Thursday, September 29, 2016

De'Wajah Membantu Menyelesaikan Masalah Jeragat

Produk penjagaan kulit muka keluaran De'Wajah sudah tidak asing lagi di Malaysia. De'Wajah bukan sahaja mengeluarkan produk penjagaan muka sahaja malahan terdapat juga produk untuk penjagaan rambut dan tubuh. Produk ini sudah pun berada di pasaran lebih dari 20 tahun dan masih kukuh hingga kini. Produk keluaran De'Wajah sudah menghasilkan banyak testimoni dari pengguna yang menggunakan rangkaian produk ini. Rata-rata mereka amat berpuas hati selepas menggunakan De'Wajah. Korang ada masalah jeragat? Jangan risau kerana De'Wajah boleh membantu menyelesaikan masalah jeragat yang melanda korang.



De'Wajah Membantu Menyelesaikan Masalah Jeragat

Set penjagaan muka De'Wajah ini amat sesuai untuk anda yang mempunyai kulit normal atau mempunyai masalah kulit kering yang kusam dan juga masalah jeragat tebal. Set penjagaan ini mengandungi  5 item iaitu:
- Sabun muka
- Susu pembersih
- toner
- sunblock
- nightcream

Ingin tahu bagaimana untuk menggunakan produk ini? Aku akan ajarkan pada korang cara untuk menggunakannya dan kesan yang akan dialami setelah menggunakan Set Penjagaan Muka De'Wajah.

1 minggu pertama

Apabila anda memakai set ni secara konsisten, akan terjadinya sedikit peeling atau pengelupasan pada kulit. Tapi jangan panik yer, ia hanya pengelupasan yang halus sahaja. Peeling itu adalah untuk mengeringkan dan membuang jeragat-jeragat serta pigment pada permukaan kulit muka.

Bagi item yang lain-lain seperti sabun, toner, dan DAYCREAM,  masih perlu digunakan untuk kebersihan muka. Daycream amat penting untuk proses pemulihan kulit muka. Anda perlu mengelakkan kulit anda dari berjemur  di bawah sinararan matahari. Jika anda terpaksa keluar dan perlu terdedah dbawah sinaran matahari yang terik, lebihkan sedikit penggunakan DAYCREAM.

2-3 bulan berikutnya

Pada tahap ini, anda akan merasakan kulit semakin selesa dan serasi dengan produk ini. Pada tahap ini juga, sudah kurang peeling pada kulit tidak seperti permulaan ketika menggunakan dulu. Hal ini kerana, sudah banyak sel-sel kulit mati dan jeragat yang telah dibuang.  

Namun begitu, anda masih juga perlu menyambung pemakaian produk ini secara konsisten.

Cuma, anda sudah boleh maintain menggunakan nightcream itu seminggu 3-4 kali saja. Anda sudah tidak perlu memakainya pada tiap-tiap malam seperti pada permulaan dahulu.

Apabila kulit sudah mula menggelupas, anda  jangan menggosokkannya  atau digaru pada kulit itu. Pada waktu ini, anda boleh lebihkan penggunaan susu pembersih. Susu itu boleh neutralizekan kulit semula dan melembutkan kulit. Jadi, kulit yang kering setelah menggelupas tadi, akan tertanggal secara natural. Bila dah tanggal kulit yang menggelupas itu, kulit yang baru tumbuh nanti akan lebih fresh, bersih dan lebih halus. Kalau sentuh pun rasa lembut je.

1 bulan berikutnya

Pada waktu ini, kulit sudah semakin serasi dengan produk. Teruskan pemakaian secara konsisten sehingga hilang semua pigment, jeragat, bekas parut dan lain-lain lagi. Pada tahap ini masih berlaku pengelupasan tetapi ia hanya pengelupasan yang halus sahaja. Biarkan, jangan usik atau garu pada bahagian kulit yang menggelupas itu.

Jika rasa tidak selesa akibat kulit menggelupas, anda boleh gunakan susu pembersih untuk melembapkan kulit muka. Kalau perlu ke function dan dinner, boleh gunakan pelembap atau essence untuk moistkan kulit itu supaya tidak nampak peeling sangat pada kulit anda. 

Haaaa. Menarikkan set penjagaan muka dari De'Wajah ini. Anda yang mempunyai masalah jeragat atau kulit kering, bolehlah mencuba set penjagaan muka ini. Harga set penjagaan ini sememangnya mampu milik. Nak tahu harganya? Ok. Meh aku bagitahu yer harga setiap item set penjagaan muka De'Wajah ini. Anda boleh rujuk gambar dibawah. 



Bagi anda yang ingin mendapatkan produk De'Wajah ini bolehlah menghubungi talian berikut:

Hotline : 03-5511 8519
Whatsapp 1 : 019-317 8007
Whatsapp 2 : 019-2028 983
Whatsapp 3 : 016-2250 686
FB 1 : De'Wajah HQ
FB 2 : De'Wajah Online
Insta : @dewajah_online

#dewajah
#katalogdewajah
#dewajahonline
#dewajahonlinemarketing
#dewajahskincare
#serlahkankejelitaan

9 komen

Menarik... Yg ada masalah jeragat elok cuba produk ni..

Kak Sue pernah jugak pakai produk nie,memang elok tau..tapi tak ingat dah kenapa berenti pakai..lama dahhh..ehehe..

Boleh la try ni nanti.. cam menarik jee..

ANTARA Produk yang lama ada dalam pasaran. produk berkualiti ini

Wahh makin comel.laa dik tie kalau pkai produk ni gak ..

Produk ni dh lama di pasaran kan..menarik!!!

menarik sangat..dah lama tak dengar pasal dwajah

baru dengar kembali produk de wajah ni..

bertambah comel zatie,kulit muka tu nampak dah perubahan...

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)
EmoticonEmoticon