Bercuti Ke SEEngapore dengan Traveloka Promo Code

9:10:00 AM 0
Hai semua. Korang pernah rasa stress tak? Tipu lah kan kalau tak pernah rasa stress. Stress ni boleh buat kita jadi mental juga ya kalau kita tak cuba tangani nya dengan betul. Macam mana nak hilangkan stress? Ada sesetengah orang, dia suka pergi shopping, main game, lepak dengan kawan-kawan ataupun pergi bercuti. Bila bercerita tentang bercuti ni, aku yakin pasti korang suka pergi bercuti kan? Bercuti ni boleh jadikan sebagai rawatan untuk menghilangkan rasa stress tau.

Rasanya bulan september ni banyak cuti umum. Jadi, korang boleh la merancang cuti korang kali ni bersama Traveloka. Apa yang menariknya Traveloka kali ni ya? Menariknya kali ni, Traveloka menawarkan tawaran yang menarik untuk korang yang teringin nak bercuti Singapore.  Kenapa aku sebut SEEngapore? Sebab Traveloka kali ni ada buat promosi SEEngapore - For a roaring good time. Wahhhh.  Korang boleh rancang percutian korang bersama Traveloka sebab Traveloka ada menwarkan SEEngapore Traveloka Promo Code. Korang boleh dapatkan percutian yang jimat melalui Traveloka.



Bercuti Ke SEEngapore dengan Traveloka Promo Code


Seperti yang kita semua tahu, Singapore merupakan antara destinasi yang paling menarik untuk kita masukkan dalam senarai tempat yang kita harus pergi. Banyak tempat menarik di Singapore ni antaranya Universal Versal Studio, Bayfront Ave, Marina Bay dan banyak lagi lah destinasi yang boleh kita terjah di Singapore. Pendek kata memang lenguh juga la kaki kalau nak pusing satu kota singa ni. Korang boleh la merancang untuk bercuti bersama keluarga, honeymoon bersama suami ke atau bercuti dengan kawan-kawan korang. Macam mana nak pergi SEEngapore ni? Harus lah melalui Traveloka. Traveloka pastinya boleh membantu korang dalam hal yang berkaitan travel ni. 

Kenapa aku cakap Traveloka adalah pilihan sesuai untuk korang? Sebab Traveloka merupakan  “one-stop travel app” yang menawarkan kemudahan untuk perjalanan dan percutian korang ke Singapore. Melalui Traveloka, korang boleh rancang perjalanan pergi dan balik korang. Korang dah boleh booking siap tiket penerbangan serta bilik untuk korang menginap sepanjang berada di Singapore. Jadi, korang tak perlu nak kusutkan kepala untuk bukak banyak web nak cari tiket penerbangan dan hotel untuk menginap. Traveloka dah sediakan semuanya untuk korang. Korang hanya perlu pilih sahaja.

Menariknya percutian ke SEEngapore ni, korang boleh nikmati diskaun hebat dari Traveloka dengan RM50 flat rate discount untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia ke Singapore dengan menggunakan Traveloka samada melalui laman web atau aplikasi dengan menggunakan kupon GOSG. 

Setelah penat berjalan, pastinya kita perlukan tempat untuk kita beristirehat. Betul tak? Traveloka juga ada memberikan tawaran diskaun penginapan dengan potongan tempahan hotel sehingga 20% di Singapore. Korang tak perlu kupon untuk menempah hotel ni. Korang boleh pilih mana-mana hotel yang terpilih untuk menikmati tawaran diskaun ni. Mudah kan? 

Cara Membuat Tempahan

Ok. Macam mana nak tempahan melalui Traveloka ni? Aku akan tunjukkan cara yang paling mudah untuk korang guna. Yelah kan. Bila nak pergi bercuti ni, kalau boleh semua benda nak buat dengan senang dan cepat. Betul tak?



