Perniagaan Online Menjadi Pilihan Aku

10:13:00 PM
Perniagaan Online Menjadi Pilihan Aku | Mungkin sekarang ramai yang sudah menjinakkan diri dengan perniagaan online termasuk lah aku. Tapi tak rasa pelik ke orang macam aku yang ada degree ni nak buat bisness sedangkan boleh dapat kerja yang lebih baik dengan kelulusan yang ada. Hello.. Jangan ingat ada degree boleh menjamin kau akan dapat kerja yang bagus ok. Ramai je orang yang kerja makan gaji tapi cari duit sampingan dengan memulakan perniagaan.

Aku akui dahulu aku memang tak suka berniaga tapi aku punya idea untuk buat sesuatu perniagaan cuma aku ada satu penyakit iaitu MALAS. Hahahaha. Aku akui yang aku memang pemalas. Kalau boleh semua benda nak ada depan mata. Itu dulu sewaktu belum kenal dunia luar tapi bila sekali kau rasa susah baru kau tahu yang bahawa dalam hidup ni tak semua benda kau boleh dapatkan dengan sekelip jika tiada usaha. Mungkin ramai yang tertanya-tanya kenapa aku tak cari kerja? Jawapan aku adalah kerana ermmm. Tak boleh cakap. Kalau nak tahu sila PM aku secara private. Hahahaha..




Pada permulaannya aku memang teragak-agak untuk memulakan sesuatu bisnes.. Bukannya aku tak pernah cuba sebelum ni, pernah cuba tapi kurang sambutan ditambah pulak aku pun tak pandai bab marketing. Jadi, aku main hentam je laa. Bila dah jadi penganggur ni ditambah lagi ayah aku tak bagi aku cari kerja dan ingin aku buat bisnes sendiri, aku pun cuba la mencari beberapa company yang memerlukan agen dropship.

Akhirnya aku buat keputusan untuk mencuba jadi agen dropship pakaian muslimah. Kebanyakan baju yang aku jual adalah baju muslimah yang mana baju labuh dan menutup aurat. Lagipun memang aku suka dengan fesyen muslimah-muslimah. Labuh dan tidak ketat. Bukankah itu lagi baik dan patuh syariat sebagai seorang muslimah. Jadi agen dropship ni hanya berniaga secara online. Hanya mencari pelanggan sahaja. Nampak macam mudah tapi susah jugak yerr.

Boleh dikatakan sekarang ni facebook aku penuh dengan iklan baju-baju yang aku jual. Biar lah apa orang nak kata pun. Bukannya mereka yang bayar gaji aku pun. Bukan mereka yang bayar bil internet aku. Jadi, suka hati aku lah. Hahaha. Aku pun dah malas nak pikir pasal orang lain. Baik aku pikir pasal aku je. Pikir macam mana nak kembangkan lagi bisnes aku yang sedikit slow ni. Aku bersyukur sebab keluarga aku supportive dengan pilihan aku. Mereka takde la dok tanya kenapa tak cari kerja bagus sebab dah belajar tinggi-tinggi sampai degree tapi pilih buat bisness online je. Bisness online masyuk pun oiii kalau kena pada caranya. Yang pentig belajar. 

Apa pun tanggapan orang aku dah kisah,, Apa yang aku tahu aku akan terus promot baju-baju yang aku jual tu sampai ada orang nak beli. Mungkin sekarang aku belum berjaya untuk mengumpul pelanggan tapi mana tahu satu hari nanti semakin ramai pelanggan aku. Siapa tahu kan? Aku anggap semua ni sebagai cabaran dalam hidup aku. Tak ada kemanisan dalam sebuah kehidupan jika kita tidak merasa peritnya menempuhi cabaran. Betul tak? Bagi korang yang teringin nak cuci mata tengok koleksi baju muslimah, jubah serta lain-lain lagi boleh laa follow ig dan fb page aku. Bai..

Facebook Page : IZ Hijabist


Instagram: www.instagram.com/iz_hijabist

Artikel Terkait

Previous
Next Post »

10 komen

Write komen
Padin
AUTHOR
April 25, 2016 at 11:50 PM delete

Tetapkan mission, pergiatkan branding awareness..
semoga berjaya...

