Tuesday, June 20, 2017

Safi Shayla Syampu Khas Untuk Wanita Bertudung

Rambut adalah mahkota setiap wanita. Metafora ini seringkali dikiaskan kerana setiap helaian rambut yang menawan mampu memberikan keyakinan pada diri. Rambut yang menawan pastinya lahir dari penjagaan yang rapi tidak kira dalam apa jua keadaan. Bagi individu bertudung, penjagaan mahkota ini sememangnya dititikberatkan agar keadaan rambut sentiasa sihat, dan bermaya. Jenama Safi Shayla sudah tidak asing bagi wanita masa kini lebih-lebih lagi wanita bertudung. Memahami keperluan wanita bertudung moden, SAFI Shayla rangkaian jenama syampu khas wanita bertudung telah dilancarkan pada Oktober 2013. Dengan 8 varian diformulasikan dengan Habbatus Sauda yang mempunyai 1001 kebaikan, SAFI Shayla dapat menyelesaikan apa jua masalah rambut yang dialami oleh wanita bertudung.

Safi Shayla Syampu Khas Untuk Wanita Bertudung


Safi Shayla Syampu Khas Untuk Wanita Bertudung


“SAFI bukan sekadar sebuah jenama untuk pengguna. Ia punya jiwa dan hubungan akrab serta kepercayaan seperti keluarga dan teman bersama para pengguna. SAFI SHAYLA adalah kesinambungan kembara cantik jenama ini dalam inovasi produk menzahirkan manfaat terkitab khasiat Habbatus Sauda yang menjadi santapan Jujungan Mulia Rasullullah S.A.W meriwayatkan 1001 manfaatnya untuk umat manusia kecuali apabila Izrail datang memanggil. kami berbangga dan bersyukur kerana diberi ruang untuk memperkenalkan bukan sekadar syampu tetapi rangkaian lengkap produk penjagaaan rambut khusus untuk wanita bertudung”, Jelas Pengurus Kumpulan Produk SAFI, Mahsuri Sulaiman.

Walaupun terdapat banyak jenama syampu antarabangsa yang masuk ke dalam pasaran syampu untuk wanita bertudung pada masa ini, SAFI Shayla masih mampu untuk berdiri dan ianya terbukti apabila SAFI Shayla telah memenangi beberapa anugerah seperti Marketing Excellence Awards 2015 dan Effie Awards 2016 di mana SAFI Shayla telah merangkul 3 emas dan 1 perak bagi ke dua-dua anugerah tersebut. Ini membuktikan bahawa pengguna-pengguna SAFI Shayla mempercayai bahawa rangkaian syampu ini mampu memberi solusi kepada masalah rambut seperti rambut gugur dan gatal kulit kepala yang dihadapi oleh wanita bertudung. Pengguna-pengguna setia SAFI Shayla juga mengatakan bahawa #HanyaSAFIShaylaUntukSaya 



Pengguna juga boleh mendapatkan SAFI Shayla di dalam bentuk fleksi. Melihat kepada keadaan ekonomi yang mencabar, penggguna mula mencari produk yang lebih murah dan menjimatkan, pada masa yang sama memberikan nilai dan kualiti yang tinggi. Kebanyakan pengguna mengurangkan kadar perbelanjaan tetapi masih berusaha untuk mendapatkan barangan berkualiti untuk melengkapi keperluan isi rumah.


“Dengan SAFI Shayla Pek Fleksi, pengguna boleh mengguna terus, atau digunakan sebagai pek isian semula, ataupun sebagai pek kembara. Kami mengekalkan kualiti syampu agar keberkesanannya boleh dinikmati pada harga yang lebih jimat.” Jelas Puan Mahsuri Sulaiman, Pengurus Pemasaran SAFI.

Ingin ketahui apakah pandangan pengguna terhadap syampu untuk wanita berhijab? Layari saluran YouTube SAFI di https://www.youtube.com/watch?v=PHoGu4vxMws dan untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman Facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI @safimalaysia dan laman web SAFI www.safi.com.my.







Saturday, June 17, 2017

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Hai korang. Lama dah tak join giveaway. Jadi hari ni nak merajinkan diri untuk join giveaway dari blog Solehah Shamsuddin. Jom korang join Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia





Klik banner untuk join giveaway



Username SG Shop : zatiesuhaide
Id Blog : Izzati Suhaide
Facebook : Izzati Suhaide
Instagram : @zatiesuhaide


Jom korang sama-sama meriahkan giveaway ini. Mana tahu ada rezeki kan. Bai..






Saturday, June 10, 2017

Cantik Seperti Artis KPOP Dengan Syahirah Korean Secrets

Cantik tu subjektif. Semua orang nak kelihatan cantik. Siapa taknak persis artis Kpop gituu. Haaa, bila bercerita tentang artis Kpop ni aku nak kongsikan satu produk terbaru dari Syahirah. Aku yakin ramai yang sudah mengenali produk pengjagaan muka Syahirah ni. Memahami impian setiap gadis yang ingin memiliki kulit yang cantik mulus sekata bagaikan artis korea, Syahirah rangkaian penjagaan kecantikan Halal sejak tahun 2007 kini berbangga untuk membawakan inovasi baharu buat semua pencinta produk kecantikan Korea. Formulasi gabungan teknologi terkini dari Korea dengan ramuan bunga-bungaan terpilih dari Pulau Jeju, Korea iaitu Tri-Flower Essence yang dirumus khas dengan manfaat pencerahan serta penghidratan yang diperakui Halal oleh JAKIM, hebat membantu kulitmu untuk tampil cantik mulus sekata sekali gus meningkatkan keyakinan diri untuk menyerlah.


