Kenapa Kita Mesti Pakai Foundation Estetika?

Izzati Suhaide 9:17:00 AM
Orang Perempuan memang tak akan lari dari makeup kan? Kalau yang reti make up comfirm berpuluh puluh koleksi makeup disimpan akan tetapi yang tak reti makeup macam mana? Jangan pula pelik kalau yang tak reti makeup juga  ada menyimpan koleksi barang makeup seperti suka bentuk-bentuk dia yang sangat lawa dan unik. Kalau nak makeup memang tak buat lah  takut nanti entah jadi apa lah dengan muka. Paling low pun dia tepek foundation atau bedak asas kat muka dia. Bila sebut tentang foundation ni, aku baru berkenalan dengan satu foundation dari Estetika. Apa yang best nya Foundation Estetika ni? Aku akan ceritakan kat korang semua kenapa kita mesti pakai foundation Estetika?


Kenapa Kita Mesti Pakai Foundation Estetika?

Fungsi

Foundation Estetika ini adalah gabungan penjagaan kulit serta alat solek. Ini kerana produk ini bukan saja berupaya untuk memberi litupan sempurna namun turut merawat kulit agar menjadi lebih segar dan sihat. Bekas kompak yang hadir dengan span mampu meresap formula bedak asas ini yang mana memberikan litupan ringan dan manfaat penjagaan kulit seperti perlindungan UV, penghidratan, kawalan pori-pori, pencerahan dan bahan-bahan anti-penuaan.

Kelebihan Estetika Foundation

1. SPF 15
Melindungi kulit kita dari ultravoilet (UVA & UVB)
Dapat mengelakkan sunburn, mencegah kanser kulit, & melambatkan. UVA yang menyebabkan penuaan & kedutan sebab dia masuk jauh ke dalam kulit berbanding UVB.
Mampu lindungi kulit dari kerosakan sinaran UVA dan UV dengan spektrum seluas SPF 15

2. TUTUP CELA
Dengan tekstur yang superb ringan foundation ini mampu tutup cela, lingkaran hitam dan pada masa yang sama, teradun baik dengan tona kulit.

3. MENCERAH
Foundation ini juga boleh mencerahkan tona kulit dengan serikan kulit dengan cepat.

4. Waterproof
Tahan lama dan kalis air. Ianya sangat selamat digunakan dan tidak mudah pecah jika terkena air.

Mudah dibawa ke mana saja

Selain itu, kebaikan penggunaan bedak asas cecair ini juga menjadi salah satu kelebihan yang mudah digunakan untuk dibawa kemana sahaja. Contohnya, apabila anda bercuti sudah tentunya litupan yang ringan tapi menyeluruh menjadi pilihan. Malah yang best, kebiasaanya wanita yang mebawanya akan letak di dalam beg kemana saja, fungsinya adalah untuk ‘touch up’ serta perlindungan UV yang efektif.



Kebersihan Estetika Foundation

Estetika Foundation ini disertakan dengan bahan untuk mengelak yang mana ia mengurangkan risiko penyebaran bakteria. Foundation ini sangat sesuai digunakan dengan brushes.

Buat pengetahuan korang, aku sendiri dah guna Foundation Estetika ni. Hasil nya memang best. Ianya tahan lama serta tidak bercapuk bila pakai kat muka. Korang berpeluh sekali pun, dia takkan hilang. Jadi, sekarang ni foundation Estetika adalah pilihan aku.



Macam mana nak dapatkan foundation Estetika ni? Korang boleh dapatkan Serum Vitamin C di semua cawangan Estetika Medispa atau boleh rujuk butiran di bawah :


Alamat : Estetika Medispa Shah Alam
F32-GF, Vista Walk@Vista Alam, Jalan Ikhtisas 14/1, Presint 4.5, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor
No Telefon : 017-209 0566

Facebook : ESTETIKA MEDISPA

Instagram : ESTETIKA MEDISPA



Artikel Terkait

Latest
Previous
Next Post »

Hai.. Terima kasih sudi baca entry saya. Sudi-sudikanlah juga untuk komen yerr. Komen yang baik-baik dan murni-murni je tau.. Semoga Allah merahmati anda. Amiiin.. Terima Kasih.. :) EmoticonEmoticon