Friday, September 9, 2016

Membeli Belah Secara Online Dengan Harga Murah di ezbuy.my

Sekarang ni banyak sangat laman web yang muncul untuk kita membeli belah secara online. Bukan satu dua tapi banyak sampai aku pun tak tahu berapa banyak yang ada. Hahaha. Korang mesti suka kan shopping online ni? Sama la macam aku pun. Pantang ada duit sikit, mula lah nak membuka web shopping untuk meninjau-ninjau cari barang yang barang berkenan. Dan yang terbaru aku cuba la godek web ezbuy.my. Perghh. Murah weii barang-barang kat ezbuy.my ni. 

Membeli Belah Secara Online Dengan Harga Murah di ezbuy.my


Kalau korang yang suka sangat shopping online ni, bila masuk je laman web ezbuy.my tu memang akan jadi rambang mata. Tambahan lagi, barang-barang yang dijual memang murah sangat. Berbaloi tau. Belum ada akaun ezbuy.my? Nak daftar? Ok. Meh aku tunjukkan cara-cara untuk daftar akaun ezbuy.my dan cara nak membeli di situ. 


Cara Membeli Barang di ezbuy.my


Mula-mula sekali korang masuk di laman web ezbuy.my. Boleh klik link ini http://bit.ly/2bOn1Ua. Nanti dia akan keluar macam gambar di bawah.

register ezbuy.my

Korang masukkan lah maklumat korang tu seperti emel, password, user id dan nombor telefon korang. Bila korang register untuk kali pertama, korang akan voucher RM15 dan ianya automatik terus dimasukkan ke dalam akaun ezbuy yang korang daftarkan. Dah siap daftar, korang pilih la kategori barang yang korang nak tengok. 

Dah jumpa barang yang berkenan tu, korang klik je lepas tu add to chart. Nanti barang yang korang pilih tu akan keluar dekat shopping cart yang ada icon troli di bahagian atas sebelah kanan. Dan juga secara automatik barang yang korang pilih tu akan keluar di sebelah kanan seperti nombor 2 di dalam gambar yang aku tunjukkan. Korang boleh tengok gambar di bawah yer. 



Berita baik untuk korang ni. Semasa korang nak buat bayaran, korang boleh gunakan code voucher ezfriend15 yang mana korang akan dapat potongan sebanyak 15% untuk kos postage. Korang boleh masukkan code voucher tu di tempat nombor 3 seperti yang aku tunjukkan dalam gambar di bawah. Lepas tu korang boleh check out order korang tu. Jangan lupa gunakan voucher ezfriend15 untuk dapatkan potongan yer.





Bila dah check out, jangan lupa isikan maklumat korang untuk proses penghantaran seperti nama, alamat dan nombor telefon. Kemudian save kan maklumat korang tu.




Nanti akan keluar maklumat penghantaran korang tu seperti dalam gambar di atas. Dah ok semua, korang klik lah next untuk proses seterusnya.




Akhir sekali, korang boleh la membuat bayaran dengan klik pay now seperti gambar di bawah pada nombor 6. Lepas tu korang tunggu je barang korang tu sampai depan rumah. Mudah je kan.


Membeli Belah Secara Online Dengan Harga Murah di ezbuy.my


Aku yang menengok ni pun memang rambang mata oii. Kalau boleh semua benda nak beli. Cantik dan murah-murah pulak tu barang di ezbuy.my. Diskaun yang ditawarkan pun memang banyak oii.. Memang habis duit laa. Hahaha. 


Prime - Unlimited Shipping


Ada satu lagi tawaran hebat untuk korang dari ezbuy.my. ezbuy.my menawarkan Prime untuk korang. Apa itu prime? Prime ni  ialah unlimited shipping dengan hanya bayaran RM8.80 sahaja. Korang shopping la banyak mana pun tapi bayar RM8.80. Mula-mula korang daftar dulu sebagai ahli Prime dengan bayaran RM18.80 untuk sebulan atau RM188.00 untuk setahun. Lepas dah daftar tu, setiap pembelian yang korang lakukan di ezbuy.my ni korang hanya perlu bayar untuk kos shipping sebanyak RM8.80 sahaja. Korang yang belum daftar sebagai pengguna Prime, cepat-cepat lah daftar yer. Korang boleh isi borang di link ini https://goo.gl/7eXgQs. Terhad untuk 100 orang terawal yang mendaftar sahaja tau.  Untuk maklumat lanjut berkenaan Prime ni, korang boleh tengok di link ini http://marketing.ezbuy.my/prime_land/


prime-unlimited shipping

Jadi, apa lagi korang tunggu. Jom serbu ezbuy.my sekarang dan shopping la korang puas-puas yer. Jangan lupa gunakan code voucher ezfriend15 untuk dapatkan diskaun 15% kos penghantaran. Segalanya hanya di https://ezbuy.my/. Ok lah korang. Babai..





3 komen

senanglaaa skrang semua hujung jari =)

WAHHhhh mudahnya shooping di ezbuy! :D

Semua ada kat Ezbuy...senang nak shopping..hihi..

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)
EmoticonEmoticon