1- Pertama sekali, korang boleh muat turun aplikasi Traveloka versi melalui telefon bimbit di Play Store untuk pengguna android dan App Store bagi pengguna iphone. 

2- Korang boleh cari dan tempah tiket penerbangan di laman web atau Traveloka app

3- Seterusnya pilih kaedah pembayaran. Korang boleh buat bayaran melalui internet banking atau menggunakan kad debit dan kad kredit. Korang boleh pilih mengikut kesenangan korang.

4- Setelah memilih untuk cara pembayaran, klik guna untuk bahagian kupon

5- Masukkan kod kupon "GOSG" untuk menikmati flat rate discount penerbangan

6- Akhir sekali, E-tiket akan di hantar ke alamat email korang dan Traveloka app untuk korang simpan sebagai rujukan nanti.


Syarat-syarat untuk membuat tempahan

1- Promosi MYR50 hanya sah untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia dalam satu booking ID

2- Pilih penerbangan dan gunakan kupon kod “GOSG” sewaktu pembayaran

3- Pilih hotel yang mempunyai diskaun 20% dari harga asal daripada senarai hotel yang terlibat

4- Tempoh tempahan: 1 September hingga 30 September (Subject to change)

5- Tempoh Perjalanan: Bila-bila masa sahaja


Jadi, tunggu apa lagi korang. Jom lah bercuti ke SEEngapore dan nikmati tawaran hebat dari Traveloka dengan menggunakan kupon "GOSG" untuk menempah tiket penerbangan serta diskaun 20% untuk tempahan hotel sepanjang korang bercuti ke Singapore nanti. Korang dah boleh rancang percutian korang nanti dengan hanya menggunakan Traveloka sahaja. Sangat mudah dan cepat. Korang hanya perlu pilih dan klik sahaja. Jangan lupa untuk layari laman Traveloka dan nikmati promosi percutian ke SEEngapore bersama Traveloka. Korang boleh klik kat SINI . 

Tips Menghilangkan Sakit Lutut Dengan Mudah dan Berkesan

7:30:00 AM 3
Assalamualaikum dan hai semua. Aku nak memulakan entry aku ni dengan pertanyaan. Pernah tak anda semua mengalami masalah sakit lutut? Mesti lah ada kan. Jangan ingat orang tua je ada masalah sakit lutut ni. Orang muda macam kita pun ada juga yang mengalami masalah sakit lutut. Aku sendiri pun kadang-kadang ada juga masalah sakit lutut.



Bila kita dah jalan jauh lebih-lebih kalau pusing satu shopping mall yang besar, lutut kita mesti akan rasa lenguh dan sakit kan. Orang perempuan kalau masuk pusat membeli-belah memang akan lupa diri dah. Bila dah penat pusing satu pusat beli-belah, baru lah dia akan lenguh badan, sakit lutut dan sebagainya. Aku tak cakap kat orang lain jugak sebab aku pun kadang-kadang macam tu juga.

Kalau asyik jatuh pun boleh buat lutut kita sakit juga. Bila lutut sakit ia akan buat kita susah nak berjalan. Nak jalan jauh pun dah tak larat. Cepat penat. Paling ketara rasa sakit apabila nak naik tangga. Fuhh, rasa sakit tu memang ngilu sangat. Ada yang sampai kena buat sesi fisioterapi untuk mengurangkan rasa sakit lutut.

Jadi, apa tips berkesan yang boleh membantu untuk menghilangkan sakit lutut ni? Benda ni la yang aku nak kongsikan dengan korang tentang tips menghilangkan sakit lutut dengan mudah dan berkesan.

Tips Menghilangkan Sakit Lutut Dengan Mudah dan Berkesan


Sebelum aku kongsikan tips menghilangkan sakit lutut, ada beberapa yang perlu kita ambil tahu tentang masalah sakit lutut ini. Buat pengetahuan semua, sakit lutut ada banyak jenis antaranya orang panggil gout, masalah urat lutut, arthritis, osteoarthritis, sendi haus, lutut kurang minyak dan macam-macam lagi yang boleh dikaitkan dengan masalah sakit lutut ni.

