Monday, December 26, 2016

Barang Make Up Menjadi Idaman Orang Perempuan?

Haaaa tajuk. Gempak gituhh.. Gempak ke eh? Gempak la kot sejak akhir-akhir asyik tengok orang dok share pasal barang make up. Aku yang menengok pun naik juling mata ni haaaa. Barang make up kot. Sape tak nak kan? Memang menjadi idaman orang perempuan dapat satu set alat make up. Fuhhh. Best weiii. Kalau korang perasan la kan, kebanyakan orang perempuan dok share gambar bouquet yang dipenuhi set alat make up. Bukan bouquet bunga ros merah hokeyyy. Tapi bouquet barang make up. Alahai...


Haaaa.. Sape nak dapat bouquet barang make up camtu? Mesti lah nak kannn.. Aku pun nak weiii.. Best nyeee kalau dapat set barang make up camni. Aku pulak sekarang ni mampu beli satu persatu je dulu. Kumpul mengumpul orang kata. Nak beli satu set terus duitnya nann hadooo haa.. Hahahaha.. Bahagia kalau dapat set barang make up camtu. Memang seharian dok telek je benda tu.. Hihihi.. 

Benda ni dah viral kat facebook kalau tak silap aku awal bulan disember baru ni. Masa mula-mula aku tengok gambar ni, aku pun terpegun weiiii. Lepas tu berangan la jugak nak dapat bouquet camni. Mampu berangan je la sebab aku tahu takde sape nak bagi aku pun. Sob sob sob.. Sedihhh. Hahaha. Aku perati la jugak kat facebook orang dok share gambar ni dan tag pasangan masing-masing dengan harapan pasangan mereka tu boleh bagi bouquet camni. Huntunggg korang kalau pakwe atau suami korang bagi benda ni. Hihihi..



Kalau di perhatikan betul-betul set barang make up ni, semuanya barang make up yang berjenama dan mahal harganya. Aku pun tak mampu nak beli. Mampu bermimpi je lah kan. Hehe. Tapi takpe aku akan usahakan juga untuk dapatkan barang make up yang aku idamkan walaupun aku sendiri sebenarnya tak pandai nak pakai make up ni. Hahaha. Setakat calit gincu dan tepek foundation tu boleh la sikit-sikit. Tu pun rasa cam tak pakai apa-apa kat muka. Maklumlah, orang tak pandai make up. Hihi...

Aku nak tanya korang, korang nak tak dapat bouquet barang make up camtu? Baik ngaku cepat. Ngaku hokeyyy. Hahaha.. Ok lah korang. Babai.. 


*gambar dari Facebook*

7 komen

Menarik....hihi...kalau dapat yang basic pun dah syukur ni.. :)

Kalau dapat ni memang tak tido malam jawabnyaa. Hahahah.

mestilah nak.. hahah bagi bunga bukan boleh guna pun... last layu jee

Suka tengok tapi tak berapa suka mekap mekap...setakat basic sikit-sikit je

Gile tak nak? HAHAHAHA, NAKKKKKK! Tapi persoalannya sape nak bagi melainkan beli dengan duit sendiri, lelaki bukannya paham pun. Hahaha

nak! walaupun tak reti mekap. wahaha

suka tengok je gubahan mekap tu..hehehe. kreatif

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)
EmoticonEmoticon