Istiadat Konvokesyen UITM kali ke 82- Sidang 4

by - 6:19:00 PM

Assalamualaikum. Horeyyy. Alhamdulillah. Maka dengan ini rasminya Zati bergelar alumni UITM. 5 tahun setengah menimba ilmu di UITM, banyak yang sudah Zati pelajari selama menjadi warga UITM. Pada 11 Mei 2015 baru-baru ni, Zati telah pun mendapat Ijazah Sarjana Muda dari UITM. Alhamdulillah, dapat juga naik pentas untuk menerima sijil degree. Terlalu banyak cubaan dan dugaan yang sudah harungi sepanjang bergelar pelajar. Rasanya tak perlulah Zati ceritakan lagi sebab sudah Zati ceritakan dalam entri ini. Boleh singgah pada entri berkenaan yerr. Hehehe.

Zati cuma nak share moment indah sepanjang sidang konvokesyen itu berlangsung baik sebelum semasa atau selepas istiadat konvokesyen. Tetapi jangan salah faham pulak yer. Gambar atas stage tu adalah gambar dari fotografer UITM ok. Takut nanti ada pulak yang datang bash Zati pasal heboh budak UITM selfie atas stage semasa istiadat konvokesyen berlaku. Hahaha. Dan Zati jugak tak nak sentuh pasal tu. Cuma Zati nak cakap tak payah la nak bandingkan UITM dengan universiti lain. Setiap universiti ada protokol dan undang-undang masing. Kita sebagai pelajar haruslah mengikuti setiap peraturan yang dikenakan. Ada faham?? 

Konvokesyen kali ni pun mak ayah Zati tak dapat hadir jugak. Sedih tu ada la jugak tapi nasib baik kali ni Zati tak nangis dah dalam dewan. Mungkin keadaan yang begitu kalut sehingga membuatkan Zati terlupa tentang hal itu. hehehe. Apa pun  Zati bersyukur sangat sebab dapat jugak menamatkan pengajian mengikut tempoh yang sepatutnya. Setelah berpenah lelah dan menahan tangis untuk sekeping sijil. Alhamdulillah. Terima kasih buat pensyarah UITM yang banyak membantu Zati dalam pelajaran dan memberi semangat ketika Zati jatuh dulu. Sesungguhnya terlalu banyak jasa kalian yang tak mampu Zati balas. Hanya Allah yang mampu membalas segala kebaikan kalian. 

Sekian sudah untuk kali ni. babai.


\


You May Also Like

0 komen

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)