Ada setengah orang sakit lutut boleh terjadi dengan cepat contohnya, semalam lutut dia ok tapi hari ini tiba-tiba rasa sakit lutut. Ada juga yang terus parah rasa sakit lutut nya. Kebiasaannya sakit lutut sebegini terjadi pada golongan tua. Berbeza dengan golongan yang berumur, mereka akan merasakan sakit itu terjadi secara perlahan-lahan. Semakin meningkat usia seseorang itu, kekerapan rasa sakit lutut akan semakin tinggi kerana sel-sel pada sendi lutut mengalami proses degeneratif iaitu badan tidak dapat perbaharui sel lutut yang semakin rosak.

Apakah cara yang paling berkesan untuk menghilangkan sakit lutut ini? Cara aku sangat mudah. Bila aku rasa sakit pada bahagian lutut, aku akan gunakan Biobax Cool Theraphy. Kenapa aku cakap mudah? Kita hanya perlu spray pada bahagian yang rasa sakit dan urut perlahan-lahan. Gunakan secara konsisten sebanyak 3 kali, InsyaAllah masalah sakit lutut yang dihadapi akan berkurangan. 



Biobax ni memang best bila kita pakai sebab ianya tidak melekit dan baunya memang wangi. Kalau korang spray kat tangan, ia akan cepat meresap masuk ke kulit kita. Yang penting kandungannya 100 peratus dari bahan organik. Jadi, tak perlu risau akan kesan sampingan yang dihadapi bila kita menggunakannya.q



Haa. Kalau orang perempuan yang jenis kaki shopping tu, boleh letakkan Biobax Cool Theraphy ni dalam beg tangan korang. Bila rasa sakit je, korang boleh la spray kat tempat yang rasa sakit. Senang kan?


Macam mana nak beli Biobax ni? Caranya sangat mudah. Korang hanya perlu lawati website utama: https://biobax.my/product/biobax/

Menariknya sekarang ada offer diskaun RM20 untuk pembelian 2 botol. Boleh 
masukkan kod kupon “RM20” di ruangan yang disediakan selepas korangmemilih untuk beli 2 unit Biobax.


Permata Hati Wilayah Membantu Meringankan Beban Golongan Ibu

2:16:00 PM 26
Hai korang.  Sebagai wanita,  pastinya mempunyai impian untuk mengandung dan melahirkan zuriat sendiri.  Zuriat itu adalah anugerah Allah yang sangat bernilai harganya kepada pasangan suami isteri sebagai penyambung generasi seterusnya. Ada pasangan yang baru kahwin,  terus dikurniakan anak.  Ada juga pasangan yang bertahun kahwin tapi masih belum ada rezeki dikurniakan anak. Nak melahirkan anak pun banyak cabarannya. Jangan korang fikir nak beranak ni senang je. Bila ada anak ni macam-macam yang kita kena fikir terutama sekali untuk menyediakan kelengkapan anak itu nanti. Bagi golongan ibu yang baru pertama kali bergelar ibu, pastinya akan terbit rasa gentar dan cemas. Fikir macam mana nak bersalin nanti, nak beli kelengkapan anak yang lahir dan macam-macam lagi lah. Walaupun aku ni belum kahwin, tapi aku banyak dengar cerita dari kawan-kawan ye. Kiranya belajar dari pengalaman orang lain la juga.



Permata Hati Wilayah Membantu Meringankan Beban Golongan Ibu


Menjadi ibu bukanlah sesuatu yang mudah lagi-lagi bagi mereka yang baru pertama kali nak bergelar ibu. Program Permata Hati Wilayah merupakan iniasiatif Wilayah Persekutuan dengan kerjasama puteri UMNO bertujuan untuk menyantuni dan membantu golongan ibu muda dalam proses menyambut cahaya mata. Melalui program ini, sumbangan akan dihulurkan bagi mengurangkan bebanan ibu yang baru menerima cahaya mata selain memberikan sokongan moral kepada mereka yang baru bergelar ibu.



