Sunday, April 16, 2017

Pelbagai Pilihan Barangan Kecantikan Di E-Store Tony Moly

Perempuan dan barangan kecantikan memang tidak dapat dipisahkan. Sekarang ni terdapat pelbagai barangan kecantikan di pasaran. Pilih je nak beli yang mana. Macam aku sekarang ni memang suka sangat kumpul barangan kecantikan lebih-lebih barangan komestik. Sampaikan dah tak muat bakul alat make up aku. Terbaru aku sudah pun menambah barangan kosmetik dari Tony Moly. Mungkin korang baru pertama kali mendengarnya kan? Haaa, meh aku nak perkenalkan kat korang. Terdapat pelbagai pilihan barangan kecantikan yang boleh korang pilih di E-Store Tony Moly. Ada produk penjagaan kulit muka, rambut serta barangan kosmetik. 

Pelbagai Pilihan Barangan Kecantikan Di E-Store Tony Moly

Pelbagai Pilihan Barangan Kecantikan Di E-Store Tony Moly


Aku memang penggemar barangan kosmetik. Kalau boleh memang aku nak cukup lengkap barang make up aku seperti blusher, foundation, lipstik, eyeshadow dan banyak lagi lah. Jadi, memang kena lah dengan aku bila Tony Moly memperkenalkan barang make up pada aku. Memang aku suka sangat la. Kalau korang nak tahu, produk dari Tony Moly ni adalah keluaran dari Korea dan ianya boleh dipercayai. Memang rasa teruja sangat bila dapat guna produk dari Korea. Boleh feeling artis Korea sekejap. Hahaha.. Nak tahu produk apa yang aku dapat dari Tony Moly ni? Tengok gambar di bawah. Jeng jeng jeng...



Taraaaa. Best kan? Ada set Bcdation Double Serum Cushion, Liptone Get It Tint Trio dan 2 Cheektone Single Blusher. Sememangnya semua tu menjadi kesukaan aku. Boleh la kan touch up sikit-sikit bila nak pergi kerja. Takde la muka tu asyik kusam dan tidak bermaya je. Kena la sentiasa tampil ceria. Nak buat kerja senang hati. Betul tak? Meh aku perkenalkan satu persatu produk ni yer.

Liptone Get It Tint Trio


Jangan sangka kecil-kecil camni tidaak mampu menjadikan bibir kita menawan tau. Bau dia wangi dan bila kita pakai di bibir akan rasa sejuk.  Kalau korang nak tahu, Liptone ni akan terus mekar dibibir walaupun selepas kita makan atau minum. Masih melekat lagi warna merah tu kat bibir tu. Memang gojezz sangat guna Liptone Get It Tint Trio ni. Korang boleh dapatkannya dengan harga RM59.90 di SINI



Cheektone Single Blusher


Comelkan blusher ni? Memang comel pun. Kecil dan mudah dibawa. Masukkan je dalam beg korang tu. Tak payah susah-susah nak bawak beg make up bagai. Apa yang bestnya bila Cheektone Single Blusher ni, warnanya tidak kelihatan over pada wajah kita. Jadi bila pakai tu wajah akan nampak lebih ayu. Korang boleh dapatkan Cheektone Single Blusher ni dengan harga RM42.90 di SINI.

 


Bcdation Double Serum Cushion


Nak wajah kelihatan flawless? Pakai Bcdation Double Serum Cushion ni boleh menjadikan wajah korang flawless macam artis Korea. Hihihi. Memang best. Wajah akan kelihatan lebih putih dan licin. Hanya ratakan pada sekitar wajah dan lebihkan sedikit pada permukaan wajah yang mempunyai masalah. Korang boleh dapatkannya dengan harga RM139.90 di SINI



Selain set penjagaan wajah, korang boleh juga dapatkan set penjagaan body di E-Store Tony Moly. Ada pelbagai jenis produk penjagaan tubuh yang boleh korang pilih. 



Bagi korang yang berminat untuk mendapatkan produk dari Tony Moly ni, boleh layari laman berikut:

Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer Keperluan Setiap Wanita

Trimmer menjadi keperluan bagi wanita? Betul ke? Trimmer atau pencukur memang perlu bagi wanita yang amat mementingkan kecantikan dan kebersihan serta keterampilan diri. Terbaru, aku di perkenalkan dengan Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer yang mana ianya sangat mudah mudah digunakan dan tidak merbahaya apabila kita menggunakannya pada tempat sensitif. Kalau guna pencukur biasa mungkin akan takut terluka tapi dengan menggunakan Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer ni, korang tak perlu risau lagi. Yang menariknya lagi Veet Sensitive Touch ni, banyak kegunaan yang boleh kita gunakan. Nanti aku akan ceritakan kat korang ye..

Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer Keperluan Setiap Wanita


Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer Keperluan Setiap Wanita


Veet Sensitive Touch merupakan sejenis peranti elektronik keluaran Veet yang mana ianya didatangkan dengan pelbagai fungsi kepala untuk mencukur bulu-bulu halus di badan. Kalau guna pencukur biasa akan membuat tahap kerisauan lebih tinggi sebab takut terluka terutamanya pada bahagian sensitif. Merana la oiii. Jadi, dengan ada Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer ni korang tak perlu risau lagi untuk mencukur. Bersaiz kecil seperti berus gigi elektronik, Veet Sensitive Touch mudah sahaja dibawa di dalam beg tangan serta membantu anda menyelesaikan situasi masalah bulu dimana-mana jua.

Apabila aku diperkenalkan dengan Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer ni, aku jadi terpegun sebab ianya mempunyai pelbagai fungsi. Bukan setakat mencukur pada bahagian sensitif malahan boleh juga digunakan untuk mencukur kening, bulu-bulu halus pada sekitar muka atau pendek katanya misai nipis la. Hihi. Best kan? Tak payah nak susah-susah beli banyak pencukur. Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer ni boleh guna untuk buat semua benda tu. Jimat kan.



Kelebihan Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer 


  • Didatangkan dengan pelbagai aksesori yang sesuai khusus untuk mencukur
  • Mempunyai set sikat
  • Mempunyai berus pembersih
  • Selamat digunakan
  • Hanya menggunakan bateri AA
  • Mudah dibawa bersama beg kantung kecil yang disediakan



Ingin dapatkan Veet Sensitive Touch Electrical Trimmer? Korang boleh dapatkan ia dengan harga RM119 di pasaraya serta farmasi berdekatan dengan korang. Untuk maklumat lanjut korang boleh lawati laman web ini http://www.veet.com.my/en/products/electric-trimmer/sensitive-touch/sensitive-touch-beauty-trimmer/



Saturday, April 8, 2017

Cara Edit Gambar Pelangi Guna Picsart

Kalau korang perasan la kan, sejak beberapa hari ni penuh gambar kat IG dan FB orang dok upload gambar bertemakan pelangi. Gambar pelangi macam mana tu? Gambar tu seolah-olah di lukis. Cantik woiii. Aku sendiri pun terjebak jugak la dok mengedit gambar sendiri. Gigih hokeyy. Tambahan lagi aku memang suka bab edit mengedit gambar ni. Hahahaha. Nak edit tu takde la susah sangat pun. Bukan guna Photoshop atau Adobe Illustrator pun. Guna aplikasi Picsart dan Focus N Filters dalam henpon je. Aplikasi Focus N Filters tu pulak masih lagi baru. Tengah hot sekarang ni. Ramai dok edit gambar guna aplikasi tersebut termasuk lah aku sendiri. Hihihi. Ada tak antara korang ni yang belum tahu lagi cara nak edit gambar pelangi guna picsart? Nak tahu tak? Aku nak tunjukkan cara edit gambar pelangi guna picsart ni. Sangat lah senang. 

Cara Edit Gambar Pelangi Guna Picsart

Cara Edit Gambar Pelangi Guna Picsart


1) Mula-mula sekali buka aplikasi Picsart di smartphone korang. Klik icon + seperti dalam gambar di bawah


2) Lepas tu korang klik 'Edit'



3) Kemudian korang pilih mana-mana gambar yang korang rasa nak edit. 



4) Selepas korang dah pilih gambar tu, korang klik pula pada bahagian 'Magic'. Boleh rujuk gambar di bawah ye.



5) Seterusnya, korang klik 'Rainbow'.



6) Taraaa. Dah jadi pun gambar versi pelangi. Selepas tu korang klik je icon ✓ untuk ke step seterusnya.



7) Seterusnya, korang klik → untuk save gambar yang dah korang edit.



8) Korang klik 'Gallery untuk save kan gambar korang tu dalam gallery. Aku lupa nak bulatkan. Hihi. Selepas itu tekan 'Done'



9) Step seterusnya ialah, korang back balik aplikasi Picsart korang untuk korang mulakan edit gambar baru. Buat seperti step pertama dan pilih gambar seperti di bawah. Gambar ni korang boleh dapatkan dari aplikasi Focus N Filters. Nanti aku tunjukkan macam mana nak dapatkannya gambar ni ye.

Selepas itu, korang klik 'Add photo'. Pilih semula gambar yang dah korang convert ke versi pelangi tadi



10) Bila dah keluar versi pelangi korang tu, korang boleh padam background yang tidak dikehendaki,



11) Dah siap buang background yang tak perlu tu, korang boleh la ejaskan sikit gambar tu mengikut kedudukan yang korang inginkan. Korang juga boleh ejaskan saiz gambar tersebut. Nak bagi kecik ke besar ke, suka hati korang lah. Dah puas hati semua tu boleh la terus save gambar tu. Nak save pun sama seperti step 7 dan 8.



12) Seterusnya, untuk tambahkan tulisan serta icon tambahan boleh gunakan aplikasi Focus N Filters ni. Caranya ialah buka aplikasi tersebut dan klik bahagian 'Gallery'. Pilih gambar yang korang edit dari aplikasi Picsart tadi.