Reply
avatar
Fieza Sani
AUTHOR
April 26, 2016 at 12:09 AM delete

Boleh la dear..rmai je graduan2 kelulusan tinggi tak keja makan gaji tapi mulakan bisnes secara kecil-kecilan..yg penting kena cari strategi biz di internet / menghadiri seminar2 berkaitan biz..

Reply
avatar
Mar Mansor
AUTHOR
April 26, 2016 at 8:34 AM delete

ramai je yang berniaga...berniaga kan bagus,,
semoga terus sukses ye..

Reply
avatar
Umie Yana
AUTHOR
April 26, 2016 at 8:44 AM delete

Zaman sekarang ni memang kena ada isde income kan.. at least dapat cover balik kalau kita susah.. Tapi tula penyakit malas ni memang sentiasa ada.. adoiii

Reply
avatar
Azlinda Azman
AUTHOR
April 26, 2016 at 9:01 AM delete

Tak pe zatie..rezeki tu luas sangat. insyaallah akk yakin zatie mampu

Reply
avatar
Farah Dafri
AUTHOR
April 26, 2016 at 9:59 AM delete

xde mslh pon zatie. peduli je apa org cakap.halangan2 tu la buatkan zatie lg berjaya nnt hehe

Reply
avatar
April 28, 2016 at 9:59 PM delete

Apa pendapat admin tentang kerja online atau affiliate?. saya ada peluang keduanya akalu admin minat. Jemput ke blog saya utk kongsi idea


[Jemput ke blog saya untuk tips Kerja Part Time Online]

Reply
avatar
Kelana Cinta
AUTHOR
April 29, 2016 at 1:16 AM delete

9/10 rezeki datangnya dari perniagaan. boleh la tu, kipidap (Y)

Reply
avatar
adk dayah
AUTHOR
April 29, 2016 at 10:05 AM delete

in saha allah semua akan ada masa depan, dan dayah doakan ka zati berjaya tak kisah la dalam bidang apa pun =)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
January 10, 2017 at 6:24 PM delete

Passive Financial Investment. Sekali Invest, Profit RM600,000.Duduk Diam-Diam Dapat Duit. Terbukti. 

Assalamualaikum, 

Channel dicipta untuk sesiapa yg berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

Feb 2014 : 21.35% 
Mar 2014 : 18.47% 
Apr 2014 : 18.18% 
Mei 2014 : 20.01% 
Jun 2014 : 16.38% 
Jul 2014 : 21.35% 
Aug 2014 : 19.31% 
Sept 2014 : 18.78% 
Okt 2014 : 21.19% 
Nov 2014 : 30.00% 
Dec 2014 : 25.13% 

Jan 2015 : 22.98% 
Feb 2015 : 23.53% 
Mar 2015 : 31.13% 
Apr 2015 : 29.94% 
Mei 2015 : 27.27% 
Jun 2015 : 22.53% 
Jul 2015 : 26.12% 
Aug 2015 : 19.83% 
Sept 2015 : 24.80% 
Okt 2015 : 19.79% 
Nov 2015 : 19.79% 
Dec 2015 : 14.50% 

Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

ATAU 

Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
============================= 

Bulan 0 = RM 460 
Bulan 1 = RM 529.00 
Bulan 2 = RM 608.35 
Bulan 3 = RM 699.60 
Bulan 4 = RM 804.54 

Bulan 12 = RM 2,461.12 
BULAN 13 = RM 2,830.28 
Bulan 14 = RM 3,254.82 
Bulan 24 : RM 13,167.58 
Bulan 25 : RM 15,142.72 

===================== 
Bulan 36 : RM 61,260.74 
===================== 

Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
============================= 

Bulan 0 = RM 4,600.00 
Bulan 1 = RM 5,290.00 
Bulan 2 = RM 6,083.50 
Bulan 3 = RM 6,996.00 
Bulan 4 = RM 8,045.40 

Bulan 12 = RM 24,611.20 
BULAN 13 = RM 28,302.80 
Bulan 14 = RM 32,548.20 
Bulan 24 : RM 131,675.80 
Bulan 25 : RM 151,427.20 

===================== 
Bulan 36 : RM 612,607.40 
===================== 
Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Profesional ini:- 

Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

DAFTAR PERCUMA

IGOFX KL 
http://igofx.com/?code=357423
 

Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

Reply
avatar

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :) EmoticonEmoticon