Blogspot Dot Com Kepada Blogspot Dot My

12:16:00 PM
Assalamualaikum. Semalam heboh pasal pertukaran domain blogspot dot com kepada blogspot dot my. Pada mulanya zati tak dapat tangkap lagi pasal pertukaran ni masa dok chit chat kat group telegram geng EFG pasal pertukaran ni. Pending kejap. hahahha. Lepas tu bila bukak blog sendiri dan tengok url sendiri baru lah zati paham yang pada asalnya url blog zati izatie91.blogspot.com dah pun bertukar pada izatie91.blogspot.my. Hahaha. Lambat betol kau nak tangkap benda ni zati oiii.


Zati pun tak tahu laa apa kelebihan dan kekurangan bila dah jadi pertukaran gitu. Tapi bila dah jadi pertukaran gitu mestila banyak benda kena update url bagai ni. Lagi-lagi yang guna iklan ni. Hihihi. Ada jugak yang tanya, bila nak beralih ke domain sendiri? Sepatutnya lama dah zati buat benda ni kan. Tapi dulu macam tak tau pape je. Sekarang baru lah ada ilmu pengetahuan pasal tukar domain sendiri tu. Semalam jugak tangan ni gatal je pegi bukak web netkl.com kononnya nak daftar domain la kan. Tak sedar yang duit pun takde lagi. Kahkahkahkah.. Order saja bayar nya belum. Hahhaha. Adoyaii. Bila la tak tahu dapat bayar benda tu. Kena menagih simpati dulu la ni. Huhuhu.

Tapi kan, biar la dulu. Niat nak tukar tu ada dah cuma perlukan sedikit masa je lagi. Kena korek tabung dulu. Hahaha. Sabar je la zati. Buat ikut kemampuan dulu la yerr. Doa-doakan lah kite yerrr.. hihihi.. kbaii



Artikel Terkait

Previous
Next Post »

5 komen

Write komen
Afidah Azmi
AUTHOR
September 4, 2015 at 12:43 PM delete

iyelah...baru perasan...padahal duk mengadap komputer semalam..hahaha

Reply
avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
September 4, 2015 at 12:57 PM delete

ada rezeki..tiba waktu yang sesuai..tukar ye pada domain sendiri..boleh..yakin boleh..amin..in sya Allah..

Reply
avatar
September 4, 2015 at 2:31 PM delete

Heheh comel je zati. Ehhehe mudahan ada rezeki lebih nanti.. boleh tukar domain :)

Reply
avatar
rubiah kadir
AUTHOR
September 5, 2015 at 5:52 PM delete

Ruby pun terkejut..dan ruby pun nk tkr domain nanti..insyaAllah..mggu dpn..semoga kita dipermudahkan

Reply
avatar

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :) EmoticonEmoticon