13) Lepas tu, klik bahagian 'Text' untuk menambahkan tulisan dan bahagian 'Symbol' kalau korang rasa nak tambah apa-apa simbol pada gambar korang tu. Kalau rasa dah puas hati boleh la korang klik tanda ✓ untuk ke step seterusnya.



14) Step terakhir sebelum korang save, korang boleh pada bahagian vintage ni mengikut selera korang la. Dah ok semuanya, baru lah korang save gambar tersebut. 

Add caption


Dan taraaaa ini lah hasilnya dari apa yang telah di edit dengan hanya menggunakan aplikasi Picsart dan Focus N Filters. Senang je kan. Ni aku guna gambar kawen adik aku. Hahahaha. Korang boleh edit mengikut kreativiti korang sendiri. 


Yang ni aku nak tunjukkan macam mana caranya untuk dapatkan gambar dari aplikasi Focus N Filters tu.

1) Buka aplikasi Focus N Filters dan klik bahagian 'BG'. Korang boleh rujuk gambar di bawah ye.




2) Lepas tu korang save je tadi. Pastikan background putih la. Nampak cantik sikit.



Dan jadi lah seperti gambar di bawah ini. 



Jadi, macam mana korang rasa? Senang ke tak? Agak-agak korang boleh buat tak? Aku yakin korang boleh. Ikut sahaja seperti yang aku tunjuk ni. Takde la susah sangat pun. Sebab semuanya sudah tersedia. Hanya tekan tekan je pilih yang mana nak. Kalau guna Photoshop lagi susah. Hehehe.. Apa-apa pun selamat mencuba ya korang. Babai..


Tuesday, April 4, 2017

ROMANO Eau De Toilette Pilihan Terbaik Untuk Si Jejaka

Jejaka moden hari ni sentiasa menjaga penampilan diri sama ada sedang bekerja mahupun ingin melakukan aktiviti lasak. Penampilan yang baik akan memberikan lagi impak positif dalam diri seseorang jejaka. Mereka inginkan keistimewaan tersendiri dan mahu sentiasa berada di hadapan dalam hidup. Penampilan segak dan keyakinan adalah penting kepada jejaka bagi mengatasi cabaran dan menyerlah dalam setiap keadaan. Wangian maskulin yang unggul merupakan senjata tersembunyi bagi menyerlahkan keyakinan dan personaliti mereka. Kejayaan seterusnya diraih apabila mereka mengawal keadaan dan menikmati setiap fasa kehidupan sama ada dari aspek profesional, peribadi ataupun kehidupan sosial – mereka ialah Jejaka ROMANO. Wangian ROMANO pastinya pilihan yang terbaik buat jejaka tampan hari ini.


ROMANO Eau De Toilette Pilihan Terbaik Untuk Si Jejaka


ROMANO Eau De Toilette Pilihan Terbaik Untuk Si Jejaka


Jejaka ROMANO semestinya cemerlang dalam pekerjaannya. Mereka berkeyakinan tinggi, dan menguasai setiap perkara yang dilakukan dengan tenang dan berkarisma. Mereka menjadi tumpuan ke mana sahaja mereka pergi. Dihormati, bersemangat waja dan sentiasa di puncak, jejaka ROMANO adalah epitome sebenar kejayaan.

Kehidupan sosial mereka sering dipenuhi keseronokan dan mereka tahu bagaimana untuk menikmati kehidupan. Seorang jejaka moden yang aktif, ceria dan mesra, jejaka ROMANO sememangnya menikmati hidup sepenuhnya!

ROMANO Eau De Toilette baharu untuk jejaka moden menyerlahkan nilai tersebut dengan haruman maskulin sebenar yang tersendiri. Wanita disekelilingnya pasti tertarik dan menyedari kehadiran mereka. Peranan utama haruman maskulin ini adalah bagi mengaktifkan tarikan serta menciptakan keserasian sesama lelaki untuk saling berkomunikasi.

ROMANO Eau De Toilette didatangkan dalam dua pilihan; FORCE dan UNIQUE untuk disesuaikan dengan sifat jejaka kontemporari.


ROMANO Eau De Toilette Pilihan Terbaik Untuk Si Jejaka

ROMANO Eau De Toilette – FORCE


Ia mewakili jejaka unggul dengan tenaga hebat yang tersendiri bagi memimpin dan menyelesaikan segala perkara. Kejayaannya disanjungi ramai, kekal tenang serta berpengaruh. FORCE menggabungkan ekstrak wangian segar tumbuhan yang menyerupai bauan semula jadi. Kesegarannya terserlah menerusi ekstrak sitrus bersama aroma Lavender, yang diadunkan dengan nuansa lautan dan ekstrak maskulin Woody. Haruman maskulin ini khas untuk jejaka urban aktif yang gemarkan cabaran dan berjiwa bebas.


ROMANO Eau De Toilette - UNIQUE


Untuk jejak berkeyakinan tinggi dan penuh potensi. Sentiasa berada di hadapan dalam apa jua keadaan. Kejayaan dan kebolehannya membuatkan orang sekeliling tertarik kepadanya. UNIQUE menyerlahkan kesegaran adunan Lavender dan Bergamot. Wangian disempurnakan dengan ekstrak Woody serta kombinasi Sandalwood dan Patchouli. Wangian moden ini memancarkan magnetisme, keyakinan dan memberikan aura tersendiri kepada sang jejaka.