Cantik Seperti Artis KPOP Dengan Syahirah Korean Secrets


SYAHIRAH membawakan kepada pengguna 2 rangkaian penjagaan wajah di bawah SYAHIRAH KOREAN SECRETS. Nikmati lebih pilihan untuk kulit wajah cantik mulus sekata dan jelita cerah berseri sepanjang hari. Rangkaian Hydra Soft ataupun White Glow, kedua-duanya pasti membuatkanmu persis gadis Korea. 


SYAHIRAH KOREAN SECRETS Hydra Soft


SYAHIRAH KOREAN SECRETS Hydra Softrangkaian istimewa sesuai untuk gadis yang menginginkan kulit wajah cantik mulus sekatayang dirumus khas dengan agen penghidratan dari Tri-Flower Essence campuran bunga-bungaan putih iaitu bunga Ginseng, Chamomile dan Teh Hijau yang membantu membekalkan kelembapan agar kulit sihat, dan mulus sekata. Bukan itu sahaja, ia juga memilki manfaat pencerahan serta mengandungi antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan cela dan rengsa pada kulit agar kulit kelihatan cantik mulus sekata secara semulajadi. 



SYAHIRAH KOREAN SECRETS Hydra Soft ini mengandungi 5 produk hebat iaitu Gel Pembersih Muka, Skrub Muka, Penyegar Tanpa Alkohol, Krim Pelembap Muka serta Krim Kecantikan yang menjadi rejim kecantikan lengkap untuk kulit cantik dan mulus sekata.Penggunaan rona biru aqua cerah sebagai simbolik kelembapan & penghidratan dicalit pallete putih bersih bunga pada rekaan pembungkusan SYAHIRAH KOREAN SECRETS Hydra Soft pasti menyerlahkan rasa segar sesuai dengan manfaatnya yang pasti menyerlahkan sisi “personaliti Korea” yang ada dalam dirimu.



Rejim lengkap Syahirah Korean Secrets Hydra Soft:
1) Skrub Muka:Diformulasi dengan manik pengelupasan lembut yang membantu menghilangkan kotoran dan sel-sel kulit mati untuk kulit lebih licin.
2) Gel Pembersih Muka: Membantu membersihkan kotoran di samping memelihara kelembapan kulit.
3) Penyegar Tanpa Alkohol:Membantu mengecilkan pori-pori serta memberi kesegaran kepada kulit selepas setiap pembersihan. Ia juga memudahkan penyerapan produk selanjutnya sekali gus menjadikan kulit lebih licin.
4) Krim Pelembap: Membantu membekalkan kelembapan untuk kulit wajah yang segar berseri.
5) Krim Kecantikan: Sesuai digunakan sebagai asas solekan untuk membantu menutup cela, jeragat serta meratakan tona kulit.

SYAHIRAH KOREAN SECRETS White Glow


Bagi si gadis yang inginkan pilihan lain untuk tampil dengan kejelitaan cerah berseri, SYAHIRAH menawarkan SYAHIRAH KOREAN SECRETS White Glow yang direka khas dengan agen pencerahan dari Tri-Flower Essence dengan campuran bunga-bungaan merah jambu iaitu bunga Sakura, Lotus dan Camelia yang membantu memberi pencerahan pada kulit wajah agar tampil cerah berseri. Juga diperkaya dengan manfaat penghidratan serta dapat mengurangkan rengsa dan ketidak selesaan pada kulit. 



Rangkaian SYAHIRAH KOREAN SECRETS White mengandungi 6 produk hebat iaitu Pembersih Muka, Pembersih Muka Anti-Jerawat, Penyegar Tanpa Alkohol, Krim Siang SPF20, Krim Malam serta Krim Kecantikan SPF15 yang menjadi rejim kecantikan untuk kulit cerah berseri. Penggunaan rona merah jambu yang sepadan dengan ramuan yang digunakan serta bersulamkan warna putih yang mencerminkan manfaat kecerahan pada rekaan pembungkusan SYAHIRAH KOREAN SECRETS White Glow. Kini, berlari dan menari bagai artis K-pop di bawah sinaran mentari bukan lagi masalah buatmu.



Rejim lengkap Syahirah Korean Secrets White Glow: 

1) Gel Pembersih Muka Anti-jerawat: Membantu membersihkan kotoran dan lebihan minyak pada kulit wajah yang menjadi punca munculnya jerawat dan bintik hitam. 
2) Gel Pembersih Muka:Membantu membersihkan sisa kotoran pada kulit wajah di samping meningkatkan kecerahan kulit. 
3) Penyegar Tanpa Alkohol:Membantu mengecilkan pori-pori serta memberi kesegaran kepada kulit selepas setiap pembersihan. Ia juga memudahkan penyerapan produk selanjutnya sekali gus menjadikan kulit lebih licin. 
4) Krim Siang SPF 20:Membantu mencerahkan kulit di samping melembapkan kulit wajah. Dengan SPF 20 ia membantu melindungi kulit wajah dari sinaran merbahaya UVA & UVB. 
5) Krim Malam: Membantu untuk mencerahkan kulit di samping melembapkan kulit wajah. Teksturnya yang lembut dan kurang berminyak memberi keselesaan dan kesegaran pada kulit semasa tidur. 
6) Krim Kecantikan SPF 15: Sesuai digunakan sebagai asas solekan untuk membantu menutup cela, jeragat serta meratakan tona kulit.Dengan SPF 15 ia membantu melindungi kulit wajah dari sinaran merbahaya UVA & UVB


Tetapkan pilihanmu dan dapatkan SYAHIRAH KOREAN SECRETS sekarang untuk tampil cantik mulus sekata persis gadis Korea.

Produk ini boleh didapati di seluruh Malaysia, termasuk pasarraya besar dan pasarraya hiper utama. Untuk maklumat lanjut mengenai SYAHIRAH sila layari halaman SYAHIRAH Facebook, https://www.facebook.com/pg/Syahirah-Malaysia dan Instagram SYAHIRAH @ syahirahmalaysia.



