Pantai Senok Pantai Cantik Di Kelantan

7:36:00 PM
Assalamualaikum. Tetiba rasa nak kongsi sesuatu dengan korang sumer. Beberapa bulan yang lalu, kalau tak silap zati la kan sebelum raya kot. Lama kan. Hahaha. Zati pegi la menghilangkan sedikit tekanan sebab masa tu asyik gagal interview keje jer. Hehehe. Tempat yang zati pegi tu adalah merupakan kawasan pantai yang mana kawasan pantai tu ada setengah orang tak tahu pun kawasan pantai tu cantik. Nama pantai tu adalah Pantai Senok yang terletak di kampung Tawang Bachok, Kelantan. Kawasan dia memang cantik dan tenang. Sesuai sangat untuk beriadah pada waktu petang di kawasan Pantai Senok tu.

Sejujurnya zati pun baru je tahu pasal pantai tu bila tengok ada kawan-kawan zati dok berposing kat situ. Kawasan dia cantik dan sesuai bagi mereka yang gemarkan aktiviti menangkap gambar. Korang tak percaya? Ok, boleh tengok gambar di bawah.



Gambar ni kiteorang siap meniarap lagi tau. Hahaha
Selfie sambil tidur pun boleh..hahaha




Nak posing ala model tapi takde bakat.muahahhahaha

Tepi Pantai



Tu baru sikit gambar nya, ada lagi tau. Satu album pun tak cukup. Hahaha.Penuh memori telefon sebab banyak sangat gambar yang kiteorang ambik masa shooting kat sini. Shooting ke?hahaha.. Kalau korang nak gambar korang ala-ala winter sonata gitu, boleh la datang kat Pantai Senok ni. Boleh la korang posing habis-habisan seolah-olah berada kat Nami Island. Hahaha. Zati belum mampu nak pegi Nami Island. Dapat bergambar kat Pantai Senok dan berlagak macam berada kat Nami Island pun jadi laaa. Hahaha.

Bagi korang yang gemarkan outdoor photoshoot, boleh la berkunjung ke Pantai senok ni. Kawasan Pantai Senok ni juga sering menjadi tumpuan pasangan pengantin untuk melakukan sesi outdoor photoshoot di situ. Pemandangan yang sangat indah ditambah lagi keindahan alam semula jadi yang menyegarkan mata anda memberi kesedaran pada kita betapa hebatnya kekuasaan Allah. Sungguh tenang dan nyaman. jadi, cuti sekolah nanti boleh laa berkunjung ke Pantai Senok ni dan bergambar puas-puas. Kebanyakan yang pergi Pantai Senok ni memang takkan melepaskan peluang untuk bergambar di situ. Zati pun rasa nak pegi lagi jerr. Hehehe. Nak bergambar puas-puas sambil menikmati udara segar di tepi pantai. Ohhh nyamannya. Hihihi. Ok laaa. babai.


Artikel Terkait

Previous
Next Post »

23 komen

Write komen
Syah
AUTHOR
September 10, 2015 at 11:38 PM delete

jom join ga ni..

hadiah rm200 menanti anda!

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2015/09/giveaway-rm200-by-mkhaicom-2015.html

Reply
avatar
September 11, 2015 at 2:08 AM delete

duk klate tp xpernah pun jejak kaki kat sini. huhu. nanti kene p ni.. cantik
JOM FOLLOW SAYA

Reply
avatar
September 11, 2015 at 2:28 AM delete

pandai amik gambar.... pic pokok atas tu smart skali...

Reply
avatar
YB Shehan
AUTHOR
September 11, 2015 at 9:28 AM delete

uish.. mmg cantik la tmpt ni. xpernah g klate lg. hii

Reply
avatar
Amanda Suria
AUTHOR
September 11, 2015 at 9:45 AM delete

wahhh...dah boleh beli DSLR ni...serius memang cantik kat sini la....

Reply
avatar
Lisa Nurulain
AUTHOR
September 11, 2015 at 11:14 AM delete

Nanti sy pergi sana.. zatie bawa saya ye

Reply
avatar
anajingga
AUTHOR
September 11, 2015 at 11:16 AM delete

cantiknya pantai, zatie..kak ana memang suka ke pantai tau :)

Reply
avatar
September 11, 2015 at 3:02 PM delete

negeri yg xpernah pi lagi..kelantan

Reply
avatar
Anizz Annisa
AUTHOR
September 11, 2015 at 10:28 PM delete

xpernah sampai kelate lg..bru smpai ganu..heee...

Reply
avatar
iffah hussin
AUTHOR
September 12, 2015 at 7:13 AM delete

cantiknya Pantai Senok ni, Macam Pulau Nami masa Musim Panas....

Reply
avatar
DRAMATIC UNIQ
AUTHOR
September 13, 2015 at 11:51 PM delete

rasanya masa belajar kat Kota Bharu dulu pernah beberapa kali ke pantai irama Bachok... cantikkk jugakk... :)

ni pantai senok ni mesti tempat Zatie dating2 dgn boiprenn ehh.. hehehehehe.. :p

Reply
avatar
Wizam Robbani
AUTHOR
September 16, 2015 at 10:37 PM delete

Bingung nih mau ngomong apa, maklumlah orang Indonesia :D Pokoknya amzazing dah

Pantai di Pacitan yang Belum Terjamah

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
March 2, 2016 at 4:17 PM delete

Boleh tak saya tahu kat situ ada tak sekolah rendah yang boleh buat khidmat masyarakat

Reply
avatar
March 2, 2016 at 4:34 PM delete

sekolah rendah area pantai senok saya tak pasti...pantai senok ni kat kg tawang...sekolah rendah tawang mungkin ada... :)

Reply
avatar
Hari
AUTHOR
March 19, 2016 at 10:20 PM delete

Bagus sangatlah picture dan pemandangan pantainya. :D

Reply
avatar
March 22, 2016 at 10:24 PM delete

ceritannya sangat menarik, jadi pengen kesana.

Reply
avatar
March 29, 2016 at 9:21 PM delete

wah kapan-kapan jadi kepingin kesana sama istri

Reply
avatar
Siqah Hussin
AUTHOR
March 31, 2016 at 7:14 PM delete

Cantik pantai ni! Sekarang ramai post gambar kat sini di Instagram. Nak pergi, tapi jauh pulak :(

Reply
avatar
May 15, 2016 at 10:31 PM delete

Sis,, comeynyaaa kawan2 sis. Hahaha

Reply
avatar

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :) EmoticonEmoticon