Aku Si Gadis Blur

2:56:00 PM
Assalamualaikum. Entah kenapa sejak seminggu dua ni perangai blur aku makin  menjadi-jadi. Nak kata dulu aku ni blur memang dah blur pun cuma kurang sikit laa. Kawan-kawan selalu cakap aku ni jenis pending ataupun lambat tangkap akan sesuatu kenyataan. Hahahaha.. Yang tu memang aku akui la. Aku ni jenis pending. Hihihi. Bila aku dengar kawan-kawan aku dok bincang pasal sesuatu topik, aku pulak masih lagi tak tahu mana arah tuju topik yang diorang bincangkan. Akhirnya aku pun buat muka innocent gitu sebab tak paham mende yang diorang dok bincang. Seperti biasa aku jugak la yang kena bahan. Kesian kan. Hahahaha..


Aku masih ingat kisah 2 minggu lepas semasa aku nak pergi interview kerja kat Batu Caves. Masa tu aku nak beli tiket KTM dari Shah Alam ke Batu Caves. Pegawai tiket tu cakap la harga tiket ke Batu Caves lima sembilan. Boleh pulak aku paham kan harga tu RM59.00.. Aduyaiii.. Memang tak cukup duit la kan kalau gitu harga tiketnya. Mahal weiii. Pastu aku mengadu la kat group cakap pasal harga tiket banyak tu. Rupanya harga tiket Shah Alam ke Batu Caves tu RM5.90 je. Hahaha. Tak pasal-pasal hari tu aku pegi beli tiket ke KL Sentral dulu sebab ingat nak cucuk duit dulu bila sampai sana. Stress weiii. Hahaha.

Kejadian hari sama jugak. Aku pun tak tahu lah kenapa dengan aku pada hari tu. Boleh dikatakan apa yang aku buat serba tak kena. Alkisahnya nak balik Shah Alam dari KL Sentral. Aku turun ke platform dengan menggunakan lift. Sampai je bawah kebetulan train dah sampai. Aku ni main masuk je train tu tanpa lihat dulu train tu nak ke mana. Lepas masuk dalam train dan pintu pun dah tutup baru lah aku perasan yang train tu menghala ke Seremban. Bukannya menghala ke Pelabuhan Klang. 

Korang boleh bayang tak camne perasaan aku masa tu. Stress giler kot. Aku pun ambil keputusan untuk turun ke stesen Mid Valley. Sampai situ aku cam blur lagi. Boleh pulak aku fikir pasal tiket. Padahal tak payah lalu kat pegawai tiket yang dok jaga nak ambil tiket masa tu. Hanya tukar platform untuk patah balik ke KL Sentral. Aduyaiii. Masa tu memang nak nangis kot kat stesen Mid Valley tu.

Aku pun tak tahu lah benda apa yang merasuk otak aku masa tu. Sel-sel otak tidak dapat berhubung dengan baik masa tu. Tak pernah kot aku tertukar train bagai ni. Tu lah pengalaman pertama aku tersalah masuk train. Aiyoyoyo. Hahaha.. Tapi itu lah pengalaman yang aku rasa sangat lucu dalam hidup aku. Bila otak pikir lain. Hati pun mengelamun ke lain dan akhirnya kaki aku pun tersilap masuk train. Hahahaha. Namun, inilah yang dikatakan pengalaman. Orang kata kalau jiwa tengah berkecamuk jangan buat pape. Rilek je kat rumah. Tenangkan fikiran. Kalau tak jadi lah macam aku sampai tertukar train tu. Ahaahaha.

Tapi sekarang ok dah sikit cuma penyakit blur tu masih ada lagi laa. Tak hilang lagi. Hahaa. Nak buat macam mana dah memang aku ni si gadis blur. Sabar je lah yerr.. Hihihi.. Okbaiii..


Aku si Gadis Blur.. hahahaha.. 


Artikel Terkait

Previous
Next Post »

4 komen

Write komen
hanmsfrah
AUTHOR
February 9, 2016 at 3:29 PM delete

Sy pun ada kawan blur sampai asyik kena bahan je dgn kita orang. Nampak fokus dengar cerita kita org tapi rupa2 blur tak paham. Haha.

Reply
avatar
Azlinda Azman
AUTHOR
February 10, 2016 at 3:01 AM delete

Sabar ye zatie..Mungkin terlalu banyak fikir ni.

Reply
avatar
YB Shehan
AUTHOR
February 16, 2016 at 3:47 PM delete

huhu. hati tak tenang tu. everytime tak tenang, cuba g basuh muka jap..

Reply
avatar
Suriaamanda
AUTHOR
February 22, 2016 at 6:59 PM delete

kadang- kadang ada masa kita jadi blurr..apapun dont take it so hard...

Reply
avatar

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :) EmoticonEmoticon