Sunday, May 28, 2017

Segmen ZIKIR DIKIR bersama Papaglamz


Salam ramadhan buat semua pembaca Papaglamz yang aku sayangi. Sayang lebih sikit untuk sesiapa yang sudi baca entri segmen aku kali ni. Hehehe. Ok la, straight to the point. Bersempena bulan penuh barokah ini, aku tergerak hati untuk menganjurkan segmen simple untuk korang semua. Segmen ZIKIR DIKIR bersama Papaglamz. Aku saje je anjurkan segmen sebegini rupa sekadar hendak membawa kita semua selain dari blogwalking tu terasa ada pengisian la sikit kan. Insyallah. Jangan lupa join. Ikuti syarat-syarat yang mudah dengan tertib tau...!!!!


Segmen ZIKIR DIKIR bersama Papaglamz

Syarat-syarat

1. Baca 3 Zikir yang mudah ni sebanyak mana yang korang mahu. At least sekali pun Alhamdulillah. Jangan skip ye.




2. Mainkan video youtube di bawah ni. Selama mana yang mampu korang tengok la video ni tau.



SELAMAT BERSEGMEN

Tuesday, May 23, 2017

Chefmanship Akademi Di Bazar Ramadhan MPKB

Chefmanship Akademi (CA) yang dikelolakan oleh Unilever Food Solutions (UFS) kini memberi nafas baru untuk program inovatif dengan memperkenalkan modul baru iaitu pengurusan sisa dan lebihan makanan. CA merupakan satu-satunya pusat setempat untuk pengendali makanan mempelajari tentang kualiti makanan, perkhidmatan dan efisiensi supaya boleh menjadi cef bagus berasas penekanan di atas keusahawan bijaksana melalui memperkenalkan modul terbaru mulai sekarang.

Unilever Food Solutions bekerjasama dengan MPKB sejajar dengan Rancangan Kehidupan Lestari untuk mengurangkan pembaziran makanan anggaran 8,000 tan sehari di Malaysia
 Chefmanship Akademi Di Bazar Ramadhan MPKB
Sambutan hebat dari penjaja Bazar Ramadhan MPKB menghadiri program CA oleh UFS


Program ini adalah sebahagian dari Rancangan Kehidupan Lestari Unilever (Unilever Sustainable Plan) dengan matlamat meningkatkan tabiat kesihatan, kesejahteraan dan kesihatan di Malaysia. Pengurus Jualan Nasional UFS Eric Chong berkata di upcara pelancaran: “UFS sungguh berbangga bersama Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) untuk taklimat khas ini dengan penglibatan lebih dari 400 pengendali makanan sempena Bazar Ramadhan tahunan.

Pendaftaran untuk program inovatif UFS


“Kami telah menerima maklumbalas positif untuk modul kini iaitu keselamatan makanan serta pengiraan kos dan sungguh wajar untuk memperkenalkan program terkini iaitu pengurusan sisa dan lebihan makanan. “Berdasarkan data dari Instititut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI), pembaziran makanan oleh rakyat Malaysia berjumlah 8,000 tan sehari dan kebanyakannya masih bersih dan boleh dimakan.

“Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu menganggarkan pembaziran makan sedunia berjumlah 1.3 bilion tan, bernilai RM4.4 trilion setahun dan cukup untuk memberi makan kepada 3 bilion orang!”

UFS sudah bekerjasama dengan pihak berkuasa tempatan seluruh Malaysia sejak CA dilancarkan pada tahun 2013. Untuk Lembah Klang, pelbagai sesi CA telah dilanjutkan dengan jayanya dengan Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Majlis Perbandaran Selayang (MPS), Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) serta Persatuan Penjaja dan Peniaga Kecil Klang & Pantai.

Program CA juga dikendalikan dengan Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS), Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB), Majlis Perbandaran Kuantan (MPK), Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya (MPHTJ) dan Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP).

Eric berkata: “Chefmanship Akademi dari Unilever Food Solutions merupakan inisiatif pertama seumpamanya di Malaysia. Dari titik permulaan dengan penglibatan 400 orang, kini dianggarkan lebih 43,000 pengendali makanan sudah terlibat dalam CA.

“Kami amat bangga bekerjasama dengan rakan sepandangan dari pihak berkuasa tempatan (PBT) negeri dan persekutuan dan ini membantu kami untuk terus maju.

Pengurus Jualan Nasional UFS Eric Chong memberi penerangan lanjut tentang CA

“UFS Malaysia berganding bahu dengan PBT utama dan organisasi swasta supaya pengendali makanan yang terlibat dalam CA dapat meningkatkan teknik dan memperolehi pandangan mendalam untuk pengurusan makanan, menjimat masa dan beroperasi lebih berkesan terutamanya dengan pertambahan kos operas​i termasuk bahan makanan.”

Pengendali makanan akan diberi lebih kesedaran tentang trend industri dan memahami keperluan peraturan. CA menggabungkan maklumat terkini dengan penyelidikan industri supaya dapat menyediakan pengalaman mengikut kerja dan membangunkan praktis bisnes yang sesuai. 

Dengan mengadakan Chefmanship Akademi, UFS menyasarkan supaya kesihatan orang ramai tidak terjejas bila bersantap di luar. Penyedia makanan akan membantu dalam memartabatkan kebersihan makanan dan tidak mengutamakan kemudahan atau keuntungan sahaja, terutamanya semasa bulan berbuka puasa di mana sudah menjadi kebiasaan dan keselesaan orang ramai untuk mengunjungi gerai makanan Bazar Ramadhan.

Ucapan oleh ​Yang Amat Berbahagia Dato’ Hj Zamri Ismail, Yang Dipertua Majlis Perbandaran
​ ​Kota Bharu (MPKB)

“Untuk mengeratkan komunikasi dengan pengendali makanan dan pihak perniagaan runcit, UFS telah mewujudkan satu rangkaian WeChat yang merangkumi lebih dari medium utusan alat mesej segera, di mana kita juga boleh berinteraksi dan memberi maklumat dan juga tip bagaimana untuk menjadi pengendali makanan yang lebih baik.