Beberapa hospital terpilih di sekitar kawasan Kuala Lumpur dan wilayah akan dikunjungi bagi menyampaikan sumbangan berupa barangan bayi serta sekaligus mendekatkan diri pada masyarakat khususnya golongan ibu muda. Dengan wujudnya program sebegini, ia dapat mengeratkan hubungan sesama masyarakat setempat sekaligus memberi keceriaan pada golongan ibu yang baru lepas bersalin. 



Bagi aku program sebegini harus diteruskan untuk membantu pasangan yang bakal menerima cahaya mata bagi mengurangkan beban mereka. Kalau aku diberi peluang, aku pun teringin jugak nak bersalin kat Kuala Lumpur. Mungkin aku juga boleh jadi salah satu calon untuk menerima sumbangan ini. Eh. 

Selendang Rajutan Terbaik Dari Ilham Qaseh

7:39:00 PM 1
Selendang Rajutan Terbaik Dari Ilham Qaseh | Hai korang. Pada minggu lepas, aku berpeluang menghadiri satu majlis yang cukup havoc, cukup gemilang dan cukup meriah iaitu Extravaganza Gala Night By Ilham Qaseh. Majlis ini telah di adakan di Shah Alam Convention Centre yang bertemakan Black Tie dan Glam. Hadirin yang hadir pada malam itu mengenakan pakaian yang bersesuaian dengan tema. Tampil cantik, glamour dan elegant. Aku yang menjadi tetamu pada malam itu terpegun melihat dress up yang dikenakan oleh setiap tetamu yang hadir pada malam tu. Mesti korang tertanya-tanya, apakah itu Ilham Qaseh? Mungkin ada yang sudah mengenali Ilham Qaseh ini dan mungkin ada yang masih belum mengenalinya.

Puan Rosnizan Md Nawi memberikan ucapan alu-aluan



Ilham Qaseh mula diperkenalkan pada tahun 2011 oleh Puan Rosnizan Md Nawi atau Che Zan atau lebih mesra di panggil 'mem'. Bagi yang belum mengenali Ilham Qaseh , ia  merupakan satu jenama yang mengeluarkan selendang jenis rajutan yang mudah dipakai dan di bentuk. Ilham Qaseh telah mengeluarkan beberapa jenis shawl seperti Qaseh Instant Shawl, Qaseh Wide Shawl, Qaseh Easy Shawl dan Qaseh Twist Shawl. Ilham Qaseh juga mengeluarkan aksesori iaitu Swarovski Brooch yang mana ianya bersesuaian dikenakan bersama selendang Ilham Qaseh.

Kebanyakan tetamu yang hadir pada majlis Gala Night Extravaganza sungguh anggun bergaya mengenakan selendang keluaran Ilham Qaseh termasuk lah founder Ilham Qaseh sendiri.

Founder Ilham Qaseh. Puan Rosnizan Md Nawi





Kenapa Mesti Memilih Selendang Ilham Qaseh


- Selendang Ilham Qaseh mudah dipakai. Tak perlu bersiap lama pun nak pakai selendang ni

- Ianya juga labuh dan bila pakai boleh menutupi dada.

- Tak perlu pakai anak tudung kerana ia mudah dibentuk apabila di pakai

- Terdapat pelbagai pilihan warna dan corak.

-  Selesa dipakai kerana material kain yang lembut dan tidak panas

- Tak mudah renyuk. Kalau yang jenis nak cepat tu, tak payah gosok pun takpe. Terus pakai dan lilit je selendang ni kat kepala.







