OPPO R8006

11:53:00 AM
Assalamualaikum. Kembali menjengah lagi di blog ku yang semakin usang ini. Hahaha. Tak nak muqaddimah panjang lebar. Just nak bagi tahu pasal sesuatu benda. Korang mesti pernah dengar brand baru smartphone oppo kan? Haaaa. Ni la yang zatie nak citer kat korang sumer. Sebelum tu kita tengok gambar dulu ekk.. Hehehe..



Haa. Camtu lah design oppo yang baru. Oppo R8006 atau oppo R1S. Lebih kurang macam IPhone kan design dia. Kamera dia sangat lah cantik. Mempunyai kamera depan yang 5MP dan kamera belakang 13MP. Siyes zatie cakap kamera depan dia sangat lah cantik. Standard kamera phone sony tau. Mesti pelik kan kenapa dengan yakin nya zatie cakap kamera dia cantik sebab oppo R1S ni dah pun jadi milik zatie.. hahaha. Sebenarnya masa keluar dengan kawan-kawan kat KB Mall. Saja je la kan nak survey telefon baru. Pada mula nya nak beli Samsung Galaxy Grand 2, lepas tu jurujual kat kedai dok promote handphone oppo ni kat zatie.  Zatie tengok je la dulu. Tak berminat lagi. Lepas tu jalan-jalan lagi mencari harga yang berpatutan. Then, singgah kat satu kedai ni yang memang jual brand oppo je. Jurujual kat kedai tu pun promote brand oppo yang sama macam kedai first yang zatie singgah tadi. Bezanya dia siap bagi demo lagi camne fungsi penggunaan oppo R1S ni. Siap bagi testing kamera dia lagi tau. Memang terpukau la zatie tengok kamera dia yang cantik tu. Almaklumlah zatie kan suka bergambar. Upsss.. Hahaha. Lepas tu setelah berfikir banyak kali zatie pun angkat telefon oppo ni. Hahaha.. Harga dia?? Korang survey la sendiri. Hahaha. 






Gambar kat atas tu hasil dari kamera telefon oppo la. No 360 no edit-edit ok. Original gambar from oppo camera. Hahaha. Masih tak percaya lagi?? korang boleh la g beli sendiri yerr. Hahhaa.. Ok la. Tata..







Artikel Terkait

Previous
Next Post »

3 komen

Write komen
Anis Farhana
AUTHOR
September 18, 2014 at 11:58 AM delete

wahhh lawalah kamera diaaa. alala bagitau la harga berapa hehehehe

Reply
avatar
Asma Supardi
AUTHOR
June 30, 2017 at 9:38 AM delete

cmne nk buka tmpt sim oppo r8006 tu ye?

Reply
avatar

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :) EmoticonEmoticon