Wangian ROMANO EDT ternyata adalah sentuhan terakhir bagi menyempurnakan keunggulan personaliti anda.



ROMANO Eau De Toilette dijual pada harga RM40.60 dan boleh didapati di semua farmasi utama, pasar raya besar dan pasar raya di seluruh negara.

Wednesday, March 29, 2017

Bulan Rejab Bulan Yang Diagungkan

Pejam celik pejam celik kita dah masuk bulan Rejab. Hari ni dah 1 rejab rupanya kan. Lagi 2 bulan kita bakal masuk bulan Ramadhan. Haaa macam mana korang? Dah habis ganti puasa ke belum? Kalau belum habis, cepat-cepat lah gantikan ya. Tak lama dah ni nak masuk bulan Ramadhan ni. Bulan rejab ni banyak keistimewaannya. ‘Rejab’ bererti keagungan, kerana bulan ini diagungkan oleh Allah S.W.T. Bulan ini diagungkan kerana ia termasuk dalam 4 bulan suci dan mulia yang diharamkan berperang atau bersengketa dalam Islam. Bulan ini adalah bulan aman, damai dan selamat. Seperti firman Allah s.w.t yang bermaksud;
“Sesungguhnya, bilangan bulan di sisi Allah adalah 12 bulan, (sepertimana) dalam ketetapan Allah pada waktu Dia menciptakan langit dan bumi, di antaranya ada empat bulan suci tidak boleh berperang di dalamnya (Zulkaedah, Zulhijjah, Muharram, Rejab). Itulah ketetapan agama yang lurus, maka janganlah kamu menzalimi dirimu dalam (bulan yang empat) itu…” Surah at-Taubah:36

Bulan Rejab Bulan Yang Diagungkan

Bulan Rejab Bulan Yang Diagungkan


اَللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيْ رَجَبَ وَشَـعْبَانَ وَبَلِّـغْنَا رَمَضَانَ
“Ya Allah, berkatilah kami (limpahkanlah kasih sayang kepada kami) dalam bulan Rejab dan Syaaban, serta pertemukanlah kami dengan bulan Ramadhan.”


Terdapat beberapa peristiwa penting dalam bulan Rejab antaranya ialah ialah peristiwa Israk dan Mikraj pada 27 Rejab. Juga berlakunya Perang Tabuk, peperangan terakhir yang disaksikan oleh Rasulullah S.A.W. Selain itu, pada bulan Rejab juga berlakunya hijrah pertama dalam Islam.

Digalakkan kepada kita umat Islam untuk memperbanyakkan berzikir, istighfar, berpuasa serta melakukan amal kebajikan dalam bulan Rejab. Juga digalakkan untuk kita melazimkan doa berikut;
“Ya Allah, berkatilah kami (limpahkanlah kasih sayang kepada kami) dalam bulan Rejab dan Syaaban, serta pertemukanlah kami dengan bulan Ramadhan.”


Di antara keistimewaan bulan ini, malam pertama bulan Rejab adalah malam dikabulkan doa sepertimana sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud;
“Lima malam doa tidak ditolak, iaitu malam pertama bulan Rejab, malam Nisfu Sya’ban, malam Jumaat, malam Hari Raya Eidulfitri, malam hari raya Eiduladha.”Hadis Riwayat Al-Baihaqi.

Al-Quran tidak menyebut secara terperinci mengenai bulan Rejab dan kelebihannya. Akan tetapi terdapat dua surah al-Quran yang menyebut mengenainya secara tidak langsung, iaitu surah al-Baqarah ayat 194 dan 217 dan surah at-Taubah ayat 2, 36 dan 37.

Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua yang membaca blog aku ini untuk merebut keistimewaan bulan Rejab ini. Bahkan, bulan Rejab ini juga menjadi penanda aras atau tanbih (ingatan) kepada umat Islam agar bersedia untuk menghadapi bulan Ramadan dimana ianya bulan yang di dalamnya terkandung 1001 rahmat dan maghfirah (keampunan) daripada Allah S.W.T.


Saturday, March 25, 2017

Cara Nak Kurangkan Stress

Stress. Aku pasti setiap orang akan alami rasa stress. Kalau tak hari-hari, pasti akan datang perasaan stress tu tiap minggu atau tiap bulan. Stress sebab apa? Macam-macam boleh buatkan kita ni stress. Sebab orang sekeliling kita, stress sebab desakan hidup, stress dengan kerja. Ehh. Hahaha. Biasa la tu kalau stress kan. Normal bagi seorang manusia biasa macam kita ni. Cuma apa yang perlu kita buat untuk kurangkan stress. Setiap orang ada cara tersendiri nak kurangkan stress. Ikut cara masing-masing la kan. Korang tak tahu cara nak kurangkan stress? Meh aku bagitahu korang macam mana cara nak kurangkan stress. 