“Kandungan rangkaian in termasuk resipi baru, aplikasi dalam mainan yang kerap disegarkan dengan kemudahan link terus ke laman web utama, www.unileverfoodsolutions.com.my,” Eric berkata.


Pengurus Jualan Nasional UFS Eric Chong menandatangani jaket cef disaksikan (di belakang) oleh Yang Berhormat Datuk Haji Abdul Fattah Mahmood, Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan, Belia dan Sukan Negeri Kelantan Darul Naim serta Yang Amat Berbahagia Dato’ Hj Zamri Ismail, Yang Dipertua Majlis Perbandaran
​ ​Kota Bharu (MPKB)





Monday, May 22, 2017

UNIC Juara Gema Gegar Vaganza

Assalamualaikum. Fuhh. Baru habis tengok konsert akhir Gema Gegar Vaganza melalui Live Streaming You Tube Astro Gempak. Maklum lah, rumah sewa aku takde astro. Mampu tengok melalui live streaming je laa. Nasib baik ada wifi yang laju.. Hahahha. Aku yakin, mesti ramai yang tengok konsert akhir Gema Gegar Vaganza kan? Puas hati tak dengan keputusan yang di umumkan? Puas hati ke tidak, semua itu sudah tertulis rezeki masing-masing. Aku pasti ramai yang menyangka Hijjaz akan menjadi juara Gema Gegar Vaganza tetapi sebaliknya bekas anak murid Hijjaz iaitu UNIC yang menjadi juara Gema Gegar Vaganza. 

UNIC Juara Gema Gegar Vaganza


UNIC Juara Gema Gegar Vaganza


Mungkin ada yang sudah meneka UNIC bakal menjadi juara Gema Gegar Vaganza tapi lagi ramai meneka Hijjaz adalah juara Gema Gegar Vaganza termasuk lah aku sendiri yang meneka begitu. Hehehe.. Hijjaz antara kumpulan nasyid otai yang join program ni. Mestilah disangkakan Hijjaz adalah juara tapi rezeki berpihak pada kumpulan UNIC. Rezeki anak. Aku sayu sangat bila tengok UNIC diumumkan sebagai pemenang lebih-lebih lagi Bazli. Dia berjuang untuk anaknya yang sedang menderita sakit kanser. Allahu. Bila aku tengok instagram Bazli update pasal anak dia, hati aku jadi sebak. Sedih bila tengok anak kecil itu sedang berusaha melawan sakitnya. Apatah lagi ibu bapa yang melihatnya. Fuhh. Sebak pulak taip entri ni. Huhuhu..

Aku ni peminat UNIC dari sekolah rendah lagi tau. Semua lagu-lagu lama UNIC dari album pertama aku hafal hokey. Siap tulis lirik dalam buku tau. Hahahaha.. UNIC membawakan lagu Ainul Mardhial serta lagu Kalah Dalam Menang battle bersama kumpulan Saujana. Memang mantap sangat persembahan kedua kumpulan ni. Artis nasyid nyanyi lagu rap hokey lebih-lebih lagi kumpulan Hijjaz. Syok betul aku tengok tadi. Macam tak puas je tengok persembahan mereka.

Naib juara Gema Gegar Vaganza iaitu Hijjaz membawakan lagu Fatamorgana yang merupakan lagu mereka sendiri. Meremang beb bulu roma dengar mereka nyanyi lagu tu. Untuk segmen battle pula, kumpulan Hijjaz membawakan lagu Alhamdulillah bersama kumpulan Mirwana. Munif Hijjaz rap tau korang. Tak sangka pulak aku. Hehehe. Mirwana juga tak kurang hebatnya kerana mendapat ketiga. Mereka membawakan lagu Ya Rasulullah nyanyian asal kumpulan Raihan. Kumpulan Mirwana ni juga antara kumpulan kegemaran aku. 

Peserta lain tidak kurang hebatnya seperti Azmi Caliph Busker yang mendapat tempat keempat diikuti Hafiz Hamidun tempat kelima dan kumpulan Saujana ditempat keenam. Persembahan mereka sudah mendapat tempat dihati peminat nasyid macam aku ni. Hehehe. 

Aku harap la kan, program Gema Gegar Vaganza akan diteruskan untuk musim seterusnya. Serius, aku rindu nak tengok kumpulan nasyid buat persembahan macam dulu. Hiburan sebegini memang patut diteruskan. Hiburan yang bermesej. Hiburang yang mendidik jiwa kita. Bukan hanya tahu berhibur semata-mata. Tahniah sekali lagi diucapkan buat kumpulan UNIC kerana berjaya menjadi juara untuk Gema Gegar Vaganza. Tahniah juga buat semua peserta lain. Nasyid sudah menjadi juara di hati aku dari dulu lagi. Hehehe.. Ok lah. Aku pun tak nak membebel panjang dah. Nak tidur. Babai.


Wednesday, May 17, 2017

Kenapa Aku Jadi Blogger?

Hai korang. Aku tak pernah terfikir untuk jadi seorang blogger. Apa yang aku tahu, aku memamg suka menulis. Tahun ni merupakan tahun ketujuh aku jadi blogger. Lama dah kan? Ikutkan blog aku ni dah boleh masuk sekolah rendah. Hihihi. Jadi, memandangkan tahun ini adalah tahun ketujuk blog aku ni, aku nak kongsikan sesuatu dengan korang semua. Sebenarnya aku dah lama nak bercerita dengan korang. Cuma kemalasan menguasai diri. Hahaha. Korang mesti nak tahu, kenapa aku jadi Blogger? Macam mana boleh timbulnya rasa nak buat blog? Ramai juga yang tanya aku apa yang membuatkan aku untuk menjadi seorang blogger. Korang bersedia ke nak baca kisah kenapa aku jadi blogger?

