tapi kan bila tengok ramai yang dok post kat instagram gambar mak diorang dengan caption yang menyentuh hati memang tersentuh jugak la naluri Zatie sebagai seorang anak ni. Macam-macam cara orang nak tunjukkan kasih sayang seorang anak kat seorang ibu. Macam Zatie pun ada cara Zatie sendiri. Yerr. Zatie adalah seorang gadis yang tak reti ekspresikan kasih sayang tu. Bukan tak sayang tapi tak tahu macam mana kita nak tunjuk. Mungkin setengah orang, dia boleh nampak cara kita. Atas individu masing-masing laa cara dia lihat kelakuan kita.

Sebenarnya Zatie pun ada ucapan jugak tau. Bukan ucapan jugak tapi cam luahan hati la. Kalau mak baca mesti malu titew.. Hehehe. Kalau adik Zatie yang baca, konpem dia kutuk kakak dia ni. Hahaha.

Buat mak yang kak long sayang. Terima kasih sebab lahirkan kak long kat dunia ni dengan susah payah. Kak Long tahu mak susah nak lahirkan kak long dulu. Terima kasih jugak sebab jaga kak long dengan baik selama ni. Rawat kak long ketika kak long sakit. Sesungguhnya jasa mu terlalu besar untuk diri ni. Kak long tahu kak long banyak menyusahkan keluarga dan semua orang. Kak long jugak tahu mak risau tentang anak sulung mak ni. Kak long tahu kak long bukan seperti adik-adik lain. Kak long memang seorang anak yang degil. Suka buat sesuatu ikut kepala sendiri. Nampak lembut tapi hati keras. Kak long jugak tak pernah buat apa-apa luahan pun kat mak kalau ada orang ejek kak long. Mengata Kak long, buat kak long sedih. Semua Kak Long pendam jer. Maafkan atas segala kesalahan kak long selama ni. Kak long tahu kak long bukan lah anak yang baik. Tapi kak long cuba untuk jadi anak yang baik untuk mak dan ayah. Mungkin kak long bukan seperti anak-anak orang lain yang boleh dibanggakan tapi inilah diri kak long yang sebenarnya. Kak long tahu mak lagi mengenali sifat anak sulung mak yang degil dan keras kepala ni. Terima kasih mak. Kak long akan cuba untuk bantu keluarga dan takkan biarkan orang mengata keluarga kita lagi. Buat mak ku yang tersayang Romzah binti Harun. I love You mak. 


Ohhhh. Nak nangis rasa nya masa taip benda tu tapi ku tahan air mata ni dari keluar. Huhuhu. Satu lagi perangai Zatie ni, tak tunjuk air mata depan family. Tak tahu la kenapa. Sejak meningkat ke alam remaja, menangis adalah sesuatu yang Zatie sembunyikan. Zatie tak suka tunjuk kan kesedihan Zatie kat family. Tapi kalau tak puas hati memang mudah jerr nak nampak. Hehehe.

Ok laaa.. Setakat ni dahulu coretan dan bebelan Zatie. Harap tak bosan la nak baca. Hehe. Babai.




Terharu baca caption Fynn Jamal, Ajak dan Shahrol Shiro kat instagram pasal mak diorang. Menyentuh hati. 




Artikel Terkait

Previous
Next Post »

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :) EmoticonEmoticon