Cara Nak Kurangkan Stress

Cara Nak Kurangkan Stress


1) Jauhkan diri daripada orang buat kita stress
Aku yakin mesti akan ada orang yang selalu bikin korang jadi stress. Cara yang terbaik adalah dengan menjauhkan diri mereka yang serinh buat korang stress. Tak payah duduk dekat dengan mereka. Kalau boleh takyah dekat terus lah sebab bila kita makin dekat dengan mereka, tahap stress tu akan jadi lebih tinggi. Jadi, jauhkan lah dari makhluk yang selalu bikin korang stress tu.

2) Belanja diri makan makanan kegemaran
Yang ni paling aku suka. Kalau aku stress aku memang ingat nak makan benda sedap je. Hahaha. Dah aku memang suka makan pun. Jadi, aku dan makanan tu tak dapat dipisahkan. Kalau korang sedang stress, apa kata korang belanja diri korang makan makanan yang korang suka. Masa ni lah kita nak belanja perut sendiri tu. Makan je apa yang diinginkan asalkan rasa stress dalam diri tu boleh kurang. Hehehe..

3) Tidur
Cara yang paling best adalah tidur.. Hahahaha. Tidur ni sebenarnya terapi. Bila dah stress sangat, adalah lebih baik korang tidur je. Tak payah nak kusutkan otak fikir pasal benda yang boleh menambahkan stress. Jadi, bila korang rasa stress ke korang terus cari bantal dan tidur dengan harapan bila korang bangun je dari tidur rasa stress tu boleh kurang. Hihihi..


Ini hanyalah beberapa cara yang pernah aku lakukan. Setiap orang ada cara masing-masing. Tapi kalau ketiga-tiga yang aku senaraikan tu tidak berkesan juga, adalah lebih baik ambil wudhuk dan lakukan solat sunat serta berzikir. Jangan lupa juga mengaji Al-Quran. Hati kita akan lebih tenang selepas lakukan semua tu. Rasa stress yang melanda korang pun akan hilang. InsyaAllah. Tiada masalah tiada jalan penyelesaian. Betul tak? Allah pasti akan tunjukkan jalan pada kita.. Percayalah. Sebenarnya itu pun peringatan untuk aku juga. Aku sendiri pun kadang-kadang terlupa. Huhuhu.. Ok lah korang. Babai..




Thursday, March 23, 2017

Serikan Wajah Dengan Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte

Perempuan sentiasa inginkan wajah yang berseri, cantik, putih dan licin. Pendek kata bagi wanita bila muka nampak cantik tu akan menambahkan lagi kekuatan dalam diri. Haa gitu. Tampil cantik dan menawan sudah menjadi lumrah bagi kaum wanita. Sebab tu pemilihan barangan kosmetik sangat lah penting. Kalau dulu aku ni bukan lah sejenis yang suka pakai make up walaupun hanya nak calit bedak kat muka. Tahap kemalasan tu memang tinggi sangat la. Tapi sejak dah meningkat dewasa ni, bagi aku penampilan kita seharian amat penting untuk meningkatkan keyakinan dalam diri. Oleh itu, untuk memastikan kulit muka sentiasa berseri aku telah pun mencuba Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte SPF29/PA+. Sebenarnya Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte SPF29/PA+ telah didatangkan khas bersama Lazada Surprise Box yang aku dapat tempoh. Boleh tengok entri SINI yer. 

Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte SPF29/PA+


Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte SPF29/PA+


Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte ini dirumus khas untuk menjadikan kulit lebih berseri dan ianya boleh bertahan sehingga 12jam. Super BB Cushion Fresh Matte ini mengandungi bahan matte semulajadi yang boleh menjadikan muka lebih cerah, mengawal minyak malahan ianya mengandungi SPF25/PA+ dan ianya juga tidak melekit apabila dipakai pada sekitar wajah.



Pada mula aku cuba menggunakan Super BB Cushion Fresh Matte ini memang best. Sapukan sikit pada muka dan ratakan. Wajah akan nampak lebih cerah dari sebelumnya. Yang penting ianya dapat mengawal minyak pada wajah kita. Menariknya lagi BB Cushion ini, ia juga berfungsi sebagai untuk membuang solekan pada wajah, perangkap kotoran dan menyegarkan seperti toner. Tidak perlu di bilas.


Cara Menggunakan Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte


1) Ambil formula Super BB Cushion Fresh Matte dengan menekan secara perlahan pada permukaan span.
2)  Sapukan pada permukaan wajah anda dengan hanya 'tap tap' sahaja. Ratakan pada permukaan wajah agar ia kelihatan sempurna dan kemas.

3) Untuk kawasan wajah yang bermasalah, sapukan lebih banyak pada kawasan tersebut. 


Haaa. Best kan guna Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte ni. Wajah pun lebih ceria lepas menggunakannya. Korang boleh dapatkan Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte ini di Lazada dengan harga yang sangat istimewa sempena jualan ulangtahun Lazada yang Ke-5. Korang boleh dapatkannya di SINI. Korang kena cepat tau sebelum tawaran ini. Jangan cakap aku tak pesan awal-awal ya. 