Kenapa Aku Jadi Blogger?

Kenapa Aku Jadi Blogger?


Seperti aku beritahu pada permulaan tadi, aku tak pernah terfikir untuk jadi blogger. Tapi oleh kerana ada minat untuk menulis, aku buat satu blog dan wujud lah blog aku yang sekarang ni. Aku mendapat inspirasi untuk buat blog bila aku baca blog Yuyu Zulaikha dan Hanis Zalikha. Hahaha. Memang lucu sebenarnya. Lagipun aku dulu suka sangat tulis diari dan berangan. Tulis luahan hati lah katakan. Lagipun aku lebih selesa meluahkan sesuatu melalui penulisan bukannya melalui lisan. Dari situ aku pun terfikir untuk buat satu blog. Semuanya bermula pada tahun 2010. Nak kata lama dalam bidang blogging ni tak juga sebab masih banyak yang aku tak tahu tentang selok belok untuk jadi seorang penulis blog yang baik.

Perkara pertama yang aku buat sendiri tentang blog aku ni ialah tukar template blog. Dari dulu sampai sekarang template blog aku ni, 100% hasil kerja aku sendiri. Aku tak upah orang pun. Kenapa aku tak upah orang? Sebab aku takut nanti aku tak puas hati bila orang buatkan. Hahaha. Jadi, baik aku edit sendiri. Buruk ke tak, aku punya pasal laa. Cuma pada waktu dan ketika itu, aku memang zero tentang ilmu SEO. Aku tak tahu apa itu SEO. Jangan katakan nak buat SEO blog, UV PV blog aku langsung tak tahu. Hahaha. Kalau nak ikutkan UV PV tu basic bagi blogger. Nak tukar domain sendiri pun aku tak tahu. Aku pernah abaikan blog aku ni sebab masa tu sibuk dengan aktiviti sebagai pelajar tapi bila dah tamat belajar, aku kembali aktif dalam dunia blogging.



Jana Pendapatan Dengan Blog


Setelah beberapa tahun berkecimpung dalam dunia blogger ni, aku baru tahu yang buat blog ni boleh menjana pendapatan. Aku juga pernah membuat servis review berbayar. Berapa caj yang aku kenakan, biarlah menjadi rahsia. Kalau anak tahu, kena PM tepi. Hahaha. Haaa, jangan main-main dengan seorang blogger hokey. Kalau korang nak tahu, dari hasil blog inilah juga aku dapat membeli domain aku sendiri. Bila dah dapat guna nama sendiri ni, rasa cam bangga juga laa. Nak menulis blog pun lebih bersemangat.

Mungkin bagi korang jadi blogger ni mudah. Dapat banyak barang free.Tapi korang tak tahu nak cari idea untuk menulis dalam blog ni bukannya mudah. Pernah tau aku berjaga sampai lewat malam sebab nak buat entry kat blog ni. Bukan setakat ngadap laptop 24 jam lepas tu idea tu datang dengan spontan. Bukan senang tau. Pendek kata perlukan masa juga untuk mencari bahan yang sesuai nak tulis kat blog ni.



Melalui blog juga boleh buat bisnes. Sekarang ni ramai yang buat bisnes dengan menggunakan platform blog. Korang boleh baca SINI untuk info lanjut. Mungkin ramai yang tak tahu tentang kelebihan memiliki blog ni tapi kalau korang kaji betul-betul, blog boleh menghasilkan pendapatan yang sangat lumayan. Aku sendiri pun masih lagi dalam proses pembelajaran tentang hal ni. Banyak lagi yang perlu aku pelajari dari mereka yang hebat. Jadi, jangan rasa segan kalau korang ada blog ok.


Cukup lah dulu setakat ni aku membebel. Kering idea dah nak taip apa. Hahaha.. Nanti kalau ada info menarik, aku share dengan korang. Babai..



Tuesday, May 16, 2017

Shopee Pilihan Menarik Untuk Membeli-Belah

Membeli-belah sudah menjadi kebiasaan bagi orang perempuan malahan boleh dikatakan sebagai satu hobi. Orang perempuan ni kalau tak dapat beli apa yang dia inginkan, boleh demam wooo. Dasyat kan? Hahaha. Sekarang ni terdapat pelbagai rangkaian online shopping yang terkenal. Korang pilih je nak beli barang apa. Macam-macam hado haaa. Janji duit dalam akaun korang tu kena banyak. Baru syok nak shopping. Shopee juga antara rangkaian online shopping yang terkenal di Malaysia. Macam-macam barang yang korang boleh beli kat Shopee ni. Macam mana nak membeli-belah kat Shopee ni? Aku akan tunjukkan caranya. 


Shopee Pilihan Menarik Untuk Membeli-Belah


Shopee Pilihan Menarik Untuk Membeli-Belah


Shopee merupakan pasaran sosial mudah alih nombor satu di Asia Tenggara dan Taiwan yang membolehkan orang ramai memilih, membeli dan menjual. Platform ini dibina khusus untuk Asia Tenggara dapat menjamin proses membeli-belah yang mudah, selamat tanpa kerumitan menerusi sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh. 

Terdapat pelbagai kategori barangan yang boleh korang pilih jika henda membeli-belah di Shopee antaranya ialah pakaian lelaki dan wanita, barangan kecantikan, barang kelengkapan rumah, kasut, barangan bayi dan kanak-kanak, gadget dan banyak lagi yang boleh didapati di Shopee ni. 


Shopee Pilihan Menarik Untuk Membeli-Belah



Cara-cara Membeli-Belah di Shopee


1) Mula-mula sekali korang buka laman web www.shopee.com.my. Korang login seperti biasa.

2) Kemudian, pilih kategori barang yang korang nak beli. Kalau nak beli beg, boleh pilih kategori Women's Bag & Purse

3) Dah jumpa barang yang korang berkenan tu, boleh la korang klik Add To Chart dan seterusnya Checkout. Buat pembayaran dan tunggu barang korang sampai depan pintu ruma korang. Mudah kan?