Swarovski Brooch

Facebook : Ilham Qaseh
Instagram : @ilhamqasehofficial




Kembara Selera Memikat Jiwa Di Bufet Ramadan Laman Kayangan

9:44:00 PM 2
Assalamualaikum. Bulan Ramadan adalah bulan keberkatan yang sering dinanti-nantikan oleh umat Islam. Bila tiba bulan Ramadhan, kita mesti memikirkan juadah apa yang menarik untuk dijadikan juadah berbuka. Aku nak cadangkan pada korang satu tempat yang boleh korang jadikan sebagai tempat untuk berbuka puasa nanti. Tempat yang aku maksudkan ialah Laman Kayangan yang terletak di Seksyen 7 Shah Alam. Seperti tahun-tahun sebelumnya Laman Kayangan telah mengadakan majlis prebiu bufet Ramadan khas untuk rakan-rakan media dan para pelanggan. Dan aku telah berkesempatan untuk menghadiei majlis tersebut.


Majlis prebiu buffet Ramadan yang diadakan pada 6 April 2018 (19 Rejab 1439H) bertempat di Laman Kayangan, Shah Alam bertujuan untuk mempromosikan juadah istimewa dan lazat yang akan dihidangkan pada bufet Ramadan pada tahun ini. Terdapat lebih kurang 88 menu yang akan disediakan di buffet Ramadan di Laman Kayangan sepanjang Ramadan ini.  Sup Tulang Merah dan Nasi Arab Kambing Golek merupakan antara ‘signature dish’  yang bakal  menjadi tarikan utama pengunjung  yang datang berbuka puasaa di Laman Kayangan nanti.

Antara menu lain yang dihidangkan adalah Kacang Pool Larkin, Nasi Kabuli, Daging Damia, Ayam Kalio, Mee Kari Nyonya, BBQ Station dan banyak lagi yang pastinya akan membuat pengunjung rambang mata. 

















Majlis pelancaran ini telah disempurnakan oleh Pengarah Urusan, Tuan Haji Azhar bin Haji Baharin dan turut dimeriahkan dengan kehadiran instafamous tanahair iaitu FaizDickie & Naddyepul. Tetamu yang hadir pada majlis ini dianggarkan seramai 400 orang dan mereka turut dihiburkan dengan alunan muzik ghazal yang merdu dan segar. 


Harga Bufet Ramadan 2018

Early Bird (pembelian awal sehingga 16 Mei 2018)
RM50 Dewasa
RM35 Kanak-kanak dan warga emas

Harga Normal
RM65 Dewasa
RM35 Kanak-kanak / warga emas

Pakej Korporat (rujuk flyers yang diberikan)
Beli 50 meja
PERCUMA
*500 cenderahati istimewa
*5 Hamper
*PA System & Projector

Beli 10 meja
PERCUMA
*1 meja
*100 cenderahati istimewa

Jadi, korang yang sudah ada perancangan untuk mengadakan majlis berbuka puasa bersama kawan-kawan atau rakan-rakan pejabat, boleh la berkunjung ke Laman Kayangan Seksyen 7 Shah Alam. Pastinya hidangan yang disediakan mampu membuatkan korang kenyang sehingga susah nak bangun. Tapi jangan lupa solat terawikh pulak ye. Hehehe.

Untuk pertanyaan dan keterangan lanjut, anda boleh menghubungi

Pn Hasmal  
019 2503090 / 012 2533973
En Azahari
019 2331351

Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

1:19:00 PM 1
KUALA LUMPUR, 12 FEB 2018 - Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.

“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita.


No
Kategori
Carian Tertinggi Menggunakan Kata Kunci
1
Pakaian Wanita
Blaus, Jeans, Gaun Panjang, Gaun Pendek, Cheongsam
2
Mobil & Gajet
iPhone, Samsung,Jam Pintar, Xiaomi
3
Permainan, Kanak-kanak
 & Bayi
Pakaian Budak Perempuan, Pakaian Budak Lelaki, Pakaian Bayi, Tommee Tippee
4
Kasut Wanita
Kasut, Kasut Sukan, Kasut Jenis Wedges, Sandal
5
Beg Wanita
Beg Sangkut, Beg, Dompet, Beg Galas




Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:

No
Kategori
Produk Paling Popular Terjual
1
Kasut Wanita
Kasut Terbuka
2
Permainan, Kanak-kanak & Bayi
Set Pakaian Bayi
3
Perhiasan Rumah
Set Hadiah Tupperware
4
Kesihatan & Kecantikan
Set Solekan Mata Tahun Baharu Cina
5
Runcit & Haiwan Peliharaan
KitKat Edisi Khas


Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo.