Tuesday, March 21, 2017

Bateriku.com Penyelamat Wanita Zaman Moden

Pernah tak korang keluar sampai tengah malam? Pernah tak? Pasti pernah kan. Tak kisah la sama ada keluar dengan kawan atau pulang kerja lewat malam. Maklum lah, kerja bertimbun kat pejabat. Terpaksa buat overtime sebab nak siapkan kerja. Bila nak balik pun terpaksa lah berseorangan tanpa kawan menemani. Tapi kan apa perasaan korang kalau tiba-tiba je kereta korang buat hal? Erkk tak boleh start pula kereta ni.. Bateri kereta kong ke? Masa tu korang sendirian tau. Tiada siapa pun temankan korang. Korang pula adalah seorang WANITA. Apa korang nak buat bila berada dalam situasi sebegitu? Takut tak? Kalau aku berada dalam situasi begitu, aku pun takut. Tapi sekiranya korang mengalami masalah bateri kereta kong pada waktu malam, korang boleh gunakan servis bateriku.com. Aku yakin mesti ada yang takut kan nak panggil orang yang tak dikenali datang servis kereta kita tambahan lagi kita ni perempuan. Risau jugak la takut orang ambil kesempatan ke atas kita. Jadi, adakah  bateriku.com selamat untuk wanita?


Bateriku.com Penyelamat Wanita Zaman Moden
Van Bateriku.com sedia membantu

Bateriku.com Penyelamat Wanita Zaman Moden

Bateriku.com boleh jadi penyelamat bila kereta kita mempunyai masalah terutama bagi wanita. Kadang-kadang wanita ni bukannya tahu sangat pasal kereta. Tahu naik je. Hal luar dalam bukan ambil kisah sangat pun. Paling menakutkan bila kena ketuk dengan 'operator servis' yang tak bertauliah atau paling tepat lagi adalah ambil kesempatan. Sampai kenakan caj untuk harga bateri perodua kancil sehingga RM300. Mahal kan?

Kenapa bateriku.com selamat?


  1. Korang tak perlu risau kalau perlukan bantuan pada waktu malam kerana bateriku.com mempunyai installer yang boleh dipercayai dan jujur. Mereka juga berpegalaman bab kereta ni. Korang boleh tanya apa sahaja pasal bateri kereta atau sebarang kemusykilan. Jangan risau.
  2. Perkhidmatan yang disediakan adalah secara PERCUMA. Betul ni. PERCUMA yer. Servis penghantaran, pemasangan serta pemeriksaan adalah percuma.  Jika bukan masalah bateri tiada caj dikenakan.
  3. Demi memastikan keselamatan kita orang perempuan ni, staff akan teman sehingga ada bantuan lain sampai. 
  4. Warranty boleh dibuat dimana-mana kawasan yang diliputi oleh bateriku.com. Sebagai contoh, jika anda beli bateri di cawangan bateriku.com Shah Alam dan kereta korang breakdown di Penang. Korang boleh rujuk pada cawangan Penang untuk membantu korang. Tak perlu balik ke Shah alam untuk membuat tuntutan. Semuanya mengikut terma dan syarat.
Jadi, tak perlu nak risau lagi bila berhadapan dengan situasi sebegini. Bateriku.com akan bantu korang. Yakin lah. Berita baik juga untuk korang, bateriku.com juga sudah ada aplikasi yang di muat turun melalui smartphone korang. Korang boleh download nya di http://apps.bateriku.com/. Haaa.. Makin mudah la kan bila dah ada aplikasi ni. 

Helpdesk yang kacak bergaya sedia membantu untuk menyelesaikan masalah anda


NAK TUKAR BATERI KERETA?
#JanganTukarDulu
MUNGKIN BATERI OK LAGI !
#DapatkanKepastian
#GetSecondOpinion
JIMATKAN DUIT ANDA

Panggil BATERIKU.COM @ Tol Free 1-800-22-2324 | Whatsapp 012-245-8027 & 019-699-8279

Mereka datang ke lokasi anda | Pemeriksaan PERCUMA | Tidak perlu beli bateri & DIJAMIN tiada sebarang caj sekiranya bateri anda masih elok.

Isnin ~ Ahad | 7am~1am | Johor ke Perlis

Anda berminat menyertai BATERIKU.COM di seluruh negara ?? Sila mohon secara on-line di www.bateriku.com >> Dealer >> Runner ( Full Time/Part Time/Freelance) >> Rakan Wokshop >> Rakan Tow Truck

Monday, March 20, 2017

Teruja Dapat Lazada Surprise Box Sempena Ulangtahun Lazada Ke-5

Nama Lazada tidak asing lagi buat kaki shopping online terutama sekali aku. Hihi. Lazada akan mengadakan sale khusus untuk pelanggan setia Lazada sempena ulangtahun Lazada yang kelima. Korang mesti suka kan? Suka laa bila tahu ada sale ni. Dan buat pengetahuan korang juga, Lazada juga telah menghantar Suprise Box pada aku. Haaa, memang surprise sangat sebab aku sendiri pun tak tahu barang apa yang ada dalam Surprise Box. Teruja sangat oiiii..

lazada 5th anniversary sale
Klik Banner untuk shopping di web Lazada

Lazada Surprise Box


Jika sebelum ni, Lazada pernah muncul dengan Box Of Joy dan kini pula Lazada muncul kembali dengan Lazada Surprise Box yang mana box yang diterima lebih besar dari Box Of Joy yang pernah aku terima sebelum ni. Fuhh.. Memang teruja habis la bila tahu Lazada bagi box lagi pada kali ni. Terima kasih Lazada.




