Izzati Suhaide

A Malaysian Lifestyle Blogger

Tuesday, October 11, 2016

DIY Hadiah Mengikut Kreativiti Sendiri Di printcious.my

Korang pernah tak pening kepala nak cari hadiah untuk majlis kahwin kawan, hari lahir atau untuk insan teristimewa? Pernah tak? Ermm, kalau tanya aku jawapannya adalah yer. Kadang-kadang aku jadi pening memikirkan nak beli hadiah apa untuk hadir majlis kahwin kawan aku. Bukan setakat untuk majlis kahwin je, untuk si dia pun aku tak tahu jugak nak bagi apa. Hahahaha. Tetapi setelah aku godek-godek di web printcious.my, aku tak perlu sakit kepala dah nak fikir tentang hadiah. Bukak je web printcious.my lepas tu DIY je hadiah mengikut kreativiti kita. Lagi senang tau. 


DIY Hadiah Mengikut Kreativiti Sendiri Di printcious.my


DIY Hadiah Mengikut Kreativiti Sendiri Di printcious.my

Apa itu printcious.my? printcious.my merupakan sebuah laman web yang menyediakan perkhidmatan percetakan hadiah peribadi seperti  T-shirt, mug, puzzles, phone cases, cushions, mousepads, ceramic tiles dan mini tees. Korang boleh jadikan laman web ini sebagai tempat untuk memilih hadiah sempena hari lahir, perkahwinan, majlis ulang tahun atau majlis korporat. Terdapat pelbagai pilihan hadiah menarik yang boleh kita pilih di printcious.my ini. 




DIY Hadiah Mengikut Kreativiti

Sebenarnya aku suka sangat tengok koleksi hadiah yang ada di printcious.my ni. Mau rambang mata aku nak memilihnya. Lepas tu siap ada diskaun 50% lagi haaa. Tapi aku pilih ni untuk koleksi peribadi aku sendiri laaa. Lagipun aku suka mengumpul barang-barang yang comel ni. Tambahan lagi design aku sendiri tau. Bukan yang customade punya. Ok, meh aku tunjukkan macam mana nak buat hadiah di printcious.my ni.


Cara-cara DIY Hadiah di printcious.my

Mula-mula sekali korang klik create. Lepas tu korang pilih categories barang yang korang nak. Macam aku ni, aku pilih cushions sebab memang berkenan sangat dengan bantal dari printcious ni. Lepas tu pilih laa nak bentuk macam mana.



Aku pilih bentuk square untuk cushions aku ni. Korang boleh pilih nak warna apa. Aku ni memang suka warna pink. Sudah semestinya warna pink menjadi pilihan aku. Hehehe. Dah siap pilih warna, klik je customise it untuk design sendiri bantal ni.




Pilih laa nak letak gambar atau apa-apa tulisan. Dah siap, klik je done. Korang jugak boleh pilih gambar dari facebook atau instagram tau. Tak payah dah nak upload dari file korang sendiri.



Taraaaa.. Begini lah design bantal aku. Cantik tak? Hihihi. Bila dah puas hati, klik je add to chart untuk proses check out dan pembayaran.



Amacam? Tergoda tak? Tak sabar nak tunggu bantal ni sampai depan rumah. Boleh la buat peluk tidur. Hehehe. Tak sabar nya korang. Mesti laa tak sabar kan sebab kali pertama design sendiri. Design dari hati gitu haaa. Sesuai laa kan dengan tagline printcious .my ni “Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart








8 comments:

  1. tak perlu pening2 nak cari hdiah kat kedai kan.. klik-klik, tungggu je barang sampai.. :)

    ReplyDelete
  2. good sharing,boleh deko ikut kreativiti sendiri kan

    ReplyDelete
  3. kak reen baru je tempah mug kat printcious ni.. tak sabar nak tunggu brg sampai..

    ReplyDelete
  4. part ni akak kena amik masa nak godek

    ReplyDelete
  5. best ni.. boleh design mendesign.. i like

    ReplyDelete

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)