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.


#WangWithShopee


Mengenai Shopee
Shopee adalah platform e-Dagang terulung di Asia Tenggara dan Taiwan. Platform ini direka khusus untuk rantau ini, memberikan pengguna pengalaman membeli-belah yang mudah, selamat dan cepat dengan sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh.

Shopee akan terus meningkatkan prestasi platformnya dan menjadi destinasi e-Dagang pilihan di rantau ini. Shopee mempunyai pilihan produk yang pelbagai dari kategori seperti elektronik, perkakas rumah, kesihatan & kecantikan, bayi & permainan, fesyen dan peralatan kecergasan.


Shopee, sebuah syarikat Sea, mula dilancarkan di Singapura sejak 2015 dan telah berkembang ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam dan Filipina. Sea merupakan peneraju dalam industri hiburan digital, eDagang dan perkhidmatan kewangan digital di rantau Asia Tenggara dan Taiwan. Misi Sea adalah untuk menaiktaraf kualiti kehidupan pengguna dan perniagaan kecil menerusi penggunaan teknologi dan telah disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE) dengan simbol SE. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.shopee.com.my

3 Tahun Lagi Nak Masuk 30

11:56:00 PM 4
Hai korang. Selamat berhujung minggu. 4 Februari datang lagi. Hahaha. Makanya hari ni bertambah lah lagi umur aku. Masuk tahun ni dah 27 tahun uolsss. Walaupun umur sudah meningkat tapi jiwa aku tetap muda remaja lagi. Hahahaha. Sungguh cepat masa berlalu. Lagi 3 tahun aku nak masuk 30 tahun. Ohh noo. Macam tak percaya je. Masih terlalu banyak impian yang belum aku capai. Tapi walau macam mana pun, aku bersyukur masih diberikan umur yang panjang dan kesihatan yang baik. Alhamdulillah. Umur tu hanyalah sekadar angka sahaja. Hihi.



Banyak yang berlaku sepanjang 27 tahun ni. Ada duka ada gembira. Tapi aku rasakan banyak hal gembira kot. Alhamdulillah, antara cita-cita aku sudah tercapai walaupun tidak sepenuhnya. Kenapa aku cakap tak sepenuhnya? Sebabnya masih ada yang belum dapat capainya. Nak tahu apa dia? Tunggu la. Dah dapat nanti aku cerita la kat korang. Hahaha.

Ada ketikanya aku tak gembira, ada ketikanya aku gembira tapi aku cuba kawal semua perasaan aku. Aku cuba untuk sembunyikan rasa gundah di hati aku agar aku sentiasa nampak kuat bila berhadapan dengan orang. Mungkin dulu orang yang rapat dengan aku mengenali aku sebagai seorang gadis yang selalu sedih. Tapi sekarang, aku cuba untuk jadi seorang wanita yang cekal yang happy go lucky. Ingat senang ke? Aku rasa aku tak perlu untuk menangisi apa yang bukan milik aku lagi. Mungkin Allah sudah janjikan sesuatu yang aku sendiri tidak menyangka akan jadi milik aku.

Ok lah. Aku tak nak bebel lagi. Hahaha. Sebenarnya aku berterima kasih pada kawan-kawan yang buat surprise birthday untuk aku semalam. Seriously aku tak sangka langsung. First time dapat kejutan macam tu. Terharu sangat dengan korang.






Terima kasih korang semua.