Korang mesti nak tahu kan barang apa yang ada dalam box ni. Haaaa. Jeng jeng. Surprise... Aku pun surprise tau bila tengok barang-barang yang ada dalam box ni.




Taraaaa. Ni dia barang yang aku dapat dari Lazada Surprise Box. Barangan yang aku dapat kali ni memang kena dengan jiwa aku sebab kebanyakannya adalah barang-barang wanita. Perghh. Memang best laaa. Ada sling bag, BB Cushion Maybeline, barangan daria Bonia, Levis, NYX dan lain-lain lagi. 

Korang juga boleh dapatkan semua tersebut di laman web Lazada Malaysia dan pastinya harga istimewa menanti korang yang membuat pembelian melalui web Lazada Malaysia ni. Aku sendiri pun dah naik juling mata tengok diskaun yang di tawarkan. Hahahaha..

Lazada 5th Anniversary Sale

Bersempena dengan ulangtahun Lazada yang ke-5, rangkaian online shopping terbesar ini bakal mengadakan jualan murah untuk korang yang setia bersama Lazada. Best kan? Lazada menawarkan diskaun sehingga 90% untuk setiap barangan yang terdapat di laman web Lazada seperti barangan aksesori wanita dan lelaki, barangan bayi, barangan kecantikan, elektronik, alatan rumah, barangan dapur dan banyak lagi. 

Lazada 5th Anniversary sale ni akan berlangsung bermula 22 ehingga 24 Mac 2017 bermakna ianya berlangsung selama 2 hari sahaja. Jadi, korang yang memang suka sangat shopping kat Lazada tu tidak boleh lepaskan peluang keemasan ini. 



Jom terjah laman web Lazada Malaysia sekarang. Nanti aku akan ceritakan apa barangan yang paling istimewa bagi aku dalam Lazada Surprise Box tu ya. babai..


Monday, March 13, 2017

A’Famosa Resort, Pengalaman Percutian Di Bandar Bersejarah

Minggu depan cuti sekolah akan bermula. Mesti dah ada yang fikirkan tempat menarik untuk bercuti bersama keluarga kan. Masa cuti sekolah inilah waktu yang paling sesuai untuk meluangkan masa bersama keluarga tersayang. Korang dah pilih ke tempat yang menarik untuk bercuti bersama anak-anak nanti? Kalau belum aku nak cadangkan kat korang pergi bercuti ke tempat yang bersejarah iaitu Melaka. Melaka yang terkenal dengan jolokan bandaraya bersejarah ini sangat sesuai dijadikan tempat percutian bersama anak-anak. Kenapa? Supaya generasi hari ini dapat menambahkan lagi pengetahuan sejarah dalam diri mereka. Dan bila korang tak tahu nak menginap di mana bila ke Melaka, korang boleh menginap di A'Famosa Resort. Aku pasti A'Famosa Resort akan menjadikan pengalaman yang berharga sepanjang bercuti di bandar bersejarah itu.

A’Famosa Resort, Pengalaman Percutian Di Bandar Bersejarah

A’Famosa Resort, Pengalaman Percutian Di Bandar Bersejarah


Pasti korang semua pernah baca berkenaan A’Famosa dalam buku teks sejarah semasa sekolah dulu kan? So dengan kata lain korang tau A’Famosa tu dekat mana kan? Kat sini aku nak sharekan sebuah tempat yang dinamakan sempena kubu Portugis dulu iaitu A’Famosa Resort yang terletak di Melaka Bandaraya Bersejarah. Kalau nak tau lagi kat mana area A’Famosa Resort ni, korang lalu highway PLUS dari utara ke arah Melaka korang akan nampak di sebelah ada menara sliding yang tinggi. Ha yang tu lah. Menarik kan?

Di Resort ini ada pelbagai jenis bilik yang ada dari standard superior hinggalah ke suites yang selesa yang sesuai dengan bajet korang. A’Famosa Resort ini sesuai untuk percutian bersama keluarga atau kawan-kawan sekolah yang dah lama tak jumpa macam aku buat dulu, atau kawan-kawan yang jauh tapi nak mengeratkan silaturrahim.

