Kenapa Kita Mesti Pakai Foundation Estetika?

Izzati Suhaide 9:17:00 AM 0
Orang Perempuan memang tak akan lari dari makeup kan? Kalau yang reti make up comfirm berpuluh puluh koleksi makeup disimpan akan tetapi yang tak reti makeup macam mana? Jangan pula pelik kalau yang tak reti makeup juga  ada menyimpan koleksi barang makeup seperti suka bentuk-bentuk dia yang sangat lawa dan unik. Kalau nak makeup memang tak buat lah  takut nanti entah jadi apa lah dengan muka. Paling low pun dia tepek foundation atau bedak asas kat muka dia. Bila sebut tentang foundation ni, aku baru berkenalan dengan satu foundation dari Estetika. Apa yang best nya Foundation Estetika ni? Aku akan ceritakan kat korang semua kenapa kita mesti pakai foundation Estetika?


Kenapa Kita Mesti Pakai Foundation Estetika?

Fungsi

Foundation Estetika ini adalah gabungan penjagaan kulit serta alat solek. Ini kerana produk ini bukan saja berupaya untuk memberi litupan sempurna namun turut merawat kulit agar menjadi lebih segar dan sihat. Bekas kompak yang hadir dengan span mampu meresap formula bedak asas ini yang mana memberikan litupan ringan dan manfaat penjagaan kulit seperti perlindungan UV, penghidratan, kawalan pori-pori, pencerahan dan bahan-bahan anti-penuaan.

Kelebihan Estetika Foundation

1. SPF 15
Melindungi kulit kita dari ultravoilet (UVA & UVB)
Dapat mengelakkan sunburn, mencegah kanser kulit, & melambatkan. UVA yang menyebabkan penuaan & kedutan sebab dia masuk jauh ke dalam kulit berbanding UVB.
Mampu lindungi kulit dari kerosakan sinaran UVA dan UV dengan spektrum seluas SPF 15

2. TUTUP CELA
Dengan tekstur yang superb ringan foundation ini mampu tutup cela, lingkaran hitam dan pada masa yang sama, teradun baik dengan tona kulit.

3. MENCERAH
Foundation ini juga boleh mencerahkan tona kulit dengan serikan kulit dengan cepat.

4. Waterproof
Tahan lama dan kalis air. Ianya sangat selamat digunakan dan tidak mudah pecah jika terkena air.

Mudah dibawa ke mana saja

Selain itu, kebaikan penggunaan bedak asas cecair ini juga menjadi salah satu kelebihan yang mudah digunakan untuk dibawa kemana sahaja. Contohnya, apabila anda bercuti sudah tentunya litupan yang ringan tapi menyeluruh menjadi pilihan. Malah yang best, kebiasaanya wanita yang mebawanya akan letak di dalam beg kemana saja, fungsinya adalah untuk ‘touch up’ serta perlindungan UV yang efektif.



Kebersihan Estetika Foundation

Estetika Foundation ini disertakan dengan bahan untuk mengelak yang mana ia mengurangkan risiko penyebaran bakteria. Foundation ini sangat sesuai digunakan dengan brushes.

Buat pengetahuan korang, aku sendiri dah guna Foundation Estetika ni. Hasil nya memang best. Ianya tahan lama serta tidak bercapuk bila pakai kat muka. Korang berpeluh sekali pun, dia takkan hilang. Jadi, sekarang ni foundation Estetika adalah pilihan aku.



Macam mana nak dapatkan foundation Estetika ni? Korang boleh dapatkan Serum Vitamin C di semua cawangan Estetika Medispa atau boleh rujuk butiran di bawah :


Alamat : Estetika Medispa Shah Alam
F32-GF, Vista Walk@Vista Alam, Jalan Ikhtisas 14/1, Presint 4.5, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor
No Telefon : 017-209 0566

Facebook : ESTETIKA MEDISPA

Instagram : ESTETIKA MEDISPA



Petua Kulit Putih Cantik dan Berseri

Izzati Suhaide 10:55:00 AM 2
Hai korang. Setiap wanita ingin memiliki kulit putih, cantik dan berseri. Sampaikan sanggup berhabis duit semata-mata untuk menjaga kecantikan. Ada juga yang makan berbagai jenis supplement kecantikan kerana ingin memiliki kulit putih. Siapa yang tak nak cantik kan? Aku pun nak cantik. Punya kulit putih dan berseri. Tapi macam mana nak dapat kulit putih ni? Haa, aku ada beberapa petua kulit putih cantik dan berseri.