Nak tahu apa yang aku ingin sangat beli kat Shopee ni? Sudah pastinya pilihan aku ialah beg tetapi bukan handbag tau. Kali ni pilihan aku ialah Women Backpack. Senang guna beg galas ni. Galas je kat belakang. Ia juga nampak simple. Nak bagi nampak macam budak sekolah la katakan. Hahaha. Beg yang aku pilih ni harga dia memang murah. Bila dah murah, lagi la berkoba-kobar aku nak belinya. Hehehe..





Shopee Cahaya Raya


Berita baik untuk korang yang kaki online shopping ni. Bermula 15 Mei hingga 30 Jun, Cahaya Raya bersama Shopee akan menampilkan 24 kempen termasuk jualan murah khas dari Kedai Rasmi dan 25,000 jenis produk dengan potongan harga sehingga 90% dari lebih 10 kategori produk yang pastinya semua orang dapat menikmati keseronokan membeli-belah selama 45 hari. Menariknya lagi, Shopee akan bekerjasama dengan Pos Malaysia untuk melancarkan program Bayar Waktu Terima (Cash-on-Delivery) untuk menggalakkan lebih ramai rakyat Malaysia membuat persiapan Hari Raya menerusi pembelian atas talian. 



Selain itu juga, Shopee juga akan mengadakan contest dengan hadiah bernilai sehingga RM50,000 termasuk wang tunai. Haaa, peluang menarik yang tidak boleh dilepaskan. Selain shopping kat Shopee, boleh juga join contest yang dianjurkan. Pertandingan 45 Days of Surprise Giveaways (45 Hari Hadiah Kejutan) tahun ini menawarkan hadiah harian bernilai sehingga RM25,000 termasuk televisyen, telefon pintar dan kamera dengan penyertaan semudah menghantar Nama Pengguna Shopee (Shopee ID) anda dan rakan anda setiap hari. Pertandingan ini berlangsung dari 15 Mei hingga 30 Jun 2017 dan ia merupakan pertandingan terpanjang pernah dianjurkan untuk pengguna Shopee. Banyak lagi pertandingan dianjurkan termasuk Make a Wish for Mom (Buat Permintaan untuk Ibu), Selamat Berbuka Snaps (Ambil Gambar Semasa Berbuka Puasa) dan teka-teki Berapa Duit Raya, menjadikan hadiah keseluruhan mencecah nilai RM50,000.


Jadi, jom membeli-belah sekarang sempena Hari Raya untuk seisi keluarga di cahayaraya.shopee.com.my. Korang boleh juga muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA di Google Play dan App Store. Layari www.shopee.com.my untuk maklumat lanjut. 


Monday, May 8, 2017

Smoothie Foundation 8 in 1 Dari Koreal Cosmetics Melembapkan Kulit Muka

Muka glowing? Impian setiap wanita masa kini. Nampak cantik, kulit muka licin bebas dari parut-parut jerawat yang bermaharajalela di muka. Dari jauh orang dah nampak kelibat kita dengan muka yang cantik. Haa gitu. Over pulak aku ni. Hahaha. Penjagaan wajah amat penting kalau korang teringin kelihatan cantik setiap masa. Jadi, pemilihan foundation yang terbaik tu amatlah penting juga ye. Kalau korang tanya aku, apakah foundation yang terbaik? Pastinya aku akan cadangkan pada korang Koreal Cosmetics Smoothie Foundation yang mana ianya merupakan foundation 8 in 1 yang boleh menjadikan kulit muka lembap dan licin. Apa lagi yang menarik tentang Koreal Cosmetics Smoothie Foundation ni? Aku akan cerita pada korang. 



Koreal Cosmetics Smoothie Foundation 8 in 1 Menjadikan Muka Lebih Glowing


Koreal Cosmetics Smoothie Foundation ini mengandungi 8 in 1 kandungan seperti Vit C, Vit E, Triple Stemcell, Shining , SPF 35, Salmon collagen, Titanium Dioxide, Dimethicone yang mampu menjadikan wajah kelihatan licin dan berseri. Foundation ini juga dapat menahan peluh pada muka dan ianya tahan lama apabila dipakai. 

Kelebihan Menggunakan Koreal Smoothie Cosmetics Foundation


Antara kelebihan menggunakan Koreal Smoothie Cosmetics Foundation ialah:

→ Kesan dapat dilihat seawal 7 hari penggunaan
→ Berkesan mengurangkan bintik-bintik hitam di wajah
→ Menjadikan wajah kelihatan awet muda
→ Wajah kelihatan cerah berseri
→ Kurang berminyak
→ Tahan peluh



Cara penggunaan


Picitkan sedikit Koreal Cosmetics SmoothieFoundation di hujung jari anda, letakan sedikit-sedikit di seluruh muka anda dan leher untuk memberikan kelembapan pada kulit serta agar kulit kelihatan licin dan lebih berseri.


Testimoni Pengguna


Aku ni bukan la jenis suka make up. Tapi benda wajib yang akan aku guna ialah foundation. Jadi, setelah diperkenalkan dengan Koreal Cosmetics Smoothie Foundation ni memang aku puas hati sangat.  Bila kita pakai kulit akan rasa lebih lembap dan sejuk. Ia juga dapat mengurangkan masalah minyak pada wajah aku ni. Yang penting foundation ni memang tak nampak bercapuk bila pakai. Ini aku tunjukkan pada korang beberapa testimoni dari pengguna yang sudah menggunakan produk ini.







Untuk pengetahuan korang juga, Smoothie Foundation 8 dalam 1 daripada Koreal Cosmetics ini akan on air untuk iklan radio @ Best FM radio pada 8/5-14/5  & 22/5-28/5. Malahan ia juga akan on air di TV Alhijrah Talkshow B'frenz pada 30/5, Selasa jam 12-1pm.