Superior Room

Standard Room

Suite Room


Antara kemudahan-kemudahan yang disediakan adalah permainan dalaman seperti boardgame dan karom, kot-kot ada yang rindu game masa budak-budak dahulu, aktiviti berbasikal, kemudahan kerusi roda untuk orang kurang upaya, atau orang yang tidak larat tapi bukan untuk orang yang mengada-ngada ya gatal nak naik kerusi roda tu untuk buat racing. Perkhidmatan Internet juga ada untuk kegunaan korang tapi di kawasan lobby sahaja, tapi dah namanya bercuti, takkan nak bawa laptop duduk di lobby sambil bermain Dota kan? Bukan bercuti namanya tu. Kegunaan internet kot la korang nak update gambar kat Facebook atau Instagram ke. Haa, tu gunanya internet. Bukan untuk main game pulak ye. 

Yang syoknya di A’Famosa Resort ini, ada taman tema yang sesuai untuk kanak-kanak ke dewasa seperti Safari Adventure dimana korang boleh melihat berbagai jenis spesies haiwan jarang dapat tengok di bandar, Monkey Island, dimana korang akan dibawa ke sebuah pulau kecil yang penuh dengan spesies-spesies monyet dank orang dapat tengok dengan lebih dekat lagi waktu monyet-monyet itu diberikan makanan. Tapi diingatkan janganlah pula nanti korang bawa balik seekor dua nak tunjuk kat member-member korang nanti, tak pasal-pasal kena masuk mahkamah dituduh mencuri lak.


Ada juga Walk Thru Area, kat sini korang boleh beri makanan kepada haiwan di sini, seperti unta, burung unta, burung flamingo dan sebagainya. Tetapi hanya makanan yang dibenarkan, bukannya slurpee ya. Nanti haiwan-haiwan tu sakit perut pula disebabkan korang. Korang boleh juga singgah Farm House, dimana terdapat 10 jenis spesies ayam dan arnab, korang yang mana dah ada anak tu memang sesuai la ke sini supaya dapat memberikan pengalaman yang dapat menambah ilmu pengetahuan kepada anak-anak korang nanti.

Korang juga boleh enjoy dengan performance-performance yang menakjubkan contohnya Pertunjukkan Gajah, dan haiwan-haiwan lain yang menunjukkan skill persembahan mereka yang menarik da nada juga yang lucu, boleh dijadikan tempat untuk menghilangkan stress. Korang akan enjoy dengan kerenah-keranah haiwan itu semua, termasuklah pertunjukkan burung-burung yang cantik, spesies yang berlainan dan pelbagai jenis corak dan warna. Persembahan koboi juga takkan dilupakan, dengan jalan cerita yang menarik, aksi-aksi yang mendebarkan yang dipersembahkan atau dilakonkan oleh pelakon professional. Korang dilarang sama sekali meniru semua aksi itu tapi kalau nak ada extra income, silalah training dan minta kerja di situ kot-kot masyuk kan. Tempat ini dibuka setiap hari pada pukul 9.00 pagi hinggalah 5 petang.

Paling menarik di sini adalah taman tema air yang boleh dikatakan antara yang terbesar di Malaysia. Berbagai-bagai jenis permainan yang ada, dank orang boleh mencuba semua jenis gelongsor yang ada. Ada yang mencabar, ada yang membuat korang terketar-ketar tapi aku jamin, kalau korang try, memang keseronokkan dia susah digambarkan. Rugi kalau masuk taman tema air ini tapi tak cuba kesemuanya. Ada kemudahan bilik persalinan, surau dan kerusi roda. Korang terlupa bawa baju untuk mandi pon tidak apa kerana ada kedai yang jual pakaian mandi dengan syarat korang bawa duit sahaja.




Pada waktu malam korang boleh pergi ke Old West dimana ada pertunjukkan yang bertemakan koboi klasik dan red indian, bangunan-bangunan yang dihias berbentuk seperti zaman koboi di Amerika, koboi yang membuat aksi lasak di atas kuda dan sebagainya. Di dalam kawasan Old West juga ada taman tema untuk kanak-kanak, 4D teater, Bowling, Fun Fair, dan banyak lagi. Korang boleh juga shopping di shopping village yang mempunyai banyak jenis barangan yang sesuai untuk dijadikan sebagai memori. Karnival ini bermula pada pukul 6 petang hingga ke 12 tengah malam.



A’Famosa Resort ini juga boleh dijadikan destinasi percutian bersama keluarga dan untuk kaki-kaki main golf kerana mempunyai padang golf. Dari segi makanan pula, ada banyak pilihan di Golfer Terrace, dan Greenview Restaurant. Kepada korang yang nak buat majlis persandingan, event, majlis ulangtahun atau majlis hari kelahiran juga boleh diadakan di sini kerana pihak resort ada menawarkan perkhidmatan yang berkenaan. Untuk tahu lebih lanjut atau nak tahu great deal on A’Famosa Resort, boleh la usha website Traveloka.

Macam mana korang? Best kan A'Famosa Resort ni. Boleh la korang masukkan Melaka dalam senarai tempat percutian yang boleh korang lawati nanti. Kalau korang memilih A'Famosa resort sebagai destinasi percutian korang, aku pasti korang akan enjoy sepanjang percutian korang nanti. Kalau pergi A'Famosa Resort nanti, jangan lupa pula untuk kongsikan pengalaman korang ya.