Bukan Yang Sempurna

5:05:00 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Manusia ni tiada yang sempurna. Setiap insan pasti punyai kekurangan yang kelemahan masing-masing. Sama lah macam Zati. Banyak kekurangan yang harus dibaiki baik fizikal atau pun mental. Ehh. Mental? Hahaha. Maksudnya emosi dan tingkah laku lahh. Ke salah ehh. Kalau salah mintak ampun dan maaf. Hahaha. Fizikal Zati? Semua orang tahu zati ade kekurangan yang tu. Huhuhu. Tapi tak nak sentuh bab tu. Tak penting. Hehehe.


Nampak tak gambar kat atas tu? Nampakkan? Sebelum ni zati pernah post gambar tu kat instagram. Hahaha. Boleh tengok gambar kat bawah.

Zati bukan apa, sebab ada la orang tu cam tak paham perasaan dan karenah orang perempuan. Dia fikir dia je yang betol. Apa yang Zati buat semuanya salah. Sape tak sakit hati. Zati pernah kot cuba untuk jadi seperti yang dia cakap kat Zati tapi benda tu tak lama. Zati kembali kepada perangai asal. Hahahha. Tapi yang buruk mestilah kita buang kan. Takkan la nak kekalkan dalam diri kita. Zati ni bukanlah seorang yang sempurna. Banyak yang perlu Zati baiki diri ini. Tapi tak payah la nak kondem sangat. Zati pun ada perasaan jugak. Entah laa. Malas nak fikir pasal ni. Yang penting jadi diri sendiri.  Tak payah nak hipokrit sangat. Tak payah nak paksa diri. Kalau ada orang nak kita, biar dia dapat terima buruk dan baik kita. Bukan tak boleh nasihat tapi biar kena pada cara. Ni nak nasihat tapi cara macam nak kondem. Ok lahh.. Wassalam.

Artikel Terkait

Previous
Next Post »

3 komen

Write komen
Syah
AUTHOR
August 17, 2015 at 6:47 PM delete

Assalamualaikum,,,hai2

saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
Jemput singgah blog saya
http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

dan ig @nurnasuha96_
whatsapp : +60196117811

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
August 19, 2015 at 6:46 PM delete

hehehehee... orang tegur untuk kebaikan.. ambil yang baik, buang jauh2 yang merepek2.. yang penting, kita tahu diri kita macam mana dan kita jadi diri sendiri.

tak guna bersusah payah untuk puas kan hati orang lain sebab at the end kita tetap kita.. tak sama dengan orang lain lah kan.. of cosss..!!hahahahaa.. buat apa yang kita happy buat sudaaaahhhhh.... :)

btw, Zatie mata cantik..
kelip-kelip mata cikit.......
*ok cikit je.. jgn banyak sangat kang terkeluar plak contact lense... hahahahaa...*


Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)

Reply
avatar
Nadia Johari
AUTHOR
August 24, 2015 at 10:02 PM delete

kita memang tak sempurna..

Reply
avatar

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :) EmoticonEmoticon