Harga Smoothie Foundation ini ialah RM87. Jika korang berminat untuk dapat produk ini atau ingin mengetahui lebih lanjut, boleh hubungi talian berikut:

Hotline: 019-2565008







Sunday, April 16, 2017

Pelbagai Pilihan Barangan Kecantikan Di E-Store Tony Moly

Perempuan dan barangan kecantikan memang tidak dapat dipisahkan. Sekarang ni terdapat pelbagai barangan kecantikan di pasaran. Pilih je nak beli yang mana. Macam aku sekarang ni memang suka sangat kumpul barangan kecantikan lebih-lebih barangan komestik. Sampaikan dah tak muat bakul alat make up aku. Terbaru aku sudah pun menambah barangan kosmetik dari Tony Moly. Mungkin korang baru pertama kali mendengarnya kan? Haaa, meh aku nak perkenalkan kat korang. Terdapat pelbagai pilihan barangan kecantikan yang boleh korang pilih di E-Store Tony Moly. Ada produk penjagaan kulit muka, rambut serta barangan kosmetik. 

Pelbagai Pilihan Barangan Kecantikan Di E-Store Tony Moly

Pelbagai Pilihan Barangan Kecantikan Di E-Store Tony Moly


Aku memang penggemar barangan kosmetik. Kalau boleh memang aku nak cukup lengkap barang make up aku seperti blusher, foundation, lipstik, eyeshadow dan banyak lagi lah. Jadi, memang kena lah dengan aku bila Tony Moly memperkenalkan barang make up pada aku. Memang aku suka sangat la. Kalau korang nak tahu, produk dari Tony Moly ni adalah keluaran dari Korea dan ianya boleh dipercayai. Memang rasa teruja sangat bila dapat guna produk dari Korea. Boleh feeling artis Korea sekejap. Hahaha.. Nak tahu produk apa yang aku dapat dari Tony Moly ni? Tengok gambar di bawah. Jeng jeng jeng...



Taraaaa. Best kan? Ada set Bcdation Double Serum Cushion, Liptone Get It Tint Trio dan 2 Cheektone Single Blusher. Sememangnya semua tu menjadi kesukaan aku. Boleh la kan touch up sikit-sikit bila nak pergi kerja. Takde la muka tu asyik kusam dan tidak bermaya je. Kena la sentiasa tampil ceria. Nak buat kerja senang hati. Betul tak? Meh aku perkenalkan satu persatu produk ni yer.

Liptone Get It Tint Trio


Jangan sangka kecil-kecil camni tidaak mampu menjadikan bibir kita menawan tau. Bau dia wangi dan bila kita pakai di bibir akan rasa sejuk.  Kalau korang nak tahu, Liptone ni akan terus mekar dibibir walaupun selepas kita makan atau minum. Masih melekat lagi warna merah tu kat bibir tu. Memang gojezz sangat guna Liptone Get It Tint Trio ni. Korang boleh dapatkannya dengan harga RM59.90 di SINI



Cheektone Single Blusher


Comelkan blusher ni? Memang comel pun. Kecil dan mudah dibawa. Masukkan je dalam beg korang tu. Tak payah susah-susah nak bawak beg make up bagai. Apa yang bestnya bila Cheektone Single Blusher ni, warnanya tidak kelihatan over pada wajah kita. Jadi bila pakai tu wajah akan nampak lebih ayu. Korang boleh dapatkan Cheektone Single Blusher ni dengan harga RM42.90 di SINI.

 


Bcdation Double Serum Cushion


Nak wajah kelihatan flawless? Pakai Bcdation Double Serum Cushion ni boleh menjadikan wajah korang flawless macam artis Korea. Hihihi. Memang best. Wajah akan kelihatan lebih putih dan licin. Hanya ratakan pada sekitar wajah dan lebihkan sedikit pada permukaan wajah yang mempunyai masalah. Korang boleh dapatkannya dengan harga RM139.90 di SINI



Selain set penjagaan wajah, korang boleh juga dapatkan set penjagaan body di E-Store Tony Moly. Ada pelbagai jenis produk penjagaan tubuh yang boleh korang pilih. 



Bagi korang yang berminat untuk mendapatkan produk dari Tony Moly ni, boleh layari laman berikut:

Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer Keperluan Setiap Wanita

Trimmer menjadi keperluan bagi wanita? Betul ke? Trimmer atau pencukur memang perlu bagi wanita yang amat mementingkan kecantikan dan kebersihan serta keterampilan diri. Terbaru, aku di perkenalkan dengan Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer yang mana ianya sangat mudah mudah digunakan dan tidak merbahaya apabila kita menggunakannya pada tempat sensitif. Kalau guna pencukur biasa mungkin akan takut terluka tapi dengan menggunakan Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer ni, korang tak perlu risau lagi. Yang menariknya lagi Veet Sensitive Touch ni, banyak kegunaan yang boleh kita gunakan. Nanti aku akan ceritakan kat korang ye..

Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer Keperluan Setiap Wanita


Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer Keperluan Setiap Wanita


Veet Sensitive Touch merupakan sejenis peranti elektronik keluaran Veet yang mana ianya didatangkan dengan pelbagai fungsi kepala untuk mencukur bulu-bulu halus di badan. Kalau guna pencukur biasa akan membuat tahap kerisauan lebih tinggi sebab takut terluka terutamanya pada bahagian sensitif. Merana la oiii. Jadi, dengan ada Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer ni korang tak perlu risau lagi untuk mencukur. Bersaiz kecil seperti berus gigi elektronik, Veet Sensitive Touch mudah sahaja dibawa di dalam beg tangan serta membantu anda menyelesaikan situasi masalah bulu dimana-mana jua.

