Saturday, August 29, 2015

Sehari Bersama Blogger Di Zoo Negara - Bahagian 2

Assalamualaikum. Hari ni Zatie nak sambung lagi kisah KBBA DAY OUT di Zoo Negara. Bagi yang terlepas bahagian 1, korang boleh tengok kat sini. Sila-silakanlah yer.. Hehehe.

Setelah selesai melihat Multi Animal Show, kami dibawa menaiki tram untuk mengisi perut di The Wild Restaurant. Sepanjang perjalanan menuju ke The Wild Restaurant, kami dapat melihat pelbagai jenis hidupan seperti gajah, zirafah, harimau bintang, harimau, singa dan salah satu jugak adalah tikus gergasi. Besar oiii tikus tu. Tibanya di restoran, apa yang zati fikir adalah makanan. Lapar oii setelah penat berjalan. Perut meminta untuk di isi. Hahhaa. Terima Kasih The Wild Restaurant kerana menaja makanan tengah hari kami. Semasa sesi makan tengah hari juga, diadakan juga cabutan bertuah. Tapi hari tu zati tak bertuah. Takde rezeki nak dapat hadiah. Hahaha. Tahniah pada mereka yang bertuah memenangi cabutan bertuah tersebut.

Menaiki tram menuju ke The Wild Restaurant with kak Nina dan Farah.


Makanan yang disediakan. Terima Kasih.
Selesai sahaja menjamu selera, kami dibawa melawat Muzium Lebah dimana kami diberi peluang merasai madu lebah asli tetapiiii zati tak makan madu. Zati ambik je stick madu lebah asli tu. Hahaha. Aktiviti seterusnya ini yang paling di tunggu oleh kami semua iaitu melawat Pusat Pemulihan Panda Gergasi. Teruja sangat nak masuk kawasan panda tu. Sebelum memasuki tempat tinggal panda gergasi tu ataupun namanya Fu Wa, kami diberi taklimat dahulu tentang peraturan yang perlu kami patuhi ketika berada di dalam kawasan tempat tinggal panda tersebut. Apabila dapat sahaja masuk dalam kawasan tempat tinggal panda tersebut, nyaman dan sejuk. Hilang segala peluh yang melekat kat tubuh. Hehehe. Niat dihati nak tengok baby dan mummy panda, tapi kami dapat tengok papa panda je iaitu Fu Wa. Baby dan mummy kena kuarantin lagi. Tempoh berpantang kot. Hehehe. Kesian Fu Wa kena takde nak bermain. Nak nangis pulak bila tengok dia kena main sendirian. Kami juga diberi peluang untuk sama-sama meraikan Hari Jadi Fu Wa yang ke 9. Happy Birthday Fu Wa. Comel sangat Fu Wa ni. Tak puas Zati tengok dia. Rasa cam nak pegi lagi jerr.. Hahaha.

Stick Madu lebah Asli. Tak makan madu. tak suka. Hahahaa


Family KBBA..
bersama blogger Yaya Cendana.. 



















Dapat jugak ambik gambar selfie nampak Panda. :D

Melawat Pemulihan Panda Gergasi merupakan aktiviti terakhir kami. Selepas itu kami bebas bergerak sendirian maksudnya bukan lagi bergerak dalam kumpulan yang besar. Dalam perjalan menuju ke pintu utama Zogara, Zati berpeluang sekali melihat zirafah depan mata. Masa naik tram tadi dapat lihat sepintas lalu je dan tak sempat nak tangkap gambar.





Maka dengan ini, selesai sudah penceritaan dari Zatie. Ini adalah pengalaman yang sangat berharga buat zati bila dapat berkumpul sebahagian dari family KBBA. Terima kasih kak Anil Wanina kerana menumpangkan Zati dan Yaya ke Zoo Negara. Terima kasih juga buat Yaya Cendana kerana sudi bagi zati tumpang kat rumah. Dan terima kasih buat keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari kerana bagi peluang pada zati untuk join program ini. Terima kasih Zoo Negara, Food Panda, Cosmoderm atas tajaan ini.



Buat korang yang teringin nak melawat Zoo Negara, boleh lah membuat tempahan tiket secara online di laman web www.zoonegaramalaysia.com..


2 komen

Hnadsomenya fu wa! Cute sangat dah jadi daddy. Hehehe

Sertai August Top Commentator Giveaways! Masih belum terlambat, berakhir esok. Komen mana-mana entri lepas dan berpeluang menangi produk Shaklee. Klik VitaminSuci untuk sertai. TQ!

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)
EmoticonEmoticon