Tuesday, May 16, 2017

Shopee Pilihan Menarik Untuk Membeli-Belah

Membeli-belah sudah menjadi kebiasaan bagi orang perempuan malahan boleh dikatakan sebagai satu hobi. Orang perempuan ni kalau tak dapat beli apa yang dia inginkan, boleh demam wooo. Dasyat kan? Hahaha. Sekarang ni terdapat pelbagai rangkaian online shopping yang terkenal. Korang pilih je nak beli barang apa. Macam-macam hado haaa. Janji duit dalam akaun korang tu kena banyak. Baru syok nak shopping. Shopee juga antara rangkaian online shopping yang terkenal di Malaysia. Macam-macam barang yang korang boleh beli kat Shopee ni. Macam mana nak membeli-belah kat Shopee ni? Aku akan tunjukkan caranya. 


Shopee Pilihan Menarik Untuk Membeli-Belah


Shopee Pilihan Menarik Untuk Membeli-Belah


Shopee merupakan pasaran sosial mudah alih nombor satu di Asia Tenggara dan Taiwan yang membolehkan orang ramai memilih, membeli dan menjual. Platform ini dibina khusus untuk Asia Tenggara dapat menjamin proses membeli-belah yang mudah, selamat tanpa kerumitan menerusi sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh. 

Terdapat pelbagai kategori barangan yang boleh korang pilih jika henda membeli-belah di Shopee antaranya ialah pakaian lelaki dan wanita, barangan kecantikan, barang kelengkapan rumah, kasut, barangan bayi dan kanak-kanak, gadget dan banyak lagi yang boleh didapati di Shopee ni. 


Shopee Pilihan Menarik Untuk Membeli-Belah



Cara-cara Membeli-Belah di Shopee


1) Mula-mula sekali korang buka laman web www.shopee.com.my. Korang login seperti biasa.

2) Kemudian, pilih kategori barang yang korang nak beli. Kalau nak beli beg, boleh pilih kategori Women's Bag & Purse

3) Dah jumpa barang yang korang berkenan tu, boleh la korang klik Add To Chart dan seterusnya Checkout. Buat pembayaran dan tunggu barang korang sampai depan pintu ruma korang. Mudah kan?

Nak tahu apa yang aku ingin sangat beli kat Shopee ni? Sudah pastinya pilihan aku ialah beg tetapi bukan handbag tau. Kali ni pilihan aku ialah Women Backpack. Senang guna beg galas ni. Galas je kat belakang. Ia juga nampak simple. Nak bagi nampak macam budak sekolah la katakan. Hahaha. Beg yang aku pilih ni harga dia memang murah. Bila dah murah, lagi la berkoba-kobar aku nak belinya. Hehehe..





Shopee Cahaya Raya


Berita baik untuk korang yang kaki online shopping ni. Bermula 15 Mei hingga 30 Jun, Cahaya Raya bersama Shopee akan menampilkan 24 kempen termasuk jualan murah khas dari Kedai Rasmi dan 25,000 jenis produk dengan potongan harga sehingga 90% dari lebih 10 kategori produk yang pastinya semua orang dapat menikmati keseronokan membeli-belah selama 45 hari. Menariknya lagi, Shopee akan bekerjasama dengan Pos Malaysia untuk melancarkan program Bayar Waktu Terima (Cash-on-Delivery) untuk menggalakkan lebih ramai rakyat Malaysia membuat persiapan Hari Raya menerusi pembelian atas talian. 



Selain itu juga, Shopee juga akan mengadakan contest dengan hadiah bernilai sehingga RM50,000 termasuk wang tunai. Haaa, peluang menarik yang tidak boleh dilepaskan. Selain shopping kat Shopee, boleh juga join contest yang dianjurkan. Pertandingan 45 Days of Surprise Giveaways (45 Hari Hadiah Kejutan) tahun ini menawarkan hadiah harian bernilai sehingga RM25,000 termasuk televisyen, telefon pintar dan kamera dengan penyertaan semudah menghantar Nama Pengguna Shopee (Shopee ID) anda dan rakan anda setiap hari. Pertandingan ini berlangsung dari 15 Mei hingga 30 Jun 2017 dan ia merupakan pertandingan terpanjang pernah dianjurkan untuk pengguna Shopee. Banyak lagi pertandingan dianjurkan termasuk Make a Wish for Mom (Buat Permintaan untuk Ibu), Selamat Berbuka Snaps (Ambil Gambar Semasa Berbuka Puasa) dan teka-teki Berapa Duit Raya, menjadikan hadiah keseluruhan mencecah nilai RM50,000.


Jadi, jom membeli-belah sekarang sempena Hari Raya untuk seisi keluarga di cahayaraya.shopee.com.my. Korang boleh juga muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA di Google Play dan App Store. Layari www.shopee.com.my untuk maklumat lanjut. 


8 komen

wowww hebat boleh shopping terus

Kasut ngan handbag cantik dan murah kat Shopee ni, rambang mata tengok!

mmg syok bershopping di shopee

Jom laaa kita pakat2 shopping.. ada jualan murah lagi tu..

Web yg sgt mudah nk akses. Apps dia mggugat jiwa. Huhuhu

Haishhhh... Shopee mmg terbaik... Byk barang-barang yang murah-murah. Hihihi

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :)
EmoticonEmoticon