Apabila aku diperkenalkan dengan Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer ni, aku jadi terpegun sebab ianya mempunyai pelbagai fungsi. Bukan setakat mencukur pada bahagian sensitif malahan boleh juga digunakan untuk mencukur kening, bulu-bulu halus pada sekitar muka atau pendek katanya misai nipis la. Hihi. Best kan? Tak payah nak susah-susah beli banyak pencukur. Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer ni boleh guna untuk buat semua benda tu. Jimat kan.



Kelebihan Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer 


  • Didatangkan dengan pelbagai aksesori yang sesuai khusus untuk mencukur
  • Mempunyai set sikat
  • Mempunyai berus pembersih
  • Selamat digunakan
  • Hanya menggunakan bateri AA
  • Mudah dibawa bersama beg kantung kecil yang disediakan



Ingin dapatkan Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer? Korang boleh dapatkan ia dengan harga RM119 di pasaraya serta farmasi berdekatan dengan korang. Untuk maklumat lanjut korang boleh lawati laman web ini http://www.veet.com.my/en/products/electric-trimmer/sensitive-touch/sensitive-touch-beauty-trimmer/



Saturday, April 8, 2017

Cara Edit Gambar Pelangi Guna Picsart

Kalau korang perasan la kan, sejak beberapa hari ni penuh gambar kat IG dan FB orang dok upload gambar bertemakan pelangi. Gambar pelangi macam mana tu? Gambar tu seolah-olah di lukis. Cantik woiii. Aku sendiri pun terjebak jugak la dok mengedit gambar sendiri. Gigih hokeyy. Tambahan lagi aku memang suka bab edit mengedit gambar ni. Hahahaha. Nak edit tu takde la susah sangat pun. Bukan guna Photoshop atau Adobe Illustrator pun. Guna aplikasi Picsart dan Focus N Filters dalam henpon je. Aplikasi Focus N Filters tu pulak masih lagi baru. Tengah hot sekarang ni. Ramai dok edit gambar guna aplikasi tersebut termasuk lah aku sendiri. Hihihi. Ada tak antara korang ni yang belum tahu lagi cara nak edit gambar pelangi guna picsart? Nak tahu tak? Aku nak tunjukkan cara edit gambar pelangi guna picsart ni. Sangat lah senang. 

Cara Edit Gambar Pelangi Guna Picsart

Cara Edit Gambar Pelangi Guna Picsart


1) Mula-mula sekali buka aplikasi Picsart di smartphone korang. Klik icon + seperti dalam gambar di bawah


2) Lepas tu korang klik 'Edit'



3) Kemudian korang pilih mana-mana gambar yang korang rasa nak edit. 



4) Selepas korang dah pilih gambar tu, korang klik pula pada bahagian 'Magic'. Boleh rujuk gambar di bawah ye.



5) Seterusnya, korang klik 'Rainbow'.



6) Taraaa. Dah jadi pun gambar versi pelangi. Selepas tu korang klik je icon ✓ untuk ke step seterusnya.



7) Seterusnya, korang klik → untuk save gambar yang dah korang edit.



8) Korang klik 'Gallery untuk save kan gambar korang tu dalam gallery. Aku lupa nak bulatkan. Hihi. Selepas itu tekan 'Done'



9) Step seterusnya ialah, korang back balik aplikasi Picsart korang untuk korang mulakan edit gambar baru. Buat seperti step pertama dan pilih gambar seperti di bawah. Gambar ni korang boleh dapatkan dari aplikasi Focus N Filters. Nanti aku tunjukkan macam mana nak dapatkannya gambar ni ye.

Selepas itu, korang klik 'Add photo'. Pilih semula gambar yang dah korang convert ke versi pelangi tadi



10) Bila dah keluar versi pelangi korang tu, korang boleh padam background yang tidak dikehendaki,



11) Dah siap buang background yang tak perlu tu, korang boleh la ejaskan sikit gambar tu mengikut kedudukan yang korang inginkan. Korang juga boleh ejaskan saiz gambar tersebut. Nak bagi kecik ke besar ke, suka hati korang lah. Dah puas hati semua tu boleh la terus save gambar tu. Nak save pun sama seperti step 7 dan 8.



12) Seterusnya, untuk tambahkan tulisan serta icon tambahan boleh gunakan aplikasi Focus N Filters ni. Caranya ialah buka aplikasi tersebut dan klik bahagian 'Gallery'. Pilih gambar yang korang edit dari aplikasi Picsart tadi.



13) Lepas tu, klik bahagian 'Text' untuk menambahkan tulisan dan bahagian 'Symbol' kalau korang rasa nak tambah apa-apa simbol pada gambar korang tu. Kalau rasa dah puas hati boleh la korang klik tanda ✓ untuk ke step seterusnya.



14) Step terakhir sebelum korang save, korang boleh pada bahagian vintage ni mengikut selera korang la. Dah ok semuanya, baru lah korang save gambar tersebut. 

Add caption


Dan taraaaa ini lah hasilnya dari apa yang telah di edit dengan hanya menggunakan aplikasi Picsart dan Focus N Filters. Senang je kan. Ni aku guna gambar kawen adik aku. Hahahaha. Korang boleh edit mengikut kreativiti korang sendiri. 


Yang ni aku nak tunjukkan macam mana caranya untuk dapatkan gambar dari aplikasi Focus N Filters tu.

1) Buka aplikasi Focus N Filters dan klik bahagian 'BG'. Korang boleh rujuk gambar di bawah ye.




2) Lepas tu korang save je tadi. Pastikan background putih la. Nampak cantik sikit.



Dan jadi lah seperti gambar di bawah ini. 



Jadi, macam mana korang rasa? Senang ke tak? Agak-agak korang boleh buat tak? Aku yakin korang boleh. Ikut sahaja seperti yang aku tunjuk ni. Takde la susah sangat pun. Sebab semuanya sudah tersedia. Hanya tekan tekan je pilih yang mana nak. Kalau guna Photoshop lagi susah. Hehehe.. Apa-apa pun selamat mencuba ya korang. Babai..