Friday, October 21, 2016

BYB Emergency Light Source | Lampu Kecemasan Serbaguna

Setiap kali rumah terputus bekalan elektrik kita akan cari lilin. Boleh dikatakan setiap rumah sudah pasti akan ada bekalan lilin sebagai persediaan untuk menghadapi terputusnya bekalan elektrik pada waktu malam. Bila dah pasang lilin ni, budak-budak memang suka laa mainnya. Siap main hembus hembus bagai lagi. Seolah-olah raikan Hari Jadi. Teringat aku waktu kecik dulu. Macam tu lah. Ehh. Hahaha. Setakat main tiup-tiup lilin takpe laa lagi. Takutnya, ambil kertas dan bakar. Tak pun bakar kain. Aduhaii. Bahaya oiii. Tak pasal-pasal terbakar sebuah rumah. Jadi, untuk mengelakkan semua itu berlaku lebih baik kita mencegahnya terlebih dahulu dengan menggantikan lilin kepada BYB Emergency Light Source. Apakah itu? BYB Emergency Light Source merupakan sejenis lampu kecemasan yang serbaguna. Korang boleh jadikan lampu kecemasan ini sebagai pengganti lilin dikala bekalan elektrik terputus. 

BYB Emergency Light Source | Lampu Kecemasan Serbaguna


BYB Emergency Light Source

Korang pernah dengar BYB Emergency Light Source? Mungkin ada yang pernah dengar dan mungkin juga ada yang baru pertama kali mendengarnya. Sebenarnya, aku pun baru pertama kali dengar pasal lampu ni. Hehehe. Maklum lah kan. Orang perempuan. Jarang nak ambil tahu perihal lampu bagai ni. Tahu guna je. Hahaha. Istimewa sangat ke lampu BYB ni? Jawapannya ialah ya. 

Lampu kecemasan ni memang special sebab ia serbaguna. Kita boleh bawa lampu ini ke mana sahaja. Korang nak pergi picnic ke camping ke, bawa je lampu BYB ni. Mudah dibawa ke mana sahaja. Yang menariknya, kita boleh mengawal lampu kecemasan BYB ni secara manual. Macam mana tu yer? Maksudnya kita boleh tekan on/off pada bila masa-masa sahaja. Tak kisah la sama ada rumah kita tu ada elektrik ataupun tidak. Elektrik terputus je, lampu ini tetap akan menyala selagi suisnya tidak ditutup dan lampu ini juga tahan lasak. Menarik kan?



Kelebihan BYB Emergency Light Source

  • Warranti 1 tahun
  • Mampu mengeluarkan cahaya yang terang kerana menggunakan chipstar dalam lampu (lagi terang bila dipasangkan pada soket)
  • Boleh bertahan nyalaan sehingga 5 jam
  • Boleh menyala walaupun disentuh dengan tangan.
  • Portable Switch Button diberi secara percuma
  • Boleh menyala bila letak dalam gelas yang mengandungi sedikit air

Meh aku tunjukkan video untuk tentang penggunaan lampu kecemasan BYB ni. Korang pasti teruja nya. 




Menarik kan BYB Emergency Light Source ni. Setiap rumah wajib memilikinya kerana ia amat berguna di waktu kecemasan. Bukan setakat tu je, korang nak buat lampu tidur pun boleh. Hehehe. Nak tahu harga? Harga untuk sekotak BYB Emergency Light Source hanyalah RM45 dan caj RM10 untuk harga postage. 

Untuk sebarang maklumat lanjut mengenai BYB Emergency Light Source dan ingin dapatkan harga yang lebih menarik, anda boleh hubungi Hanif 0199874627 atau boleh lawati Facebook Page BYB Emergency Light.


7 komen

Comel plak rupa paras emergency light bulb tu ha....mmg perlu simpan ni dalam rumah

wow..sentuh dengan tangan je pun dah boleh menyala. sesuai juga bawa travel ni

Bukan saja wajib di rumah.. Kaki travel pun wajib ada benda ni..

Wahhh.. menarik menarik. Tq for sharing. Berguna ni tambah lagi kalau tetiba blackout..

wow. menariknya. letak dalam air je boleh menyala

Dalam air boleh, pakai tangan boleh, dah macam magic dah, hebatnya produk kecik2 cili padi ni, harga pun affordable, best2. thanks kak zati recommend.

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)
EmoticonEmoticon