Andai Lelaki Tahu

by - 1:54:00 PM

Assalamualaikum. Perempuan ni bila sedih dia susah nak luahkan rasa sedih tu pada orang yang dia sayang kerana dengan harapan orang yang dia sayang tu akan memahami apa yang sedang dihadapinya. Kadang-kadang orang perempuan ni juga lagi suka memendam akan setiap kelukaan yang dia rasakan. Bukan senang ok. Tapi orang lelaki ni bukannya paham sangat apa yang perempuan rasa. Ada yang kata faham tapi buat tak tahu je. Huhhh, yang tu lagi menyakitkan hati. Kadang-kadang kalau kita luahkan apa yang kita rasa pun orang lelaki ni masa tu je laaa dia peduli. Cakap tak nak buat lagi camtu. Nak berubah la. Itu la. Ini la. Lepas tu ulang balik buat benda sama. Akhirnya, orang perempuan juga yang makan berulamkan jantung. Haihhh. Andainya Lelaki Tahu yang perempuan ni sayang sangat kat mereka. Tapi masalahnya hanya tahu sahaja. Fahamnya tidak.. Huhuhu.. Zati ada sediakan satu coretan khusus untuk lelaki semua dan khususnya untuk awak jugak. (tu pun kalau awak baca blog saya ni) Hehehe..ANDAI LELAKI TAHU
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila perempuan kata dia rindu dgn kamu, dia benar-benar maksudkannya.
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud utk berkasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
ANDAI LELAKI TAHU
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.
ANDAI LELAKI TAHU
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan. Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak-anak anda.

Jadi, lelaki di luar sana dan terutama sekali awak tu silalah hadam yerr apa yang daku coretkan ini. Bukan susah sangat pun. Hati Seorang Perempuan ni lembut je. Keras luaran sekalipun tapi hati dia tetap lembut seperti kapas. Huhuhu.. Okbaiii..

You May Also Like

4 komen

  1. " makan berulamkan jantung "

    jantung pisang sedap tau. hahaha

    ** faham bukan mudah di pupuk, perlukan masa. cara lelaki faham ,lain berbanding perempuan. andai perempuan faham . hahaha.

    :P

    ReplyDelete

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)