Petua Kulit Putih Cantik dan Berseri


Ada beberapa petua yang di amalkan untuk memiliki kulit yang putih cantik dan berseri. Antaranya ialah ; 

1) Air Masak
Nak kulit cantik, kena lah rajin minum air masak atau air putih. Ia membantu untuk mengelakkan kulit kita menjadi kering dan dehidrasi. Selain itu juga, air masak juga membantu menyingkirkan toksin dalam badan. Bila banyak toksin dalam badan, sebab itulah jerawat akan mula menghuni kat muka kita. Jadi, korang kena banyakkan minum air masak. 

2) Lidah Buaya
Pasti ramai yang tahu, lidah buaya juga boleh membantu merawat masalah kulit kita kerana ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti natrium palmat, sorbitol, gliserin dan sodium karbonat. Korang hanya perlu sapu pada kulit muka korang untuk dijadikan sebagai musker sudah cukup membantu menjadikan kulit korang cantik dan berseri. 

3) Serum Vitamin C
Serum Vitamin C merupakan salah satu produk keluaran Estetika Medispa. Serum Vitamin C mengandungi bahan yang selamat digunakan utk semua jenis kulit dan mendapat kelulusan KKM



Serum ini kaya dengan kandungan Vitamin C, Vitamin E, Hyaluronic Acid dan Aloe Vera yang sememangnya antara bahan-bahan penjagaan kulit yang terbaik disarankan oleh pakar estetik di seluruh dunia. 

Vitamin C - Sodium Ascorbyl Phosphate iaitu bentuk Vitamin C yang paling stabil dan mempunyai sumber antioksidan yang sangat tinggi untuk melindungi kulit daripada kerosakan kulit muka serta dapat merangsang kembali kolagen di dalam lapisan kulit muka. 

Vitamin E - Alpha Tocopheryl Acetate iaitu bentuk  Vitamin E yang lebih stabil untuk menahan tekanan alam sekitar seperti haba, udara dan cahaya. Selain itu, ia mempunyai sumber antioksidan yang tinggi utk anti penuaan. 


Hyaluronic Acid - antara bahan penjagaan kulit yang terbaik dan menakjubkan untuk mengunci kelembapan kulit muka sekaligus menentang kedutan dan garisan halus. 



Aloe Vera - anti inflamasi yang sangat berguna untuk menyembuhkan luka luar. Selain itu, ia dapat memberi kelembapan kulit bagi mengatasi masalah kulit kering dan berminyak.




Kelebihan-kelebihan SERUM VITAMIN C 


- Menghilangkan jeragat

- Menghilangkan jerawat 

- Anti Penuaan

- Anti Radang @ Jerawat 

- Mengecilkan liang pori 

- Merawat & mengatasi kulit kusam

- Merawat parut & bintik hitam
- Menjadikan tona kulit lebih sekata 
- Melembapkan kulit 



KENAPA KITA PERLU PAKAI SERUM VITAMIN C?


Serum vitamin C bertindak untuk melindungi kulit daripada sinar UV dan pencemaran cahaya dan udara. Serum vitamin C adalah sebahagian kecil daripada perawatan kulit yang sering dilupakan orang. Jika tidak dirawat, tentunya kulit akan mengalami lagi banyak masalah jika dibiarkan maka akan lebih sulit lagi untuk memperbaikinya. 


Untuk itu, serum vitamin C dianggap sebagai SATU KEPERLUAN ASAS bagi penjagaan kulit pada masa kini.

Korang boleh dapatkan Serum Vitamin C di semua cawangan Estetika Medispa atau boleh rujuk butiran di bawah :

Alamat : Estetika Medispa Shah Alam

F32-GF, Vista Walk@Vista Alam, Jalan Ikhtisas 14/1, Presint 4.5, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor

No Telefon : 017-209 0566
Facebook : ESTETIKA MEDISPA
Instagram : ESTETIKA MEDISPA

Jadi macam mana? Tak susah pun nak memiliki kulit cantik ni. Yang penting ada usaha dan rajin untuk jaga kulit muka kita. Orang kata kena lah bersusah dahulu baru dapat hasil nya nanti.